|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 20:08:50   
marcela
Ne morem mimo današnjega dogodka. Šla sem po stopnicah in videla kako mati, ki je prišla po sina brutalno lasa. Stopila sem k njima in vprašala kaj se dogaja, pa mi je odvrnila, da je otrok njen ne moj in, da pozna tudi mnogo učiteljic, ki tepejo svoje otroke ter močno za roko potegnila svojega sina. Odkorakala je iz šole, za seboj pa dobesedno vlekla sina. Njegovi sošolci so mi povedali, da je bil vzrok za lasanje, ker je otroku majnkala ena petica do odličnega uspeha. Ta otrok hodi v tretji razred osemletke. Sedaj me pa zanima poleg vašega komentarja, tudi kakšen uspeh pričakujete od svojih otrok in kako reagirate ozroma kaznujete kadar ne dosežejo uspeha, ki bi ga želeli vi.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 20:19:19   
Dejča
Jaz sem brez besed - ob tem sem se spomnila dogodka iz svojega 3. razreda, kako je mene klofutnila ena učiteljica - pritekla sem po stopnicah - ne divjala, ampak tekla - ona pa samo do mene - in klof user posted image . Še danes nisem pozabila, saj me je udarila brez razloga, kar še bolj boli.
Glede pričakovanj otroka pa se trudim, da nič ne pričakujem oziroma si je ne oblikujem po lastnih željah - sicer je še zelo majhna (prihodnji teden bo stara eno leto user posted image ), a upam, da ne bom spremenila svojega mišljenja glede oblikovanja otrokovega življenja po lastnih predstavah.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 21:22:13   
Anonimen
Grozno, če je bilo res to vzrok, pa tudi sicer.
Mene že sedaj skrbi šola, pa je moj otrok star 4 leta. Kar neke zle slutnje me obhajajao ... morda pa je skriti talent, nikoli se ne ve!user posted image

Drugače pa je moja sestra, ki ima tri otroke (punca - 18 let, punca - 14 let in fant - 13 let), včeraj svoje potomce posadila na stopnice pred hišo in jim rekla, da vsakemu z enim stavkom lahko pove, kaj je z njimi narobe:
- prvi je rekla, da šprica in jezika, drugi, da je lena kot gnoj, tretjemu pa, da mu je vsak trenutek čisto vseeno, ali je včeraj ali slučajno jutri.
Ma hudič, tale šola, res.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 21:32:57   
mamči
Ma ob tem mi je kr slabo. Otrok ubogi !
Nekateri pač nikoli niso zadovoljni, otrok je očitno več kot uspešen, hvala bogu zdrav.....ampak ne, prepotentna mati mu je zelo zgodaj začela najedat samospoštovanje in zaupanje v sebe in svet.user posted image



(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:07:26   
Anonimen
Moj komentar: ženska ni normalna. Meni gre na bruhanje ob fizičnem nasilju, kar tudi lasanje je. To je ena redkih stvari (če ne edina), ki je ne oproščam.

Kakšen uspeh pričakujem od otroka: takega, za kakršnega je sposoben ali motiviran. Toliko in nič več od svojega otroka pričakujem sedaj in upam, da se do šole ne bom pokvarila.

So me starši samo 1x vprašali, če se grem učit, pa še to bolj za hec. Mi je bilo "grozn". Si ne predstavljam vsakodnevnega spraševanja in drugih (ne)vzgojnih ukrepov na to temo.....

(odgovor članu marcela)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:08:17   
dulcinea
Mislim, da bi se morala mama prej pozanimat, kakšne ocene ima njen sin in mu pomagat. Če je imel težave, potem  nima razloga ga tepst in lasat.. če pa je pasel lenobo user posted image
Ja tako je danes. Čez leto ni nobene mame na govorilne, na koncu leta bi pa kar vsi radi, da bi bili njihovi mulčki odlični.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:12:19   
diva 4
Tak način mene tudi čisto s tira vrže , ker jaz še za kaj hujšega ne bi tak reagirala kot ta mama.Pa kakšno ponižanje je to za otroka - zlasati ga na šolskih stopnicah pred sošolciuser posted image  . Kar se pa tiče mojih otrok - sama sem vesela če sta uspešnia in od njiju pričakujem , da bosta v šoli dala vse od sebe.Pa če bo to zadostovalo samo za oceno 3 , tudi prav , ker bom vedela , da je to pač največ kar zmoreta. Vsekakor pa bom zalo vesela tudi peticuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:24:03   
lelaval
Očitno eni še vedno uporabljajo ta primitiven način. user posted image  Sploh se ne zaveda, kako ga je ponižala.
Midva sva najinima šolarjema povedala, da ne pričakujeva samih petic. Če pa bova videla, da sta sposobna (kar zaenkrat sta), pa se lahko potrudita. Bomo videli drugo leto, ko hčerka dobi številčne ocene, ampak takega načina zagotovo ne bova uporabljala.user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:28:28   
Laubica
Primitivka babjauser posted image  joj jaz bi ji že kako fino rekla .Da greš zaradi ocene otroka tepst je pa absurd spolh če je to 4 namesto5user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:36:44   
marcela
Za takšno ravnanje ni opravičila, pa tudi, če bi bil kakšen hujši vzrok. Ko je prišel iz razreda ga je vprašala koliko ima zaključeno slovenščino, ker je odgovorila, da 4, je zagrabila njegove lase.  Ta fant je zelo bister, sicer malce len, a tak pač je. Njen je, kakršenkoli že je.
Menda dobim v jeseni njeno mlajšo hči v svoj razred.
Pričakovanja staršev pogosto niso realna, niso v skladu z otrokovimi sposobnostmi. Niso vsi otroci enako sposobni, sploh pa ne na istih področjih. Nekdo lahko čudovito riše, ima dar za tuj jezik, matematika mu pa pač ne gre. Toda to še ne pomeni, da je otrok neumen, len, niti to, da ga učiteljica ne mara. Lažje je zvaliti krivdo za otrokov šolski neuspeh na šolo, kot pa celo leto vadit skupaj s otrokom in mu privzgajat delovne navade. Odličnjake bi pa vsi imeli, to pa ja.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.6.2006 22:39:50   
muki1
Jah, sigurno ga je v njegovo dobro....prekleta kuzla user posted image .
Ubogi otrok, upam, da se bo čimprej odselil in ji priženil snaho ki je ne bo upoštevala 5% in ji ne bo dovolila videti vnukov.
TAK, pa sem si dala duška.


Po svojih starših sodeč, vem, kako je to, če od otroka preveč pričakuješ in se mu premalo posvečaš. Ne privoščim nobenemu otroku.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
22.6.2006 9:23:07   
nanka
Ubogi otrok ob takšni materi, to je moje mnenje.

Kaj pričakujem od svojih otrok? Samo to, da se učita in dasta vse od sebe, nič drugega, ocene niso tako pomembne. Hčerko sem celo leto uzpodbujala k učenju in čeprav je prinesla med letom kar nekaj trojk in dvojk, je na koncu uspela izdelati z odličnim uspehom. Sem zelo ponosna na njo, prav tako pa sem ponosna na sina sina , ki je izdelal 4 razred z prav dobrim uspehom, čeprav je k temu pripomogla lenoba in neučenje. Pa se ne sekiram, saj je to njegova poptnica.Ga spodbujam in usmerjam, ampak svojo pot si kroji sam.

Z eno besedo, ponosna sem na oba otroka in niti v sanjah ju zaradi slabih ocen ( pa jih je v celem letu bilo kar nekaj, pri obeh) ne maltretiram. Sicer jima povem, da bi z učenjem dosegla boljšo oceno, ki sta jo sposobna dobit, vsekakor pa je njuna odločitev koliko truda vložita v svoje znanje.
Navsezadnje pa je tudi veselo in igrivo otroštvo nekaj vredno in ne samo učenje do nezavesti, da si prisluži tisto petico. Veliko rajši vidim zadovoljnega sina, ki brca nogometno žogo smeje, kot zafrustriranega desetletnika, ki čepi v učbenikih.
Ampak to velja zame in za moje otroke. 

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
22.6.2006 9:26:59   
dana
Ja haalooo, a 4 je slaba ocena, al kaj???

Mene že moji starši niso forsirali (pa bi me lahko, ker sem bila pametna ampak lena) pa tudi jaz svojega ne mislim. Sicer je star komaj 16 mes., pa vendar mislim, da si ne bom premislila glede tega.

dana

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
22.6.2006 13:45:34   
Gina
Ne vem kaj naj komentiram, ker ne poznam situacije. Svoje čase bi bila ogorčena, dandanes pa ne sodim staršev, če ne poznam kompletnega ozadnja. Sicer sem sama v 15. letih vsakodnevnega srečevanja staršev in otrok enkrat samkrat že leta nazaj bila priča, da je en oče svojega otroka mahnil, ampak po pravici povedano, si je otrok to krepko zaslužil, pa če se še tako čudno sliši. No, to sem napisala samo zato, da ne bi izpadlo, kot da se to po šolah vsakodnevno dogaja, da starši lasajo in tepejo svoje otroke. JIh ne, prej obratno večinoma, vse jim je ok in nič jim ni pretirano zanič - ne obnašanje otrok, ne uspeh, ne ...nič kar je v zvezi z njihovimi otroki. No, šola jim ni všeč večinoma....tukaj se pa lahko strinjam z njimi.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
22.6.2006 14:05:16   
kalbo
No, zavedam se, da kaka po riti od mene ne bo ušla nobenemu od mojih otrok. Samo lasanje in vlečenje za ušesa gre pa meni resno na živce in je nesprejemljivo vsaj za moje pojme.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
22.6.2006 14:59:53   
nejcko
Res žalostna zadeva, ampak v šoli zelo redka. Kot je rekla Gina, prej boš priča ujčkanju in zagovarjanju otrok s strani staršev kot takim prizorom.

Je pa dejstvo, da ima danes velika večina staršev visoka pričakovanja glede svojih otrok. In hecno, da so vedno veliko bolj nezadovoljni in kritični starši odličnjakov in pravdobrih učencev, medtem ko se ostali starši nekako bolj zavedajo realne situacije.
So mi pa zanimivi vaši odgovori - pišete, da od svojih otrok pričakutejete, da bodo dali vse od sebe, sploh če so sposobni. In tukaj največkrat nastane problem. Sposobni česa? Dati od sebe koliko? Otrok je lahko odličnjak, ni pa nujno, da je na vseh področjih enako sposoben ali da ga vse stvari enako zanimajo. In potem se najdejo taki starši, ki mislijo, da mora njihov otrok imeti petice pri vseh predmetih. Ja, halooooo! Kaj pa če mu slovenščina enostavno ne leži? Mogoče mu leži književnost, pa mu slovnica ne ali obratno, in je že to lahko vzrok za nižjo oceno. In potem slišiš odgovore staršev, da oni vejo, da je njihov otrok sposoben tudi slovnico se naučiti. Mogoče res, ampak kaj pa če ga stvar povrhu vsega še ne zanima ali je do nje dobil odpor? A je to tako narobe in tako hudo??? Meni se ne zdi, no. Ljudje preživijo tudi brez poznavanja slovnice, pa jim ni zato nič hudega v življenju.

Se mi pa včasih zazdi, da imajo tudi na RR nekateri starši že rezervirana mesta na faksu za svoje (celo še nerojene) otrokeuser posted image . Vsak po svojeuser posted image







(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
2.8.2006 21:43:47   
x_srečka_x
Groza user posted image

Jaz od svojih otrok ne pričaujem da bi bili vsa leta odlični, če se bodo trudili bo to dovolj.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
2.8.2006 22:22:17   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Svoje čase bi bila ogorčena, dandanes pa ne sodim staršev, če ne poznam kompletnega ozadja.

Bom ugriznil v vabo: kaj pri vragu pa bi lahko otrok v tretjem razredu osemletke (skoraj odličnjak) naredil takega, da bi si zaslužil lasanje sredi šolskega hodnika ?????

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
7.8.2006 22:14:38   
lu155
jest svojga otroka nikoli nebi tepla...važno je da so otroci v šoli marlivi ter delavni..če je pa otrok sposoben in da se uči...potem pa mislim da bi bilo fajn da zdeluje vsaj s 4

_____________________________

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
7.8.2006 22:26:43   
Anonimen
svojega otroka zagotovo ne bi nikoli udarila zaradi ocene.važno mi je da otrok zna in ne da se pifla.Zaradi mene ima lahko tudi zadostno.
še sploh pa za uspeh kakršnega si želijo starši.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
15.8.2006 1:03:45   
Gina
Joj, David, ne moreš si kaj, da ne bi dobil pikic ob omembi kakšnega "tepeža".user posted image  Obsodbe so huda reč, a ne.user posted image A veš, da vedno obsojamo tisto, česar pri sebi ne sprejmemo. Ti očitno ne sprejmeš nasilneža v sebi. No, saj ga tudi jaz ne, ampak to je moj problem, ki me bo srečeval, dokler ne bom sprejela sebe kot take. Ti imaš pa zelo podoben primer. Ko ozavestiš, si na dobri poti, da greš napredku naproti. A sem preveč naporno napisala?user posted image

Drugače pa ok, če se greva že razpravo, res sem napisala, da ne poznam celega ozadja. In ker vselej hočeš analizo, ok, pa naj bo. Če bi mama otroka udarila zaradi ocene, potem bi to ne bil razlog, ki bi se meni zdel razumljiv za lasanje. Bi pa razumela materino ravnanje do določene mere, če bi bili razlogi za to skriti kje drugje. A misliš da otroci pa vedo, zakaj je mama sina zlasala? A misliš, da bi večina otrok to povedala sošolcem? A misliš, da imajo otroci pri pripovedovanju vedno prav, mislim, če se ti zdi, da realno lahko ocenijo situacijo? Včasih je nek dogovdek lahko pika na i nekemu ognju, ki je tik pred požarom. Morda ne ravno tisti dogodek, ki so ga drugi imeli za požar, morda je vzrok kak drug dogodek. A veš kaj je mene zmotilo pri zgodbi? Kaj je mama delala na šoli konec junija? Mame hodijo v šolo takrat ne po redni mesečni dolžnosti, ampak morajo imeti hudo dober razlog, da pridejo v šolo sredi dopoldneva 20. junija! Torej je 90% bilo nekaj zadaj za tem dogodkom. Kaj se je dogajalo, ali ji jo kdo klical zaradi vedenja otroka ali je prišla sama zaradi ocen, ali je izvedela, da je morda tudi otrok kaj delal narobe, morda ji je lagal, morda se ni trudil....pojma nimam kakšna pika na i bi lahko to bila. Vem pa, da se mi je kot učiteljici že zgodilo, da sem enemu otroku v nekem hipu privoščila (ja, sram me je zdajle), da ga je oče udaril. Toliko hudega je naredil meni in otrokom, jaz pa nisem imela nobenega sredstva, s katerim bi otroku prišla blizu na kakršenkoli način. Otrok je bil non stop nasilen, metal je mize po razredu, stoli so frčali po zraku, tulil je in vsakič ko je fotr prišel v šolo me je mali zmerjal in govoril očetu, kaj sem mu hudega naredila - lagal je. Ogrožal je druge otroke, včasih sem cel razred evakuirala, da ni komu kaj naredil. Ne bom razlagala vsega, ker je predolga štorija.Nisem imela nobenega vpliva na tega otroka. Kljub temu, da se mi prej 10 let ni kaj takega zgodilo z nobenim otrokom, se mi takrat je. Otrok "bolanih" staršev. Jaz sem bila v tem primeru človek, ki je zaradi enega razvajenega in nasilnega otroka trpel to nasilje. Pa ne le jaz, tudi vsi otroci z mano. Ko sem enkrat spet razložila temu fotru, kaj je otrok počel z drugimi otroki, je ta dvignil roko nad njega. Nič mi ni bilo hudo tisti hip. Tako huda je bila moja nemoč. Funkcioniral je, otrok namreč, samo na principu nadvlade. Žal ni edini v tej naši družbi. Nekateri so narejeni na ta sistem. Če ne čutijo nadvlade, terorizirajo cel svet. Žal, pa če si priznamo ali ne. No, hotela sem napisat, da mi ne vemo nič o tem konkretnem otroku. Do danes poznam že kar nekaj takih otrok, kot je zgoraj opisan primer. K sreči jih nisem dosti učila, niti si tega ne želim. Ne želim se počutit toliko nemočno, da bi si želela koga pritegnit. Lahko pa verjamem, da obstaja človek, ki se počutit toliko nemočnega, da ne zna drugače odreagirat. In v tem primeru kakšnega starša lahko razumem. nisem rekla odobravam, ampak razumem. Tako kot vem, da je bilo nesmiselno, da je tisti oče udaril pred mano sina (saj sta bila vendar oba bolana!), tako je nesmiselno zlasat otroka pa kjerkoli že. Ampak smiselno ali nesmiselno - razumem.

Pa še nekaj ste napisali, ha ha, ta mi je najboljša. Nekako takole se glasi: Ne bom nikoli jezen na svojega otroka, dokler se bo ta trudil ali dokler bo znal.user posted image user posted image  Kaj pa če se ne bo trudil??? V večini primerov je najhujši problem, ker se otrok ne trudi. Otrokom je brez veze se nekaj piflat. Ne vidijo pomena v takem učenju nečesa za 3 dni - saj potem itak pozabijo napiflano. (resnici na ljubo imajo večinoma čisto prav, res je brez veze). In kja boste potem? Otroku se ne bo dalo, doma bo gledal tv, ali se zaprl v sobo in sanjal, samo šole ne bo delal....kaj boste? No, to me res zanima, ha ha, ker jaz sem si tudi naivno predstavljala, kako bo vsak moj otrok dal vse od sebe in se ne bom nikoli jezila, ker ne dela. Pa ni čisto tako. Kakšen od otrok se rodi s tendenco, da bi čim manj delal. Šola mu ni fajn niti se ne misli zato pretegnit. Tako pač je.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
17.8.2006 23:44:51   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
A veš, da vedno obsojamo tisto, česar pri sebi ne sprejmemo. Ti očitno ne sprejmeš nasilneža v sebi.

Ne vem, če bo prava diagnoza, ga. doktor. Saj sem ti že povedal, da nisem nasprotnik fizične kazni (še celo priznal sem, da se je včasih poslužujem, čeprav me je velikokrat sram pred samim seboj zaradi tega). Verjamem, da je mati v tem primeru imela čisto dobre namene. Skoraj prepričan sem, da ga ni zlasala iz lastnega užitka. Samo zaradi tega ni njeno dejanje nič manj vredno obsojanja. Napaka je pač napaka, dobri nameni gor ali dol. Velja za mene, tebe, za mamo iz zgornjega primera in tudi za očeta iz tvojega primera.

Pa da še pojasnim, zakaj trdim, da ni nobenega pametnega razloga za takšno ravnanje matere v tem primeru: ravno zaradi tega, kar ti opisuješ. Če je otrok neobvladljiv je to pri otrocih v tretjem razredu osemletke v 99% primerov krivda staršev. Torej - tudi če je bil ta otrok tako problematičen kot tisti iz tvojega primera ga je mati z lasanjem kaznovala kvečjemu za lastno nesposobnost vzgajanja! In če je njena vzgoja pogorela na celi črti, potem tudi z lasanjem tega ne bo popravila. Navzven že mogoče - v resnici pa ne verjamem. A sem preveč naporno napisal ?

Dodano: zdaj sem še enkrat prebral vse kar si napisala, pa se v bistvu bolj ali manj strinjava. Edino besedo "obsojati" si mogoče malo drugače razlagava. Ni pa nujno.

d.

< Sporočilo je popravil david -- 17.8.2006 23:50:26 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mama zlasala sina na šolskem hodniku
21.8.2006 11:35:50   
BlankaT
IZVIRNO SPOROČILO: david

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Svoje čase bi bila ogorčena, dandanes pa ne sodim staršev, če ne poznam kompletnega ozadja.

Bom ugriznil v vabo: kaj pri vragu pa bi lahko otrok v tretjem razredu osemletke (skoraj odličnjak) naredil takega, da bi si zaslužil lasanje sredi šolskega hodnika ?????

d.



Se samo podpišem pod obe. Sicer pa poznam podoben primer in sem vedno znova ogorčena. Ampak tam ne pomaga niti diplomatski način user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?