|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 14:13:23   
XXYY
Ahoj!

Me prav zanima, kakšne izkušnje ste imele tiste, ki ste bile v Lj. porodnišnici na B oddelku? Ali so vam tam zelo radi pomagali, ko ste prosili za pomoč, ali so kaj tarnale? Kako se vam je zdelo osebje tam?

Men je bilo grozno. Men sploh niso bile nič prijazne. Razen dveh (Mojca in Maja), ostale so pa poden. Sem enkrat ponoči prosila za pomoč pri dojenju, ker se je naša prav drla in zbudila ostale dve, ki sta bili v sobi. In mi pol zabrusi, ja kakšna mati pa si, če ne znaš podojiti svojega otroka. Potem ji da malo glukoze, da se je pomirila, jo zavila v plenico in jo položila v postelco. In mi reče, da je zdaj ne smem nič gledat, da bo zaspala in da je ne smem nič dvigniti iz postelje, če se bo drla. Pol je odšla in mala se je spet začela na veliko jokat. Ampak, ker nisem mogla, da je nebi vzela v naročje, sem jo vseeno vzela. In je spala potem pri meni v pojstli pa je bilo potem tiho.
Mislm, sploh niso tako vredu sestre tam. Zdaj ne vem, ali zaradi tega, ker je bil takrat glih novo leto, da so bile tolk sitne ponoči, da so morale delati.
Ne vem, zakaj so sploh tam v službi, če ne morejo nič pomagat mamicam pri dojenju. Ena mi je tolk tamalo držala k prsim, da je bila čist rdeča v obraz in drla se je kot sraka. Groza, men je blo to full hudo.
Ena, mislim da je sestra Mojca, mi je pa predlagala, da naj probam z nastavkom in mi ga tudi prinesla. Potem je dojenje za nekaj časa steklo, dokler sem bila v porodnišnici potem, je bil pa spet jok doma in noče se dojiti. Ampak, doma je veliko lažje, kot v porodnišnici.

Doma imamo vse v pomoč. V porodnišnici si pa za vse sam.

Tako, da upam, če bom šla naslednjič (????) rodit, da ne bom na B oddelku, ker je res poden. Zelo sem razočarana nad njimi!

Zdaj pa še ve povejte, kakšen se vam zdi ta oddelek (B - 2 nadstropje).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 14:28:07   
katarina j.
Ne vem, sem bila na d -mislim, da soba 5d, pa so bile v glavnem vse sestre prijazne. Pri dojenju so mi pomagale, pa 2x so prinesle dodatek-ponoči. user posted image
Samo to se mi je zdelo ful mem, da mi niso nič dali proti bolečinam-sem imela take poporodne krče, da sem mislila da bom še enkrat rodila. In ponoči sem v bolečinah hodila po hodniku in iskala sestro, pol mi pa reče: Samo Lekadol mam, tistih drugih nam je pa zmanjkalo: KAJJJJ?? user posted image  KAKO LAHKO V PORODNIŠNICI zmanjka NUJNO zdravilo? No, tako sem pol trpela naprej do jutra, ker lekadol ni nič pomagal. Zjutraj mi je zdravnica predpisala neke modre tabletke, ki so malo bolj pomagale.
Še enkrat: kar se tiče oskrbeuser posted image pa same pohvale.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 14:52:50   
Minka Pobalinka




Jaz sem bila v 2. nad, se mi zdi da na A odd. Bila sem kar zadovoljna, je pa res, da nisem bila zahtevna porodnica.. Za otroka sem kljub CR že tretji dan skrbela sama, saj jih previjajo nekje na 6 ur, kae se je meni zdelo da je absolutno predolgo, tako, da sem potem kar sama trudila. Pri dojenju so mi pomagale, imela sem tudi nastavke, tako da je kar šlo.. Za dodatek sem prosila zvečer, ker sem imela zelo malo mleka in je bil mali lačen, tako da so mi tudi tistih 30 ml aptamila prinesle brez ugovorov..
Sicer pa, če sem iskrena mi je bilo vseeno ali so prijazne ali ne, jaz sem imela v rokah svoje dete in to mi je bilo najvažnejše, pa tudi pred porodom sem bila 2 meseca v 4 nadstropju, tako da sem bila vesela, da je vsega konec in grem z user posted image  KONČNO DOMOV !!



(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 15:16:04   
viva
Tudi jaz sem bila pred letom in pol na B-oddelku in v lepem spominu so mi ostale samo Maja, Mojca in Majda user posted image user posted image user posted image . Na žalost sem bila med tistimi, ki jim dojenje ni in ni šlo in samo te tri so bile res vedno pripravljene pomagati in nameniti kakšno vzpodbudno besedo. Je bila pa tud ena čist mlada sestra, ki mi je user posted image   15 min tako tiščala na prsi, da je še sama na koncu jamrala da jo kar hrbet boli.  user posted image  se je drla na ves glas, jaz jokala zraven ... Čeprav bi jo takrat najrajš nekam poslala, pa je po tem začuda dojenje gladko steklo. Glede na to, da delajo v tistem trenutku s čustveno zelo občutljivimi mamicami, bi bila večina od njih lahko malo bolj strpnih.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 15:30:09   
mml
Jaz sem bila letos decembra na oddelku B in sem bila z vsemi zelo zadovoljna, vedno so bili pripravljeni pomagat, nikoli nobenih komplikacij, ker nisem imela dovolj mleka, smo user posted image  tehtali pred in po dojenju in če ni bilo zadosti, sem brez problema dobila dodatek.
Tako da so vtisi očitno zelo različni od posameznika do posameznika...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 15:32:27   
XXYY
Katera je že Majda? A una malo bolj močna in majhna?

Joj, ne vem kako je uni ime, ki ima črne lase in na paž postrižena pa velika okrog 155 cm. Joj, to sestro bi kar fentala. Res, no. Men je bila rez user posted image , drugega ji ne znam rečt.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 15:52:29   
viva
Ja, Majda je tista majhna, bolj močna. Jaz sem njo poznala, pa Majo tudi, tako da smo se dobro razumele. Sploh Majda mi je šla zelo na roko. Sem ji še danes hvaležna za vse.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 19:02:46   
bskrle
JA, tudi jaz nisem bila zadovoljna, zato sem šla drugič rodit v KR.
Ustrežljiva in prijazna sestra je bila samo tista, ki jo omenjate ostale, je pa iz našega koncain me je verjetno na videz poznala.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 19:58:55   
nynna
Meni je bila najbolj všeč Maja še bolj pa Severina. Če nebi bilo nje najbrž nebi dojila. Bila je res krasna in mi je ful pomagala, ostale pa bolj kot ne grozne, tako kot ste opisale, sploh ponoči.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
18.1.2006 20:34:53   
Anonimen
a ko te pripeljejo v Lj porodnisnico.. pa te dajo npr. na oddelek B, a lahko reces, da hoces drugam?

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 9:43:08   
Urša
Jaz sm bla na oddelku C in imam podobne negativne izkušnje s sestrami, zato sem šla v drugo raje v Postojno-tam pa res, kapo dol! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 9:43:59   
viva
Ovčka - sem se pozanimala, Majda ima čist kratke in rdeče lase, tako da ni bila ona tisti zmaj user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 10:03:15   
Barbs
Jaz sem bila obakrat zadovoljna z vsemi.user posted image  Mogoče sem čudnauser posted image  ... ampak, v življenju je že tako, da vsi vsem nikoli ne moremo biti všeč, že po faci... Če pa potem še malce nergamo drug v drugega, je pa lahko takoj štala . Vzameš v zakup, se malce potrudiš, kakšno požreš ( seveda ne na svojo škodo ali na škodo otroka, ampak mislim, da tega res ne bi nihče počel zanalaš, še tako "zagamana" babica ali sestra ne) ...

Moja cimra v porodnišnici je bila prava tečka. NIč ji ni bilo prav, nič! Še "kvaliteta" rjuh ne. Pa sva ležali v isti sobi, na enakih posteljah in za naju so skrbele iste sestre.  Njej je bilo vse grozno, vsi zoprni in tako se je tudi obnašala. Meni je bilo glede na to, da nisem bila doma(kjer je itak najlepše) relativno normalno in za preživet - pa saj ne gremo v hotel, tam okrevamo po porodu tri dni!!! Do mene so bili vsi prijazni, ustrežljivi, skratka, normalni - seveda pa so pri sosedi zavijali z očmi in včasih je tudi kakšno dobila pod nos. In čisto prav ji je bilo, jaz bi ji rekla še kaj drugega, če bi se do mene tako obnašala!user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu viva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 10:06:35   
lonja
Hojla vsem skupaj,

lepo, da je Ovčka izpostavila to temo. Tudi jaz sem ena izmed tistih iz B oddelka, z Ovčko sva celo isti dan rodili in ležali potem skupaj v sobi. Pa lahko povem, da so bile nočne sestre res pravi zmaji. Tudi imen si nisem zapomnila, ni bilo vredno. Ne vem, kako lahko opravljajo tako delo, če niso sposobne pomagati prav nič. Moram priznati, da so meni tekle solze po obrazu, tko je bila surova do Ovčke, ki je ležala zraven mene. Vse tri iz sobe smo bile prvorodke in čisto normalno, da ti vse stvari ne gredo, kot bi morale. In prava mora je bilo zvečer, ko sta se sestri Mojca in Maja (ki sta prav gotovo špica med sestrami) odšli domov in so se prikazale tiste nočne. Ena od njih je bila totalno neprepričana sama vase, delala pa se je pametno za pop..., tista majhna črna pa je itak vso znanost tega sveta pogoltnila, preden je prišla delat v lj.porodnišnico. Ne vem, škoda besed in časa. Naše štručke pridno rastejo, se redijo, slabe izkušnje iz B oddelka lj.porodnišnice bodo v nekaj časa zbledele in ostali bodo le lepi spomini. Tudi teh pa je (zlasti iz porodne sobe) zelo zelo veliko. In nepozabni so.....

lonja user posted image  in ajda user posted image  

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 10:12:30   
Anonimen
In mi pol zabrusi, ja kakšna mati pa si, če ne znaš podojiti svojega otroka.


Oprosti, tega ti pa zagotovo ni nobena zabrusila, če pa že, pa ta post pošlji gor k njim, pa naj se zagovarjajo.

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 11:07:05   
XXYY
Al bina, če mi ne verjameš, lahko Lonjo vprašaš, ki je bila res z mano v sobi in ti lahko tudi ona pove kako so se obnašale une koke, do mene. Še posebej una mala, črna, mlada je bla res za ****. In mi je res to rekla v obraz, potem mi pa reče, da naj ne gledam svoje user posted image , ker se bo sedaj pomirila in jo je položila nazaj v posteljico. Takrat sem skoraj padla v depresijo zaradi tega. Ker sem bila res čist na tleh, ko mi je to rekla, da ne znam nahraniti svojega otroka.

Izkušnje tam so res user posted image . Upam, da me ne bodo več videli na tem oddelku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 12:15:32   
Anonimen
Hja, verjetno bolje tudi za njih user posted image

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 14:04:06   
Martina5
Jaz sem ležala na B-oddelku februarja 2004 in sem bila ful zadovoljna. Mala ni pridobivala na teži, dojiti nisem znala, previti tudi ne, še držati ne, ker je bila pač prvi otrok, ki sem ga držala v naročju sploh. Sestre so mi pomagale pri vsem. Ko nisem znala previt ,sem pač poskusila, potem jih poklicala in so mi jo one previle, pa vmes počasi razlagale. Pri dojenju so mi vsakič pomagale. Ko so videle, da ko zagledam tehtnico, padem v depresijo, so mi rekle, naj jo ne tehtam pred vsakim obrokom, ampak takrat, ko bom sama ocvenila, da sem sposobna prenesti rezultat oz. vsaj 1x na dan. Ponoči so mi pokazale, kako naj jo poujčkam, ko ni pomagalo, so prinesle glukozo. V glavnem toliko zlatih sester na enem kupu, pripravljenih ves čas pomagat (tud 5x na noč, vsakič eni drugi v sobi) še nisem doživela. user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa res nobena od nas treh v sobi ni bila sitna, ampak prijazna in vljudna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 14:50:54   
XXYY
No, saj me v sobi tudi nismo bile preveč sitne. Ko smo pač rabile pomoč, smo jih vedno klicale. Ampak verjetno, ker je bilo takrat glih novo leto (me smo rodile 31.12.2005), so bile verjetno tiste dve, ki sta bile ponoči malo preveč sitne, ker so mogoče malo nazdravljale tam, pa sem jaz verjetno skos težila oz. jih klicala za pomoč. Po mojem je blo to to. Samo bi pa vseeno lahko malo drugače rekla mi, ker nisem znala dojiti. Ne pa, da žalostno, ker ne znam podojiti svojega otroka. To se mi pa ne zdi fer do une sestre. Joj, sploh se nisem zapomnila njenega imena.

Ma saj bomo tudi to počasi pozabili, samo malo sem pa še užaljena, glede tega.

(odgovor članu Martina5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 15:38:11   
eya
Ne poznam sestr s tega oddelka, ker pač še nisem rodila, mi je pa zanimiva tema in bi dodala komentar. Ravno danes sem bila na okulističnem pregledu in so se pacienti v čakalnici pogovarjali, kako strašno neprijazna je vedno sestra, ki dela v ambulanti. Oborožena s tem podatkom (sicer sem bila pri njih prvič), sem stopila do nje ful prijazna-in tako se je potem tudi ona obnašala do mene, nikjer niti sledu o neprijaznosti.
Se mi zdi, da ta trik deluje skoraj vedno pri vseh tečnobah sveta. user posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 18:58:06   
KMALU
To je tako.. kakor se obnasas ti, tako se bodo oni do tebe.. Ce so malo tecne, jim pa vas dragi kako bonbonijerico prinese naslednji dan, pa se bodo 100% topile okrog vas...user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
19.1.2006 21:59:11   
zaspanko
A in C oddelek v LJ zapustili ne dolgo nazaj. Porod opravili v zgodnjih jutranjih urah.

Pohvala vsem sestram in tudi medicinskemu bratu , ki prepričljivo pristavlja uporne glavice k dojki. Velja tako za porodni oddelek, kot tudi A in C in sestro s smislom za humor v sprejemnici. Smo pa na lastni koži doživeli, da preživjo sestre marsikaj in jih človek včasih kar razume, če niso najboljše volje.

V glavnem pa mislim, da velja prijaznost se vrne s prijaznostjo, nasmeh z nasmehom, humor s humorjem, ves čas pa mora biti staršem jasno, da četudi je rojstvo za nas enkraten življenski dogodek, je za zaposlene to služba v kateri imajo slabe in dobre dneve in s tem se je nujno sprijazniti.

Zaspanko
















(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
21.1.2006 22:56:40   
Anonimen
No, zdaj pa ovčka, itak praviš, da boš počasi pozabila vse skupaj, malo pomisli, kako bi se ti počutila, recimo, da tudi prebiraš tale forum, sodeluješ na njem in kar naenkrat vidiš nalsov tvojega posta.............in potem kritike: Majda, Mojca, Nina, Nives...v dobre ali v slabem. Bi ti bilo čsito vseeno?

Ker če praviš v končni fazi, a boš počasi pozabila na vse to, to, tahudo, ali je bilo potem treba izpostavljat ženske po imenih? V dobrem ali slabem, ne pozabi.

Kar daješ, to dobiš, ljubica, še vedno trdim in vedno bom.

(odgovor članu zaspanko)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
21.1.2006 23:04:38   
Anonimen
No, pa še to. Verjemi, da ničkolikorat jokajo z mamami, samo ne pred njimi, se ne spodobi pač, zadaj, ko vejo kaj in kako je narobe z otročki, pa same mame tega še ne  vedo. Verjemi, da toliko stvari nosijo domov, da razmišljajo o njih še dneve in dneve. IN verjemi, da so samo ženske, ki imajo dva, tri otroke, ki se vozijo po eno uro v eno smer, da pridejo do službe, ki jim je pisana na kožo, ki jo opravljajo z veseljem.

In so vesele, ko dobijo za praznik čestitko od zadovoljnih mam ali pa ko pridejo čez pol leta ti mali otročki pogledat, kje so prišli na svet?

Pa še veliiiiiiiko stvari je, o katerih bi lahko, pa ni vredno. Saj so itak poden, a ne user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Lj. porodnišnica - B oddelek
22.1.2006 1:45:23   
alfa
Bila na B oddelku konec septembra 2005 čez vikend.  Moj prvi porod in bila sem zelo zadovoljna z vsem. Mogoče tudi zato, ker sem čez nosečnost prebrala kar nekaj  podobnih debat in sem si predstavljala, kako me bodo samo nadirali, če ne bom zmogla dojiti in zaradi tega, ker se bila odločena, da če dojenje ne bo šlo pa ne bom dojila. Dojenje se je pri meni lepo izšlo ali kako bi rekla, previjanje mi pa ni šlo. Najprej mi je pomagala cimra, ko pa me je videla previjati glavna sestra je pa kar ona končala.
V glavnem jaz sem bila res zelo zadovoljna z vsemi v prodnišnici.

LP!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?