|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče se več dojit
21.11.2011 20:10:26   
Lara28
Stvar je sledeča. Moja pupa je stara 7,5 mesecev. Od 2 meseca naprej se polno dojiva, pred tem je delno dobivala dodatek. Bila se strašno navezana na zizo, skoz je visela nameni. Polno sva se dojili do 5 meseca, takrat sva začeli dodajat GH. Sprejela brez težav in je veliko stvari brez problema. Do 14 dni nazaj se je kljub GH še vedno zelo dosti dojila, ne dosti, ampak še po vsakem obroku. Tudi za uspavanje je palila samo ziza. zdaj pa že 2 tedna nekaj štrajka. Najprej je nehala kazat zanimanje čez dan, kar me ni niti motilo, saj poje 3-4 obroke GH. POtem ni hotela več čez dan zaspat z dojenjem, sem jo uspavala samo z nošenjem. Zvečer je še sprejela dojenje, vendar čisto na kratko, da je zaspala. Ponoči ni bilo težav. No, zadnje 3 dni pa sploh noče več. POnoči je samp malo potegnila in to je to... Včeraj sem ji flašo ponoči delala, ker je bila lačna, dojit se pa noče. Zdaj zvečer spet ni hotla. Včeraj je dobila 4 zob, ki jo je kr namatral zadnje dni. Je to povezano? Ne vem več kajnaj. ALi se naj sprijaznim, da je dojenje zaključeno? Imam pa veliko mleka, danes sem si morala 3 x malo spumpat, ker me je vse bolelo. Je možno da je to samo faza in bo spet nazaj sprejela? Se je še kateri to dogajalo? Nekako sem si žele dojit še vsaj čez zimo, da jo vsaj malo zaščitim pred kako hujšo virozo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče se več dojit
21.11.2011 20:42:02   
eva1
Si mogoče dobila menstraucijo?
Moj je začel podobno delati pri 10 mesecih in je bilo na mojo žalost user posted image konec z dojenjem, na koncu me je samo še grizel v prsa in sva nehala...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče se več dojit
21.11.2011 20:45:08   
Lara28
Ne, nisem je še dobila sploh. To se spomnim še od sina, da se je takrat nekaj kremžil zraven. user posted image Ampak takrat sem dobila M po 4 mesecih in sva se normalno potem dojila še do 10 meseca.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče se več dojit
21.11.2011 21:45:30   
nusi
tko je bilo tudi pri meni, sem mislila, da je že konec, pa je potem spet začel, je pa res, da sva obdržala samo še večerno in redko nočno dojenje. Ma nisem ga niti preveč silila, ker je jedel gh brez problema, tko da sva potem pri 9 m opustila dojenje brez težav. No, pri 7,5 m je sicer še malo prezgodaj, da bi kar končala. Sicer podpiram dojenje, samo če otrok začne kazat, da bi mogoče počasi prenehal ali znatno zmanjšal, ga jaz ne bi silila, saj verjetno je že precej pestrohrano, pa še ne bo panike, ko bo konec dojenja.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče se več dojit
22.11.2011 4:39:48   
Hope2
Zakaj pa bi bilo prezgodaj pri 7,5 mesecih kaj pa tisti, ki se sploh ne dojijo. Pri 7,5 ima že GH. Četudi se on noče dojit si ti lahko črpaš in mu ponudiš v hrani ali po flaški. Ali pa prebekslaš na AM brez slabe vesti

Naš se je sam odstavil pri slabih 6 mesecih, Čez dan se več ni hotel dojit, pa si se lahko na trepalnice vrgel.  Ponoči pa je še vztrajal, ampak tudi samo še kaka 2 tedna, potem pa konec. In nisem vztrajala (kak dan ali dva), ker pri tej staristi ponoči več ni rabil hrane. Ampak vedet moraš, ad se krize dojenja in odstavitev razlikujejo. Naš je imel krize vmes in sem vztrajala in je začel nazaj pit, to pa je mal drugače zgledalo, mi je takoj kapnilo, da je pa to zdaj konec- sme probala 1 dan vztrajat, ampak sem bila vse bolj prepričana, da je konec. In tako smo se brez težav odvadili dojenja, brez stresa za otroka, brez kakršnegakoli pomanjkanja za njega. Dobival je AM (itak je imel refluks in smo mogli kak obrok menjat za AM AR), ampak tudi flaško je kasnej sam vstran vrgel- pač eni otroci so taki. Mislim da smo mame tiste, ki smo bolj žalostne in se presekiramo. Zase vem da sem bila žalostna, ker sem imela v mislih, eh zdaj ap ni več dojenčekuser posted image user posted image in potem se mi je pri 6,5 mesecih sam postavil na noge in sem planila v jok, no zdaj pa res ni več dojenčekuser posted image user posted image - jaouser posted image .
Eni se pač prej odstavijo in to sami, eni so pa pač "odvisniki" do 3 let. Ko je otrok enkrat na GH in čez 6 mesecev- ni več take panike.

Sem imela tudi jaz še mleko- več kot dovolj, ampak pač ni hotel. Moram pa rečt, da moj ni bil po odstavitvi nič kaj več ali bolj bolanuser posted image .


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.11.2011 4:45:24 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče se več dojit
22.11.2011 7:29:45   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Zakaj pa bi bilo prezgodaj pri 7,5 mesecih kaj pa tisti, ki se sploh ne dojijo.

Ne gre za samo dojenje, ampak za to, da je prezgodaj, da bi popolnoma ukinila mleko, ok sigurno so izjeme, ampak prav priporočljivo pa to ni. Glede na to, da doji ne vidim smisla, da bi začela sedaj otroku dajat am, če ima svojega mleka dovolj. Jaz bi še malo vztrajala, vsaj ene 2/3 dni pa si magari črpala in če bi samo še po flaši pil, je varianta črpanje - ampak jaz se predobro poznam in se mi to ne bi dalo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče se več dojit
22.11.2011 8:30:32   
Lara28
Čudno mi je to, da je prenehala kar tako naenkrat. Prej bi lahko visela na meni cele dneve.... Hvalabogu je GH brez problema. Ne vem pa, koliko ji zdaj še zadostuje mleka. Zjutraj in zvečer ali ji moram dat še čez dan? Prej se je pač večkrat priklopila in to je bilo to. Sploh nisem razmišljala. Pa skrbijo me noči, ker se še kr veliko zbuja - vsaj 3-4 x. Do zdaj sem jo samo malo priklopila in je zaspala nazaj. Dude pa ni imela nikoli, za nič na svetu je ni hotla sprejet. Potolažila se je vedno samo z zizo. Kar pa tudi ni bilo ok, saj nisem mogla nikamor brez nje. Tako da sem zdaj v bistvi v dvomih - po eni strani mi je super, da bi se sama brez nekega stresa odstavila, saj nimam želje dojit dalje kot do 1 leta, po drugi strani pa se mi zdi še vedno tak mala. In dojenje mi je bilo super, ga pogrešam.... najbrž ,moram samo v moji glavi neke stvari razpucat.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče se več dojit
22.11.2011 8:32:26   
Lara28

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Zakaj pa bi bilo prezgodaj pri 7,5 mesecih kaj pa tisti, ki se sploh ne dojijo.

Ne gre za samo dojenje, ampak za to, da je prezgodaj, da bi popolnoma ukinila mleko, ok sigurno so izjeme, ampak prav priporočljivo pa to ni. Glede na to, da doji ne vidim smisla, da bi začela sedaj otroku dajat am, če ima svojega mleka dovolj. Jaz bi še malo vztrajala, vsaj ene 2/3 dni pa si magari črpala in če bi samo še po flaši pil, je varianta črpanje - ampak jaz se predobro poznam in se mi to ne bi dalo.


Saj sem si zdaj 2 dni črpala, malo bom še vztrajala, ampak najbrž predolgo ne več. Toliko da se pokaže ali je samo kaka faza ali pa res noče več.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče se več dojit
28.11.2011 13:53:10   
ronja
Po moje je sicer fora v zobkih - ko rastejo boli in če sesa, boli še bolj. Flaške ni treba tako močno sesat, zato flašo sprejme, zize pa ne. Če je to res, potem se bo umirilo, ko bojo sprednji zobki vsi zunaj.

Četudi se on noče dojit si ti lahko črpaš in mu ponudiš v hrani ali po flaški. Ali pa prebekslaš na AM brez slabe vesti

Tudi to je ena rešitev - oz. dve.

Te pa razumem, meni bi bilo ultra čudno, da bi se mi pri 7ih mesecih (ali še prej) odstavil! Obe pupi je bilo treba kar mal prepričevat, da sta zapustili zizo, ampak sta na koncu jo brez kake traume, samo da bi pa sami ne hoteli, pa da bi ponujala, to mi je pa čisto novouser posted image . Vem, da taki otroci obstajajo, samo kot rečeno, bi bilo tudi meni čudno, ekr sem pač drugače navajena. mojih ni motlo nič: ne m., ne nosečnost, ne žajbljev čaj, ne taka in drugačna hrana, samo da je bila zizauser posted image .

Tako da sem zdaj v bistvi v dvomih - po eni strani mi je super, da bi se sama brez nekega stresa odstavila, saj nimam želje dojit dalje kot do 1 leta, po drugi strani pa se mi zdi še vedno tak mala. In dojenje mi je bilo super, ga pogrešam.... najbrž ,moram samo v moji glavi neke stvari razpucat.

hehe, nikoli nam ni pravuser posted image . Jaz bi na tvojem mestu poklicala p. pa malo vprašala za mnenje - koliko časa se še splača vztrajat, koliko rabi,... te stvari ti bo ona najbolj vedela povedat, ker pozna tvojega otroka vsaj malo, pa še strokovno je usposobljena.

Jaz bi še malo vztrajala, vsaj ene 2/3 dni pa si magari črpala

Tudi jaz.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče se več dojit
28.11.2011 13:54:25   
ronja
2x


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče se več dojit
28.11.2011 14:00:29   
tasa_m
Tudi naša tamala se je sama odstavila pr 7,5 mesecih. Enako je bilo kot opisuješ ti, en cel dan sem se presekirala zakaj naenkrat noče in vse to.
Ampak pol ko poslušam kaj vse so nekatere mamice naredile, da so jo odstavile, pa sem se ji zahvaljevala da je tako na izi šlo. user posted image

Tak, da če noče pač noče, greta na AM in je to to.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče se več dojit
28.11.2011 14:22:02   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Te pa razumem, meni bi bilo ultra čudno, da bi se mi pri 7ih mesecih (ali še prej) odstavil! Obe pupi je bilo treba kar mal prepričevat, da sta zapustili zizo, ampak sta na koncu jo brez kake traume, samo da bi pa sami ne hoteli, pa da bi ponujala, to mi je pa čisto novouser posted image . Vem, da taki otroci obstajajo, samo kot rečeno, bi bilo tudi meni čudno, ekr sem pač drugače navajena. mojih ni motlo nič: ne m., ne nosečnost, ne žajbljev čaj, ne taka in drugačna hrana, samo da je bila zizauser posted image .



Ja pri nas je tudi bila ziza zakon, jaz sem njega dojila na minute in ne na ure, kot tu ene pišejo oz kot bi ga kao moral. Največji razmak je bil ponoči na 3 ure, ampak proti jutru je že bilo na 2 in 1 uro. Ni ga zmotila, ne hrana, ne čaj, ne menstruacija, ki sem jo jaz dobila že 1 mesec po porodu in jo imela vsak mesec čist normalno, nič ga ni zmotilo. ziza rula, imel je nekaj krize vmes, ko se je zmrdoval, pa ne bi, pa bi, pa ne bi, pa bi- ampak je še vedno pil vsaj nekaj. Tokrat pa je bilo čisto drugače, joške enostavno ni več hotel. Glih to, da ga prej ni nič zmotilo ali je vsaj nekaj pil, pol pa čisti konec- je bil zame že znak, da iz te moke več ne bo kruha. Zobi pa pri nas niso bili, ker jih je šele okoli 8 meseca dobil. To je najbrž tak, kot me ne razumemo, kako lahko kak otrok še pri 3 letih zizauser posted image . Tole meni res ne bo nikoli jasno, eni že berejo, eni se s kolesom vozijo, eni pa še zizajouser posted image - pa nimam nič proti, samo težko je razumetuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče se več dojit
16.12.2011 18:46:55   
pupa79
Pozdravljene,
sama imam s sinčkom enake probleme in sicer zadnji teden, s tem, da je star komaj 3,5 mesece. Do zdaj sva se dojila na 3 ure po
10 minut na vsaki strani zdaj pa je strašen jok in stok, ko se je treba iti dojit tako, da si mleko črpam in mu dajem po flaški.
Moram pa povedat, da imam mleka dovolj in da si že kakšnih 14 dni non stop tišči v usta rokice. A ni za zobke prehitro?
Zelo rada bi dojila naprej in ne vem kako vztrajati, saj se dete joče do onemoglosti, ko ga pristavim na dojko, nočem pa
nekaj forsirat, da bi mali potem jedel pod stresom. Zato me zanima, kako vztrajati in kaj se smatra pod besedo vztrajanje
(jok vedno znova in znova ali kako). Vsakršen dobronameren nasvet bo dobrodošel:)

Aja, pa še to, se je pa starejša sestrica tudi odstavila pri tej starosti in sem si potem do 8 meseca črpala mleko ampak pri
njej sma imeli probleme z dojenjem od samega začetka (bila je zelo slab in počasen jedec in mi je tako posledično zmanjkalo
mleka ampak sem ga potem s črpanjem dobila nazaj), pri sinčku pa nama je šlo do zdaj zelo vredu zato bi rada, da pridema nazaj na stare tire.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče se več dojit
16.12.2011 18:51:05   
tulpek
Naš je imel preden je dobil prvi zobek tudi nekaj problemov, ampak mu nisem dala možnosti za flaško. Je pa dobil zobek še preden je bil star 3 mesece, tak da možno je. 

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče se več dojit
16.12.2011 19:22:03   
lily32
Naša deklica je zaradi zobkov tudi tako štrajkala nekaj dni, potem pa jo je minilo. Na flaško ne zna pit, tako da je par dni pač manj jedla. Je pa zanimivo, da se je te dneve ponoči lepo dojila, ker je jedla v spanju, čez dan pa je bila kriza. Poskušaj mu dlesni pred dojenjem mazat s calgelom, ker malo omrtvi dlesen, oz. mu daj malo sirupa calpol. Nam je pomagal.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče se več dojit
16.12.2011 20:03:43   
pupa79
lily32 hvala za nasvet, bomo poskusili. Naš fantek se ponoči v spanju tudi lepo doji.
Me je že tudi skrbelo, da bi bilo mogoče krivo cepljenje, ampak to bi že moglo izvenet.


(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče se več dojit
18.12.2011 19:39:37   
pupa79
Pozdravljene,
moram povedat, da se od včeraj spet lepo dojimouser posted image
Upam, da tako tudi ostaneuser posted image

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noče se več dojit
18.12.2011 20:40:13   
lily32
user posted image Lepo, čeprav se bo verjetno še kakšen tak dan ponovil. user posted image Pri nas se je danes, čepav je zdaj malo lažje, ker ima že 6 mesecev in je malo tudi gosto hrano.

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noče se več dojit
18.12.2011 22:13:25   
pupa79
Upam, da bo takšnih dnevov čim manj, fajn je da sma prebrodla krizo in spet lepo je na dojki.
Tudi jaz se ne bi preveč sekirala, če bi bil kakšna 2 meseca starejši in bi že jedel GH.
Upam, da dasta tudi vidve krizo čimprej skozi.

lp

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Noče se več dojit
19.12.2011 8:34:18   
Lara28
No, moram povedat, da se midve tudi dojiva naprej... po 5 dneh je sama spet pokazala interes in se zdaj zopet normalno doji naprej. Vmes sem si čez dan malo stiskala, ponoči pa je ene 2x normalno vlekla, tako da mi mleko ni usahnilo. Zdaj sva spet na 2-3 dojenjih dnevno, pa zvečer in 1-2x ponoči. Očitno so jo res zobki mučili. Kaj druga mi ne pade na misel.


(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Noče se več dojit
19.12.2011 9:46:47   
pupa79
user posted image user posted image user posted image Super, le tako naprej in upam, da v bodoče čim manj takšnih težavuser posted image

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Noče se več dojit
19.12.2011 10:37:19   
lily32
user posted image user posted image user posted image Lara28, res super, da se dojita naprej. Ja, tudi jaz upam, da bo v bodoče čim manj takšnih težav.user posted image

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?