|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mačja hrana
6.10.2007 13:44:03   
Janeja
Jutri gremo po malega user posted image .

Glede na to, da bo to naš prvi mucek (no ko sem bila še doma smo imeli vedno mucka, samo od tega je že kar nekaj let), smo šli včeraj  v šoping. Kupili smo mu mačje stranišče, pesek, posodice, pa mačje drevo imamo,... Malo me je pa zmedlo pri izbiri hrane za malčka. V trgovini so mi rekli, da je hrana ala Whiskas in Friskies najslabša in da jo odsvetujejo. Pa smo seveda kupli neke pregrešno drage konzerve in hrano v vrečkah, pa brikete,... Zdaj me pa zanima, ali je res ta hrana tako slabe kvalitete - no cenovno je res za več kot pol cenejša samo vseeno ....?
Kaj pa ve kupujete oziroma s čim hranite svoje mačje kosmatince?

Pa še enkaj me zanima - a sploh spijo v tistih mačjih posteljicah. Vem da je naš vedno spal vse povsod drugje, samo v svoji postelji ne. A mislite, da mu jo moram vseeno kupi?

A imate še kakšen nasvet za novopečene lastnike user posted image ?




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 13:49:57   
srki
Zdaj me bodo ljubitelji hišnih ljubljenčov, še posebej mačk, mogoče okregali:

Pri naši hiši je okoli 10 mačk, pa v bistvu nobena naša. Kar priteple so se k nam, pa ena, pa druga, pa potem imele mladiče,....skratka, ne kupujemo jim nobene mačje hrane, niti jih nimamo v stanovanju, spijo na skenju. Vsak dan dobijo za jest, mleko, kruh, tudi ostanke od južne, pa jim čisto nič ne manjka.

Madona, za te mačke je pa že toliko vrst hrane, kot za dojenčke. Pa če ti dve hrani, ki si ju napisale, niso dobro, zakaj jih potem sploh prodajajo?

Sori, vem, da ti nisem nič pomagala.

Aja, stara mama, ki živi drugje, pa jim kupuje kar mercatorjevo hrano za mačke.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 14:28:37   
*BellaLuna*
Hrana kupljena v raznih Merkatorjih in drugih veleblagovnicah ni dobra zato, ker po sestavi ne ustreza prehrani, ki jo mačke potrebujejo. enako velja za pasjo hrano. Vsebuje ogromno enih balastnih snovi, soli, ojačevalcev okusa in premalo proteinov, pa še tisti, ki so, so nekakovostni in so razni klavniški opadki. Zakaj se taka hrana prodaja? Zaradi reklam. Verjetno za nobeno kakovostno hrano še niste opazili reklame na TV (vsaj jaz jo nisem), nonstop pa vrtijo reklame za Pedigree in Whiskas.
Kar se cen tiče, je logično, da je bolj kakovostna hrana dražja (saj tudi zdrav polnozrnat kruh stane bistveno več od navadnega belega, ap biološko pridelana hrana je tudi dosti dražja od tiste škropljene s pesticidi) ... ampak objektivno gledano te kakovostna hrana ne pride bistveno dražje. Namreč ker je v nekakovostni hrani en kup balasta, se žival z njo ne nasiti in posledično jo poje veliko več, poleg tega si pa še uničuje ledvica zaradi vse mogočih dodatkov, ki žvalim škodijo, dodani so pa samo zato, da živali raje jejo dotično hrano.

S kakšno hrano boš hranila je povsem tvoja izbira, jaz raje dam malo več denarja za kvalitetno hrano, pa jo imam za dlje časa in tudi vem, da živali ne škodi.

P.S. Od mleka in kruha pa se mački ne najedo, si morajo kar sami potem najti še ustrezno drugo hrano (lovijo miši, ptiče ...). Poleg tega pa precej mačk ne prenaša kravjega mleka in zanje mleko sploh ni primerno. Samo če mačko nimaš ob sebi potem tudi ne vidiš, da ima samo drisko, ....

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 14:55:26   
copka
Se strinjam z BellaLuno, da je ta hrana nezdrava za macke.

nas mackon je kar konkreten, pa nas je prejsnji teden veterinarka samo kritizirala. Da je na meji z debelostjouser posted image , da naj mu zacnemo kupovat boljso hrano (nas macek res samo je te Friskas briketke, kot da je brez dna). Od prijateljice macek je bil enkrat na dializi zaradi te hrane- no kljub temu je zivel dolgih 14 let in bi se vec, ce ga ne bi avto povoziluser posted image ).

nas macek je dosti zunaj, tako da notri sploh nima WC-ja, je bil vedno cistuser posted image . Ker je dosti zunaj mu dajemo ampulce Frontline proti bolham in klopom (so kar drage)- no nas je tudi alergicen na bolhe. Nohtke si brusi zunaj na drevesih in eni prastari leseni klopi. naceloma mu ne dajemo nase hrane, ce pa je slucajno v blizini, ko kuham, mi cisto slucajno pade kaksen koscek surovega mesa na tlauser posted image . Spi pa kjer koli, tudi na enem grmickuuser posted image . Je pa kastriran in bo sel tudi na cepljenje proti macji kugi, macjemu hiv-u, itd.

Tega macka doma vsi obozujemo, tako da nam ni nobenega denarja zal.user posted image

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 15:26:36   
nuala
Mačke spadajo med mesojede živali in za življenje nujno potrebujejo kakovostne beljakovine.
Če le moreš, kupuj mački dobro hrano, vsaj dokler je mlada. Lahko pa seveda tudi kombiniraš; brikete, pa zraven malo mesa, govedine ali piščanca, ribe,... saj mačke ne pojejo toliko.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 15:42:29   
Anonimen
Jaz svoja dva hranim z Hillsom. Briketi indorcat in konzerve. Ko sta bila majhna sta jedla junior hills. Sta pa vedno notr, ne hodita ven.
In ja, je dosti boljša hrana. Če boš imela muce notr in jih hranla z ala wiskasom-veš kolk to smrdi za kozlat. Resno. Po hilsu pa ne. Meni pač ni škoda dat toliko denarja za hrano. Imamo mačka kot družinskega člana.

Aja pa pesek je najcenejši v Eurospinu. Odišavljen. Pa zelo vredu in zelo poceni. Tukaj lahko ogromno pršparaš.

Posteljo pa moja dva mata ampak mata raj najinouser posted image .

Radi imajo take košare da se lahko"skrijejo" notr. Tiste z luknami. Al pa kkšne hiške.
Drugač mam jaz na sedežni eno dekco zloženo in večinoma tam spita.

Srki, primerjat zunanje muce ki že od malega živijo zunaj pa ni glih za z muckami ki so v stanovanju in nimajo trave ipd. da bi dobile kkšne vitamine. Pa vi muce predvidevam mate kar tko, k so glih tam, tak k običajno je v takih okoljih, vsaj tam k sm jst živela je bila taka navada. Da jim pa kaj manjka pa verjetno ne veš, ker resnično dvomim da so že videle veterinarja. Pa ne to vzet kot napad nase. Saj da je tako, sam to še ne pomeni da je tako prav za vse nas k imamo mucke.
Ljudje pač različno gledamo na živali. In mene recimo nič ne moti če je ista izbira hrane za mačke kot za otroke. Hvala bogu. Lahko vsaj izbiramo. Vsak se pa itak po svoje odloči. Zame je pač žival ena ogromna odgovornost in tudi finančno ne glih poceni. Sem to vedla že preden sm si jo nabavla.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 18:23:42   
srki
Ja, Karin, čisto razumem. Saj pravim, meni je že en velik plus, da jih hranimo in so pri nas in se znajo tudi same preživet z loveljenjem miši in ostalih živali, ki jih pač jedo.

Ko smo imeli pa rej prav hišno muco, ki je tudi seveda veliko hodila po njihvah, pa je tudi nismo futrali s to hrano, saj takrat sploh ne vem, če je bilo toliko vrst te hrane. Imeli smo jih zelo zelo dolgo pri živkljenju in nobena ni bila bolna in bolehna, vsaj da bi opazili ne. Verjetno so bile tako navajeneuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mačja hrana
6.10.2007 23:02:42   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Vsak dan dobijo za jest, mleko, kruh, tudi ostanke od južne, pa jim čisto nič ne manjka.


Ja, samo to še ne pomeni, da je to pravilna in vredu hrana in, da bodo mucke še naprej ok. Glede na to, da niso z vami, tudi ne morete vedeti, če je res vse ok.

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Madona, za te mačke je pa že toliko vrst hrane, kot za dojenčke. Pa če ti dve hrani, ki si ju napisale, niso dobro, zakaj jih potem sploh prodajajo?


Zakaj pa obstaja McDonalds in vse ostalo sranje, ki je na voljo tudi nam?  Pač, denar je denar, "sranje" se prodaja, kar pa ne pomeni, da je primerna hrana za nas. Isto velja za živali. user posted image

In, kaj je narobe, če je toliko raznovrstne hrane za živali? In tudi, če jo je več, kot za otroke (kar mimogrede ni res)?

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Aja, stara mama, ki živi drugje, pa jim kupuje kar mercatorjevo hrano za mačke.



Ja in, ker to ni kvalitetna hrana za živali, lastnikom živali odsvetujem, da hranijo svoje mačke z to hrano.

Res, dajte razumet, da hranjenje z nekvalitetno hrano ni ok za ljudi in tudi za živali ne. Na koncu koncev smo vsi živa bitja, ne? user posted image

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mačja hrana
7.10.2007 10:35:08   
Mala_princeska
No moj mucek - je do sedaj imel najraje konzerve in brikete ala Wiskies, Friskies,...te cenejše varijante. In ker je notri sem ugotovila da ima drisko oz. čisto redko blato.

Sedaj sem prešla na Hills(Science plan), ki je blazno drag, našla sem brikete za občutljivo prebavo, zmaže jih kot največji lakotnik.
Mislim da mu bolj usteza kot ostala hrana. No, bomo videli.



_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mačja hrana
7.10.2007 11:51:28   
polona2
Moja dva jesta Royal Canin brikete in vrečkice iz D&M-a, vem, da slednje niso ravno prvovrstna izbira, ampak, nekako jima ta kombinacija odgovarja.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 6:55:04   
srki
Razumem, razumem, gospe. In ja, imate prav, so živa bitja, kot mi. Motijo me lastniki mačk, ki zanje ne poskrbijo, potem pa so se nagnetle k nam, jih ni malo, jih je 10. In nisme res tak ljubitelj mačkonov, da bom zapravljala veliko premoženje za njih. Tisti, ki si jo je kupil in jo odgnal, naj si jo pride kar iskat pa jo futra. Pa če ne bi bile tako plašne, čeprav jih noben ne podi, smo vsi prijazni do njih, se ne putijo ujeti, da bi jih dala komu, ki jih res obožuje in jih bo tudi primerno hranil, ne pa mi, ker jih očitno zastrupljamouser posted image .

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 11:31:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Razumem, razumem, gospe. In ja, imate prav, so živa bitja, kot mi. Motijo me lastniki mačk, ki zanje ne poskrbijo, potem pa so se nagnetle k nam, jih ni malo, jih je 10. In nisme res tak ljubitelj mačkonov, da bom zapravljala veliko premoženje za njih. Tisti, ki si jo je kupil in jo odgnal, naj si jo pride kar iskat pa jo futra. Pa če ne bi bile tako plašne, čeprav jih noben ne podi, smo vsi prijazni do njih, se ne putijo ujeti, da bi jih dala komu, ki jih res obožuje in jih bo tudi primerno hranil, ne pa mi, ker jih očitno zastrupljamouser posted image .


Valda da jih ne zastrupljate, daj no. Take vaške potepuške mucke bi umrle od lakote da jim kdo vsaj kaj ne da. Sej razumem kaj hočeš povedat. Jaz tudi dostikrat mamici nesem mačjo hrano(pa ne hills) da jo daje muckom k jih je po naši vasi ogromno. In so revčki čist sestradani in ful prestrašeni, se niti približno ne pustijo ujet. Jest pa lepo pridejo k nam. So pa to večinoma že veliki muci, vsako leto jih je več in čist nesocializirani. Nekaj malih smo celo polovili in oddali, nekaj starejših tud ulovili in dali sterilizirat, vse se pa ne da.user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 12:56:07   
srki
Ah, si me malo potolažila.

Saj mi bi jih polovili in jih dali teti, ki jih ima zelo veliko in zelo lepo skrbi zanje. Sploh mladičke. Samo ko so mladi, jih stara prenaša iz enega skednja v drugega in potem postanejo res plašne.

Karin, daj mi še povej, kako naj pomagamem enemu mucu, ki pa se je čisto udomačil in se nam tudi približa in je tudi zelo priliznjen, pa mu skozi iz nosa teče pa oči ima tudi prehlajene?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 15:11:11   
Anonimen
Pelji ga k vetu, da ti da kapljice za ucke.

LP

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 15:23:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Pelji ga k vetu, da ti da kapljice za ucke.

LP


Tako. Verjetno ti bo dal kapljice pa mazilo. Aja pa antibiotike je tud dobil. Je pa kar težko dat to v učke, je fajn da maš enga k muca drži. Jaz sem za kapljice in mazilo ter antibiotike dala ene štir jurje lani, k je mel en muc pr stari mami isto. Pa mu je ful pomagalo. Ni glih nek denar.
Pa če mu jih z prekuhano vodo pucaš tud ne bo slabo. Če ma ful zapackane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 18:12:44   
mišk
Zdaj me bodo ljubitelji hišnih ljubljenčov, še posebej mačk, mogoče okregali:

Pri naši hiši je okoli 10 mačk, pa v bistvu nobena naša. Kar priteple so se k nam, pa ena, pa druga, pa potem imele mladiče,....skratka, ne kupujemo jim nobene mačje hrane, niti jih nimamo v stanovanju, spijo na skenju. Vsak dan dobijo za jest, mleko, kruh, tudi ostanke od južne, pa jim čisto nič ne manjka.



Se podpišem pod tole. Pri nas je ista situacija. In če bi vsem tem mačkam kupoval ne vem kako hrano lahk skor propadeš!
Jst mam ful rada mačke, ampak to ne gre... Nedolgo nazaj sem se preselila k možu in imava samo enega mačka, kateremu lahko kamot kupujeva dobro hrano in se z njim ukvarjava. Ja, pri enem, dveh še gre. V hišo pa res nima vstopa. Ta maček je tudi lovec in pol, vsak dan prinese domov vsaj eno miš, rovko ali celo podgano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mačja hrana
8.10.2007 18:29:54   
scubadiver
Se pridružujem vsem ki hvalite kvalitetno hrano. Naša mačkončka je tudi hranjena samo s kvalitetno hrano kupljeno v specializiranih trgovinah. Hrane kot so wiskas, frieskies in ostalo vsebujejo preveč soli in še precej drugih stvari in uničujejo ledvica. Naša mačka ima krasno sijočo dlako, iz ust ji nikdar ne smrdi. Vmes je dobila 4 vrečke Kitekat ker pač nisem imela časa skočit do trgovine. zaudarjalo ji je tako iz ust da ko je zazehala me je skoraj kap. No in od takrat naprej vedno kupujem na zalogo, da se ja ne zgodi da bi zmanjkalo "prave" hrane. Trenutno je na briketih Royal canin in eni vrečki nutro na dan in seveda vodi. Kljub temu, da ima hrano vedno na voljo je ravno prave "postave", prebavnih motenj ni imela še nikoli.

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 8:24:02   
srki
Bom probala najprej sprati, ker ni tako hudo, potem pa bomo videli. Ali pa če teto vprašam, če ima kaj takega na zalogi, ker ona ima ful muckov in res skrbi za njih, jih vozi k veterinarju,.....

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 8:54:30   
BAMBINA_
user posted image user posted image Srki, jaz pa menim, da je ful lepo, da skrbite za potepuške mucke. Naj pa te gospodične, ki kritizirajo vrsto hrane dajejo najkvalitetnejšo (in seveda najdražjo) hrano desetim muckom vsak dan.
Prehlajene očke pa lahko poskusiš spirati tudi s kamilčkami.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 9:07:28   
Anonimen
Prehlajene očke pa lahko poskusiš spirati tudi s kamilčkami.


Ne to delat! Sam z prekuhano vodo mlačno.
Pa če mu daješ kuhano hrano mu probej zraven mesa al pa v juhico dat kej zelenjave če bo jedu. Pa riž tud lahko jim daš če vam ostane. Ni nič narobe z domačo hrano, sam da ni preveč začinjena.
Bom jaz doma pogledala če imam še kaj kapljic pa kremce pa ti lahko prinesem v center(sej tam delaš ne?) da mu boš dala. Lahko grem pa tud kupit pa ti prinesem, če hočeš.(bom jst financiralauser posted image )
Da ne bo kje oslepel revčekuser posted image .

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 9:10:39   
polona2
Tobrex krema ali kapljice so dobre za vnete oči pri mucah . Pozdravi jih v nekaj dneh, pri vsakem vetu jih imajo, stanejo manj kot 5 evrov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 9:18:46   
BAMBINA_
Karin, zakaj pa to ni priporočljivo? Ker mi smo naši psički vedno tako vnete očke pocajtali. 

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 9:22:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Karin, zakaj pa to ni priporočljivo? Ker mi smo naši psički vedno tako vnete očke pocajtali. 


Meni je veterinar rekel da ne smemo z kamilicami, ampak samo z prekuhano vodo, ko sem ga spraševala, ker sem tud jaz slišala da to delajo. Zakaj v bistvu ne vem. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 9:25:13   
BAMBINA_
Sem šla malo po netu brskati.... baje, da res ni dobro s kamilicami spirati, ker niso sterilne. Lahko pa s fiziološko. To imaš pa sigurno doma, srki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mačja hrana
9.10.2007 11:56:43   
srki
Joj, Karin, hvala, prosim, ne si zarad mene delat stroškov, čeprav vem, da rada pomagaš muckom. Lahko mi jih kupiš, če veš kje ali pa mi poveš kje, saj v našem koncu ni noben veterinarkse postaje, pa ti jaz dam denar.

Res hvala.

Saj vso to hrano, ki si jo opisala, tudi dobijo, pa tudi začinjena ni, ker nismo ljubitelji slane hrane.

Mogoče kamilice niso dobre zato, ker sušijo oko? To vem, da tudi za otroke ni dobro, tako mi je rekla patronažna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?