|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja tašča in tast
18.5.2011 18:51:40   
Mamika8
Sploh ne vem, kje naj začnem..verjetno na začetku J
[color=#000000 size=3]S partnerjem (edincem) živiva v hiši tašče in tasta, v prvem nadstropju, onadva pa sta spodaj. Imava tudi hčerkico staro 3 mesece. Na prvi pogled vse lepo in prav, vendar ni tako. Namreč problem je bil že v štartu (ko jima je povedal, da ima punco 3 leta starejšo), da nisem dovolj dobra zanj, da sem stara baba, da se želim okoristiti z njihovo hišo in da sem prisklednica. Pa sem si rekla uredu, sta malo starejša in pač imata svoje poglede, jih bom pustila pri miru. Čeprav me nista poznala, sta imela zelo grdo mnenje o meni. S partnerjem sva bila skupaj že 1 leto, ko sem lahko šele prestopila prag hiše. Sedaj, ko živiva pri njiju zelo rada ponavljata, da živiva v njihovi hiši in se morava prilagajati in sodelovati z njima. Moti me samo to, da tako kot želita samo onadva. Najine želje ne štejejo.
[color=#000000 size=3]Najprej sva želela psa. Oba sta bila proti (tašča se psov boji), zato sva to željo opustila. Potem sva menjala avto in spet ni bilo prav, vedno ista vprašanja zakaj. In vedno isti odgovor, zato ker tako želiva. Nato sem zanosila in spet ni bilo prav, ker je bilo po njihovo še prezgodaj(takrat sva bila skupaj 2 leti). Da bo otrok bogi in ne vem kaj še vse. Zakaj že?
[color=#000000 size=3]Naj povem še to, da plačujeva za položnice v hiši (po njihovo, ker se morava navaditi plačevati stroške – WTF?). Po moje: položnice plačujem zato, ker ne želim živeti zastonj in ker je to moja dolžnost, če nekaj porabim plačam. Stara sem 27 let in vem kaj so moje dolžnosti. Njihovo razmišljanje se mi zdi absurdno.
[color=#000000 size=3] 
[color=#000000 size=3]Ok, naprej..Ugotovila sva, da tašča hodi k nama v stanovanje. Pa čisto naključno. Sumila pa sem že nekaj časa, saj vem, da je tašča pravi firbec.  1x sva za foro nalepila na zgornji rob vhodnih vrat samolepilni listek (ko nekdo odpre vrata, se zalepi in se takoj ve, da je bil nekdo v stanovanju). Še isti dan ga kliče oče in ga vpraša zakaj?(tako sta potrdila mojo sumničavost) Partner mu odgovori, da želiva malo zasebnosti. Itak je bil ogenj v strehi.  Da je hiša njihova in da lahko hodita kjerkoli se jima zazdi. Jaz mislim da ne, ker zgoraj je »najino stanovanje«, pa čeprav ni napisano na mojega partnerja. Ne zdi se mi prav, da hodita tudi po najini spalnici saj tudi jaz ne grem v njihovo stanovanje malo »pobrskat«. Se motim?? Za svoj vhod pri hiši sploh ne upava vprašati, ker točno poznava odgovor. Ne. Niti ne upam vprašat za 1 gredico, ker imata že vse izračunano kaj bosta kam posadila.
[color=#000000 size=3]Če sta nama kaj posodila (denarno), sva jima morala do centa vrnit. Pa se ne mislim okoristit z njihovim denarjem, samo logično se mi zdi, da če imava familijo, partner je edinec, da lahko malo pomagata, kot to vidim pri drugih družinah. Jaz sem tudi edinka in mi mojedva vedno pomagata, če jih kaj prosim. Zahtevam preveč?
[color=#000000 size=3]Moram povedati še to, da se moj fant živi sam od 18 leta, niso mu financirali nič, še avto jima je moral odplačevati (ko sta kupila novega, starega pa prodala njemu). Brez popusta.
[color=#000000 size=3]Naprej…Partner jih je nek dan slišal kako se pogovarjata…da ga jaz šuntam in da sem za vse kriva jaz, nakar mi je prebilo. (že pred mano se niso kaj dobro razumeli). Šla sem k tašči, se skregala in zdaj imava mir. Mislim, da sem jo še dolgo časa prenašala. Če bi to vedela, bi že prej postavila mejo. Žalostno je, ko pa bi se lahko tako lepo imeli..
Aja, verjetno boste svetovali, da naj si najdeva svoje stanovanje..z veseljem, če bi imela denar in če bi bila kreditno sposobna J
[color=#000000 size=3]Pa še veliko stvari se je zgodilo, preveč za napisat..
[color=#000000 size=3]Rada bi izvedela vaše mnenje..sem res »tečna« snaha ali so oni čudni??
[color=#000000 size=3]Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:12:30   
blaža
to se mi zdi, da sem že brala,.. no pa pustmo to.

kaj ti bo kaj lažje pri srcu, če ti odgovorimo, da nisi grozna snaha, da imaš hudičevega tasta in taščo? to namreč sprašuješ. A se boš pol boljše počutla?

Sem 100%, da ne. Rešitev že poznaš, si jo odebeljila. Prej, ko greste, boljše bo. če imata oba službi pojdita v najem, če vama je kaj do vaije družine.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:15:44   
Kerensa*
1.) Hiša je od partnerjevih staršev. Tako ali drugače sta jo financirala onadva in ne ti ali tvoj partner. Torej imata onadva izključno pravico odločanja o vsem v hiši - od tega, kdo bo v njej živel, do tega, kako se bo v njej živelo. K boljšemu vzdušju med stanujočimi bi definitivno pomagal normalen odnos med njima in tvojim partnerjem (in tabo), ampak samo zato, ker tega pač ni, to še ne pomeni, da so njune pravice kaj manjše. In imeti manjši socialni čut od večine ljudi tudi ni kaznivo. Tako, da ti moj odgovor na prvo točko zagotovo ne bo všeč, ampak - bodi vesela, da sta ti dovolila bivati v njuni hiši. Vajinih želja nista dolžna upoštevati, saj je hiša njuna.
2.) Če onadva ne dovolita psa v svoji hiši, potem se morata vidva s tem sprijazniti, ne glede na to, kakšen je njun razlog oz. vzrok. Tu dam ponovno prav njima. Se pa ne strinjam s tem, da se vmešavata v vajine osebne nakupe, kakor je npr. vajin avto. Če sta sama zaslužila zanj in ga posledično tudi sama kupila oz. plačala, potem je to vajina odločitev in ne njuna. Pri tem onadva nimata nič. Komentiranja in nestrinjanja pa seveda ne moreta preprečiti, istočasno pa je tudi nesmiselno, da se vidva z njima o tem sploh pregovarjata oz. pogovarjata. Glede vajinih osebnih stvari, ki niso povezane z bivanjem v njuni hiši, nista dolžna polagati nobenih računov.
3.) To, da plačujeta svoje stanovanjske stroške, je nekaj popolnoma normalnega in logičnega. In če vama onadva ne računata najemnine (katero bi vama z vso pravico lahko), potem je tudi dokaj pošteno oz. realno, da plačujeta tudi njune bivalne stroške (govorim o vodi, elektriki in podobnem).
4.) Dokler nadstropje ni napisano na tvojega partnerja, se smatra, da je v njuni lasti. Najemne pogodbe, ki bi vaju varovala pred motenjem posesti, prav tako nimata. Torej imata onadva, gledano strogo po zakonu, vso pravico, da hodita po svoji nepremičnini, ne glede na to, da v njej živita vidva. Je pa, spet zakonsko gledano, kršenje zasebnosti (vidva sta namreč polnoletna), v kolikor onadva brskata po vajinih osebnih stvareh (npr. predalih, omarah in podobno). Ker pogovor med vami o tem očitno ni možen, imata vidva možnost o tem obvestiti policijo in/ali odvetnika in, nenazadnje, lahko celo s tožbo preprečita nadaljevanje tega. Seveda pa močno dvomim, da bosta to storila. Menjava vrat in/ali ključavnice brez njunega dovoljenja ne pride v poštev, saj onadva z vso pravico vrata dobesedno sesujeta. Posegov v njuni hiši vidva ne smeta izvajati brez njunega dovoljenja. Če torej onadva ne spoštujeta vajine pravice do zasebnosti... sama veš nadaljevanje. Ne drži pa, da onadva ne smeta v vajino spalnico samo zato, ker vidva pač ne hodita v njuno. Ne pozabi - hiša je njuna, ne vajina. Vidva v njej živita zaradi njune dobre volje. Enako velja za vrt - njun ne pomeni ne.
5.) To, da vrneta, kolikor sta si izposodila, je popolnoma logično. Sicer ne razumem, kako zmoreta ob takšnih odnosih sploh prositi ju za posojilo, ampak vseeno - kolikor dobita, toliko vrneta. Čemu bi vračala manj? Njun denar je enako vreden, kakor vajin. Glede na to, da sta vidva tista, ki potrebujeta posojilo, bi bilo pravzaprav še najbolj pošteno, če vrneta več, saj sta onadva naredila uslugo vama in ne vidva njima. Nista vama dolžna delati uslug in nista vama dolžna dajati posojil. Vidva sta odrasli osebi, ki zaradi njune dobre volje brezplačno živita v njuni hiši. Noben starš ni dolžan finančno pomagati svojemu polnoletnemu otroku. Tvoji odnosi s tvojima staršema niso v nikakršni povezavi s tem, da bi bila pa sedaj še partnerjeva starša dolžna delati enako. Če praviš, da se pri 27-ih letih zavedaš svojih dolžnosti, potem upam, da se zavedaš tudi svojih pravic. In tujih.
6.) Če je tvoj partner kupil avto od svojih staršev, je logično, da jima ga je moral plačati. Avto je bil njun in če sta se odločila, da ga bosta prodala, potem sta bila onadva tista, ki sta določila prodajne pogoje in ceno. Tvoj partner jih je očitno sprejel. Če je jezen nanju, ker mu avta nista podarila, potem ima zelo nerealna pričakovanja.
7.) Bottom line, pa brez zamere - glede na vse našteto bi jaz prej rekla, da sta ti in tvoj partner tečna snaha in tečen sin, kakor pa onadva tečna starša ali tečna tašča in tast.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:30:31   
m_o_i
user posted image ajme, Kerensa-vasa tamlada pa jaz ne bi blauser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:31:56   
Kerensa*
Tudi moja sinova se strinjata s tem. user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:37:29   
Mamika8
Draga Kerensa mislim, da si ti ena zagrenjena tašča in če prav sklepam se tudi s sinovoma ne razumeš najbolje. Le zakaj ne?

Ja, sta jo financirala onedva..samo če jest vlagam v hišo imam lahko tudi nekaj pravic?? Se pravi, če bom na stranišču lahko ona uleti notri, ker je pač njena hiša?? Bolano..
Bi še kaj napisala, pa zate ne bom zgubljala besed :)
Lep večer še naprej..

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:40:03   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mamika8
Draga Kerensa mislim, da si ti ena zagrenjena tašča in če prav sklepam se tudi s sinovoma ne razumeš najbolje. Le zakaj ne?

Draga Mamika... pri moji starosti 32 let bom pa težko komurkoli tašča. Sploh mojima otrokoma, ki sta še oba zelo mladoletna. user posted image

Nenazadnje pa... vprašala si za mnenje. Če si mnenje dejansko hotela, potem si ga dobila. Če si hotela samo mnenja ljudi, ki se strinjajo s tvojim vidikom zgodbe, potem bi morala to posebej napisati. Če pa si svoj opis podala zato, da bi se potem kregala s tistimi, ki se s tabo ne strinjajo, potem pa jaz nisem prava oseba za to. Nimam nobenega namena kregati ali pregovarjati se s tabo.

Vprašala si za mnenje in dobila si ga.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:44:32   
Mamika8
No, potem pa še boš zagrenjena tašča. Jojmene tisti, ki te bo dobila.

Vem, da se ne morejo vsi ljudje strinjati z mano oz. me podpirati pri tem postu..samo..ne morem pa razumet oz. težko, da obstaja še nekdo tako "čuden", kot moja tašča in tast (moje mnenje).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:49:38   
madona77
IZVIRNO SPOROČILO: Mamika8

No, potem pa še boš zagrenjena tašča. Jojmene tisti, ki te bo dobila.

Vem, da se ne morejo vsi ljudje strinjati z mano oz. me podpirati pri tem postu..samo..ne morem pa razumet oz. težko, da obstaja še nekdo tako "čuden", kot moja tašča in tast (moje mnenje).
Še malo, pa bomo videli, da ni samo tašča žleht.
Se pa strinjam s Kerensinim odgovorom, prvim in drugim.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 19:49:47   
Kerensa*
Tašča dokaj verjetno res bom, razloga za zagrenjenost pa nimam nobenega. In ni mi treba biti tašča za to, da se bi zavedala svojih pravic, sploh pa nepremičninskih. Že zdaj je tako, da ne obstaja oseba na tem svetu, kateri bi dovolila, da pod mojo streho uveljavlja svoje pravice (vsaj ne takšnih, kakršne si ti omenjala). In ja - tudi svojima otrokoma ne bom dovolila, da pod mojo streho živita popolnoma po svoje. Osnovna pravila so moja, odločitev o tem, ali jih bosta sprejela ali ne, pa njuna. Da pa mi eden od njiju pripelje pod mojo streho svojo partnerko (katero jaz sprejmem zaradi svoje dobre volje, saj sama finančno ni sposobna živeti na svojem - niti v paru z mojim sinom ne), ki se bo potem z mano kregala zato, ker na moji zemlji ne sme postaviti svoje gredice (saj imam jaz pač tam jagode) - hvala lepa. Ne potrebujem tega. Vrata hiše so v takšnem primeru na široko odprta (za izhod, seveda) tako njej, kakor tudi mojemu sinu.

Ko bosta na svojem, bosta imela pa svoja pravila.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:02:10   
mateyka
hah, zelo veliko podobnih kot sta tvoja tašča in tast obstaja na tem svetu.

IZVIRNO SPOROČILO: Mamika8
Ja, sta jo financirala onedva..samo če jest vlagam v hišo imam lahko tudi nekaj pravic??
 

ti nisi lastnica in nimaš nobenih "pravic". lastnik ima pravice kar se tiče nepremičnine. kaj bi rada, da prepiše zato del hiše nate? meni se zdi dobra ideja - zmeni se. če nočeta prepisat, potem ne vlagaj. simpl.
tvoj problem je, da se nič ne zmeniš in potem nekaj pričakuješ v zameno in nato si razburjena, ker ni tako kot si si zamislila, da bi moralo bit. samo stvari se obratno delajo. prvo se zmeniš (in narediš prepis) in nato vlagaš.

Se pravi, če bom na stranišču lahko ona uleti notri, ker je pač njena hiša?? Bolano..


jah, to je pa bolj odvisno kake navade imajo sostanovalci - načeloma pa lahko user posted image  koliko ste si različni in kakšne poglede imate na stvari. bolj ste različni, več prilagajanja vas čaka, če hočete biti skupaj (v miru).

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:07:06   
Mamika8
Preživljam se sama, le stanovanja ne morem kupiti, kot tudi veliko mladih parov danes ne. Tudi najemnino bi ji lahko plačevala. Opremila sva tudi sama, nista dala nič. To nama ne more nič očitati. Tako da ŽIVIM SE SAMA, samo pod tujo streho sem.
Vnukinje sploh ne pogledata, kakšna dedek in babica pa sta to? Tudi prej, ko smo bili še "prijatelji", nista imela interesa za njo. Nekako sem pričakovala, da se bomo bolj zbližali, ko bo vnukinja prišla na svet.
Glede na to, da v hišo tudi vlagam, imam tudi jaz nekaj pravic, ne glede na to na koga je napisana hiša. Lepo pa je vzeti denar in za to nič dati kajneda..pravice gor ali dol.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:09:27   
Kerensa*
Mamika...
Obstaja razlika med vlaganji v hišo (torej streha, stene, tla) in med vlaganji v opremo hiše.
Kako je bilo dejansko pri vas, ne vem, ampak glede na to, da praviš, da nisi kreditno sposobna in da si izposojaš denar od staršev, sklepam (če se motim, me, seveda, brez problema popravi), da v hišo nisi vlagala ničesar, torej tudi nimaš nobenih pravic do nje.
Bolj verjetno se mi zdi, da si vlagala v opremo v hiši, pa še za to mislim, da je pod to mišljeno, da si vlagala v opremo prostorov, v katerih živita s tvojim partnerjem. Tukaj je nesporno dejstvo, da je ta oprema tvoja (morda si kvečjemu solastnica s partnerjem, s taščo in tastom pa nikakor ne). Vendar pa samo zato, ker si si ti npr. prinesla svojo posteljo, nimaš popolnoma nobene pravice na hiši. V tistem trenutku, ko tašča in tast ne bi več želela, da ti živiš v njuni hiši, lahko tako tebe, kakor npr. tvojo posteljo, brez zakonskih posledic postavita pred vrata. Na koncu takšnega scenarija je pravzaprav še tvoja dolžnost (in ne pravica), da svojo posteljo odneseš iz hiše (v nasprotnem primeru sledi sodna deložacija na tvoje stroške).

In ja - če si ti na stranišču, ona lahko vstopi. Kakor sem rekla - stvar morale posameznika. Jaz osebno sicer ne bi vstopila (ne kot tašča, ne kako drugače), ampak to dejstva ne spremeni. Z dobrim odvetnikom bi dosegla, da je to kršenje tvoje zasebnosti, to je pa tudi vse. Rezultat bi bil, da bi tašča dobila sodno prepoved kršenja tvoje zasebnosti tačas, ko ti... uriniraš.

Poglej... ne jezi se name, kajti za vašo situacijo nisem jaz kriva. Dejansko je tako, da če ne želiš živeti po tujih pravilih (vsaj delno), potem živi na svojem. Če tega ne zmoreš, potem se boš pač morala prilagoditi. Tako ali drugače, pri tašči ali kje drugje (npr. v najemu). Ko in če boš imela pa svojo hišo, boš pa ti postavljala pravila, proti katerim nihče ne bo mogel nič.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:10:58   
Mamika8
Sploh nočem, da kaj prepišeta.. samo če jim pomagava glede hiše, denar rada vzameta, lahko bi malo popustila in se tudi kaj onedva prilagodila..ne prosiva za kaj velikega..samo za svoj vhod in eno gredico. Imajo res veliko prostora okol hiše, tko da jima ne bi nič kratila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:14:10   
Izabelina
js mislm, da je tako, da če živiš pri nekomu upoštevaš njegova pravila. Tko kot je kerensa napisala, hiša je njuna in mata pravico hodit po njej... če bi bla js v njunem položaju sicer ne bi hodila v "vajino" stanovanje, onedva pa očitno mislita, da lahko...

samo to ni tvoj problem, to je problem med njunim sinom (tvojim partnerjem) in njima... če se oni niso zmenil kaj pomeni to, da vi živite pri njih pol ti nimaš kej...

kar se tiče tvoje starosti jih verjetno bolj "moti" to, da je njun sin star 24 let - to je po današnjih merilih dokaj mlad za družino... mogoče sta mislila, da je premlad in da ima otroka s tabo zato ker tebi bolj "tiktaka" biološka ura in si ga "silila"... kaj je res pa itak vesta vidva!! Zato nej ti to ne bo važno!!

Rešitev tut sama že poznaš, če hočeš zasebnost potem bo pač treba it živet drugam...

pa srečno!!


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:16:04   
Kerensa*
Rade volje verjamem, da si vidva želita več zasebnosti. Tudi jaz si jo, zato ne bi nikoli pristala na življenje s svojo taščo, saj je dokaj podobna tvoji. Vendar vajine želje, na žalost, nimajo nobene zveze z njunimi zahtevami. Njun ne je njun ne. Amen.
Sklepam, da sta tvoja tašča in tast dokaj asocialna človeka, glede na njun odnos do lastnega sina in njegove hčerke, a proti temu spet ne moreš nič. To je njuno življenje, tvoj otrok pa ni njun otrok. Grdo je (s čisto človeškega vidika), da ju lastna vnukinja ne zanima, a po drugi strani niti ni treba, da ju zanima. Ne moreš tega zahtevati od njiju, če onadva tega ne želita.
Na kupe starih staršev je, katerih vnuki ne zanimajo. Niso jih pripravljeni čuvati, niso jih pripravljeni financirati, niso jih pripravljeni niti obiskati za rojstni dan. Kar se mene tiče, je za otroke bolje, da stika s takšnimi ljudmi sploh nimajo, pa čeprav so jim to stari starši. Midve s taščo se večino časa niti pod razno ne razumeva (sva preveč različna karakterja), ampak do mojega sina je pa super babica. In dam prednost otroku, kajti on nima nobene zveze z najinim neujemanjem.

Praviš, da imaš za najemnino. Odgovor imaš torej na dlani.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:30:35   
Mamika8
Kaj sva financirala midva..peč, na naju je priklopljena skrinja, ki ju izključno uporabljata onedva in  moj je odslužil drva v gozdu, da se lahko grejemo vsi, ne samo midva. Zgleda da res ni dovolj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:34:55   
Kerensa*
Odselita se v najem. Peč in skrinja odnesita s sabo ali prodajta. Če tašča in tast želita peč obdržati, naj ti jo plačata po trenutno tržni vrednosti. Če je ne bi želela dati, ju iztoži, če imaš original račun, izstavljen na tvoje ime.

Kakorkoli obrneš, pa na hiši sami zaradi tega nimaš nobene pravice.

Imaš pa vse možnosti, da rešiš vaše težave. Odseliš se v najem.

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 20:47:13   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Tašča dokaj verjetno res bom, razloga za zagrenjenost pa nimam nobenega. In ni mi treba biti tašča za to, da se bi zavedala svojih pravic, sploh pa nepremičninskih. Že zdaj je tako, da ne obstaja oseba na tem svetu, kateri bi dovolila, da pod mojo streho uveljavlja svoje pravice (vsaj ne takšnih, kakršne si ti omenjala). In ja - tudi svojima otrokoma ne bom dovolila, da pod mojo streho živita popolnoma po svoje. Osnovna pravila so moja, odločitev o tem, ali jih bosta sprejela ali ne, pa njuna. Da pa mi eden od njiju pripelje pod mojo streho svojo partnerko (katero jaz sprejmem zaradi svoje dobre volje, saj sama finančno ni sposobna živeti na svojem - niti v paru z mojim sinom ne), ki se bo potem z mano kregala zato, ker na moji zemlji ne sme postaviti svoje gredice (saj imam jaz pač tam jagode) - hvala lepa. Ne potrebujem tega. Vrata hiše so v takšnem primeru na široko odprta (za izhod, seveda) tako njej, kakor tudi mojemu sinu.

Ko bosta na svojem, bosta imela pa svoja pravila.





Bi se kar strinjala!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:08:52   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Odselita se v najem. Peč in skrinja odnesita s sabo ali prodajta. Če tašča in tast želita peč obdržati, naj ti jo plačata po trenutno tržni vrednosti. Če je ne bi želela dati, ju iztoži, če imaš original račun, izstavljen na tvoje ime.

Kakorkoli obrneš, pa na hiši sami zaradi tega nimaš nobene pravice.

Imaš pa vse možnosti, da rešiš vaše težave. Odseliš se v najem.



točno moje misli.

aja, pa s tistim z odprtimi vrati se tudi strinjam. če se niste prej zmenili glede tega kdo pije in kdo plača (recimo prepis nadstropja, stanovanja, ...), potem pač je kar je. ali se sprijazni ali se odseli, ker pomoje boljše ne bo.

in ja, 99% ljudi si ne more privoščit SVOJEGA stanovanja, samo kje pa piše, da more bit TVOJE? a ti taščino hišo tretiraš kot SVOJO (čeprov mogoče to nekoč bo, če ostaneš z njenim sinom in ko oba starša umreta) - ker zame je tvoja situacija 'slabša' kot bi bla v najemu (slabša v narekovajih ker meni se najem ne zdi nič slabega, nič izpod časti in se trenutno, tut če bi imela finance za nakup sploh ne bi odločala)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:16:43   
krtek 1
Kolikor vlagata v njuno hišo,kot praviš,bi lahko porabila za najemnimo stanovanja.
Glede tega pa,da se ne zanimata za vnučko....moja mama je rekla,ko sem rodila :upam,da ga niste naredili zame!
In mi je povedale vse.Od nje ne pričakujem ničesar,škoda pa mi je, ker jo imata vnuka zelo rada,živimo 500m narazen in jo vidita mogoče enkrat na dva meseca,ponavadi ko je kakšen praznik,da naredi svoje z darili.Tako,da nisi samo ti v takšni situaciji,so še slabše.


(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:32:22   
Mamika8
Ne, ne tretiram njene hiše kot svoje, nikoli je nisem in je tudi ne bom. Pa tudi po njuni smrti, naj raje s sabo vzameta hišo ali pa prepišeta na cerkev. Mi je čisto vseeno, kaj bosta z njo naredila.
Glede vnučke..nisem prosila nikoli za varstvo (tudi nočem svojo odgovornost prelagati na druge), nisem prosila da ji morata kaj dati, nič..samo želela sem si, da jo spoznata, jo imata rada, da jih ona pozna..pa očitno sem falila tudi tukaj. Ne vem, kako sem morala misliti to, glede na to da se še za lastnega sina nista zanimala. Sem mislila, da ju bo vnučka malo omehčala. Ja, pošteno se motim očitno v vseh stvareh.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:53:38   
pelin
Mamika...kar dobro ti verjamem, da je takole živeti težko...Niti pod razno ne bi dopuščala, da bi se mi tašča špancirala  po stanovanju, pa če bi bila stokrat njena hiša...Kakšen odnos pa je to prosim! Že res da je hiša njihova last, vendar neko zasebnost pa človek zagotovo lahko ima. Niso vsi ljudje takšni , hvala Bogu. Tu gre spet za neko človeško kulturo, ki je tvoja tašča očitno nima in je  zgleda nikoli ne bo imela. Zato imajo vse tiste prav, ki ti pravijo, da se odselite. Edina realna rešitev, saj se očitno tašča ne misli in noče spremeniti.
Tudi mi živimo v lastni hiši in imamo zgornje nadstropje urejeno tako, da si bo lahko kdo od otrok uredil tam stanovanje. Niti na kraj pameti mi ne bo padlo da bi stikala po njegovem stanovanju...že sedaj spoštujem zasebnost in ne štefnarim po otroških sobah...Biti lastnik hiše ali stanovanja še ne pomeni, da drugim do konca zagreniš življenje oz. diktiraš kako bodo živeli...Fej, grem pa raje pod smreko...

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:54:00   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: Mamika8

Ne, ne tretiram njene hiše kot svoje, nikoli je nisem in je tudi ne bom. Pa tudi po njuni smrti, naj raje s sabo vzameta hišo ali pa prepišeta na cerkev. Mi je čisto vseeno, kaj bosta z njo naredila.
Glede vnučke..nisem prosila nikoli za varstvo (tudi nočem svojo odgovornost prelagati na druge), nisem prosila da ji morata kaj dati, nič..samo želela sem si, da jo spoznata, jo imata rada, da jih ona pozna..pa očitno sem falila tudi tukaj. Ne vem, kako sem morala misliti to, glede na to da se še za lastnega sina nista zanimala. Sem mislila, da ju bo vnučka malo omehčala. Ja, pošteno se motim očitno v vseh stvareh.




Ah,daj no,če bi bila tako slaba starša,ne bi mogla vzgojiti tako dobrega očeta in partnerja.Saj to zate je,a ne?

(odgovor članu Mamika8)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Moja tašča in tast
18.5.2011 21:58:29   
Mamika8
Glede na to, da sta ga zapirala pred hišo in to popoldne, ker je šel na kavo s SVOJIM DENARJEM, S SVOJIM AVTOM, mislim, da nimata vse pošlihtano??Ali sem tudi tukaj krivična do svoje tašče?

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?