|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na kahlo
26.3.2006 19:13:28   
india
Že pred nekaj meseci sva imela z Markom običaj, da je zjutraj zlezel na kahlo se polulal, nato pa dan preživel v plenicah.
To ga je nekako minilo po 2 mesecih, čeprav smo mu jo večkrat ponudili,pa vedno jo ima sam pripravljeno v kopalnici.
No, zadnje tedne pa ga niti hudič več ne pripravi do kahle. Sede na njo, za minutko do dve, potem vstane, zahteva plenico in se kmalu polula ali pokaka.

Te muke mi niso znane, saj je od starejših edino Jan vztrajal v plenici do 20 meseca, vse punce so bile najkasneje pir 18 mesecih suheuser posted image .
Kako ga pripraviti,da ne bomo metali več denarja skozi okno zaradi plenic?????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 19:16:07   
Ro-La
vse ob svojem cajtuuser posted image , naš gre na kahlo ko mu je, če ne želi, ga noben user posted image  ne spravi gor

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 19:21:07   
April
Mislim, da nima smisla prehitevat stvari.  Tja do tretjega leta je še čisto normačno, če se v plenicah. Bo že sam povedal, kdaj bo pripravljen biti brez pleničke. Pri enih otrocih je to pogojeno tudi z odhodom v vrtec, ko vidijo druge otroke.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 19:36:21   
Gina
Taka je bila naša Lana. Nisi je spravil na kahlo, ker ji to ni pasalo, nikoli se ni polulala tja in še manj pokakala. POtem sem ji pa pri točno dveh letih vzela plenice in v roku enega tedna je bila suha podnevi, čez en teden pa še ponoči. Samo dojet je morala, da plenic več ni in jih ne bo. Aja, otrok ni nikoli "pripravljen" biti brez plenic. Njemu je v interesu biti otrok in imeti plenice in ne skrbeti, kdaj mora na stranišče. Te teorije o "tem kako mora biti otrok pripravljen" so ene izmed tistih, ki poučujejo bedarije, se meni zdi. Ko je mamica pripravljena, pa otrok začne hodit na kahlo. Aja, seveda bi pa bili  prezgodaj npr. pri enem letu otroka dajat na kahlo, ker tedaj pa še fizično ni sposoben držat vodo. Ampak pri dveh letih pa je stvar drugačna. Jaz se tudi zdaj psihično pripravljam na ta "poseg", ker našemu tudi ni za na kahlo hodit. user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 20:08:39   
CatJa
Jan gre na kahlo edino oblečen in takrat, ko gre tudi mami na wc. Preden se vsede zahteva še svoj listič papirja in se potem še 'obriše' user posted image  Z golo ritko se vsede za kvečjemu 3 sekunde. Nam še ni ratalo kaj pridelat.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 20:49:18   
india
user posted image user posted image CatJa in Gina user posted image user posted image

No, meni je to vse tako čudno in neznano,ker Gaja je pri 10tih mesecih odrinila plenico in zlezla na kahlo, takrat ko je tudi shodila. Isto je naredila Karin, Pia pa je pri 1 letu rekla Pia WC lual, ker ji je dedi prinesel nastavek za WC in je bila vsa velika in ponosna.

Torej Gina, a bova junija začeli bitko??? Do takrat bom še že zdržala, potem pa bo toplo in lepo pa bo lahko skakal nagec okoliuser posted image user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 21:44:53   
Pupica
Miška pri nas od 10 mes.hodi kakat na kahlo. Kaka 2 x na dan. Kadar kam gremo je problem, ker zadržuje(očitno bi morali kahlo s sabo nosituser posted image ).Tut nakaže, pove, se začne slačit ali prnese kahlo...
Lulanje...to je pa druga pesmica...Sedaj sicer je pričela tudi lulat v kahlo bolj pogosto. Ampak nikol ne pove nakaže, se sleče prnese kahle LE ZA LULAT. Če jo jaz dam na kahlo lula, drgač v pleničko.

Plenice so pa, od kar je na kahli, skor suhe, tko da mečemo skor suhe pleničke oz.malo polulane prečuser posted image

Vendar se nam še ne mudi, v juniju, pa imam namen, ko bo bolj toplo vzuni jo imeti le v hlačkah. Bomo pač mal več hlačk nakupili, pa bo.
Čez noč pa pojma nimam kako bo. Plenica je vsako jutro PREMOČENA DO KONCA (težka skor 2 kile). Tia namreč ful velik spije....



(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 21:50:49   
bini
uf ste hitri .... posebej tvoje miska01...user posted image
no, za tolažbo - naša pri 22m kahlo še vedno smatra predvsem za igračo.. sedi pa gor max 10 sekund...user posted image
res pa je, da tud jest nisem prav odločna, ker tud mi čakamo poletje in potem bo pač lažje...

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Navajanje na kahlo
26.3.2006 22:35:49   
beti 1
Naš je od osmega meseca, do takrat ko je šel v varstvo, veselo kakal na kahlo vsako jutro in sedel na njej tudi zvečer. Včasih je celo pokazal, da ga kakat. Potem je prišlo obdobje, ko ga niti pod razno nisi dobil na kahlo in je trajalo kakšnih šest mesecev. Poleti, ko je imel leto in pol smo ga poskusili odvaditi plenic, a še ni bil dovolj zrel, kar se lulanja tiče. Potem smo se pa malo igrali, če ni hotel oblečt plenice je bil brez, če ne je pa imel plenico. Vedno več je bil brez plenice in vedno manj nezgod je bilo. Obremenjevali ga nismo z ničemer, slišal jih je samo, če se je zanalašč polulal ali pokakal v hlače. (Ja tud to znajo!!!). Potem se je pri nekako 25 mesecih odločil in je zdaj kadar je pokonci brez plenice. V spanju jo pa še rabi. Ima pa zdaj 27 mescev.
lp

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Navajanje na kahlo
27.3.2006 14:07:35   
Gina
Ja, miška, točno tako, jaz čakam navdih, ampak najkasneje do poletja me bo zihr zagrabilo.user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Navajanje na kahlo
27.3.2006 15:06:52   
ZARA
Zara tud ne mara te kahle. In zdej sem jo še jst zasovražla.user posted image
Noče in noče se niti gor vsest, edino če je oblečena, pa še takrat traja ene 5 sec...mal sem že obupala...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Navajanje na kahlo
28.3.2006 12:44:40   
Mojca20
Jaz bom raje tiho. Naš pri skoraj 2 letih še vedno nič na kahlico, je pa res, da je tudi mami bolj šlampasta, in se ravno ne trudi da bi ga prepričala na kahlo. Čakamo poletja........user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Navajanje na kahlo
28.3.2006 15:37:52   
Anonimen
Vse ob svojem cajtu, punce. Naš sicer že od 7 meseca kaka na kahlico, od 12 meseca prosi tudi lulat, ampak fant še vedno noče sam hodit pa je star že skoraj 15 mesecev.

(odgovor članu Mojca20)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Navajanje na kahlo
30.5.2006 19:26:04   
mynyka
mojuser posted image je komaj pri 21mj brez plenic....že 1 teden hodi na wc-školjko...na kahlo noče...ponoči se tudi ne polula pa spi od 22 pa do pol10 zjutraj...ne vem kako lahko tako dolgo zdržiuser posted image

_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Navajanje na kahlo
31.5.2006 20:44:34   
viv_
To ni samo navada, ampak je tudi razvojno pogojeno. Mehur mora dozoret, sprostiti se mora nek hormon. Dokler tega ni, je kahla ali wc zgolj točka, kot "papa", ali pa "veeeeeeeeeliiiiiiiikaaaaaaaaaa".

Jaz tamale nikoli nisem navajala na kahlo. Ker enostavno ni hotela bit na kahli. In zakaj bi se potem matrali? Pri 2 letih je sama rekla, da ne bo imela več plenice in je bilo konec. No, po 2 tednih je fasala vnetje mehurja, ker je bilo to čez zimo, in je bilo konec vsega. Spet smo bili na plenicah. Zdaj, pri 2 letih in 5 mesecih se je pa spet spomnila, da ne bo imela plenice in je čez dan nima več. Pove za lulat, pove za kakat. Zdrži precej dolgo, tudi po 3 ure. Tudi spi čez dan brez, čez noč jo pa še ima.

Tako, kot so že napisale, vse ob svojem času.

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Navajanje na kahlo
3.6.2006 9:47:10   
taža
Ginauser posted image  otrok MORA biti pripravljen, da se znebi plenic. Nekateri otroci imajo še nekaj let težave z odvajanjem (zaprtje, močenje postelje še v OŠ!), ker (so) jih starši prisilili, da hodijo na kahlo oz. na WC. Mislim, da se pač ne splača prehitevati, čaprav se mi zdi, da je pri treh letih že dovolj plenic...
 
No, pri nas je bil sine star nekaj manj kot 2 leti, ko smo začeli poskuse s kahlico in WC nastavkom. Včasih je ratalo, včasih ne... po malem pač. Bolj resno smo poskusili pri 2 letih in 5 mes - obljubljen je imel tudi en super tovornjak, zdržal ene 14 dni, tovornjak dobil in kmalu obupal. Ko smo šli čez tri mesece na morje pa je bil tam brez pleničk in je tudi sam ugotovil, da mu je v pleničkah vroče in jih je začel odklanjat. Tako je bil čez dan brez in je lepo povedal, če ga je tiščalo. Ponoči smo imeli plenice še nekaj mesecev (do treh let in dveh mes). Potem smo se z malim domenili, da bomo poskusili brez in je šlo - v slabe pol leta se je ponoči polulal v posteljo le 3x!!!user posted image
 
Aja - nad kahlico pa itak ni bil preveč navdušen, veliko raje je šel na WC (z nastavkom ali brez), saj se mu je zdelo bolj frajerskouser posted image . Kahlico smo uporabljali le za zunaj - da ni bilo okrog hiše vse polulano, saj če tišči je do WC-ja v hiši straaašno dalečuser posted image ...
 
user posted image  res je, da smo bili mi veliko prej brez plenic - naše mame so imele porodniško 3 mesece in kasneje pol leta, plenice so morale prat (najprej splaknit "na roke" in nato v stroj). Plenice so bile tudi veliko bolj neudobne kot današnje. Tako so se mame prej naveličale pranja, pa tudi otroci smo imeli že okrog leta ali pri letu in pol zadosti mokrote in toplote med nogami...
 
LP!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Navajanje na kahlo
19.6.2006 22:23:07   
Anonimen
ok,pa da še jaz dodam svoje izkušnje s kahlo.
tastarejšo sem kar hitro dala na kahlico in wc,pri 1letu in pol je bila podnevi suha,pri 2 pa še ponoči.mi je pa sama povedala,da noče več plenice,pa ji je pač nisem dala.preden je šla spat sem jo dala lulat,potem pa še preden sem šla jaz spat.sem prinesla kahlico v sobo,sem jo vzela iz postelje,slekla hlačke,jo dala lulat in je blo.mala je kar v spanju lulala.sploh ni vedela.ma postelja je ostala suha.kmalu pa ni bilo več treba še ponoči lulat.
tamalo dajem na kahlo oz.na wc od 8.mes.od takrat tudi ni kakala v plenico.tudi če smo kje drugje,gre pa brez nastavka na wc.lulat jo dam kar večkrat na dan.če rata,rata,če pa ne ,tudi ok.
plenice so velikokrat suhe tudi,ko popoldan vstane.
zdej,ko je toplo,jo imam samo v spodnjih hlačkah ali pa kar golo.če je gola in se polula,ful gleda,kaj se to dogaja.če pa se polula v hlačke,ji grejo pol mokre na živce in si jih vleče dol.tako da že ful šteka,kdaj je mokra in kaj se tam dogaja.samo povedat še ne zna.
je pa res,da imam s tem ful dela,skozi jo dajat na wc,gledat približno kdaj je lulala in kdaj naj bi spet,brisat lužice za njo...
najbrž bi blo res lažje kar plenico gor napopat pa čau.tako dela bivša od mojega moža,zato pa ima mali še pri 6 letih ponoči plenico.vsako noč polno.ko ji je omenil,da bi bil čas,da se odvadi tega in naj ga poskusi ponoči dat lulat,je rekla,da se ji to ne da in da enkrat bo že...
ma pri 6 letih?!
tako,da po moje,če bi čakali,lih da bi bili otroci pripravljeni,ne vem do kdaj bi bili v plenicah.njim je tam notri toplo in sploh ne čutijo,da jim kaj fali.malo je tudi na nas starših,da jim to "udobje" vzamemo.

(odgovor članu taža)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?