|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 14:30:30   
mala Zala
Živjo!

Kot je že iz naslova razvidno...

Kupujemo cenejšo varianto, za občasno nošenje otročka. Izbiram med cenejšimi variantami in vas prosim za malo pomoči. Zaenkrat sem našla tale dva in bi bila zelo vesela, če mi lahko katera napiše izkušnje s katerim izmed njiju. Če pa katera ve še za kakšno boljšo varianto, pa se toplo priporočam.


http://www.pikapolonica.com/shop/prod_show.php?code_no=221
 
http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/3875/Peg_Perego_Pocket_Pliant_nahrbtnik_za_nosenje_otroka/-/
 
 
Že vnaprej hvala in lep pozdravček!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 19:31:44   
SašaR
Tudi jaz ga moram v bodoče kupiti. Meni so svetovali, da naj ima hrbtni del oblazinjen bolj na debelo sicer te lahko začne boleti križ pri daljšem nošenju.
Baje so zelo dobri od Maya Maya, sam so tudi cene kar "dobre".


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 20:49:51   
anajmad
Jst grem drugi teden v I in vam bom povedala,kaj bom nabavla.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 20:57:19   
žlička
Jaz sem si tudi malo ogledovala za takšne malo boljše nahrbtnike. Cene se gibljejo odkoli 30.ooo sit in navzgor. Nekaj linkov http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=784749&mpage=1&key=vaude&#784749 http://www.promontana.si/cekarcek/Oprema/Nahrbtniki/Za_otroke/?PHPSESSID=146113eda4661b40fddaaebbe4e21e04
http://www.kibuba.com/katalog/index.php?cPath=47_54


_____________________________

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray


(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 20:58:17   
žlička
pa še to sem pozabila dodati da naj bi jih v maya maya v BTC-ju dobili konec septembra...cena pa je okoli 30.000 sit.

_____________________________

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray


(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
9.8.2006 20:59:38   
noe
Jaz sem ga dobla prek salamonca za 1500 sit ,je pa zakon pa tud strehca se mu da montirat,tako , da se ti po mojem splača tud na oglase pogledat,lp

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
10.8.2006 9:50:08   
mala Zala
Hvala za odgovore in lp!

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
11.8.2006 8:04:18   
Bostjan-1
Na to temo smo imeli na starem RR forumu nekaj dobrih debat z veliko koristnimi informacijami. Na kratko povzeto smo govorili o tem, kakšen naj bo nahrbtnik in na kaj je potrebno paziti. Vsekakor Al-ogrodja z vrečo za otroka in dvema trakovoma za naramnice, pa četudi imajo "strehico", niso primerna ne za otroka, niti za nosača.
Za otroka je pomembno, da ima mehak sedež brez prešitih robov, ki bi pritiskali na noge in zavirali krvni obtok (posledica so podhlajene noge). Večtočkovno pripenjanje zagotavlja, da otrok ne zleze ali zdrsi iz nahrbtnika (tudi v primeru padca - kar pa pri povečani teži na hrbtu ni tako nemogoče). Dobra stranska opora, ki jo je mogoče nastavljati, je pomembna med spanjem, da otrok lepo leži v nahrbtniku, ne pa da je zlomljen v pravi kot, kar lahko vodi do bolečin in nemirnosti. Pomemben je tudi gornji del hrbtišču - boljši nahrbtniki imajo oblikovanega tako, da otrok med spanjem lepo nagne (položi) glavo nanj.
Za nosača je najbolj pomembno hrbtišče. Najboljši nahrbtniki imajo hrbtišča kot treking nahrbtniki (ti so namenjeni ravno večjim obremenitvam). To pomeni trdno hrbtišče po vsej dolžini, da lepo pritiska na hrbtenico. Nadalje oblazinjene naramnice in pas. Slednji je še posebej pomemben, ker se nahrbtnik pravilno nosi tako, da sta 2/3 teže na bokih in samo tretjina na ramenih. Hrbtišče naj bi bilo tudi po višini nastavljivo. In pa seveda materiali, ki dihajo in se hitro sušijo, ter konfiguracija hrbtišča, ki omogoča dober pretok zraka. Nahrbtniki z mrežico so slabši, ker ne pritiskajo na hrbtenico - razlika se pozna že po enournem nošenju.
Ostale aktualne stvari so še strehica, zaščitna ponjava proti dežju, dodatne torbe (za pleničko, malico, kakšen daljši rokav), priročni žepki, možnost čutarice (streamer).
V samo špico sodita Deuter in Vaude, sprejemljivi so še Salewa, Karrimor, Ferrino, MayaMaya (čeprav s slabšim hrbtiščem, za ta denar pa je mogoče dobiti tudi kaj boljšega), Tatonka (v Baby centru imajo zanje pretirano ceno), Lafuma,... Mogoče bi čisto na dno uvrstil še kaj v stilu Haucka, ampak res samo za tiste, ki skrajno šparajo ali potrebujejo "nahrbtnik" samo za skok v trgovino). Vse ostalo je bolj škodljivo kot koristno. V primerjavi s tistim, kar omenjaš, daš še enkrat toliko, pa lahko dobiš že kar spodoben nahrbtnik katerega izmed gornjih proizvajalcev.
Moje priporočilo je - pojdi v trgovino in si ga oprtaj pod polno obremenitvijo (otrok + še kakšne potrebščine). Če si prepričljiva, naj ti ga posodijo za kakšno uro, dve (založi denar) in ga preizkusi. Prepričan sem, da boš sedaj, ko veš, na kaj biti pozoren, takoj opazila razlike, ki so res ogromne. Ker si blizu mene, ti Deuterja KC III lahko posodim tudi jaz. Potem bo verjetno tudi odločitev mnogo lažja.
Debate iz starega foruma in še kakšno sliko, kako zgleda nahrbtnik v akciji, lahko pošljem po mailu. Zraven so tudi spletni naslovi proizvajalcev, trgovin in kako do 25% popusta pri Deuterju. Pripravljam tudi članek na to temo za Planinski vestnik, ki pa še ni čisto dokončan. Kdor to želi prejeti, naj mi sporoči na bohami@gmail.com.
 
LP, dobro izbiro in varen korak!
 
Boštjan

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
12.8.2006 11:32:33   
teta beta
Mi smo ga kupili pred dobrim mesecem, tudi zgolj za občasno rabo, sprehod po plaži, trgovini, na potovanju po mestu, gozdu, šli smo že tudi v podzemno jamo, lažji sprehod v hribe. Ker so cene tako visoke, ga nisva niti namervala kupit, potem pa sva v Avstriji slučajno videla enega za 35 EUR in ga kar vzela. Sedež za malo je udoben, naramnice so široke, udobne za nošnjo, ima pas za pripenjanje, nima pa strehice in nastavljivih stranic po višini (to si niti ne predstavljam, kako izgleda). Je lahek, iz aluminija, da se uporabiti tudi kot stolček, zraven imaš še eno torbico. Nam zelo služi svojemu namenu, če pa bi se resno ukvarjali s pohodništvom, bi najbrž iskali kaj drugega, ki ima vsaj še strehico. Smo pa z njim vsi zelo zadovoljni, sploh pa za ceno npr. treh oblekic ali še to ne.

Kupili smo ga v trgovini Trio, v centru Seiersberg pri Grazu. Takrat so jih šele dobili, imeli so rdečega in modrega, s tem da je bil rdeči iz veliko slabšega materiala kot modri, toliko za informacijo, če boš slučajno kupovala.

< Sporočilo je popravil teta beta -- 12.8.2006 11:34:12 >


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Bostjan-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
19.11.2006 22:55:50   
ursa_p
Pozdravljeni!

Nisem vedela, da je ena od tem, katera me zanima, ze odprta v tej rubriki, zato sem jo sama odprla v rubriki Starsi cvekamo.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1200083

Dobila sem marsikatero mnenje, najbolj pa me je prepricalo tole, ki sem ga cisto slucajno nasla na internetu ... mislim, da je to kar Bostjan-1 napisal in res sem vesela tega prispevka.
http://gostje.koroska.net/korosec74/Uporabno/Nahrbtnik/Nahrbtnik.html

Naj vam povem, da ima Deuter trenutno akcijo nahrbtnikov.
Kid Comford I - 27.000 SIT
Kid Comford II - 29.000 SIT
Kid Comford III - okoli 45.000 SIT - na zalost si nisem tocno zapomnila cene

Cene so res zelo znizane ... dvojka naprimer kar za tretjino!

Misva sva se odlocila kar za dvojko, ker ne hodiva ravno veliko v hribe (bova sla sedaj na racun sina verjetno veckrat), ampak ponavadi hodiva na okoliske ljubljanske hribe z najinimi psi, ali pa kar tako okoli na pasje sprehode. Tako da imava na ta racun tudi stiri kolesni vozicek z velikimi kolesi, da prideva skoraj povsod. Nahrbtnik nama bo pa sploh prav prisel, da se spet kmalu VSI odpravimo na Urha in se kam.
Ampak ... udobje najinega sina in najino udobje je na prvem mestu. Pa varnost seveda, ampak mislim, da bo dvojka kar dobra za najine potrebe. Sama sem ze dolgo nazaj kupila sebi dober 65 literski nahrbtnik (Maya Maya), s katerim sem sla na 1 mesecno potovanje po Evropi in res veliko pomeni, ce imas dober nahrbnik. Jaz sem z njim uzivala, moj sopotnik pa je s svojim nahrbnikom prav trpel. Ja, tako je.

Upam, da si preberete se temo, ki sem jo odprla sama. Pa mogoce kdo celo pove svoje mnenje o vprasanju, ki sem ga zastavila glede Chiccotovega nahrbtnika.

Lep pozdrav vsem, Ursa

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
19.11.2006 23:35:14   
ursa_p
Se opravicujem .. Kid Comfort je s t-jem!

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
20.11.2006 16:46:50   
anckabancka
Mi imamo tega in smo telo zadovoljni user posted image user posted image user posted image user posted image

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167447



_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
21.11.2006 19:32:36   
cofek
ursa_p a bi lahko povedala kje so znižani nahrbtniki? tudi mi smo namreč pred nakupom in smo se pravtako odločili za Kid comfort II.
Hvala!

lp, t

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
22.11.2006 16:37:32   
ursa_p
Cofek!

V trgovini K2 Alpinist v Ljubljani na Krakovem nasipu (Trnovo) zraven Annapurne. Ce te zanima kje tocno je to, pa poslji ZS.

Lp, Ursa

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
20.1.2010 10:29:33   
Stiglitz
V zadnjo sem kupil poceni nahrbtnik kar preko spleta, sam so pa špica Deuter, čeprav jih baje delajo v aziji je kvaliteta solidna, nimaš kej. Hauptma je solidno opisal.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kupujemo nahrbtnik za nošenje otroka
21.1.2010 11:02:51   
pravljica
mi smo imeli točno takšnega in je bil več kot super user posted image  

nič ni imel tistega gorskega videza, kar me je motilo pri ostalih, ker sem ga rabila tako bolj za po mestu user posted image

http://cgi.ebay.co.uk/Mothercare-Deluxe-Frame-baby-carrier_W0QQitemZ190365817213QQcmdZViewItemQQptZCarriers_Backpacks?hash=item2c52afd97d

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Stiglitz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?