|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Missed ab. - splav s tabletko
3.10.2015 17:14:32   
tetka5
Pozdravljene,

na žalost sem se ta teden morala soočiti z dejstvom, da moji mali pikici ne bije srček user posted image Bila sem v 9t, plodek pa je bil velik za 8t. Šla sem na urgenco v Ljubljano in sem se morala odločiti kako bomo prekinili nosečnost. Sicer so mi vse lepo razložili kako poteka prekinitev pod narkozo in kako s tabletko, vendar preprosto nisem vedela kaj naj naredim. Odločila sem se s tabletko, ker naj bi po tem lahko prej začela delati na novem +. Groza me je bila, ker sem na forumih našla le nekaj slabih izkušenj, vse z nekimi zapleti itd. Zato sem se sedaj odločila, da vam opišem svojo izkušnjo. Morda pa kdaj pride prav kakšni punci...

V sredo sem šla na urgenco, kjer so bili vsi tako zelo prijazni, so me tolažili, mirili... Ginekologinja se je zame vzela kar precej časa in res me je dobro pregledala, kljub temu, da je bila zunaj grozno dolga vrsta. Bila je izjemno prijazna, razložila mi je vse... sestra mi je dala celo tel. št., če bom imela kaj vprašanj, da kar pokličem. Odločila sem se, da bomo prekinili nosečnost s tabletko, tako da sem prvo vzela kar tam pred sestro. Potem so me poslali domov in naročili, da ponovno pridem v petek zjutraj. V petek sem prišla in so nas res takoj sprejeli in poslali v sprejemno pisarno na gin. oddelek. Tam zopet vsi izjemno prijazni, sestra me je celo objela in govorila kar jokajte. Poskušala me je pomiriti, nato so eno po eno pospremili v sobo. Potem je prišla zdravnica, nam vstavila 4 tablete. To je bilo cca. ob pol devetih. Kasneje je prišla sestra in nam razložila kako bo vse skupaj potekalo...eno uro po vstavitvi teh tablet smo morale ležat, da pač ne pade vse skupaj ven. Po dveh urah so nas prišli iskat, da smo šle prvič na wc, takrat pri meni skoraj ni bilo krvavitve, vendar me je že pred tem bolelo (kot zelo močna menstruacija, ampak se da zdržat - itak pa dajo nekaj proti bolečinam). Ostale, ki so bile prav tako na tem, se mi zdi, da jih do tedaj niti ni toliko bolelo. Po treh urah od vstavitev tablet, smo dobile še dve tableti v usta (daš pod jezik ali med zobe in dlesnijo - na vsako stran eno). Takrat se je pri meni začela bolečina stopnjevati - ampak ta bolečina niti ni bila tako neznosna, bolj je bilo vse skupaj neprijetno, saj me je zelo tiščalo na veliko potrebo. Ko sem šla pa na wc, se je ta bolečina pomirila. V cca 15 min po vstavitvi teh tablet, se je pri meni začel tudi "čiščenje". Najprej nekaj sluzi, nato pa se začne ulivati kri. Enkrat se mi je tako zelo zavrtelo, v glavi mi je šumelo, pred očmi temnilo, da sem se samo "vrgla" na posteljo in je bilo OK. V eni uri sem šla vsaj 5x na wc, potem pa so se bolečina čisto pomirile, kot da bi odrezal (pri meni je bilo to cca 12:30). Ko se enkrat začne in ko greš na wc, je zelo dobro, da se pritiska tako, kot da bi šle kakat. Nato sem počakala na ultrazvok, kjer je ginekologinja ugotovila, da je šlo vse lepo ven in da grem lahko že domov (ob 15ih). Ostale moje cimre pa so žal morale še ostati tam in čakati na naslednji ultrazvok.

Na ta postopek moraš priti tešč, vmes ne smeš nič jesti in piješ lahko le vodo oz. čaj po požirkih. Baje imajo te tablete stranske učinke slabost, bruhanje, vrtoglavico, zaprtost, izpuščaji po koži in drisko. Od nas nobena ni imela teh stranskih učinkov. Ko sem šla domov, sem imela še malce bolečin, ampak nič hujšega kot pri običajni menstruaciji. Danes, dan po tem, pa me nič več ne boli. Včeraj sem se sicer počutila zelo slabotno, tako da sem res počivala. Danes pa že malce migam, sem ravno skuhala kosilo, ampak se ne naprezam - sem zelo na počasi... Večino stvari dela moj.

Naj dodam še to, da sem si ves čas med postopkom prigovarjala (in tudi pred odhodom v bolnico), da moram zaupati medicini, da naj zaupam sestram in da naj se sprostim. Zato sem večino časa tam "meditirala", vmes, ko smo čakale, da primejo tableti sem poskušala zaspati; ko so me pregledovali, sem bila sproščena... ko je bilo pri meni vsega konec, mi je sestra rekla, da to tudi pripomore k "lažjemu" postopku. Saj ne rečem, bila sem tudi na telefonu in se z mojim dopisovala.

Nekatere pa so imele pri teh tabletkah komplikacije. Brala sem, da se v 10 % primerih ne ne izprazni vse in da je vseeno potrebna abrazija. Ginekologinja pa mi je rekla, da se tudi pri abraziji velikokrat zgodi, da kaj ostane notri, saj tega postopka ne delajo z ultrazvokom in je potem potrebno postopek ponoviti. Naj bi pa bila abrazija po teh tabletkah, torej v tistih 10 % primerih, lažje opravit, kot pa če bi šle takoj na abrazijo.

Če katero še kaj zanima, mi lahko piše tudi na zs.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Missed ab. - splav s tabletko
3.10.2015 19:44:17   
NatTim
Draga tetka5, tudi jaz sem podoživljala tako zgodbo 4 mesece nazaj, ko sem
splavila s tabletko. Glavo gor, vse bo ok, s pozitivnimi mislimi naprej..


(odgovor članu tetka5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?