|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nasilje nad otroki
25.3.2007 17:51:50   
zaotroka
Drage mamice, danes je naš dan, zato vsem skupaj lep in prijeten materinski dan.
Žal pa ne morem mimo, da ne povem zgodbo, ki sem jo pred kratkim prebrala na netu. Gre za Klesey S Briggs zgodbo - deklica se je rodila leta 2002 že ločenim strašem. Do drugega leta starosti je deklica nekaj časa stanovala pri mami nekaj časa pri očetu. Babica deklice (mati očeta) je ob oni priložnosti opazila, da je deklica vsa v modricah. Odpelja delico do zdravnika ter sprožila postopek za odvzem otroka od matere. Sodišče ji je ugodilo, saj je našlo dokaze o nasilju nad otrokom. Mati je v tem času spoznalo novega partenrja ter se z njim tudi poročila. Nekaj časa jeKlesey stanovala pri babici in očetu. Sledila je pritožba matere in otrok je nekaj čas taval od ene hiše do druge. Vmes je pretrpela zlom obeh nog, modrice po obrazu vratu in ostalih predelih telesa (stegna, trebuh).Mati je dobila polno skrbništvo nad deklico in stiki z starimi starši so bili prepovedani; oče se je odpravljal na misijo v Irak in tudi odšel za 6 mesecev. Babica je deklico videla, v obdobju od maja do oktobra 2005, le avgusta; deklica je vidno skujšala, prekrita z modricami. Babica ponovno vse skupaj prijavi socialni službi in policiji. Sodišče je odobrilo obiske očeta, ko se ta vrne in misije. Nekaj dni pred ponovnem srečanju otroka in očeta, dekllica umre. Kelsey je umrla pri starosti 2 let in 9 mesecev; obdukcija je pokazal, da gre za umor.Dokazi so tudi pokazali, da je v tem času (devetih mesecev) šlo tudi za spolno zlorabo. Očim je obsojen na 30 let zaradi spolnega napada in umora, mati gre na sodišče v aprilu.
Kelsey je v svojem kratkem življenju izkusila več zla kot smo ga mi doslej in upam da ga ne bomo nikoli. Več na http://kelseyspurpose.org

Dejstvo je, da se nasilje nad otroki izvaja vsepovspo, nobena država ni imuna. Gre za dejanje, katero je potrebno ustaviti, preprečiti. Osveščanje je potrebno tako kot pri starših tudi v vrtcih, šolah, na policiji, na centrih za socialno delo ter sodišča.

Prosim vas za vaše mišljenje, izkušnje, znanje.

Mama je angel na zemlji, ki ima nalogo varovati otroka.
Naj bo otroštvo neboleče in v veselje vsem.


< Sporočilo je popravil wahoo -- 27.3.2007 15:16:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 18:17:34   
Bubamaraa
user posted image user posted image user posted image user posted image

sem brez besed ostala, ko sem prebrala do konca...res ne razumem take matere, ki takšne stvari počne svojemu otroku.....

meni je otrok življenje....

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 18:21:24   
Dashenka
Sorry, ampak od kje si pa ti privlekla to, sicer tragično, zgodbo?

In s kakšnim namenomuser posted image

(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 18:46:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Sorry, ampak od kje si pa ti privlekla to, sicer tragično, zgodbo?

In s kakšnim namenomuser posted image



Se podpišem.

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 19:57:10   
marsovcek
Mogoče zato, da si ne bi zatiskali oči, tudi v Sloveniji se marsilaj dogaja za zaprtimi vrati. Mnogokdaj raje pogledamo stran, da se ne bi vtikali v "tuje" zadeve.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 19:58:50   
caillou
 Na materinski dan  bi  pa vseeno lahko prizanesli s takole zgodbouser posted image .

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 20:29:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: marsovcek

Mogoče zato, da si ne bi zatiskali oči, tudi v Sloveniji se marsilaj dogaja za zaprtimi vrati. Mnogokdaj raje pogledamo stran, da se ne bi vtikali v "tuje" zadeve.


Ja, to je res, ampak ne verjamem, da takale zgodba na forumu kaj v tej smeri spremeni.

(odgovor članu marsovcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 20:45:23   
zaotroka
Zgodba, ki je zgoraj opisana, je le ena izmed milijon. Med ta milijon spada tudi slovenski otrok. Ali ste mnenja, da se takšne stvari v Sloveniji ne dogajajo. Ali ste mnenja, da je naša okolica in mi sami dovolj osveščeni o tej zadevi. Ali je potrebno, če vemo za takšno dogajanj, glavo obrniti stran ali, kot mati, kot starš, pomagati. Moj prvi vtis je "ja, seveda se te stvari dogajajo, ampak hvala bogu, da ni potrebno pomagati".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 21:03:56   
sky
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

BK.

(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 21:10:04   
Primoza
No tako zgodbo ni potrebno iti iskati na konec sveta. Pobskajte malo po policijskih statistikah, pa boste videli da je, sicer "manj sočno" opisano nasilje v družini zelo pogosto.

(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 21:23:18   
mika
moja sestra je bila v četrtek pri zdravnici. za njo je prišel fantek-osnovnošolec in so ga sprejeli takoj. potem, ko je fantek odšel je slišala pogovor zdravnice in med. sester, da bodo prijavili poškodbe na CSD. večkrat je bil pri zdravniku zaradi padca po stopnicah, poškodb pri igri, pri pretepu s sošolcem..... baje je bil poln modric in starih poškodb. rekle so, da je pri njem vidna fizična zloraba.
upam, da mu bodo uspele pomagat.

ne vem če se spomnite primera, ko je mama pretepala 4letno prizadeto deklico in je ta umrla. družina živi v okolici mb. pred kratkim je bila na oddaji svet, kako ne more do svojih ostalih otrok. poleg vseh pričanj sedanjih in bivših sosedov ter sorodnikov, obdukcijskega poročila, je novinarka bila na njeni strani...kot da je padla z marsa.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NASILJE NAD OTROKI
25.3.2007 21:39:19   
Blejka26
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Res hudo žalostno.Kaj se dogaja s takimi materami?Zakaj ni pustila otroka pri babici,če ji ni bilo mar zanjo!tega res ne razumem.Kako mora biti folk tako bolan...niti pomisliti nočem na kaj takegauser posted image kako je mogla mala trpeti..to mi ne gre iz glave...zame so to kreteni za ubit..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NASILJE NAD OTROKI
26.3.2007 20:29:04   
zaotroka
Glede na to, da je bilo nekaj vprašanj, tukajo so odgovori:
zgodbo sem, čisto po naključju, našla na Internetu, spletna stran je zgoraj navedena. Zanimivost te zgodbe je, da je smrt xdeklice sprožila spremebo zakona in ustaljenih postopkov glede dodeljevanja skrbništva v državi Oklahoma. Akcija je namenjena predvsem zavedanje nasilja in načini preprečevanja. Namen je bil predvsem, vsaj za malo, dvigniti zavedanje obsoječega, vendar dobro skritega, problema. Glede izbire časa - menim, da je vsak trenutek pravi oz ko začutiš potrebo, da o nečem spregovoriš, spregovoriš. Prisotnost matere v otrokovem življenju je zelo potrebna in pomembna, predvsem do 3 leta starosti. Raziskave v ZDA so pokazale, da so prav matere tiste, ki, v večji večini, izvajajo nasilje nad otroki - 40,8 % (18,8 samo očetja, 16,9 oče in mati, itd). Največ nasilja je izvršeno nad otroki starimi do 3 let - 16,4 %, 4-7 - 13,8%, itd. Iskala sem tudi podatke vezane za slovensko ozemlja, pa žal?!
Res je tudi, da na forumu nasilja ni moč preprečiti, to pa ne pomeni, da o njem ni potrebno govoriti. Veliko oseb - žrtev prav preko foruma išče pomoč ( glej med.over.net).
Kot starš in kot človek, kateremu je želja preprečiti ali vsaj opozoriti vsako tako dejanje, sem mnenja, da vsaka misel ali kakršnokoli dejanje je v veliko pomoč.
Nekaj nasvetov, ki sem jih našla na netu - kaj lahko storiš če si starš ali zakoniti skrbnik otrok: * bodi vzor, nauči se prepoznati znake nasilja nad otroki in zlorabo svojega otroka, pomagaj svojemu ptroku, prekini tišino in razširi sporočilo, da nasilje nad otroki ni sprejemljivo in ovira otrokov razvoj, angažiraj ljudi okoli sebe. Več info na www.violencestudy.com
Na še eno zanimovost sem našla, in sicer pojem varne točke, ki pomenijo javni prostor, ki jih lastniki ponudijo otrokom, da se vanje zatečejo v primeru, ko se znajdejo v kakršnikoli težavi ali stiski na mestnih ulicah. Najdemo jih v Novi Gorici, Celju, Piranu, Rušah, Ljubljana, Postojna, Koper, Kranj, Maribor, Murks Sobota in Novo mesto.
Kaže, da so potrebe po omogočanju pomoči tudi pri nas prisotne, zgodba, katere je bila navedena, je ena v nizu. Naj te zgodbe ne bodo le statistika - naj spomnim le na dogodek, ki se je zgodil dve letui nazaj - 11-letna deklica je bila zabodena s strani svoje matere ter umrla - mati je za svoje dejanje dobila 2 leti zapora (zgodba iz okolice Novega mesta).


(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nasilje nad otroki
26.3.2007 21:41:55   
Gina
Meni tudi ni jasno, kaj boš s tem postom dosegla. Veš, tisti, ki smo v stiku z otroki, ki so trpinčeni, to prijavimo na csd. CSD dela reklame zase, kako dobro dela, pa nas obveščajo, da je vsako zamolčanje suma trpinčenja otrok oz. njegova nepirjava kaznivo dejanje. Vendar imam jaz sama zelo slabe izkušnje s to ustanovo. profesionalno mislim. Če prijaviš sum (to seveda storiš šele tedaj, ko srečaš npr. očeta pijanega ne vem kolikokrat, ko se otroku poznajo resne psihične in včasih tudi fizične posledice, ko se ti zdi, da ni šanse, da bi se človek motil, da otrok v resnici trpi škodo....) pa gre csd tja, pogleda od daleč stanovanje, koliko je pospravljeno, napravi en razgovor in reče, da je tam vse ok. Pika. Konec iz njihove strani. Otrok pa je še kar v hudih težavah. Vse kar lahko narediš je to, da mu daš toplino tam, kjer mu jo lahko.....in upaš, da bo šel vsak dan zelo pozno domov. 

Kaj jaz vem, meni se zdi, da je pri nas družina še vedno totalno zaščitena. Zagovarjajo mnenje, da je vsaka mama (družina), četudi otrok utrpi še take dolgoročne posledice v njej, boljša od katerekoli druge oskrbe. Kaj pa vem. O tem ne bom sodila. Vem le to, da me je že kdaj prijelo, da bi kakega otroka kar malo posvojila.

Vse lepo vsem otrokom sveta.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 27.3.2007 15:18:16 >

(odgovor članu zaotroka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?