|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marčevke 05
3.1.2006 10:17:43   
Wahoo RR




Helo

Sem nas na novo odprla, ker je una tema že zelo doolgaa :)
Pa še novo leto je in dejmo zaštartat na novo :)

Pri nas je veliko novega, najnovejša novica je da je Lina shodila, če se lahko temu tako reče. Z eno rokico hodi nekje dva tedna, popolnoma sama pa zdele dva dni naredi nekaj korakov. Karsolzne očli dobiva, ko j vidiva...res lepo :)

Drugače se še dojive, čeprav glede na to da sem user posted image , bove počasi zaključile. Ampak čisto počasi :) Je že kar precej stvari, v bistvu je vse obroke ( zajtrk, malico, kosilo, večerjo ) sam zadnje čase mi bojkotira kosilo. Noče zelenjave.
No, dojve se pa v bistvu samo pred vsakih spanjem.
Spi še zelo veliko. V bistvu nekje na dve uri, spi dve uri. Če jo kej ne zmoti ( obisk, če gremo kam ) Ponoči lepo celo noč kot že skos...evo glih zdej z mojim še spita. Pa spi že od 22-tih včeraj user posted image  Samo ob 6 zjutrej sva mal pojoškale :)

Zobka imamo še vedno samo dva spodaj...zaenkrat nič ne kaže da jih bo kmalu več.

Kar nekaj stvari že znamo, zna dati pa-pa, pa pokaže kako je velika ( dvigne rokice ) , ploskat noče pa noče, hehe. Amapk tko lepo je videt, k že dojema in ve kaj ji govoriš. Ful lepo.

Aja, počasi bo trea delat, a ne...jaz grem 22 februarja v službo, čuvala se bo pri moji sestri. NO, pa itak bom delala samo po 4 ure in če to samo 3, 4 mesece...pol pa spet na porodniško :)

No, to bi bilo to...če se bom še kej spomnila..pa dopišem...

Pridni bodite in še enkrat vse najlepše v tem let...pa da bodo naši otročki zdravi.







_____________________________

Lp,
Wahoo RR


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 11:27:45   
pipica
Ola, čestitke za prve korake. No midva sva čist na konc marca rojena, znava pa žetudi marsikaj.
Tim ima že osem zobkov, pokaže papa, pa ploska ko mu rečeva bravo bravo, pa lučko prižge in ugasne če mu rečeš. No na nogice se postavlja že dlje časa, hodi pa samo če ga držiš za obe rokici.Samo bo tudi to kar kmalu, ker zelo rad hodi, pa kar naprej. Edino kar je , se noče sam igrat, vedno mora biti en prisoten zraven.Po žlički je že od četrtega meseca, ker mi je zavračal mleko, in ga še danes ne mara, samga, tako da flaške noče in noče, po eni strani še dobro. Kar pa je edino problem, pa je spanje, saj noče sam zaspati, pa spi mi zelo malo čez dan. Govori pa mama, didil, didil, pa bl, bl, je imel sicer obdobje kakšna dva meseca nazaj, pa je govoril samo ata, ata, samo je pa kar malo pozabil na to.

Drgač so pa res sončki, ko vsak dan kaj novega pogruntajo, ali ne ?


Lepo pozdravljam vse na rru, pa radi se imejte, pa čim več se smejte.

čao čao

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 11:58:10   
borovnicka
Bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !  . Za prve korakce. Kar tako naprej.

Pri nas še vedno hodimo s pomočjo mamičin rok, sicer se spusti ko zagleda kakšno stvar ali pa se zmoti in naredi korak dva od sedežne do mamice.  Najbolj pa je vesel, da se dvigne ob hojci in nato dirka z njo, jest pa za njimuser posted image .

Na plan se mudi 6 zobku. 

Učimo se zaspati sami. Dolgo časa je zvečer zaspal na joški, sedaj pa imamo po večernem dojenju še vedno polno nergije. Tako da se učimo zaspati s pomočjo pravljic, pesmic,... in traja. Naporno je zlasti če čez dan spi več kot uro, zvečer ne gre spat pred 21. Naj mu bo ker je včeraj zaspal ob 21.30 in se prvič zbudil šele ob 6h, sva mal pojedla in nato je spal še do 8h.  user posted image Sploh ne morem verjet, ker smo se predvčerajšnjim ponoči še trikrat dojili.  Mam ful energije.user posted image

Odštevam dneve do službe. Ker ga bo pazila moja mami me ni preveč strah, a kj ko se zadnja dni sam obeša po men. Skoz je bil ciganček, zdej pa mami. A jih boste pred službo kej prej navajale na varstvo?

Lepo se imejte. Se mi mudi za štedilnikuser posted image ?

(odgovor članu pipica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 12:56:21   
Katrin
Ojla, Bravo za vse nove podvige in še veliko lepih ter nepozabnih trenutkov v letošnjem letu! user posted image

Najina user posted image  bo čez tri dni dopolnila 10 mesecev. Uf, kako čas beži hitro, prehitro....
Imamo 4 zobke: dva spodaj in dva zgoraj. Poleg goste prehrane se še vedno dojiva po potrebi. Ponoči še vedno lepo spi.

Najina user posted image  je cel dan nasmejana in dobre volje, rada se igra in čeblja; zna se zaigrati tudi sama in takrat mi je v veliko veselje, da jo lahko opazujem, kako raziskuje.... Rada se igra lončki (tisti, ki se zlagajo) in zelo rada "gleda" knjigice. Vedno znova pa jo pevzamejo daljinci in mobilni telefoni ...

Hodimo še ne, na nogice se postavlja takrat, ko želi, plazimo se ne, tako da pridno sedi, se igra in opazuje naokoli. Res je lepo, ko vidiš, da te že razume in posluša ter dojema marsikaj. Pokazati zna, kako je velika, rokice dvigne tudi za "bravo", ve kaj pomeni, da je nekdo prišel (ko zasliši zvonec) in podobno...

Seveda pa je najbolj vesela, kadar smo vsi trije skupaj doma.

Lepo se cartajte še naprej user posted image



_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 13:35:42   
tanaja*
Evo še meneuser posted image

Tia tut hodi, če jo držim za rokiceuser posted image . Pa zraven se took smeji, pa mene gor gleda in je vsa ponosna.
Zdej smo se končno pozdravili in smo spet zunaj po 1 uro na dan. In ji zrak kar dobro dene, ker ponoči spet spi.

Imamo 4 zobke (zg. in sp. enkice)user posted image , zna reči mama, ata, baba, dada (tko kličemo eno prijateljicouser posted image -matr bi bla ponosna, če bi vedla loool user posted image user posted image - spacey ve o kom govorimuser posted image ), pa ne boste verjele: reče TIAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Hahaha, loool, kako ne bi znala tega rečt, če pa mami cel dan govori:" Tia ne to, Tia ne uno, Tia dej to, Tia, Tia, Tiauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image "

Žiga je bil čez praznike mal bolan. Je zgleda imel eno virozo, ker je parkrat bruhal in driskal. ampak je minilo, tnx goduser posted image . Dons je šel po skoraj 14 dnevih v vrtec. Kar ni mogel dočakat. Je ves ponosen, ker je imel počitnice. Tako kot tisti, ki hodijo v šolouser posted image . No, ja, še malo, pa bo šel tud on v šolouser posted image . Kako čas beži, to ne moreš verjetuser posted image . Sploh se ne počutim tako stara, da bi šel moj otrok v šolo, nooouser posted image user posted image user posted image ....

Upam, da ste lepo praznovale in dobro papcale in pupale user posted image user posted image user posted image . Mi smo imel kar pižama partyuser posted image . Se mi ni dalo nikamor, pa smo bili doma. Moj je pa potem okol 1h šel še mal k prijateljom. Jaz sem pa do 2h visela na kompuuser posted image user posted image user posted image . Sem ga močno pogrešala user posted image (komp, da ne bo pomote user posted image user posted image user posted image ) , ker mi neki net ni delal par dni.

Želim vam vse najboljše in najlepše v letu 2006user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 13:37:27   
tanaja*
Aja,Katrin, teb moram še ZS poslat. Zgleda ne bo nič z mojim user posted image . Jaz pa hočem action user posted image user posted image user posted image

(da ne boste narobe razumeleuser posted image user posted image user posted image user posted image : gre se za eno pc igricouser posted image loool


_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 14:01:10   
rainbow
Kuku!

lep pozdrav v novem letu, kak sem hitrauser posted image ; bolje pozno kot nikoli.

Wahoo, prav si naredila, da si na novo začela; pa bravo za tvojo pupo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , je pa hitra!!
Wahoo, jaz grem 14. 2. delatuser posted image user posted image , mi nekak ni, ampak kaj se če. Ti boš pa točno tak kot jazuser posted image , ko sem šla noseča delat za 5 mesecev; ampak če bi lahko še enkrat izbirala, ne vem, če ne bi šla na bolniško.

Borovnička, pri nas je tudi cela groza s tem spanjem, nikakor brez zize, zdaj še dude noče več, pa včasih mi zaspi okoli petih, šestih, potem pa do desetih noče spat; ponoči pa da sploh ne govorim, ziza dežurna, v glavnem + brezuspešni poskusi, da bi zaspala brez priljubljeneuser posted image

Tanaja, naša Lia je tudi danes šla po dveh tednih v vrtecuser posted image user posted image , za koliko časa, pa bomo videli, upam, da vsaj do vikendauser posted image , da si malo oddahnem dopoldan.

Lep dan vsem pa se spet beremo!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 14:04:14   
tanaja*
Rainbow, držim pesti, da bo zdržala še dalj kot do konca tednauser posted image user posted image user posted image


Pa Tia ima dones 10 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 14:22:28   
tanaja*
Ojoj, sem jst en user posted image . Tia je včer imela 10 mesecevuser posted image user posted image

_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 14:39:31   
Wahoo RR




rainbow....ja jaz bi mogla it 3.2.delat, sam mam še mal dopusta...in ooo verjemi, da če bi imela možnost bi ostala kar doma...sam prva stvar je, da upam da bo vse ok...in mi je niti ne bi odobrili,  druga stvar so finance...ne morem si folgat da bi bila na celi bolniški.
Zato pa grem samo za 4 ure...če se bo le dalo na 4 urno bolniško...drugače pa pač to varjanto do 3 leta....
Sam se bomo kmalu doma...kot sem že rekla se bo itak čuvala pri moji sestri ki ima Kajo 1 dan starejšo + še en fantek se bo čuval tam...in naša itak obožuje druge otroke. Na sestro je pa tudi navajena, tko da upam da ne bo težav...

no, veselo cartanje...hihi




_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 21:10:44   
Dolina
Ojla,

srečeno in predvsem zdravo novo leto, marčevke. user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  wahoo za prve korake.
Zoja se je tud začela trudit, da bi sama mal korakala, pa še ni čist stabilna. Jaz pa upam, da bo še mal počakala s korakanjem. user posted image  Jo je pa ful lepo žgečkat, ker se tko lepo smeji, da bi jo kr skoz poslušala. user posted image  pa opazovat, kako se ona "pogovarja" z igračami in zdej se je začela kregat na CD-je (ful rada Cd-je zlaga iz stojala na tla) user posted image user posted image  Sam na konc že skor joka, pa mi sploh ni jasno, kaj so ji naredil ti CDji. user posted image user posted image

Rainbow, jaz ti tud želim, da ostane Lia cel teden v vrtcu in naslednji teden tud in še naslednji... user posted image user posted image

Joj, tanaja*, a veš, da sm jz tud enkrat zamenjala datume in na napačni dan praznovala obmesečnico. user posted image  me je kr sram. user posted image
U, user posted image user posted image user posted image , da zna Tia že rečt Tia. user posted image  user posted image user posted image
Zoja je še bolj pri ne, me, mmmmm, bbbbb, ... pol se pa konča. No, ene dvakrat je pa rekla Alti. Madona, najprej bo s psom govorila. user posted image user posted image user posted image

Mi se pa trudimo z novim nočnim redom: mal ukinjamo dojenje sred noči. Včasih smo uspešni, včasih pa ta mala zmaga na celi črti. Ampak moj user posted image  je bolj vztrajen in upam, da bova midva zmagala. Še dobr, da je vsaj on tak karakter.

Za silvestrovo smo bili doma, men se itak nikamor ni dalo. Smo cel dan fino jedli, pa mal tud pili. Zoja se na moje presenečenje ob polnoči sploh ni zbudila, čeprav je pokalo kot pri norcih. user posted image

Uživajte, pa pa

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 21:35:31   
mala maja
user posted image user posted image user posted image  Wahoo je pa hitra tale tvoja pupa.
NAš mali se trenutno 100 na h puza in noče niti slišat o kašni hoji. Ni mu problem vstat ob opori, pa tud mal že hodi ob njej. Da bi ga pa držal za roko pa ne gre. Naredi 2 koraka pa se vrže na ritouser posted image user posted image
aja pa eš čevelčkov ne mara, koj vse zbrca dol.

ja pa rata prav jokav zadnje čase in mi včasih prev preseda že. Joka ko se previja, v avtomobilu je grozzzzzzzaaaaaaaa. Danes sva šla na mal dalši sprehod se je dru na koncu v vozičku.

Tud midva se dojiva tud ponoči. Bi rada nehala sam ati ne kaže nobenega zanimanja da bi mal potrpel z njim ponoči tako da bomo še naprej jedl in se cartal.

Govori pa že kar nekaj časa "mamamama ammmmmmm" če je lačen al paˇmamamamamam ana ana" če je zaspan. zelo rad se pa igra s tavelkima čeprav ma hitr vsega dost. Najbolj zanimiv mu je daljinec od TV-ja al pa prižiganje radia.


JA tud mi smo doma in ne v vrtcu, Gre jutri Luka v vrtec, BEnjamin pa mora pač v šolo. MAli pa je spet prehlajen. Groza ma že ne vem kolkič za povrstjo.

Se mi je pa zgodila ena čudna stvar in mi je takouser posted image user posted image  mela sva 20.12 posvetovalnico in mu je dal pediater pregledat kri ker je bil slabokrven če bo treba ukrepat. In jaz sem pozabila naslednji dan poklicat pa sem se spomnila šele v soboto. danes pa kličem ga pa ni je cel teden na dopustu in tko bo minil cel mesec okol da bom pršla do izvidovuser posted image  grozno neodgovorna in pozabljiva sem ratala.

LP mala maja in njeni razgrajački

PS: srečno v letu 2006 pa da bi se vse skrite želje uresničileuser posted image user posted image

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 22:27:52   
Špacka
 
Ojla!

Wahoo, tvoja Lina je pa hitra user posted image user posted image user posted image

no, moja Lina pa malo manjuser posted image  ob opori še kar hodi, drugače pa zaenkrat še ne vadiva korakov, da bi jo jaz držala za rokice... bo že, ko bo hotela, bo shodila.Je pa hecna, če ima obute copatke oz. če mi uspe obuti čeveljčke, sploh noče stat na nogicahuser posted image user posted image  najprej vse zbrca dol, potem se pa postavi na noge. Joj, ne vem več katera je spraševala za čeveljčke Geox, jaz sem jih kupila v Zagrebu, baje da v Lj ne držijo tako malih številk.

Drugače pa vse po starem, drugi zob še ni zunaj, tako da se ponoči kar naprej nekaj zbuja in joka, stoka, čez dan še nekak gre, čeprav je bolj sitna. Me pa to trenutni nič ne moti, tudi če cel dan visi na meni, ker me grabi panika, ko se spomnem da grem delat čez 28 dni.Po eni strani komaj čakam, da malo spremenim okolje, po drugi strani pa me je strah da ne bom pregorela od dela....če delam dopoldne začnem že ob 5 zjutraj, delam najmanj do 15 ure, največkrat je treba kaj potegnit...če začnem ob 14 najhitreje končam ob 23 uri, velikokrat kar potegnemo celo nočuser posted image user posted image user posted image  včasih se z mojim šaliva na ta račun, da zdaj ob nedeljah hodiva k mojim staršem na kosilo, potem bova pa ob nedeljah obiskovala svojo hči- ni hecno je prekleto žalostno, ampak pač tako to danes jeuser posted image

Upam, da ste lepo preživele novoletne praznike, mi smo, končno smo malo več časa preživeli skupajuser posted image  in ker vam nisem prej, vam želim sedaj, da vam novo leto odmeri veliko lepih trenutkov in majhnih pozornosti, ki delajo čudeže. Teh čudežnih trenutkov naj bo čim več, da bodo zapustili prijetne sledi v vaši prihodnosti.

Lp




(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 23:06:43   
Suzi*
Lep pozdrav, marčevke!

Veliko lepih dogodivščin v letu 2006!

Bravo Lina za prve korake!!! Res je hitra tale pupa! user posted image user posted image user posted image


Tudi mi smo NL pričakali doma. Malo jedli, malo pili, nič posebnega. Mali je spal, ampak okoli polnoči je blo pa res too much. Smo v centru mesta doma in je bila prava vojna. user posted image  Tako da sem polnoč pričakala tako, da sem tolažila našega sončka. user posted image   Bil je res božček, ker je kar hlipal in sem ga ene pol ure mirila, da je zaspal nazaj.

Midva se pa dojiva samo še zjutraj in pred spanjem. Pa še to se večinoma malo pocarta. Bom pa s tem dojenjem nadaljevala do 1 leta, zvečer pa mogoče še kaj dlje. Anžej pridno je vse, kar mu dam, ima še kar 8 zobkov. Danes smo imeli pregled pri zobozdravniku. Pa nam je samo neka navodila dal za domov za prebrat, drugega pa nič. Sem ga vprašala kaj naj naredim, ker mi ne pusti ščetkat zob, pa je rekel, da je bolj pomembno, da kaj grize (zobki se tako sami čistijo) in zdrava prehrana, kot pa umivanje zob. user posted image  In da je umivati zobke res treba , ko zraste prvi kočnik.  Tako da jaz ne bom več forsirala.

Da se malo pohvalim....Anžej ful kobaca po stanovanju, igra se tudi sam, ampak zakon je vstajanje in vsedanje. To počne non-stop. Če se ne vstaja ob mizi, kavču, stolu, meni, se pa postavlja v strehico in tako kobaca. Ful je smešen. Pa tudi vsede se že lepo nazaj iz stoječega. Če ga držim za rokice, lepo hodi, ko stoji se večinoma drži samo z eno roko, včasih se tudi spusti ampak takoj telebne na rito.

Se je pa dva dni nazaj naučil piti po slamici. user posted image  Ful na hitro. Babi je imela eno slamico, pa sem poskusila in mali je skužil v ene 10 minutah. user posted image  Tako da zdaj zeksa kozarec pijače v trenutku, tako mu je všeč vleči po njej. Seveda gre pa tudi kar nekaj mimo oz. ven user posted image  in imam zastonj tuširanje in pomivanje po tleh. user posted image user posted image

Se pa strinjam, da je ful luštno, ker mali dojemajo stvari. Naš ful govori. Mama, ata, teta, to, še, ajdi, ama, pa-pa, ato (avto), anzej (nas je že več opazilo, da reče svoje ime)......pa te besede uporablja prav smiselno. Da pa-pa, ve kje je urica, luč, slika, rože, njegov lulček, nos od mami, popek od mami, prepozna večino svojih igrač, oponaša brisanje mize, kocke meče v odprtine in jih zlaga v stolp, prinese igračo ki jo hočeš, podaja si žogo, pa ves čas bi nekaj zlagal v skodelice in s pokrovčkom pokrival svoj lonček za pit......res je vsak dan kaj novega. user posted image  Danes je ugotovil, kako prazno plastenko postavi na zamašek, da sama stoji. user posted image  Nikoli pa si nisem mislila, da so taki dogodki za starše tako luštni in pomembni...vsak njegov nov dosežek mi res veliko pomeni in sem ponosna za znoret.user posted image user posted image

Jaz pa službo začnem marcauser posted image , ker bom koristila še lanski in nekaj letošnjega dopusta. Anžej pa 20.2. začne uvajanje v vrtec. Mislim, da ne bo problema...no vsaj zanj ne, meni je pa že sedaj hudo, ker ne bova skupaj. user posted image

Lepo se imejte! Jaz sem od danes na dieti, da se bom do marca lahko spravila v svoja nekdanja oblačila. user posted image user posted image

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Marčevke 05
3.1.2006 23:19:43   
@
Hojla!

Naj se javiva še midva s Timom. Vas včasih na hitro malo prebereva, ampak je bolj malo časa za RR zadnje čase, ker zvečer na veliko izbiramo pohištvo in debatiramo o novi hiši, ker čez dan Timu ni za te debate in se je treba z njim ukvarjat! user posted image

Mi smo zaenkrat še BREZ zobkov! Še kar se skrivajo in čakajo. Hihihi, mi smo pa že pred štirimi meseci z gelom okoli laufali! user posted image

Zelo suvereno že kobaca, se dviguje ob raznih predmetih, stoji ob opori, premika nogice, če ga držim za roke... ampak hoje še ne forsiram. Do nedavnega je še čudno postavljal eno nogico, pa nisem hotela pretiravati.  Je pa pediatrinja rekla, da bo najbrž kmalu shodil, ker ga tako zelo vleče pokonci in da verjetno ne bo kobacal. Pa vseeno kobaca... user posted image   Sicer pa mi je ful hecen, ker je očitno pozabil, kako se obrne s hrbta na trebušček in če obleži na hrbtu, je včasih kot hrošček in joka. Včasih pa se vseeno nekako spravi v sedeči položaj.

Sicer pa se mi zdi, da ima ful obdobja, ko se nekaj nauči, potem pa kot da bi pozabil - ali pa več noče pokazati. Pokaže ni-ni, pa-pa (ko se on odloči, da bo pokazal, ne vsakič, ko mami in ati želita), kje je luč, jelka, ati, Tori, Bor... no to je ena cela štorija:
Pri nas doma namreč radiu od zdaj naprej rečemo Bor. Enkrat je naš prijatelj, ki dela na radiu ravno bral novice in sem rekla Timiju, da je to Bor. Potem sem ga še dvakrat vprašala kje je Bor in je pogledal proti radiu. Sem mislila, da bo drugi dan pozabil, pa je bil Bor očitno preveč zanimiv. Pač prižgemo Bora in ga damo na ful, če je dobra muzika user posted image user posted image user posted image user posted image .

Malo smo alergični in smo pri hrani zelo omejeni - nam ni zanimiva tema za pisat... upamo na boljše čase. Dojimo se enkrat čez dan, zvečer in dva do štirikrat ponoči user posted image . Pa kaj.  Sem ugotovila, da sem raje naspana in sva oba dobre volje, kot pa da vztrajam z nekimi hudimi prijemi. Moj ovenček se je namreč sposoben 2 uri jokat ponoči, da bi dosegel svoje. Mislim pa, da je vedno malce bolje, sploh odkar kobaca okoli in se bolj utrudi čez dan. Se pa tako mimogrede podojiva, da sploh ne vem, kar zaspiva v skupni postelji nazaj in se cartava. Najbolj zlatek pa je zjutraj, ko me s prstki nežno prijema po obrazu in me budi. Ko odprem oči, pa me gledajo njegove velike črne očke in dobim najlepši nasmeh na svetu za dobro jutro! Pa kaj naj si želim še lepšega!?!?! user posted image

Kar pa se tiče govora, pa še nič kaj določenega. Najraje ima črko g. Verjetno že pozna abecedo, saj mi je ravno to črko odtrgal s tipkovnice na laptopu, tako da moram za vsak g stisniti ctrl+v. user posted image user posted image

Služba - prepovedana tema. Načeloma prvega marca, če izkoristim cel dopust pa šele nekje v aprilu!!!

Evo, sem se razpisala za vse mesece nazaj! user posted image user posted image

Papa, Afna

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Marčevke 05
4.1.2006 21:07:55   
eva1
Evo pa da se še midva malo javima!

wahoo-user posted image user posted image user posted image za prve korake! Z našim je tako, da že itak ful dolgo hodi ob opori, se spušča in vstaja po 100x na dan-vmes 10x pade(ja bradica in nosek sta na udaruuser posted image ), sedaj pa bi nonstop hodil, kadar me ujeme, mi da rokice in potem morava špancirat gor pa dol..
Glede govorenja-ata, govori neprestano, drugače še baba, papa,ama...

Rainbow-jst malega sploh ne pustim da zaspi ob 18h, ker potem je budn kt zajc do 21h-22h...tako da ga raje pustim budnega, pregura tistih 15 minut, včasih ga kr v naročje vzeme da se spočije, ali g pa zamotim, pa potem dal kašne pol ure, prej spat...pa je pol vsaj mir , da ni direndaja po 20h! Spimo še vedno k user posted image (trkam), včeraj me je čist šokiral...se skopava, namestiva v spalko, ga vzamem v naročje, da ga uspavam, pa se kr neki user posted image , pa premetava v naročju pa sem rekla, no pa pojdi v postlo pa zaspi...dost je zdej tega-pa mulc brez joka takoj zaspi! Jst sem bla čist user posted image user posted image ...no danes po kopanju, mu dam lupčka, v postlo ugasnem luč in mali tut a ni rekel, samo zaspal-sem šla čez 3 minute gledat, je spal tako kot sem ga položila v postlouser posted image user posted image user posted image -očitno res vse v svojem času!

Midva začneva z vrtcem  1.2, jaz pa s službo 22.2-ma po enio strani komaj čakam-strah me je samo to, kako bova z mojim user posted image uskladila službe, ker oba delava v 3 izmenahuser posted image !

mala maja-naš je imel tut eno obdobje kašnega meseca, ko se je dru vso popt v avtu...men je blo groza-sm misnla da bom user posted image , da ne govorim o mojem, je bil čist živčen za volanom...ampak potem pa kt bi odrezal, spet ok! aja, samo se je jokal, samo če je bila tema oz. če smo se vozili ponoči!

Pe še to-se mi zdi luka ful hecen, k pokaže tititi, ker sedaj ko smo imeli jelko, je vedno ko je šel bučke dol trgat, sem mu rekla, tititi in požugala s prstom...evo zdej pa že on men titi...mulo maliuser posted image ! pa če ga grdo pogledaš pa se kej kregaš, da glavo malo nastran, te pogleda s tistimi lepimi očkami, pa se tako nasmeji, da itak tisti trenutek popustiš...ni kej obvladajouser posted image user posted image !

A je mogoče že katera dala pregled za vrtec skozi-jst se morem še naročit, pa me zanima, kaj vse tam delajo, če so cepljeni...

Uživajte!



(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Marčevke 05
5.1.2006 10:40:30   
rainbow
Halihalo!

Še jaz se javim na hitrco.

Dolina in tanaja, da se vama besede pozlatijo, upam, da bosta zdaj obe zdravi. je pa user posted image  s temi boleznimi prvo leto v vrtcu/jaslih; pol pa so mamice več na bolniški kot v službi.

Vsem nadobudnežem čestitke za novo osvojene spretnostiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Eva1, saj Enje ne pustim spat tako pozno; se je zbudila po eni uri, ko sem jo zvečer normalno dala spat! Včeraj pa spet ob sedmih, se zbujala vsako uro do enajstih, zaspala z zizo nazaj, ponoči ne vem točno, ker ne gledam več na uro, zjutraj se zbudi ob pol šestih, auf do sedmih in je spala še do pol desetih, seveda v mamini posteljiuser posted image
Ne vem, najbolje če se neham sekirat menda, samo sive lase dobivam, jih imam že tako prevečuser posted image

Glede pregleda Eva1, je normalen pregled, pa blato je treba dat, zaradi glist. Pa potrdilo dobiš, ki ga oddaš v vrtcu.

Pozor-par vprašanj:

Kaj jim dajete za večerjo, kupljene kašice, ali še kaj druga???

Jim že dajete navadno mleko?? Tudi dojenim??

Kako pogosto jih kopate??



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Marčevke 05
5.1.2006 10:54:23   
Wahoo RR




No, sam da odgovorim :)

Za večerjo je Lina čokolino. Je prilagojena lahka hrana prav za zvečer, tako da nimam nobenih pomislekov.
Dojive se še, pri hrani pa uporabljam mleko v prahu, zelo malo mešanco...tako da nisve še čisto na navadnem mleku...še ni potrebe, vsaj dokler dojim.
Lino kopamo že skos vsak dan. V banjo natočimo vodo, ker blazno uživa. Je to del večernega rituala, ki ga povezuje z spanjem. Ko je bila mlajša sem vedno notri kapnila par kapljic oljčka...in nikoli ni imela suhe kože. Zdaj pa ni potrebno več...jo pa dostikrat zmasiram potem z oljčkom. Ful uživa :)




_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Marčevke 05
5.1.2006 14:16:31   
borovnicka
Oj! Čisto na kratko, ker grem na kavč, upamuser posted image .

Malček je vstal ob pol 8h in šel spat šele ob pred pol ure, tko da sem čist user posted image .
Hitro sem si skuhala user posted image  in na RR.

1. zvečer imava kašice od hippa, bebevite, ki se delajo z vodo, občasno tudi kar gres ali pa polento.
2. navadno mleko dajem pri kuhanju ali pa s čokolinom,...
3. vsaj večer, ker uživa, občasno dam mal olja pa je


lep dan ša naprej

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Marčevke 05
5.1.2006 22:40:14   
Skaana
In koooončno še midve user posted image ,

najprej vzhičene čestitke naši prvakinji Lini, za prve korake user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sem prav uživala, ko sem brala dogodivščine marčevskih user posted image . Naši Ateni se tud full dogaja. Saj veste, vsak dan nekaj novega. Dan po božiču se je končno začela kobacati, ima svojstven stil - kot kakšen ranjenec. Ena noga stegnjena naprej, druga pa po kolenih user posted image . Je pa kar priročno, ker se lahko v sekundi dvajset spet usede na rito. Sem prilepila fotko v album. In tako je konec brezskrbnih dni za nas user posted image . VSE premeče, potegne, okusi... Ni da ni. Najraje kakšno drobno smetko izza radiatorja user posted image . Se dvigne ob opori, sam takoj išče naše roke, da lahko hodi. Sama se drži za moja kazalca in šiba. Zelo hitro. Najraje v tem položaju brca žogo user posted image , pa tudi drugače ima raje bolj fantovske zadeve (govori br ko vidi avto ali vlak, prelaga kocke...) Še dobro da hoče tudi "kuhati" z mano (beri metati vse lonce iz omar in "zlagati" posodo in pomivalca). Je pa tudi zelo zgovorna pupa. Reče že: am am kadar vidi slinček, posodo ali jogurt, papa (tudi odmaha), titi ko vprašaš kje je ura (pogleda in reče), dedi, ark pokliče našega psa vedno ko gremo ven, pošlje lupčka (našobi ustnice in cmokne), če jo vprašaš kaj dela račka, reče gaga, da moj moj, buc buc, ve kje je kdo ki ga pozna, pa zelo ponavlja za nami ko ji kaj govorimo... Kocke sicer hoče zlagati eno na drugo, a ji še ne uspeva, da bi se obdržale, je pa čisto očarana nad žogicami. Aja, pa počeše se sama in umije zobke (Suzi, upam da bo Anžej to čimprej osvojil), pa počeše mene, mi natakne očala in se user posted image  zraven, pokaže kje ma katera igrača ali mi nos, pri sebi pokaže popek (to je ful luštna, ko si gleda tistega bušija). Pa hrani tudi igrače - jaz sem tudi zelo ponosna, ko kaj novega odkrije. In to je kar sama in pri čist novem jelenčku Rudolfu na obisku mu je dajala prvič kruh v usta. Sem se kar stopila od ponosa user posted image  Skratka, ful stvari...

Mi je pa nekaj ful hecno. Mene kliče jaja. In to zaradi tega, ker sem takrat, ko me je babi klicala mami, oglasila iz druge sobe jaa. In me je tamala začela klicati jaja. user posted image  Ne vem če je smešno ali ni...

Še kar ima zgornjo čeljust čisto belo (vidim že štiri zobke, sam še niso pokukali na plan). Torej smo še pri dva.

Nočno spanje super, tudi uspavanje klapa kot urca - sama zaspi. Sam en nočni podoj (nekje ob petih) ne moremo ukinit. user posted image  Pa je že uspevalo 11 dni zapored, zdaj pa spet stara pesem.

Je full rada in vse. Jaz imam pa vprašanje glede solate. Nikjer nisem zasledila, da bi bila kao prepovedana, sam se mi pa zdi kar to much za micene. Kaj pa vem. Imamo pa probleme s pitjem. Noče pit. Ko vidi magični lonček, kozarec, slamico, flaško... začne ful mahat z rokami, odmikat glavo in stiskat ustnice. Mislim katastrofa.user posted image user posted image

Z delom začnem 10.2. Sam učim in ni panike. Še vedno bom lahko z malo zelo veliko, če bom htela. Pazila mi jo bo pa mami.

Pikolina, sem se spet razpisala user posted image user posted image user posted image .

Še odgovori:

1. večinoma kupljene kašice, al pa polento, koruzne kosmiče, proseno kašo, riž,
2. se še dojima 2 do 3× dnevno, pri kašicah pa ji dodam Novalac2, a zelo malo, s kravjim bom počakala do leta dni
3. zaradi zelo suhe kože na dva večera


Lepo, lepo, lepo se imejte s svojimi user posted image . Čisto malo časa še imamo v celoti z njimi user posted image .

Pa pa, vaša Skaana in user posted image  Atena






_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu borovnicka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Marčevke 05
6.1.2006 11:31:01   
Soncnica
Hoj punce!

Ful rada vas berem, priznam da sem zelo lena za tipkatuser posted image user posted image user posted image user posted image

Odgovori na vprašanja:
- jaz se kupljenih kašic še vedno izogibam. Mi pridejo prav, če kam gremo.
- za večerjo naš Jaša popije 3 dcl navadnega 3,5 mleka, se pa še vedno zelo veliko doji, obožuje tudi navadne jogurte
- kopava ga 1x na teden, zelo rad se tušira

lep pozdravcek vsem in za vsako enauser posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Marčevke 05
6.1.2006 11:39:29   
Soncnica
Skaana, Atena je res ful zgovorna, Jaša stalno nekaj čeblja, ampak ima čisto poseben sleng user posted image

Glede solate; mi mu je še ne dajemo. Meni se solata kot taka ne zdi problematična, ampak mi na solato vedno dam veliko česna, zraven pa še malo kisa, olja in soli. Bolj problematične so začimbe. Malo bomo še počakali.

Me je pa čisto fasciniralo koliko zobkov ima Anžej! Mi imamo samo štiri. Ampak še to je čisto dovolj, da Jaša sem ter tja fejst ugrizne ko se dojivauser posted image

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Marčevke 05
6.1.2006 17:33:59   
mala maja
oodgovoruser posted image user posted image

mi uglaven jemo zvečer mlečno pa za zajtrk tud. Vemes pa sadno kašico, pa kosilo kr mamo mi.
Je pa tako da kašen dan noče nič drugega kot zizi al pa mlečno.user posted image user posted image

glede solate pa mu je še ne damo.

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Marčevke 05
6.1.2006 18:16:02   
Suzi*
1. Za večerjo dobi kruh s sirom (za popoldnasko malico pa jogurt, skuto, kašice ala lino), pred kratkim še zizo, ker kašic so ga kašice napenjale in se je zbujal.
2. Zvečer in zjutraj ga dojim, navadno mleko pa dajem v pire krompir. Ga bom pa uvedla čez kakšen mesec, ker gre potem v vrtec in tam jejo svašta.user posted image
3. Kopamo se vsak dan, ker je to naš večerni ritual.

Solate še nisem dala. Probala sem z rdečo peso, pa je ni maral, ker je bila prekisla.

Skaana, je pa tvoja Atena res ful zgovorna. user posted image  Najbolj sem se nasmejala pri tistem, da te kliče jaja. user posted image user posted image user posted image  

Sončnica, Anžej ima že 2 meseca 8 zobkov. Na ostale pa že doooolgo čakamo. user posted image




_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Marčevke 05
6.1.2006 23:04:31   
spacey
Bejbike hude ste! Tok pišete, da ne utegnem niti vsega prebrat, ker me monitor čist utrudi in ratam kar zaspana. Bom že nadoknadila. :)

No samo na krtako, da se oglasim kako in kaj z našim škratkom. Dolg je 75 cm in tehta 10,5 kg .. dr. pravi, da je zelo brihten in napreden ter da mu je modra barva zelo pri srcu .. to pa zato, ker ko mu je dala modro kocko v roke, drugih niti pogledal ni. Ker tudi, ko mu rečem "Kje je mordi medo (plišek)" ga gre hitro iskat v njegovo posteljico. Se pravi, modra je zakon! user posted image Zdravi smo kot riba (3x trkam) in lepo napredujemo.

Še malo in bo šesti zobek zunaj .. zg. leva enka in končno ne bomo vem vampirčki. user posted image Ima pa enke ful velike. Začeli smo spoznavat zobno ščetko in je kar zanimiva.

Smo pa bolj lene sorte pri učenju in ponavljanju kakih gest. Noče in noče dati pa-pa, lupčka, moj-moj itd. No sej bo že .. nekaj prej, nekaj kasneje a ne?! Pozna pa, če murečeš: kje je lučka, kdo je prišel, kje je modri medo, user posted image boš pil čaj... In končno je začel držati sam flaško od čaja, za mleko se mu pa še ne da. user posted image user posted image

Drugače pa je vse kar jemo mi. Sploh ne kompliciram več, pazimo le da ni preveč začinjeno in to je to!
Zjutraj in zvečer imamo mlečne kašice Hipp ali pa rižolino. Sem mu pa zadnjič skuhala gres s kravjim mlekom, pa mu ni bil kaj preveč všeč, pa še vsake toliko se je tresu zraven. user posted image

Ponoči se še vedno zbuja hudo žejen in zadnje dni ima celo žurke. Kar noče in noče spat, pa se dere in pol prižge luč ter se igra. Ni mi jasno, kaj ga muči.

No in danes je naredil par korakov oz. se je spustil od kavča in kar zahodil, ter lovil ravnotežje in je zgledalo kot da bi plesal. user posted image  user posted image user posted image Pikec moj mali, rada te imam močno-močno!

No toliko na "hitro" ne... user posted image user posted image

Zdej me pa še neki zanima:

Katere pleničke uporabljate za ponoči? Nam vse premočijo, ker mali spije po 3dcl ponoči... Od 20h zvečer pa do cca. 6h zjutraj je plenica, kot bomba in seveda je ves moker. Pa smo probali: pampers active fit .. fixies vijola .. huggies zelene .. libero .. vse kar je možno in nobenih dobrih rezultatov! Sem jezna ko hudič!


No to je od nas vse...in seveda vam v letu 2006 vsem želim obilo zdravja, polno smeha ter debelo denarnico!

Nočka

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?