|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne zdržim več!
15.7.2008 8:58:18   
kiki13
LP!

Še tukaj da opišem svoje življenje zadnjih recimo dveh let, saj poznam že odgovore, samo nekaj me mora res prepričat, želim slišati čimvečkrat punca spokaj. 
Težko je to razumet in samo tako spokat ni lahko, to je velik korak, že to, da ženska sploh spregovori o nasilju je velikokrat težko.Tista, ki sama ni bila v podobni situaciji to težko razume...
Problem je moj mož. Njegovo obnašanje. Njegovo zmerjanje. Njegovo ljubosumje, njegova ignoranca.

Povzela bom samo bistva iz najine zveze;
* Imava 2 in pol leta starega otroka, ki ga ima zelo rad-ne rečem. Odkar je otrok na svetu ( ta ponoči ni nikoli spal in je bil vsako drugo noč vsaj 2 uri ponoči buden!...), moj mož spi v drugi sobi, midva z otrokom pa v spalnici. Njegovi izjavi:  ''moram se spočit ker hodim v službo'', ali pa '' zakaj bi se morala oba zbuditi če se lahko samo eden...'' Kolikokrat sem ga ponoči še kot dojenčka nosila na rokah  tudi po uro, samo da ni jokal, da ga ne bi slučajno zbudil, ker bi potem prišel ves jezen v sobo k nama in se drl name češ kaj mu spet delam ipd. Sedaj ko je otrok začel nekako spat ponoči, včasih pride spat v spalnico. Recimo da je v dveh letih in pol pa do danes spal pri nama 10x, pa je to morda še preveč.
* Seksal ni z mano od 25.12.2006
* Vedno mi govori, da potrošim ves denar, samo trošiš, trošiš ( po moje ga jezi to, da imam enkrat višjo plačo od njega pa delam enkrat manj ur mesečno, ampak jaz mu nisem kriva). Za njega je pač luksus to, da kupim kaj za v hladilnik, plenice, malemu kakšno igračo,... nič posebnega. Sebi kupim res le najnujnejše. Vsak dan me vpraša ''veš sploh koliko imamo še denarja''. Ne bi rekla, ko ne bi imeli dosti za preživetje, ampak on je enostavno bolan ko me vidi da kaj nesem iz trgovine, pa naj bo to karkoli.
* Večkrat sva se že na mrtvo sprla, tako zelo, da sem se morala enkrat z otrokom zaklenit v sobo, on je pa pod oknom razbijal prazne steklenice viskija ( ki ga je prej seveda spil) in se drl da me bo zadavil, kako sem zaje... življenje otroku, da bo naredil vse, da otrok ne bo ostal pri meni, da sem vrag in vrag,... tudi policije si nisem upala klicat da ne bi slišal, ampak sem kolegici ki pozna celo zgodbo napisala SMS, da če ji zazvonim, naj jo ona pokliče. Takrat se je nekako umiril, mi je pa še danes žal res, da je takrat nisem poklicala. (Drugače ne pije).
* naslednji dan po tej grozoviti noči sem se z otrokom zatekla na CSD in vse povedala. Ženska mi je bila pripravljena pomagat, in vse in do naslednjega sestanka so se zadeve doma malo uredile ( je bil spet ves zlat), tako da nisem nič več ukrepala.
* ko je vse po njegovem je O.K., čim naredim kaj drugače ( recimo da ne posesam takrat ko si je on zamislil), je že ogenj v strehi.
* udaril me še ni, je pa nedolgo nazaj poskušal vendar sem se ubranila.
* večkrat sem mu že rekla, da se bom ločila, da ga imam dost, pa mi je rekel da naj kr grem, da otrok pa ostane z njim. Poznam to, ja, da vsi grozijo z otrokom, vendar on je res vsega zmožen. Že 100x mi je rekel, da gre raje v zapor kot da bi otrok ostal meni! Tudi to, da me bo ubil sem že slišala. In kaj se ne bi ženska potem bala? Mene je res strah. Vsega je zmožen. Ve, da me drži z otrokom v šaki, zato pa se tudi tako izživlja nad mano. Da ne naštevam kaj vse sem že bila. Od kur..., pras..., pa dalje.
* grozno je ljubosumen, vedno pravi da jaz hodim v službo samo zato, da se lahko tam kur... ( je v drugem kraju, pa mu dela domišlija). Glede na to koliko pozornosti in seksa dobim doma, ne bi bilo sploh čudno če se bi!
* žalosti me to, da najin otroček posluša to dretje in ta kreg. In potem ko jočem, mi reče ''mami ne jokat''. To me še bolj pokoplje. Ne morem dovolit da otrok to gleda, po drugi strani bi mu pa z ločitvijo prikrajšala očeta.

Tako mi je lepo, ko sva z otrokom sama doma. Ne morem ga več videt, ne trpim ga več enostavno. Zameril se mi je do kraja.
To kar sem napisal je le majhen izsek iz najinega življenja, to so stvari ki me najbolj motijo.
Pobegnit ne smem, ker bi potem še bolj znorel, tudi ne želim peljati otroka v neko drugo okolje, želim rešit to od doma. Samo težko je začet.

Ne razmišljam drugega kot to kako lepo bi bilo ko bi imela mir in ko se ne bi pred vhodnimi vrati tresla preden bi vstopila v strahu kaj sem ali bom spet naredila narobe.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:04:03   
Lianna
Zateči se v varno hišo. In to takoj. Da ne bomo spet brali v časopisu kako je mož ubil ženo. Naredi to za svojega otroka, da ne bo ostal brez mame. Če ga imaš rada boš čim prej šla. Drugega ti ne morem rečt.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:05:40   
karinka
Kaj pa tvoji starši ? Se lahko zatečeš k njim ?

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:09:35   
kristinaj
žalostno je to, da kot praviš ima otroka rad in se pred njim tako barbarsko obnaša...naj počaka da bosta sama... žalostno je tudi to, da se večina moških po rojstvu otroka totalka obrne, mislijo, da so ženske za vse same, da ne rabijo njihove pomoči itd......

jaz take situacije nisem imela a če bi jo, bi večkrat poklicala policijo - dokazuješ njegovo nasilje v primeru, če bi hotel otroka zase, pa na csd bi se večkrat obrnila, vložila bi ločitev se preselila k staršem in glede na njegovo nasilno obnašanje zahtevala tudi prepoved približevanja.... 

držim pesti zate in za malčka.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:09:46   
kiki13
Kaj pa tvoji starši ? Se lahko zatečeš k njim ?


Oče mi je umrl pred 14. dnevi, tako da mame nočem obremenjevat s tem. Ne bi zdražala. Zato tudi varna hiša ne pride v poštev.
Sem se pozanimala, da se da vse uredit od doma, če bi bilo pa res nevzdržno bi pa prišla k njim.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:11:23   
Anonimen
Tvoja zgodba me je močno pretresla in lahko si predstavljam kako ti je.
Od takšnega človeka lahko marsikaj pričakuješ, zato bi bila res najboljša rešitev varna hiša. Tam bi ti bili pripravljeni pomagati za vnaprej, da si urediš življenje.
Iz tvojega posta je razvidno, da si močno želiš nekaj storiti in to mi je všeč. Pojdi v varno hišo, le tako bosta z otročkom lahko mirno živela.Na začetku bo težko, vendar bo sčasoma bolje.Otrok ti bo kasneje hvaležen, da si storila ta korak, ker najhuje je, da otroci gledajo nasilje.Drži se.user posted image user posted image

(odgovor članu kiki13)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:14:17   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

Kaj pa tvoji starši ? Se lahko zatečeš k njim ?


Oče mi je umrl pred 14. dnevi, tako da mame nočem obremenjevat s tem. Ne bi zdražala. Zato tudi varna hiša ne pride v poštev.
Sem se pozanimala, da se da vse uredit od doma, če bi bilo pa res nevzdržno bi pa prišla k njim.


In zakaj varna hiša ne pride v poštev? Sorry, ampak pisanje tukaj ne bo nič pomagalo, če se boš samo smilila sama sebi. Verjamem, da si v hudi situaciji. Ampak da ne pomisliš na otroka in pustiš da v takem živi pa ne razumem. Verjetno se ti zdim nesramna in nerazumevajoča, ampak meni se zdi, da je otrok najpomembnejši in da je treba vse naredit da ne bo treba njemu gledati nasilja, pa naj bo psihično ali pa fizično.

Vidim da vas umori, ki se dogajajo nič ne izučijo.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:23:12   
Polona31
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

po drugi strani bi mu pa z ločitvijo prikrajšala očeta.



Očeta? Očeta ki mater svojega otroka zmerja z k...pr.. .?Očeta ki materi svojega otroka grozi....? Očeta ki mater svojega otroka toliko spoštuje da bi šel raje v zapor, kot da bi bil otrok z njo? Za kaj bi bil tvoj otrok prikrajšan, če bi se ločila???

Mu res privoščiš očeta ki mu bo povzročal bolečino in strah? Misliš da otrok ne trpi ko posluša njegovo razgrajanje? Misliš da ne trpi ko te gleda da jokaš? Otrok ni neumen!!! zaveda se veliko več kot si ti misliš!! Za kaj se ga bojiš prikrajšati...očeta?!?


(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:24:49   
*alja*
Napisala si, da nimaš slabe plače, zakaj pa negreš nekam na stanovanje? Odseli se, če bo pa hodil tam okrok, pokliči policijo, uredi prepoved približevanja,...

Pojdi vztran od njega, potem bo lažje začet ukrepat in it naprej.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:41:29   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

Kaj pa tvoji starši ? Se lahko zatečeš k njim ?


Oče mi je umrl pred 14. dnevi,  Moje iskrene sožalje. tako da mame nočem obremenjevat s tem. Ne bi zdražala. Zato tudi varna hiša ne pride v poštev.  Tam boš najbolj varna, lahko boš razmišljala brez pritiskov in si začrtala pot za nadaljne življenje.
Sem se pozanimala, da se da vse uredit od doma, če bi bilo pa res nevzdržno bi pa prišla k njim.

Moja prijateljica je nasilje v domači hiši reševala od doma. končala je v bolnišnici z dvema zlomljenima rebrama, zlomljeno roko in veliko modricami in podpludbami po telesu in obrazu.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 9:59:18   
copka
Otroka ne bi prikrjsala za NIC. To ni oce, ki mu je vseeno, kako otrok zaprt z mamo v sobi, trepeta in govori mamici "Ne, jokat". Otroci tega ne pozabijo nikoli.

In ja, SPOKAJ se od tam!

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:02:08   
Vešča
Pravzaprav te sploh ne razumem.

1. Imaš solidno plačo - najemi si garsonjero. (če ti varna hiša ni všeč)
2. Otroku boš prikrajšala očetauser posted image  - če ostaneta doma, boš iz otroka naredila čustveno razvalino za vse življenje !!!

Mislim, resno ženska. Pomisli, kaj OBA z možem delata OTROKU !!! Ja, OBA! On s svojim zmerjanjem, ti pa z vztrajanjem doma. Prav toliko boš kriva otrokovega duševnega propada kot tvoj mož !!!

Če že sebe nimaš toliko rada, da bi odšla, se ločila, naredi to zavoljo OTROKA !

Poišči si najemniško stanovanje in se preseli, vloži zahtevo za ločitev, obrni se na CSD. Možu o tem povej šele, ko boš že na svojem in če se le da ne vpričo otroka. Vsako grožnjo, poskus nasilja takoj prijavi policiji. Vsakič sproti.

Sprva bo težko, a sčasoma se bo pač tudi mož navadil. Z otrokom bo pa itak še naprej lahko imel dovolj stikov, če bo to želel.

(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:06:46   
kiki13
Strah me je da mi ne vzame otroka, ker potem nimam več razloga za življenje. Jočem in jočem nad tem svojim obupom in naivnostjo da bo pa le morda enkrat drugače.
Vsega je zmožen. Bojim se ga.
Prvič ko mi bo še grozil bom podala prijavo na policijo!

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:08:35   
soja
Razumem te. Težko je narediti korak k spremembi. Pomisliti je enostavno, ko pa mora priti k dejanju se ustavi. Zberi vse svoje moči in ukrepaj, vztrajaj in mej v mislih, da bo tako najboljše za vaju z otrokom.

Tudi sama sem odraščala v družini kjer je bilo psihično nasilje. Na srečo je oče delal v tujini. Mami sem v najstniških letih večkrat očitala zakaj se ni ločila. Seveda, mama še naprej vse "mirno" prenaša, oba sta že nekaj let upokojena, ampak spremenilo se pa ni nič!!!!Hudo je, ker te skrbi za starše in trpi vsa širša družina. In se prenaša naprej, tudi vnuki so tisti, ki čutijo.......

Zato ti res držim pesti. Verjimi v to, da je tvoja odločitev prava. Ne le za te ampak tudi za tvoj rod

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:11:38   
ronja
Pojdi še enkrat na CSD in povej ženski, da naj te malo prečekira, če ne boš pravi čas sama naredila, kar moraš. Lahko se zatečeš v varno hišo ali k staršem, prijateljem,... Ali pa se greš, kdo dobi hišo. Grozi baje veliko moških, otroka ti pa ne more vzet, če nisi narkomanka. Če se bojiš, da ti bo kaj naredil, potem rajši pojdi v varno hišo! Otroku ne boš prikrajšala očeta, prikrajšala mu boš tole dretje! Očeta bo še vedno videl, ne bo isto, ampak mu bo bolj všeč na koncu, brez skrbi!

Skratka, kot si napisala: punca spokaj!

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:12:11   
angel_rebelde
Oče otroka nima rad, tako kot ti opisuješ. Ker če bi ga imel, ne bi takšne delal.. Kaj naj rečem? Spokaj kufre in pojdi.. Druga ti ne morem svetovati.. Za voljo otroka to naredi, bolje je, da je prikrajšan za očeta, kot da to gleda... In te grožnje.. Ja, ja, moj bivši je bil tudi vsega zmožen, in grozil mi je tudi svega i svašta, pa sem še živa in zdrava.. 

_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:12:35   
kalbo
žalostno je tudi to, da se večina moških po rojstvu otroka totalka obrne


A ti mogoče poznaš večino moških, al samo tko na pamet govoriš.

Avtorici teme pa samo to, kolikor časa mu boš pustila, toliko časa se bo izživljal nad tabo. Vse tisto o držanju tebe v šaki z otrokom so samo izgovori, žal je tako. In s svojo naodločnostjo in potuho tvojemu neandertalcu boš uničila življenje še svojemu otroku. Otroka si postavi na prvo mesto, namesto da ga maš za izgovor zakaj dopuščaš izživljanje nad sabo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 15.7.2008 10:14:46 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:13:08   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: kiki13

Strah me je da mi ne vzame otroka, ker potem nimam več razloga za življenje. Jočem in jočem nad tem svojim obupom in naivnostjo da bo pa le morda enkrat drugače.
Vsega je zmožen. Bojim se ga.
Prvič ko mi bo še grozil bom podala prijavo na policijo!


Dokler nisi pijanka, narkomanka, itd... ti otroka ne more vzeti!!!!!


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:16:42   
kalbo
Oče mi je umrl pred 14. dnevi, tako da mame nočem obremenjevat s tem. Ne bi zdražala. Zato tudi varna hiša ne pride v poštev.
Sem se pozanimala, da se da vse uredit od doma, če bi bilo pa res nevzdržno bi pa prišla k njim.


Tudi tole je le izgovor, žal. S takimi stvarmi škodiš izključno svojemu otroku.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:26:14   
kiki13
Če zbežim v varno hišo, izgubim tudi službo za nedoločen čas, super plačo, težko mi je najti drugo v našem kraju. Vem, boste spet napisali da je to izgovor, vendar malo gledam tudi za v naprej.
Pa kljub temu sem si še nakopala en kredit, obrok tudi ni majhen. Je pa vsaj nepremičnina pisana name, če to kaj pomeniuser posted image . To bi pa itak lahko takoj prodala, denar pa za poravnat kredit, če pa še ostane pa na pol.

Hočem povedati, da imam super službo, dobro plačo, z njo brez skrbi preživim naju z otrokom. In ni mi vseeno res, če bi bila potem z otrokom na tuji grbi.
Skušajte me razumet.
Najprej bom probala zadevo speljat od doma, če bo pa norel ( kar verjetno bo), bom pa z otrokom zbežala.

Dopust si čuvam za te dni. Na morje itak z njim ne planiram it. Če bi že prišlo do tega, da bi morala it, bi bila to vsekakor varna hiša, še prej bi pa povedala šefu zadevo in da na hitro rabim dopust, in je razumevajoč in bi mi tudi pomagal tako, da bi dobila morda še več dopusta ( izrednega ali pa neplačanega), da si imam čas vsaj najti varstvo za otroka. ( glede na proste vrtce).


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:30:20   
kalbo
Nehaj se zgovarjat pa nekaj ukreni in to hitro, sladke besede naj te ne odvrnejo od ukrepanja. Ko boš spet cincala a bi al nebi si nariši pred oči svojega otroka in njegovo odraščanje v normalnih razmerah in si vbij v glavo da to počneš zanj.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:32:12   
Zofy
Spokaj kufre čim prej, da se ne bo tragično končalo vse skupaj. Otroku boš uslugo storila, ne boš ga prikrajšala prav za nič. takega očeta nihle ne potrebuje.

Rabiš nekoga, ki ti bo stal ob strani, ko se boš odselila, ker, kakor berem, ti bo mož delal še pa še preglavic. Ampak potrpi zdaj, pa boš imela še kaj od življenja, ker sicer imaš lahko celo življenje zafurano. In življenje je samo eno. Sploh pa imej vedno na 1. mestu v mislih otroka.

P.S. Če imaš dobro plačo, lahko take stvari urediš tudi mimo zakona. Da ne boš končala s podplutbami ti, ampak on in da ga bo tako strah, da se ne bi to ponovilo, da vama ne bo več najedal. Naj postane strah njega!!

Sorry, ampak ko berem take zgodbe, postanem tako jezna... da se tako spravlja na šibkejšega. Z dedcem se ziher ne bi tako obnašal. Njega bi bilo potrebno pošteno, pošteno pretepsti!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:43:02   
Vešča
Otroka ti pač ne more kar vzeti. Ti pa res svetujem, da prijavljaš grožnje in vse, seznanjaš že zdaj CSD, naj ti še oni svetujejo. Varna hiša bi bila iz tega stališča odlična, saj ne bi vedel, kje sploh sta. V tem času, ko bosta skrita, bi ga pa že na CSD postavili na realna tla, da si ne bi upal kaj preveč mrdati.

Ni pa šans, da bi njemu dodelili otroka, v Sloveniji to skoraj ni mogoče.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:47:33   
Vešča
saj iz varne hiše lahko tudi v službo še naprej hodiš. Saj menda ima tudi on službo in te ne mo mogel kar zasledovati. Pa tudi če te bo - V varno hišo ne bo mogel stopiti, samo policijo si bo priklical na grbo. Ti pa priče.

Žal se mi zdi, da so te polna usta izgovorovuser posted image .

Tvoja situacija je tako enostavno rešljiva, da bolj ne bi mogla biti.
Nate sem jezna, tvoj otrok se mi pa smili.

(odgovor članu kiki13)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ne zdržim več!
15.7.2008 10:47:50   
Anonimen
jz ti bom pa rekla samo tisto kar si pričakovala: SPOKAJ!

Me pa čisto tako zanima, kakšen pa je bil takrat ko sta se spoznala in preden sta imela otroka? Isti?

(odgovor članu Vešča)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?