|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jesti
20.9.2007 23:52:34   
* Mateja *
Kot veste smo dobili westija, starega eno leto. Po besedah prejšnje lastnice sodeč, je kuža lepo jedel brikete in pasjo pašto. Tako je tudi bilo pri nas, ampak samo en par dni. Sedaj pa tega kar naenkrat ne mara, brikete vali po posodi cel dan, pojedel pa nebo nobenega. Pašta je pa dobra samo če ima kaj mesnega vmes. In tako sem ga danes pustila do večera z polno skledo briketov, pa jih vseeno ni taknil. Pol sem se ga usmilila in mu dala hrenovko, nočem da mi shira! Kaj mi svetujete, pasje hrane noče, našo bi pa jedel 5 krat na dan. Ni pa debel, kvečjemu presuh. Do zdej sem mela problem samo z neješčim sinom, zdej mi pa še pes preglavice dela!!user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jesti
21.9.2007 9:50:56   
Anonimen
Mogoče mu pa ni všeč znamka briketov. Probej menjat proizvajalca. Pa konzerv tud ne je?

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče jesti
21.9.2007 9:53:28   
Anonimen
Vestiji so splošno neješči, lahko ima brikete skozi v skledi, pa hodi po potrebi jest.

Se pa seveda, kot vsi psi, hitro razvadijo z drugo hrano. Jaz moji Miši dajem za osnovo brikete, dobi pa občasno tudi kaj drugega ali pa ji dam kaj čez brikete. Recimo da ji čez brikete zrežem malo pohanega piščanca, par koščkon, toliko, da ji zlaufa.user posted image

Lahko pa mu daš tudi same brikete, ko bo lačen, bo že jedel. Po moje je tako še najbolje, ker je res smotano potem zvečer razmišljati še to, kaj bi pa psu dali za ečerjo. Vsaj meni.

Tako da pir nas je pač kakor kdaj.

Je pa res, da če so samo briketi, Miša ponavadi je vsak drugi do tretji dan. Po moje takrat, preden bi poginila od lakote, gre potem malo pojest.

Če je počutje v redu in kuža normalno kaka, potem ni panike.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče jesti
21.9.2007 9:57:08   
Anonimen
Aja, glede vrste briketov. Pri vseh bo isto. Katere pa imaš?

Mi imamo Royal Canin, ker vsaj smrdijo najmanj od vseh. V bistvu že kar malo dišijo.

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče jesti
21.9.2007 10:10:06   
Julija08
Moja je ista. Briketov se ne pritakne dokler ni res lačna. Pa najprej jih strese po tleh, potem pa jih s tal je.user posted image user posted image user posted image
Gleda me pa kot kup nesreče, seveda dobi kdaj tudi kaj drugega, ampak vzrediteljica mi je rekla naj kar vstrajam na briketih. Jaz ji tudi dajem Rojal Canin, so med boljšimi. Zadnjič sem dobila testerčke od Arden Granga in Canide, pa jih je pojedla, ja valda ko pa kupim žakelj pa en dan je drug dan pa že nos viha. Pa tudi ni dobro ful menjat briket, pa še uvajati moraš, da nima problemov s prebavo. 
Ful ima rada tudi skuto user posted image , kar je fajn, ker je še mladič in jo tudi občasno dobi. Drugače ji pa vsake toliko skuham kake testenine, pa riž z zelenjavo in mesom (brez soli in začimb).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
21.9.2007 10:31:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče jesti
22.9.2007 0:17:14   
* Mateja *
Sprva sem mu dala Pedigre brikete, pol sem pa normalno šla kupit ene bolj drage, pa ne me prašat po znamki, ker sem sam rekla, da naj mi dajo kake ful dobre. So bili pa precej dragi, sam ajde za kužata vse! In jih je ene par dni lepo jedel pol pa stop, niti enega več. Pol je ne par dni jedel pasjo pašto, zdej pa jo je le če mu dam kaj mesenga zraven. POl sem mu pa danes kupla neko konzervo in jo je valda jedel, kaj bo pa jutri ne vem. Za koslio sem mu dala krompir z mesom in omako,pa je jedel ko norc. sam kaj mu nej dam tud zelenjavno mineštro??
Sem vedela, da je neješča pasma! Zdej imam dva šporlovca, tko mi rečemo takim ni nečejo papat vsega.
Sam kaj pa zaradi dlake in raznih alergij, kaj ni bolje da bi jedel brikete! Nečem da mi rata siv, že tako nima lepe dlake in sem milsila, da mu jo bom k sebi spravla, ampak bo to očitno trd oreh!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče jesti
22.9.2007 9:42:41   
Shania
Mateja, se mi kar smiliš, ker vem, da je hudo gledat kužata, ko cel dan ali celo dva, tri ne je.

Bi vseeno pomagalo, če greš pogledat na žaklej briketov, katero hrano si kupila. Najbolj kakovostna in res celovita hrana pri nas je Canidae hrana. Sledi ji Almo Nature, pa Nutro Gold in Arden Grange. So pa to znamke briket, ki so delane tako, da zdaj psi celo kakovostno hrano radi jejo - raje od nekakovostne user posted image

Pedigreja, Chapija, Cezarja in vse ostale hrane, ki jo lahko kupiš v Marketih se na daleč izogibaj. Je občutno preveč slana za psa (zato jih tako radi pojedo), z preveč odpadnega mesa in konzervansov in ostale svinjarije. Kot posledica se lahko začnejo kazati spremembe na koži (suha, mastna, srbeča, prhljaj ...) in dlaki (porozna, nesvetleča, suha, lomljiva ...) ali, kar je huje, na ledvičkah, v krvi, splošnem zdravstvenem stanju psa itd. Enako velja, da je človeška hrana povsem neprimerna za psa (občutno preveč začimb, maščobe, soli ...). Pes naj bi zaužil namreč le 1/3 človeške "doze" soli.

Poskusi čez brikete politi tunino iz konzeve (to imajo običajno ful radi). Ali pa skuhaj kakšnega korenčka, pa mu ga čez nareži. Sem in tja mu lahko skuhaš jetrca ali pljučka (to imaš ful hitro narejeno, vržeš v lonec, jetrca so en dva, tri skuhana, pa še enega korenčka daš zraven ...). Al pa piščanca.

Kot rečeno, brikete pa lahko izboljšaš z dodatkom konzerve, tunine, zelenjave, skute ...

Čez boš pa pri kužku poleg neješčnosti opazila še kakšno apatično, slabo počutje in druge spremembe, potem pa le ni kriva izbirčnost nad hrano, ampak kaj drugega in stopi do veterinarja.

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče jesti
23.9.2007 17:57:15   
Anonimen
Tako kot pravi splišni tako je tudi pri našem westiju. Pa saj sem ti že v drugem postu napisala, kako hraniš Westija. Kar se pa tiče drobovine, ap so nam strogo odsvetovali za te kužke zaradi alergijuser posted image , no kokr koli in kaj j eres lai ne, mi mu je ne dajemo, vedno med brikete dobi malo mesa, testenin, tune, kar koli, vendar samo toliko za vzorec, čist malo,  niti 1/10 ne tolk kot briketov. Včasih kupim kako malo konzervo, ki mu jo samo eno žličko pomešam med brikete. košček hrane pa mu včlasih kar pogrejem v mikrovalovki, d aje bolj sočen in bolj zadiši in tudi briketi se bolj nalezejo vonja.
kar so nam rekli še ob nakupu in kar so nam svetovali drugi je to, ko bo sprobal kako boljšo hrano, ne bo hotel več briketov, zato vedno vztrajajte pri briketih, ne mu dajat samo konzerv, ker so briketi vseeno boljši, tudi za zobe, poleg tega imaš poeltoi manj skrbi s zastrupitvijo, sja konzerve takoj lahko uidejo in zasmrdijo.
V prejšnje psitu sme tu tudi svetovala, da kupuješ male briekte, od pedigreja, ki je kot prvo najslabša hrana, so veliki. Kupi brikete, za odrasle pse z mini briketami, t ebo lažje pogoltnil in razgrizel. Naš ima najraje nutro ali ap hills, oboji imajo mini briketke in so tudi westiji gor narisani.

Zradi alergij pa se je treba izogibat še rdečemu mesu. mi se še korečku, ker baj e obarva lepo belo dlakouser posted image user posted image , nočemo razkirat, četudi je vraževerjeuser posted image

pasje pašte mu nikoli ne kupujemo, mi ne potegnejo, se mi zdijo tolk nezdrave v smislu, da nimajo nič pametnega notuser posted image . Ne, hvala.  kvalitetni briketi pomešani z mesom, zvečr priboljški za umivanje zob in jačanje dlesni in pes ima pri 4,5 let svetlečo belo dlako in bleščeče bele zobe. o sivi dlaki ni sledi, ima edino obarvano dlako pod gobčkom, zaradi vode in sonca, ap nas več ne moti.

Aja ko ga skopate, ga ne sušit na soncu, ker se baje tudi dlaka obarvauser posted image user posted image user posted image

še to za lepo dlako, kupi kvalieten šampon za belo dlako in ne kakršneg dobiš v navadni štacuni, ap bo spet mal več stalo. ko imaš enkrat psa, več ne gledaš na denar

drugače pa koz shania pravi, če s ebo čudno obnašal, pa kar k veterinarju

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 23.9.2007 18:05:01 >

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče jesti
23.9.2007 22:17:41   
Anonimen
Mi smo Luno kot mladicka z zlico futrali, ker drugace ni hotela jest. In smo jo seveda razvadili, da briketi sami niso bili vec dobri. Cez sem ji pa dajala kuhano zelenjavo (kuhano brez soli in zacimb!), meso (spet isto samo prekuhano, brez vsega, vcasih pa tudi pac naso hrano), skuto, jogurt, sirni namaz (tamar), konzerve (ampak malo, po nekaterih je imela drisko itd). Potem sem pa se odlocila, da je tega zadost in ce bo hotla jest, bo ze pojedla. Pa je vedno potem pojedla in se navadila na same brikete. Zdaj pa itak 'zajtrk' in 'vecerja' kar padeta vanjo, tudi ce so samo briketi, sploh Light od Hillsa ima rada (piscanec), ovca ji ne gre vec tolk v slast.

Smo ji pa mi na zacetku 3 vrste briketov zamenjal, ker nismo vedli, pa nisem nic mesala, pa je bilo cisto vse ok. Drugace pa ves kaj sem se jaz pocela - te zastonj vzorcke, ko jih imajo v pasjih trgovinah (ponavadi moras vprasat, drugace blazno tezko kaj dobis), sem ji dala po ene tri brikete vmes, tolk, da je drugace disalo, pa je vse pojedla.

Itak je nasa hrana orto najbolj dobra, ampak ima zelo zelo rada tudi pasjo hrano (kar se ji pozna na kg user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.9.2007 18:34:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče jesti
24.9.2007 23:11:18   
Anonimen
Jaz dajem Luni krompir in nikoli nobenih problemov. Tanaja* je rekla, da lahko, torej lahko user posted image  

Ji ga dam pa samo skuhanega, brez vsega (po moznosti ga skuham samo zanjo brez soli).

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče jesti
25.9.2007 0:16:40   
* Mateja *
Ma našemu ni naredilo nobene reakcije. Sem ga spet pustila cel dan ob briketih, pa jih niti povohal ni. POl sem mu pa za večerjo odprla konzervo govedine od Pedigreja in je skor celo zmazal. Za jutre pa imava že v planu da bo pašta in kaj čez. Joj to mi je prav grozno ko moram študirat kaj mu kuhat, enostavneje je z briketi. 

Koko krat jim dajete jesti , dvakrat al sam enkrat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče jesti
25.9.2007 7:20:34   
Anonimen
mateja, kot smo že rekle, pri višavcih je tako, enkrat ko mu daš konzervo, jo boš vedno mogla in mu boš vedno mogla kuhat hrano. kot vidim, ti niti ni do tega. mešaj raje male brikete (ne velike, ki jih revček ne more jesti) z mesom ali z žličko konzerve. pa ne pedigrejeveuser posted image in ne mu kuhat hrano, ki ni za pse, samo zato da bo jedeluser posted image . višavci so izbirčni pri hrani in trmasti v nulo, s tem ga samo razvajaš, daješ potuho, podpiraš trmo in mu kažeš, da je on gospodar v bajti. Če hočeš zdravega psa in z lepo dlako, s tako prehrano ne boš dosegla nič. Če pa mu misliš vedno kuhat, ap mu moraš vsak dan kuhat raznoliko hrano z različnimi vitamini, beljakovinami, ta pravimi maščobami......... pedigrejeva konzerva in pašta nista dovolj oz za moje pojme sta zanič za zdravje kužka.

ja pa se bo sigurno našla ktera zdaj tu, ko bo rekla, da njihov pes je že 10 let človeško hrano, slano, pedigre, koščice, rozine..........in še živi. prav, tudi taki so verjamem. sam višavcev takih ni, zaradi velike nagnjenosti k alergijam, oz so zelo ubogi ob nepravilni prehrani. Da ne govorim o zobah, ki si jih s konzervo in testeninami ne more ni pucat.

Itak pa je tvoj pes, tvoj čas, tvoj denar, tvoja ljubezen do psa. Jaz sem samo rekla svoje mnenje, ker me skrbi za kužka.

Še to, rekla si, da si dala za brikete fuul denarja. Mi smo kupovali Hillsove in je bila vrečka lani 3 jurje. Imel jo je skoraj en mesec. kaj je 3 jurje bivših sit res tako zelo drago za tvojega ljubljenčkauser posted image , Kje pa so še krtače, striženje, trimanje, ščipalci krempljev, ovratnice, povodci, šamponi, priboljški, krtača in kaladont za čiščenje zob ali ap priboljški za čiščenje zob, sklede, od vsega skupaj pa še veterinarji, cepljenja, zadeve proti bolham, klopom.............

Mi našemu damo za jest 2x, prvič ob našem kosilu (12.00-13.00), da imamo vsi mir in ne fehta pri mizi, tu pa tam mu kak košček mesa odnesem še med brikete. in drugič potem pred sprehodom (16.00-17-00). zvečer dobi še priboljšek za zobe in konec, no vmes pa si še sfehta kaj od nas, vendar zmeraj mu dajemo mini koščke, tolk da je on vesel, škodi si pa ne prveč.


< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 25.9.2007 7:30:39 >

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče jesti
25.9.2007 13:58:36   
Anonimen
Luna jé 2x na dan - zjutraj (odvisno, kdaj vstane, med 7. in 10. enkrat) in zvecer (med 18:30 in 19:00). Vmes pa se priboljski.

No, Luna ima Hillsovo 3kg vreco za cca tri tedne, ker poje 150g / dan. Pedigree zadev pa ne dobiva, enkrat na 3m mogoce tisto vrecko konzervo cez brikete (pa bi kao ona mogla 4 al kolk takih vreck na dan pojest, da bi kao dobila dovolj).

3 dni mu ne dajaj na brikete NIC, bos videla, da bo jedel. En dan komot zdrzi, se sploh ce je trmast. Luna npr.  nekaj casa sploh ni jedla, dokler jaz nisem prisla iz sole (pa sta bila to ze dva obroka, ko je bila mladic), pa se potem ji je bilo treba iz roke dajat. Pa ima zdaj prevec kg ...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče jesti
25.9.2007 14:03:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, glede vrste briketov. Pri vseh bo isto. Katere pa imaš?

Mi imamo Royal Canin, ker vsaj smrdijo najmanj od vseh. V bistvu že kar malo dišijo.


Ja, seveda, ko pa si na dieti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče jesti
25.9.2007 14:08:40   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noče jesti
25.9.2007 16:21:05   
Anonimen
Še en nasvet, kako ne rabiš razmišljat kaj mu kuhat vsak dan. Mi kupimo večjo količino piščančjih bedrc in jih dam v zmrzovalnik, nato pa mu tisti dan, ko jemo neki kar pes ne sme, vzamem bedrco ven (zamrznem jih tako, da se lahko ena po ena lomijo oz jemljejo narazen), vržem v mikrovalovko ali pa v vodo, da zavre in mu jo narežem med brikete. Hitro enostavno in še zdravouser posted image . Pa probaj mu ornk zmešat med brikete, jaz kar malo stiskam, da čim več soka iz mesa priteče na brikete in da se še meso zalima na njih, če samo malo s prstom premešaš v skledi, bo samo meso ven pojedel. Reži pa zelo, zelo male koščke (skoraj drobtinice), tako, ad ne bo mogel ven pobirat mesa, da bo še vmes pojedel tudi kak briket.  Sam kosti mu ne dajat.  tak še nekaj trikov, kako okrog prnest te izbirčnežeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noče jesti
25.9.2007 19:57:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, glede vrste briketov. Pri vseh bo isto. Katere pa imaš?

Mi imamo Royal Canin, ker vsaj smrdijo najmanj od vseh. V bistvu že kar malo dišijo.


Ja, seveda, ko pa si na dieti. user posted image



user posted image user posted image user posted image  o šit,, ja saj, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Noče jesti
25.9.2007 20:15:03   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: al bina
Ja, seveda, ko pa si na dieti. user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Noče jesti
26.9.2007 8:18:56   
sanosan
Pozdravljena!

K vsemu kar ti je napisala MIŠEK13 bi jaz dodala samo to, da mu hrano ponudi ob določeni uri, ki ti najbolj odgovarja. Če je ne bo v recimo 10-15 minutah pojedel, mu jo umakni. Če to narediš naprimer zjutraj in ne bo pojedel, mu to hrano ponudi zvečer in naredi isto, če je ne bo pojedel. Na voljo naj ima vedno samo skledo z vodo, sklede s hrano pa ne.
Tudi pri mojem psu je bilo tako, da si je nekaj časa dovolil se prositi pri hrani, pa se mi je nehal smiliti in sem mu hrano vstran vzela, če je ni pojedel. Mislim, da je bilo potrebno samo ene dvakrat, da je ugotovil, da mislim resno in je takoj spremenil prehranjevalne navade.

Psi so pametni in nas hitro pogruntajo. Naj se ti ne zasmili, ne bo tako hitro shiral, če par dni ne bo jedel (preverjeno). Aja pa še to, za boljši apetit je priporočljivo tudi malo več fizične aktivnosti (dolgi sprehod, igraj se z njim z žogico ali palico ali pa pojdita tekat).

lp

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Noče jesti
26.9.2007 16:35:30   
dory
kaj pa vem...nasi psi so vsi tolk scrkljani...prejsnja psicka, kitajski pinc, ni jedla skor nc...po potrebi je hodila na brikete, konzerv se povohala ni...na koncu je jedla macjo od purine mislim dauser posted image

no tedva k mamo pa zej, imata pa luknjo brez dna...sicer briketi in konzerve ne smejo bit kr neki, drugace pa vse...tudi krompir in ostalo zelenjavouser posted image ter sadje...pa je ena stara ze 17let, ta druga gre pa v 11-ega..in sta zdravi kot nekaj...

tko da poskusi menjat konterve, prisluhni mu...sej se mogoce zdi mal cudn,ampak vcas so tile pasji ljubimcki se slabsi k otroc...

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Noče jesti
27.9.2007 9:01:43   
LoCa
a  ni tko da ni dobro da pes je krompir? user posted image
če ne pa...ma js ne vem, pomoje se pes ne glih rodi razvajen. tko kot so ribica RR pa sanosan rekli, pač hrano vzemi, pol ko bo stradal dva dni, bo že pričel jest. naš ma tudi od časa do časa muhe. pa kdaj par dni sploh ne je. pa se sploh ne sekiram, ker ima sigurni razlog. pa ne futram ga kr mimo obrokov, tko da ne more sploh postat razvajen. vsake tolko pa pač dobi v briketke še meso in zelenjavico, da ima malo manj monotono hrano.
je pa res glede briketov, da v končni fazi znamka sploh ni pomembna. naš je imel najprej ene, pol druge, pol tretje, pol spet druge, pol četrte, ker drugim ni maral več, zdej pa spet druge papa. kr neki user posted image
js dvomim, da bo pes shiral, ker hoče hrenovko namesto briketov. na koncu bo vedno pojedu tiste boge briketke.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Noče jesti
27.9.2007 9:05:21   
Anonimen
LoCa, tanaja* je rekla da lahko jé krompir, torej ga lahko user posted image  

Ni dobro, da je grozdje, cebulo, strocnice (ker napenjajo; Lune  fizol cist nic) ... Sem iskala ze po mojpes.netu kaj vse je prepovedano in kaj ni,  pa so klobase od debat in se komaj kaj znajdes. Eden pravi da ja, drugi da ne, nihce pa ne da nic oprijemljivega.

Je pa spet odvisno od psa, kako kaj prenasa.

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Noče jesti
27.9.2007 10:33:15   
LoCa
zdej sm našla, krompir je ok, olupki pa ne.
ja, od moje mame psička sama obira grozdje in ga je, pa ji nič ni user posted image . tko da , Mateja, mogoče jo pa oelji na en vrt da si sam izbereuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?