|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 9:46:38   
Anonimen
Kaj bi naredile, oziroma kako bi reagirale v moji situaciji?

Ko sem včeraj prišla domov, je mož glih previjal 15 mesečnega sineka. Slišala sem, da je mali neki hlipal, ko sem prišla v dnevno pa sem videla, da ima tudi mož jezen izraz na obrazu. Pristopila sem k njima, da bi malega pozdravila in videla, da ima na bedrci nekaj rdečega. Odmaknila sem plenico, na nogici in ritki pa fajn vidno, da jih je dobil po ritki, po nagi ritki. user posted image Jaz sem ostala brez besed, komaj sem zadrževala solze. Pa sem vprašala moža, kaj je to in mi z jeznim tonom potrdi, da jih je dobil, ker si je zaslužil. Verjetno se mu je med previjanjem obračal. user posted image

Naj povem, da z otrokom nikoli niso bile nobene težave, je priden, ubogljiv, prilagodljiv, včasih mu je treba pač večkrat ponavljati ne. Je tudi zelo miren in brihten fant. Zato vem, da ni potrebe po takih ukrepih. Če se meni kdaj obrača med previjanjem, ga nekak zamotim in mi vedno uspe.

Najbolj me pa žalosti to, ker možu ne zaupam več. Sem že imela na sumu, da ga je enkrat čez rit, ker sem slišala, pa ni priznal in me prav grdo nazjal vpričo babice. OK, sem mu verjela, čeprav je ostal kanček dvoma. Včeraj pa to. In verjamem, oziroma čutim, da ni bilo prvič.

Drugače je vredu očka, se razume z malim, se tudi ukvarja z njim, če pa ni kdaj tako, kot si on zamisli, je pa očitno že panika. Tudi med hranjenjem je pizd**, ker je malega bilo potrebno zamotiti, da je jedel,  pa da je razvajen, ....da sem jaz kriva, ker mu vse pustim, ...Sem mu pa samo v roko dala kakšno igračko, ali žličko, pa je vedno lepo jedel.


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:06:30   
madela
Takšnih izkušenj ravno nimam,da bi mož otroka po riti,ampak včasih postane malo žičen in ga kar pošljem vstran od otrok. Z njim pa imava potem,kar krepko debato,da naj raje gre vstran od otroka,kot pa da popeni.
Na tvojem mestu bi se z možem pogovorila oziroma jaz bi se verjetno skregala,ker kar je preveč je pa preveč.
Otroci,ki so doma deležni udarcev postanejo ali zelo zaprti vase ali pa zelo uporniški.Povej mu to,če misli,da je zdaj hudo,kaj šele bo,če bo nadaljeval z takšno vzgojo.

Pa veliko sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:17:55   
Naja31
Jojj, res ne vem kaj naj ti svetujem.
15 mesecev starega otroka pa res ne moreš po ritki. Saj božček sploh ne ve zakaj je po ritki dobil.
Jaz sem mojega fantka do zdaj samo enkrat po ritki, prejšnji mesec, star je 22 mesecev, pa še to mi je bilo potem tako  zelo žal, da si še vedno ne morem oprostiti in mislim, tega ne bom več nikoli naredila.
Ampak mene je težko ob živce spraviti in mora otrok narediti res kaj hudo narobe, da pomislim, da bi ena po ritki zalegla. To, da se ni hotel previti, se meni osebno ne zdi dovolj tehten razlog.
Tvoj mož očitno hitro zgubi živce. Ampak to bosta morala rešiti.
Če bo preveč uporabljal to metodo bo dosegel samo to da se ga bo lastni otrok bal.

Moj možek je ne srečo med tistimi, ki niti v sanjah ne bi pomislili, da bi lastnega otroka udaril.

Ok, ne rečem če kdaj ušpičijo kaj res hudo nevarnega, potem samo ena po ritki zaleže, ampak to potem ko so starejši ko vedo zakaj so dobili po ritki. Saj midva z bratom sva tudi dostikrat dobila po ritki ko sva bila majhna in nimava kaksnih hudih travm zaradi tega. Vcasih pac ni druge izbire.  

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 1.2.2007 10:20:23 >

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:18:14   
mala
Mojadva jih dobita po riti sicer zelo redko ampak jih..najbrž je tvoj otrok bolj trmoglav pri možu kot pa pri tebi in je zato tko odreagiral...če tebi taka vzgoja ni všeč se pogovori z možem in mu pač razloži načine kako umiriti otroka brez da bi tako ukrepal...
tudi moj mož jih je kdaj dobil pa ni nč zaprt ali uporniški, tko da ne vem kje si to odkrila madela...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:30:45   
Anonimen
Oh, jaz sem tudi mojega enkrat pri previjanju, pa se mu je tudi roka na riti ali stegnu poznala. Od takrat naprej se ni več obračal, prej se mu pa ni dalo dopovedat. Po mojem tudi pri vas ni kakšnega hujšega maltretiranja, bi rekla. Tudi vaje pri hranjenju poznam in tudi verjamem, da marsikateri moški pač ne bi zraven zganjal takšnega cirkusa, kot ga lahko mati, da dete le vtakne tistih par žlic v usta. Meni se v glavnem zdi, da pri vas ni panike za delat. Lahko se motim, ampak iz prebranega bi tako sklepala.

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:48:56   
polma
Seveda ni fajn  takih malčkov po ritki, ampak tvoj mož po moje ni nasilen ali celo nevreden zaupanja. Moški so manj prepričani vase-pomisli, da imamo me 9 mesecev prednosti, potem pa še dojenje in porodniško, ki nas z otroci globoko povezuje. A zmoreš zamižat na eno oko in mu tega ne očitat? tudi jaz sem poslušala, da je otrok razvajen in pasje navezan name-zato, ker je bil manj z njim, ga ni tako dobro obvladal kot jaz.
Moški mislijo, da morajo otroku postavit jasna merila, pravila kako deluje ta svet, so pač avtomatično avtoritativni. Nagonsko skušajo otroke naučit življenja, da se bojo znašli v slabih situacijah.  Me jih nagonsko skušamo obvarovat pred slabimi stvarmi življenja. Kaka razlika, a user posted image ? No, in če so malce neuspešni pri stiku z otrokom, se malo zgubijo. Nič hudega, zaenkrat.
Če pa mu tvoje zagotovilo, da ni naredil nič narobe ne bo dovolj, da si zgradi očetovsko samozavest, pa je že malo problematično.
Veliko sreče in veselja v skupni vzgoji!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 10:54:23   
Anonimen
Ne, seveda ni panike za zganjat, zaenkrat res še ne. Ampak s tem se kaže, kakšen način vzgoje ima moj mož. Tega pa ne odobravam. Otrok je premali, da bi razumel. In kako mu dopovedati, da očka lahko udari, če pa bo otroka kdo ujezil, ga pa ne bo smel? Nisem zagovornica pretepanja, pa tudi nisem ena izmed tistih, ki bi obtoževala  druge starše, če jih otrok kdaj dobi po riti, kadar si zasluži. Ampak 15 mesečnik? Glede hranjenja pa tako. Mož je zadnjič šel zjutraj v trgovino in ni zajtrkoval. Ko se je vrnil, je bilo kosilo, ampak on ga ni jedel, ker si je raje naredil sendvič za »zajtrk«. Večkrat se je že zgodilo, da ni pojedel kosila, ga pustil na mizi in rekel, da bo pozneje, česar seveda ni storil. Jaz sem pa lepo čakala, kdaj bom lahko do konca pospravila kuhinjo in dala posodo prat. No in ta isti moški zahteva, da bo otrok jedel, ko bo nam to pasalo in kar bo nam pasalo, pa da bo lepo tiho za mizo sedel in odpiral usta, dokler ne bomo mi odločili, kdaj ima dovolj. Ne zagovarjam otroka in ga ne kujem v zvezde, da ne boste mislile, da sem ena tistih, ki govori : »Moj pa že ni takšen, ...Moj pa tega ne bi nikoli, ...« Pač trenutno je stvar  takšna, da je priden in ubogljiv in z njim ni problemov. Ima pa seveda tudi svoj jaz, kar je seveda logično in pravilno. In potrebno ga je poslušati in upoštevati, se dogovarjati, saj se tudi starši lahko še kaj novega naučimo in to od naših otrok. Kdo pa pravi, da imamo mi vedno vse prav?

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 11:17:15   
CIPRESA
No jaz bi samo pripomnila  glede tega da je otrok pri 15 mesecih premali da bi razumel, in da ne ve zakaj je dobil po ritki.  Naš Žiga (sedaj star 18 mesecev)  je prekleto dobro vedel kaj se dogaja pri 15 mesecih in tudi dobro vedel kaj je naredil narobe. Tako da ni tako zelo mali da nebi vedel in razumel kako se nagaja in ovija okoli prsta.
In tudi jaz nisem zagovornica tega da se otroka tepe (mislim da ga vsaka mama če že mora in se zato odloči s težavo po riti), sploh ne v jezi, ko te mali sprovicira do konca. Ampak je bilo na žalost tudi pri nas potrebna ena čez rit in to pri 15 mesecih ko se je zaradi neke igrače spričkal z bratrancem ki je leto dni starejši in ga je meni nič tebi nič ugriznil v roko in to zeloooo. Točno je vedel kaj je naredil narobe in da se tega ne dela, ker se mi je mulc skril za vrata  da ga nebi okregala. No in takrat sem mu res dala eno čez rit in od takrat ga še ni ugriznil pa se kregata vsak dan za igrače.

Tako da nebodite tako prepričane da  nevejo zakaj se gre!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 11:21:59   
Anonimen
O, to dobro vem, da razumejo, kaj se sme in kaj ne. Naš zelo dobro razume besedo ne in kadar mu kaj odločno prepovemo. Seveda razume. Ampak da ga udarimo? Ja, bo razumel, da jih je dobil po riti, ker se pač to očitno lahko počne, a ne? Torej tudi on to lahko počne, ko ga bo kdo ujezil. Mislim...


(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 11:25:01   
polma
Ja, to je pa neumno. Mi smo vzgojitelji tudi takrat, ko smo samo mi sami-OTROCI NAS PA OPAZUJEJO IN SE UČIJO. Ubogi naš otrok, veš kako si grem na živce, ko mu težim za neke stvari, ki jih sama ne izvajam.user posted image
Mislim pa, da je skupni obed pomemben del dneva v tem modernem času. takrat vsaj sedi družina brez motečih televizij, računalnikov, igrač- in se lahko kaj pomeniš. Moja mama je to zahtevala, na živce mi je šlo včasih, ampak- jaz zahtevam isto! Vsaj 1krat na dan smo lahko skupaj! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 11:31:23   
polma
Aja, to sem pozabila! nisem zagovornik tepeža, pa vendar- ne spomnim se, kdaj je prvič prišlo do tega, ampak ziher je bilo upravičeno. vem pa, da sem zadnjič počila po ustih (uf, grdo,nagravžna sem si bila...) zaradi jezikanja. Sicer pa mojo vzgojo označujejo kot bio-principuser posted image . Vedno se pogovorim, ne pa tepem. Samo je....., ko včasih traja tudi po pet uruser posted image . Pa mi ni žal, da  mi gre celo popoldne za to. ko pa mahnem, se pa ve zakajuser posted image !!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 11:41:48   
Anonimen
Mislim, da kakšna vzgojna včasih ni idveč, ampak pri 15 mesecih. Nevem kaj bi rekla. To je tako kot je ena ..... rekla, da njena hčerka mora vedet kaj lahko in kaj ne sme, pa je stara eno leto.user posted image
Meni se zdi, da to nebi smel narediti, res pa je da imajo moški dosti manj potrplenja, kot me mamice. Jez imam otroka od prej in z sedanjim partnerjem se odlično zastopitauser posted image .  Včasih mu rečem, da naj malega skrega, pa se samo smeji. Ko pa ušpiči kaj,  kar se meni sploh ne zdi nevem kaj, pa se očim razjezi mu mirno povem, da se mi zdi, da to nima prav in kako naj drugič reagira. Vse mu pojasnim, ampak VSE lepo in mirno.






LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:09:49   
srki
Res, da se človeku srce "para", ko kaj takega naredi, ampak vedi, da tvoj mož ni prvi, ne zadnji, ki kdaj pa kdaj udari-po riti otroka. Vsakodnevno udarjanje otroka po riti bi bilo res preveč.

Razumem, da se ti smili, sploh, če sama še nisi nikoli tega naredila in vendarle smo mame bolj občutljive za svoje otroke.

Lej, malo pomisli nazaj, ali pa tudi še v današnjem času, kako so bili otroci tepeni. Pa ne samo doma, tudi v šolah. Še enkrat poudarjam, da je zame mlatenje otroka čisto nekaj drugega, kot pa ena po riti.

Boš prebolela, verjemi. Mogoče bo tudi tebi kdaj popustil živec in boš enako naredila, kot tvoj mož. Saj več, nikoli ne reci nikoli.

Verjetno so tvojemu samo popustili živci in s pogovorom-na tak način, kot si razložila nam, lahko dosežeš željeno.

Se čisto strinjam s tabo, da ne smemo otroka siliti jest, ker tudi nam vse ne paše ob določenem času. jaz sem mojemu to utupila v glavo, če je začel s kakšnim siljenjem in "kujanjem", če otrok ni jedel. Točno to sem mu rekla, da če on vedno je, kadar jaz hočem. Pa se je verjetno kaj zamislil nad tem.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:18:11   
Anonimen
ne delaj iz muhe slona.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:32:48   
kalbo
Otrok je premali, da bi razumel.


Če to misliš si presneto naivna. 15 mesečni otrok še kako dobro razume. In tud 15 mesečniku je potrebno postaviti jasna pravila. Ko se previja se ne obrača, ko se je se ne igra in tako naprej. Tvojemu možu je pri udarcu manjkalo le malo mere, ker tako močno, da se je poznalo mu pa ravno ni blo potrebno udarit.
To, kar pa zdaj delaš ti je pa še najslabša stvar. Veš, poznam par, kjer si 5 letnik dovoli prav vse, tudi očeta s flašo po glavi. Ko pride do tega, da bi oče popenil, ga mamica odvleče stran. Začelo se je pa to pri 15 mesecih. Pazi, kakšnega otroka boš vzgojila. Nikar ga ne poizkušaj za vsako ceno obvarovati pred posledicami lastnih napak, ker bo zrasel v pokveko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:36:19   
kalbo
No, zdaj, ko sem prebral do konca bi samo dodal, da se moramo potem tudi starši držati teh pravil, se razume.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:40:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne, seveda ni panike za zganjat, zaenkrat res še ne. Ampak s tem se kaže, kakšen način vzgoje ima moj mož. Tega pa ne odobravam. Otrok je premali, da bi razumel. In kako mu dopovedati, da očka lahko udari, če pa bo otroka kdo ujezil, ga pa ne bo smel? Nisem zagovornica pretepanja, pa tudi nisem ena izmed tistih, ki bi obtoževala  druge starše, če jih otrok kdaj dobi po riti, kadar si zasluži. Ampak 15 mesečnik? Glede hranjenja pa tako. Mož je zadnjič šel zjutraj v trgovino in ni zajtrkoval. Ko se je vrnil, je bilo kosilo, ampak on ga ni jedel, ker si je raje naredil sendvič za »zajtrk«. Večkrat se je že zgodilo, da ni pojedel kosila, ga pustil na mizi in rekel, da bo pozneje, česar seveda ni storil. Jaz sem pa lepo čakala, kdaj bom lahko do konca pospravila kuhinjo in dala posodo prat. No in ta isti moški zahteva, da bo otrok jedel, ko bo nam to pasalo in kar bo nam pasalo, pa da bo lepo tiho za mizo sedel in odpiral usta, dokler ne bomo mi odločili, kdaj ima dovolj. Ne zagovarjam otroka in ga ne kujem v zvezde, da ne boste mislile, da sem ena tistih, ki govori : »Moj pa že ni takšen, ...Moj pa tega ne bi nikoli, ...« Pač trenutno je stvar  takšna, da je priden in ubogljiv in z njim ni problemov. Ima pa seveda tudi svoj jaz, kar je seveda logično in pravilno. In potrebno ga je poslušati in upoštevati, se dogovarjati, saj se tudi starši lahko še kaj novega naučimo in to od naših otrok. Kdo pa pravi, da imamo mi vedno vse prav?


Brez zamere, vendar si mi mocno dozdeva, da problem, ki ga imas z mozem ni ravno povezan samo z vzgojo otroka. 
Ne odobravas, da otrok kdaj pa kdaj dobi po riti, vendar take starse ne obtozujes za to, da tako reagirajo, ko si otrok zasluzi. Moza obtozujes, celo mu ne zaupas vec, prav zaradi ravnanja zaradi katerega druge starse ne obtozujes. Hecno.
Ce moz ne poje kosila, jaz mu ga ne bi vec kuhala, pa ne zaradi slabega zgleda otroku, temvec zaradi njegovega odnosa do mojega truda, da skuham kosilo.
"No in ta isti moski...." - zamisli se nad tem kam si uvrstila svojega moza. Mogoce v skupnost semenodajalcev.
15 - mesecnik po tvojem ni zadosti razumen, da zastopi kaj je narobe naredil in zakaj je dobil po riti, vendar je zadosti sposoben in razumen, da se ga da poslusati, upostevati in se z njim dogovarjati????
In res kdo pravi, da imamo vedno prav.... kdo pravi, da imas ti prav v tem primeru in da mogoce vajin otrok, prav zato ker cuti, da se priklanjas in scitis njega, ne skace po glavi tvojemu mozu ko sta sama, ker ve, da bo mamica vedno njega "imela rajsi".
Po mojem imata vidva z mozem povsem drugacne probleme, ki se samo kazeta preko odnosa do otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:40:45   
Anonimen
ker tako močno, da se je poznalo mu pa ravno ni blo potrebno udarit.


Jaz ga res nisem veliko, v bistvu čisto malo, v opozorilo, da mislim resno, po moje ga ni čisto nič zabolelo, pa se mu je roka na riti poznala. To se hitro pozna.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 1.2.2007 12:41:01 >

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:44:24   
kalbo
Splišni, možno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:44:46   
baguSka
Se opravičujem, u bistvu ne sledim temi, ampak sem naletela slučajno na tale zadnji post in sem hotela samo tole napisat, da imam jaz tud recimo tako kozo, da se samo s prstom mau pritisnem in se mi takoj rdece pozna. Vcasih imam se par dni modrico...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 12:51:28   
Anonimen
Samo to še pojasnim. Pri otroku ni potrebe, da bi jih dobil. Vsaj zaenkrat še ne, kako bo pa z njegovo pridnostjo v prihodnje pač še ne vem. In če starš zaradi trenutne slabe volje ne zmore obvladati otroka, še ne pomeni, da ga ima pravico udarit. Sploh, ker je otrok obvladljiv in niti malo problematičen. 

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 13:10:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek





Ne odobravas, da otrok kdaj pa kdaj dobi po riti, vendar take starse ne obtozujes za to, da tako reagirajo, ko si otrok zasluzi. Moza obtozujes, celo mu ne zaupas vec, prav zaradi ravnanja zaradi katerega druge starse ne obtozujes. Hecno. Če bi si zaslužil, bi verjetno drugače gledala na stvar.
Ce moz ne poje kosila, jaz mu ga ne bi vec kuhala, pa ne zaradi slabega zgleda otroku, temvec zaradi njegovega odnosa do mojega truda, da skuham kosilo.
"No in ta isti moski...." - zamisli se nad tem kam si uvrstila svojega moza. Mogoce v skupnost semenodajalcev. A mogoče ni moški? Odkar je poročen je samo mož? A je iz tega razvidna kakšna žaljivka?
15 - mesecnik po tvojem ni zadosti razumen , da zastopi kaj je narobe naredil in zakaj je dobil po riti, vendar je zadosti sposoben in razumen Je razumen, verjetno ve, zakaj je dobil, ne razume pa, da starš lahko tepe, on pa ne! , da se ga da poslusati, upostevati in se z njim dogovarjati???? Verjemi, da se da! Sicer bolj jaz govorim, on pa odgovarja ali nakaže.user posted image
In res kdo pravi, da imamo vedno prav.... kdo pravi, da imas ti prav v tem primeru in da mogoce vajin otrok, prav zato ker cuti, da se priklanjas in scitis njega, ne skace po glavi tvojemu mozu ko sta sama Ne skače, zelo redko sta sama, se pa veliko sama igrata, ko sem tudi jaz v bližini (kuham, pospravljam) in ima otrok enak odnos do mene in do moža!, ker ve, da bo mamica vedno njega "imela rajsi".
Po mojem imata vidva z mozem povsem drugacne probleme, ki se samo kazeta preko odnosa do otroka. Vsi v zvezi imamo kdaj probleme!

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 13:14:00   
Anonimen
Samo še nekaj, opažam, da nekaterim kaznovanje enoletnikov (ja, je 3 mesece starejši) ni primerno, ena po riti pa? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 13:28:30   
Anonimen
Nekateri moški imajo pač najrajši otroke, kadar se smehljajo, so dobre volje in z njimi ni nobenega dela. Če je drugače so pa seveda razvajeni in oni nimajo nič zraven pri napačni vzgoji.
Moj mož sicer hčerke ni nikoli udaril. Sva se pa o tem pogovarjala in sem mu povedala, da če bo to kdaj naredil, mu bom naredila uslugo in namesto njega spakirala še isti dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 14:26:14   
ronja
Uh, težko! Probaj moža prepričat, da tepež sploh pri tako malih otrocih ne obrodi nobenih sadov, ker otrok ne more povezat teh zadev, ker še nima živcev tako razvitih oz. povezanih, možgani se še razvijajo... Da mu ne nagaja nalašč in da se ga da drugače zamotit - in mu pokaži, kako, pa pohvali ga, kako mu dobro gre, ko bo probal in bo vsaj približno ratalo...
Pa da ima lahko kasneje probleme zato, če kot dojenček ne čuti dovolj ljubezni oz. čuti tepež. ne bi rada bila nekaj pametna, ker sama niti še nimam otrok, ampak probaj ga prepričat, mu razložit, ZAKAJ tepenje po ritki ni v redu, sploh pri tako malem otroku... Moški morajo vedet, zakaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?