|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:27:04   
viv_
Jaz se pa sprašujem, kaj je šlo pri meni narobe, ker nikoli nimam tistega občutka, da sem edina ki ve, kaj je dobro pri mojem otroku. Resno!

Ja, poznam jo in vem, kakšne so njene navade, kaj rada je, kdaj jo zebe, kdaj ji je vroče, poznam vse njene navade in razvade ampak vseeno:

* Berem polemike o vrtcih, kako je bolje da je otrok pri mami, ker mama ve kako in kaj. Pa potem kako ene skrbi to in ono, pa kako nekatere pojete levite vzgojiteljicam za vsako malenkost - jaz tega nisem nikoli počela. Zaupam jim pri njihovem delu in če je otrok zadovoljen sem tudi jaz. Meni osebno gre na živce če se kakšen "laik" vtika v moje delo, zato se tudi jaz ne v njihovo. Predvidevam da je strokovno!

* Naslednja tema je zaupati otroka starim staršem ali celo partnerju. O tem nikoli nisem razmišljala - če so bili stari starši sposobni preživeti mene oz. mojega moža, potem bodo verjetno tudi svojega otroka lahko kdaj pa kdaj pazili kakšen dan ali teden. Sploh mi pa ni pojmljivo, da se na nekakšen "test zaupanja" postavlja partnerja.

*Pa včasih zgražanja, da mož ne zna previti otroka, pa da ga ne obleče dobro, pa da ga ne skopa dobro. Ne vem, ali preverjate, kako to vse naredi. Če jo kopam jaz jo jaz, če jo on jo pa on in mi na kraj pameti ne pade, da bi šla pa gledat za ušesa, ali jo je dobro umil. Si predstavljam halo, da bi kakšni partner rekel, da ni dobro oblekla bodyja.

* Tašče se mi pa zdi tudi da so reve na udaru precej po krivem. Včasih kakšna hoče narest lepo gesto, pa ježe vse narobe. Imam občutek, da se sploh nobena tašča ne obrne prav in vse snahe samo čakajo, da lahko napadejo. Torej, če tašča kupi moji hčeri pulover ji ga pač oblečem, saj je bil kupljen z najboljšim namenom, pa če enkrat na mesec pri njej poje 5 smokijev tudi ne bo konca sveta.

Ne vem, ali se meni ni sprostil kakšen hormon, ampak opažam, da se s takimi stvarmi, ki so dnevno na rr tapeti kot najbolj pereči problemi mamic sploh ne obremenjujem. Pa se mi zdi, da kar dobro vozimo.

viv

P.S.: Ni mišljeno provokativno, res se sprašujem o svojih "materinskih" nagnjenjih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:30:22   
JASNA D
Lepo si to napisala Viv in moram reči, da se strinjam. čeprav včasih tudi jaz po nepotrebnem krementiram....

Jasna

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:34:55   
KIRA
zakaj se majo vse babice, tete, tašče in še kdo za grozno pametne. kot da so modrost s ta veliko žlico žrli?
jaz sem to en cajt prenašala, pol sem pa naredla red in jih prav pošteno slišijo, če mi ni kaj po volji. red mora bit pa pika. jaz sem mama, ne pa oni.

če pa ti zaupraš drugim ljudem, da delajo v dobro tvojemu otroku, pol je tud to o.k.
ti že veš, kaj je najbolje zanjo in če se je treba sekirat, al pa ne. tud glede tašče.
jest se glede moje moram. ker nardi točno to, kar ji prepovem. je pač "zabita" in mi gre na živce. pa moja mam tud včasih kakega kozla ustreli, ampak če se z njo skregam, pol vsaj ne kuha mule in ni takoj užaljena.

če se pa ti lepo razumeš s tvojo in nimaš težav, ti pa lahko samo aplavdiram. čist resno. mogoče si pa bolj flegma kot jaz in te tašča ne spravlja na palmo....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:37:28   
CUKRČEK
Sem mnenja, da mamice vse prevečkrat takooooo komplicirajo, da je groza. Sploh ne vem, kako lahko preživijo dan, če imajo toliko problemov in skrbi na grbi.
Moja mala je še vedno živa in zdrava pa pol toliko ne kompliciram kot nekatere.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:39:06   
CUKRČEK
Kira, kdo pravi, da imajo vse prav.....mislim, da se mamice vse prevečkrat počutijo ogrožene, če jim kdo da kak nasvet. Saj ne bodo požrle otroka.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:42:13   
sky
Bravo viv !
Jaz prav prosim za nasvete, pomoč itd. vse okoli mene, ker vem, da se sama vsak dan učim.
Najbolj sem hvaležna svoji tašči, ko bp pride in popazi malo, pa še skuha kosilo, jaz pa lahko letim v mesto po nujnih opravkih. Poleg tega smo vsakega obiska veseli, ker mala kar vpija vse novo okoli sebe. Tudi drugo leto bo šla na morje z mojimi starši in taščo ter tastom, ki gresta k mojim. Štirje jo bojo pa ja porihtali .
Saša

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:42:55   
klavdijak1
Tudi jaz se strinjam z napisanim in mislim da spolh kar se vrtca tiče je marsikatera mama kar sam kriva ker prenese negativno mnenje o vrtcu ali vzgojiteljici na otroka sploh ko so otroci malo starejši 3+.

Kar se pa starih staršev tiče, pa res ne vem kaj bi brez njih? A ni lepo če si lahko kdaj s partnerjem privoščišta kakšno urco ali večer zase in res ne vem komu bi lažje zaupala svojega otroka.


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:44:46   
KIRA
CUKRČEK je napisal/a:

Kira, kdo pravi, da imajo vse prav.....mislim, da se mamice vse prevečkrat počutijo ogrožene, če jim kdo da kak nasvet. Saj ne bodo požrle otroka.


: za pametne nasvete sem hvaležna, sploh če vprašam zanje. če mi pa kdo od jutra do večera soli pamet, ker je noremu vrablu pametno rit pojedu , je pa druga pesem. men je dokrajčilo, pa si ne dam povedat več nič, zato ker vem, da delam jaz najbolje za mojo punco, pa če so drugi še takoooo pametni.

sej pravim: blagor vsem, ki nimate takih težav. še najbolj s taščo. ker mi RES gre orenk na jetra.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:53:43   
muki1
A zdaj se boste spet imele? Čakajte, grem po kokice.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:54:32   
Anonimen
Drek mame vedno najbolje vedo, kaj je dobro za njihove otroke. Pajade. Mislijo/mo da vemo, pa ni res. Nismo požrle vse pameti tega sveta. Daleč od tega...in mene vedno zaboli, ko slišim besedo "zabita". Tudi ena moja prijateljica jo uporablja za svojo taščo, pa ni prav...nenazadnje je vzgojila njenega partnerja in če se je učil od zabite mame je tudi sam zabit. In potem seveda tudi njegovi otroci. No, katera mama pa reče za svojega otroka da je zabit? Tako nekako gre ta krog. Jaz mislim.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 13:59:52   
KIRA
dobr. pol pa ni zabita. ampak če ji 11 x nekaj poveš naj ne dela, oz. naj dela drgač, pa še 12 narobe nardi, čist enako kot prej, kaj pa je pol????
sicer pa sem že miljonkrat povedala kaj počne. in nimam volje še enkrat razlagat.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mama najbolje ve...
22.9.2005 14:00:29   
Mimi*
Mene zanima samo to,kako je tamali všeč tisti,kateremu jo dam v varstvo.
Malo že včasih pojamra,ko ji rečem,da grem in jo pustim v vrtcu.Ko jo pridem iskat,vidim,da je vsa vesela,ko se igra in sem tudi jaz zadovoljna.

Moji mami jo zaupam 100% in jo sploh ne sprašujem kaj in kako.Vem,da se super zrihtata.
Njen ati je pa le njen ati in na svetu ji ne bi nič slabega hotel,tako da tudi ne dvomim v njegovo vzgojo in varstvo.Še fajn se mi zdi,da ji dovoli drugačne stvari kot jaz,ker moški so pa le moški.
Umazana je do vrha glave in čez,pa kaj-imamo pralni stroj.

Viv,sem jaz tudi v tvoji kategoriji,čeprav,ko je bila stara manj kot 10 mesecev,sem pa dosti bolj komplicirala.
Pa sem samo sebi škodila.
Mogoče se mi je pa takrat "tisti" hormon sproščal ,zdej je pa presahnil




(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 6:16:10   
žiža
Sem začela zadnjič pisat pa sem bila prepozna.
V glavnem sem hotla povedat, da se popolnoma strinjam s tabo Viv. S tisto mojo torto in taščo sem mogoče res malo pretiravla. No s torto ne, s taščo pa. Kdorkoli bi prišel na idejo , da mi za 1.rd naredi torto barbike bi bila proti. Hvla bogu, da imam take starše, taščo in tasta, da se nanje lahko 100% zanesem. Ampak otrok je pa moj  in lahko povem svoje mnenje, a ne? Torti bosta pa itak dve, eno bom jaz spekla eno tašča, potem bomo pa videli katera torta bo boljša.

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 6:47:34   
Lunca1
Viv v večini se strinjam s tabo. Jaz se včasih počutim prav nesposobno. Edina točka je pa tašča, ta mi pa para živce. Je pač človek, ki mi že karakterno ne odgovarja, ker je za moje pojme preglasna in veliko jamra. potem pa še moji tamali pred kosilom da žemljo, da se jaz prej brez veze matram, ker tamala tega potem itak noče jest. Pa razlaga mi stvari o Pini, kot da bi bila jaz ena znanka, ki ji mama nekaj razlaga. Halo, a nisem jaz z njo cel dan skupaj?user posted image

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 7:57:47   
sarči
Bravo CViv in bravo al bina!
Čeprav  mislim,da mama vseeno najbolje ve,kaj je za njenega otroka najbolje,ker preživi največ z njim in ga s tem spoznava,kdorkoli drug pa je le par urc z otrokom,pa ne mormo pol rečt da ravno ve,kaj je zanj najbolše!Vsak otrok je drugačen in svoja osebnost,tako da....mama najbolje ve.
Pa tašče pa naše mame,ja sej,sej so nas vzgojile,ampak poglej kako se vse spreminja,mi smo lahko jedli jajčka,sedaj jih do 1 leta ne smejo,pa mi smo lahko pili mleko,sedaj ga ne smejo,pol pa tašči rečeš da naj ne da otroku jajčka al pa mleko,pa prideš domov,pa vidiš ponev umazano od jajčka(se ne gre dotično za mojo taščo),pa itak da kopčaš kdo je jedu to jajčke,al pa naredi puding,pa reče da ga otrok lahko je,saj ni velik mleka noter,pol so pa vsi bol pametni kot me,ko hočemo najbolše za otroka!
Mislim,da kar reče mama,to mora držat,pa naj se še ne vem kako dobra tašča užali al pa obrne na trepalnice če če!Jest osebno se z mojo razumem,ampak sedaj vse bolj škripa,ker dela ravno to,za kar jo prosim,da naj ne dela!
In je res,kakor je napisala KIRA,kaj je tašča,če ji 11-krat rečeš naj to ne dela in pol še 12 to naredi???????

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 8:16:21   
Marogica
Viv, tudi jaz se strinjam s teboj. Malo več strpnosti in zaupanja v druge ljudi nam ne bi škodovalo. Kje pa piše, da mame naredimo najbolje? Me mislimo, da je tako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 10:37:55   
Bejba
Jest tudi nimam čez nobenega nič za rečt - ne čez našega atija, ne žez naše babice in dedke.
Ampak mi gre pa pri meni na živce, da kljub temu, da jim zaupam, kar naprej gledam ali so mu npr. popravili majčko za hlače, ali so mu obrisali nos, ali so mu obuli copatke itd. Mojemu user posted image  kar naprej nekaj "solim pamet", ker jaz pač drugače delam kot on in valjda je tega že totalno sit. Tudi meni gre to na živce in se skušam zadržati, a včasih ne gre user posted image .
Naj vam povem današnji primer: zjutraj ga moj user posted image  dvigne iz postelje in ga začne preoblačit. Jaz sedaj, ko je tako hladno prižgem v sobi kalorifer ter malemu najprej slečem zgornji del in mu oblečem drugo majčko, šele potem se lotim spodnjega, da ni pač čisto nagec in ga ne zebe. Moj user posted image  pa ga najprej sleče do nazga, ga začne brisat po ritki in trebuščku, ker je čisto prelulan od noči in tamali je ful dolg nag. Seveda jaz spet pametujem, da ga zebe in se bo prehladil, a naslednjič je isto. Moj pa samo zavija z očmi, ko imam spet kaj za povedat. Res ne morem iz svoje kože, pa tako rada bi bila tiho user posted image .

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 11:04:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Sem mnenja, da mamice vse prevečkrat takooooo komplicirajo, da je groza. Sploh ne vem, kako lahko preživijo dan, če imajo toliko problemov in skrbi na grbi.
Moja mala je še vedno živa in zdrava pa pol toliko ne kompliciram kot nekatere.


Da se še jaz oglasim!
S tabo Cukerček se v celoti strinjam, pa tudi z Viv, Al bino!
Jaz mislim da če bi bilo vse idealno, če bi mame vse vedele, če ne bi imeli problemov z taščami, partnerji,... na RR ne bi bilo o čem pisat - res pa je da se kdaj pretirava. A nismo tu zato da vsak napiše svoje mnenje, svojo idejo? Včasih se tudi jaz bojim kaj napisat, ker se bojim da bom zbombandirana, rada se pošalim tudi na svoj račun - da se malo nasmejim.
Nihče ni popoln, vsi imamo svoje napake, vprašanje pa je kako napake drugih sprejemamo???Mislim da je tempo življenja kriv, da si ne znamo vzeti časa in da ne znamo mirno živeti.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mama najbolje ve...
24.9.2005 12:58:46   
Anonimen
Če malo prečekiram sebe...bi rekla na splošno takole:
Da smo si med seboj različne. Jaz sem z malim sama že od začetka in seveda jaz ga najbolje poznam. Če pa pride botrca ali mamica Tie Zoje ali Malika ali še kdo, ki jih poznam, pa sem brez skrbi, ker vem, da bodo napravile to kar bi jaz, če bi mu kaj manjkalo.
Nekako nisem v skrbeh. SEDAJ!!!
Prej ko je bil mičken in še ni hodil itd...prej pa ni šans!!!!!!
Sedaj pa nekako zna povedati kdaj je lačen, meni, drugim, no saj Nejc je zmeraj lačenuser posted image user posted image user posted image , tako kot vse poskrbijo za svoje, bi za Nejca tudi, če ne še bolj, ker je pač od druge mamice.
Nimam več problemov. Kot sem napisala, dokler se ni osamosvojil(shodil itd.) pa bi lahko bil problem pri meni, ne bi bil, je bil.

No, to je to.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mama najbolje ve...
25.9.2005 0:29:05   
Wilson
Tudi jaz se glede tega strinjam z Viv in z ostalimi podobno mislečimi. Ob živce me spravljalo mamike, ki mislijo, da vse znajo in vse vejo. Hvala bogu se tudi jaz nisem nikoli s takšnimi brezveznimi stvarmi obremenjevala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mama najbolje ve...
27.9.2005 1:14:54   
nejcko
Kako sem pa jaz lahko tole temo spregledala?!?! Viv, drugič me prosim na privat obvesti, ko boš spet kakšno takole temo načela :P BRAVO!!!!

Moj komentar bo kratek: punce, dajte malo s svojo glavo razmišljat. Svet ni od včeraj in otroci se rojevajo že tisoče in tisoče let. Ne glejte samo sodobnih knjig, poglejte še kakšno malo starejšo, pa mame in babice povprašajte - ta najbolj glupe ideje so se ravno dohtarji spomnili (v 70-ih letih je bilo dojenje nekaj najbolj fuj za večino zdravnikov, oče bog ne daj, da je sploh vstopil v porodnišnico, novorojenčka po mesec ali dva ni bilo priporočljivo voziti ven itd.). Ne vsemu, kar preberete v tapametnih knjigah, tako slepo verjet. Rojstvo in razvoj otroka je ena najbolj naravnih stvari na svetu, zato res ne vem, kaj treba tukaj tako komplicirat.
Če bi ljudje znali malo bolj široko gledati na življenje, bi bilo veliko manj gorja - tako za mlade mamice kot za babice in tašče, celo vzgojiteljice.

Pa malo manj posesivne bodite!

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mama najbolje ve...
27.9.2005 2:06:57   
kati*
ojla

dobra tema ... na to temo bi predlagala tudi članek v reviji Moj malček (se opravičujem za reklamo) : Preveč ljubljeni otroci ... menim, da je to "problem" današnjih otrok in hkrati menim, da ni nujno, da mati najbolje ve, kaj je najboljše za njenega otroka oz. bi bilo dobro, da bi se nekatere tega zavedale. Verjamem, da je težko poslušati bolj ali manj dobronamerne nasvete tašč in mam (tudi jaz ju imam) - ampak malce pomislite kako vplivate s svojo nestrpnostjo na vzgojo otroka!! Pomembno je to, da se zavedamo, da nihče ni popoln in da sprejemamo oz. vsaj se trudimo sprejemati ljudi takšne kakršni so!

user posted image


_____________________________

lp, K

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mama najbolje ve...
27.9.2005 21:25:06   
frutka_
Viv bolj se ne bi mogla strinjati kot se. Komu pa bom otroka zaupala, če ne svoji mami, možeku in  tašči. Med nami so harmonični odnosi, če se tako izrazim. Poleg tega pa menim, da če so gor spravili mene in mojega da potem valda zmorejo v par urah poskrbeti tudi za tamalega. Prav vesela sem, če se ponudijo za varstvo..uuuu, sem čudna?!user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mama najbolje ve...
27.9.2005 21:38:27   
Anonimen
Meni je važno, da se otrok dobro počuti. To velja predvsem za vrtec. Če se, potem me nobena strokovnost in ne vem še kaj niti malo ne briga. Če se pa kdaj pri domačih ne počuti ravno dobro, pri mojih starših ali pri tašči, pa nič hudega. Ni vse v življenju z rožicam postano, bo vsaj znal cenit, kar ima doma.
Ta konec tedna bosta z očijem naprimer verjetno šla z babico tja, kjer je ona včasih bila doma in bodo zdaj hišo prodali. Da bodo še zadnjič spali v njej, babica pa bo Tiborja vlačila od sorodnikov do sorodnikov in ga razstavljala kot eksponat. Verjetno mu ne bo ravno najbolj všeč, ampak bo že preživel. In se malo utrdil. Tudi to mora biti.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mama najbolje ve...
27.9.2005 22:18:45   
CatJa
Viv, js bom šla pa kar po tvojih alinejah:
* moj sin je v varstvu pri ženski, ki je, preden sem se z njo dogovorila o varovanju mojega otroka, sploh nisem poznala. In o njeni strokovnosti nisem dvomila ne takrat ne danes. Pa btw ni izšolana vzgojiteljica;
* svojemu partnerju in najinim staršem zaupam otroka;
* nad partnerjem se ne zgražam kako skopa ali previje in obleče otroka. Kvečjemu se kdaj od srca nasmejim zraven;
* tašče, tašče, tašče, ....... pač niso naše mame. Jaz osebno lažje prenašam pripombe moje mame kot moje tašče, ker mami pač vedno lahko rečem, naj neha, tašči pač težje. Ker očitno so te hitreje užaljene, če se ta mlade uprejo.

In za konec: mirne duše lahko trdim, da najbolje vem, kaj je dobro za mojega otroka. Če kdaj nečesa ne vem, se za nasvete obrnem na ljudi, ki jim zaupam. Pa če je to priznana psihologinja, ki je napisala **** priročnik za nego in vzgojo otroka, lahko je kakšna 80 let stara soseda, moja 9 let mlajša sestra, ali pa nekdo na RR user posted image . In če moja mama, sestra, partner, tašča, ........ skuhajo boljšo župco kot jaz, kupijo lepši pulover kot jaz, lepše zapojejo pesmice kot jaz, ........ to še ne pomeni, da bolje vedo, kaj je dobro za mojega sončka.


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?