|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nov zakon?
28.8.2009 20:01:37   
brizit
Lep pozdrav vsem bralcem in članom foruma!
Odločila sme se, da svojo idejo delim z vami, ker se mi zdi ta forum primeren krog ljudi, ki se še kako zaveda, kako pomembna je vzgoja naših otrok. Sama sem namreč tudi učiteljica na OŠ, in se s to problematiko srečujem vsak dan. Pred začetkom šolskega leta šole na široko organizirajo razna predavanja o mladini, Y generaciji, o nasilju nad otroki, ... Slednje predavanje se je odvijalo tudi na naši šoli in delavka Centra za socialno delo nam je naštevala vzroke, polsedice, znake nasilje, vrste nasilja, ... bla, bla, bla. Nič novega! Konec koncev smo učitelji to že vse premlevali na faksu. Sem mnenja, da je probleme predvsem potrebno REŠEVATI, in ne samo gasiti požare, kot jih sedaj (pa še to bolj neuspešno). Ker je bilo kar nekajkrat komentirano na kako vprašanje v smislu "ja, sistem je tak, da ne moremo kaj narediti", nisem mogla bit tiho. Predlagala sem, da bi morali uzakoniti obvezno izobraževanje staršev o vzgoji otrok. Npr. starš bi moral 3x na leto se udeležiti izobraževanja, ki bi seveda bila brezplačna, večkrat na leto organizirana v vsaki občini. Če začnemo na samem začetku, v družini rešimo marsikateri problem: nasilje v družini, v šolah, boljše delo učiteljev (ker se ne bi ukvarjali toliko z disciplino, ampak z učenjem in pravim, zdravim sožitjem z mladino), tudi zapori verjetno ne bi bili več prenatrpani, da o boljši samopodobi tako staršev kot otrok sploh ne govorimo, manj samomorov, ... Tudi finance ne bi smele biti tak problem, ker ravno te posledice državo bogato stanejo.
Otrok je v šoli, in jaz kot njegova učiteljica in vzgojiteljica moram biti strokovno usposobljena za njegovo vzgojo. Ta isti otrok pride domov, a njegovim staršem o vzgoji ni potrebno vedeti nič. A kdo vidi dvoličnost?
Če želimo opravljati šoferski izpit, je potrebno opraviti prvo pomoč. Zakaj ne bi bilo potrebno še izobraževati se o vzgoji SVOJIH otrok? Koliko usposobljanj moramo imeti za stroje, naprave in koliko za nas, ljudi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 20:09:22   
Anonimen
Jaz se popolnoma strinjam, dodajam pa še to. Starši dajo otroka v šolo in pričakujejo, da ga bomo izobrazili in vzgojili, ker je le vzgojno-izobraževalna institucija. Me zanima, zakaj se jim ne zdi neumno, da morajo učitelji otroke vzgajati - ja do določene mere seveda mora bit, sam temelje morajo položit starši. Navsezadnje boste sadove svojega dela, želi sami.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 20:10:37   
ledenaa
je veliko tečajev ,knjig in zato meni osebno gredo takšne stvari na živce,ko ti nekdo na silo neki hoče "vcepit"

Ne ne vidim dvoličnosti


(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 20:15:09   
Anonimen
Zakaj ne bi bilo potrebno še izobraževati se o vzgoji SVOJIH otrok?


Potem bi se morali tudi o lastnem dihanju, ne?

Narava ima svojo pot, eni so boljsi pri vzgoji, drugi slabsi, tako kot eni bolje zivijo kot drugi. Pac vsega v zivljenju se ne gre uciti pod prisilo. Meni je ideja cisto brezveze.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 20:33:29   
Šaki
jz se strinjam.
mislim pa tud to da bi se moglo to že prej začet,kot prvo v materinski šoli najprej.obvezno.
sj samo pogovarjat se je treba o tem.


_____________________________

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 20:39:56   
čaki
eno je teorija, drugo pa praksa.
meni se za sebe zdi, da dobro vzgajam, zato nebi hodila na bla, bla, bla predavanja
pa brez zamere

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 21:33:22   
brizit
ledenaa ... res je, da je o tem že veliko napisanega in povedanega, ampak očitno premalo staršev to bere in posluša. Predavaja bi lahko bila zelo široko vzeta, različni pristopi, delavnice, pogovori med starši, ... da bi starši lahko sami izbirali kam in kako, še zdaleč od tega da si želim, da bi nekdo vcepljal nek koncept vsem po vrsti. Tako kot so starši različni so tudi otroci in tukaj se ne more posloševat in iskati recepta, ki bi bil instant.

Mič II ... nisem še slišala, da bi nekdo zaradi nepravilnega dihanja utrpel posledice, kaj šele družba. Če prepustimo vse naravi, zakaj imamo potem sploh šole? Kar nam da narava je potrebno razvijati, mar ne? Mislim, da je vzgoja otrok preveč pomembna tako za družino, otrokovo prihodnost in tudi družbo, da je ne moremo prepustiti zgolj naravi, to je povsem neodgovorno.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 21:36:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mič II ... nisem še slišala, da bi nekdo zaradi nepravilnega dihanja utrpel posledice, kaj šele družba.


No ja, tudi za to bos enkrat nasla cas...Dihanje je ena najbolj kapitalnih reci, bolj pomembno je kot vzgoja.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 21:57:30   
brizit
Če se ne izobražujemo o najbolj kapitalni zadevi sploh, je torej se nesmiselno izobraževati o čemerkoli sploh? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 22:16:27   
TiaSara
Meni se pa tudi zdi, da bi bilo to pametno. Za voditi psa hodijo ljudje na tečaje, pa je to precej lažje kot dobro vzgojiti otroka. Seveda je res, da eni znajo bolje in drugi slabše, ampak tisti ki se potrudi, lahko še veliko nadoknadi. In to kako dobri starši smo bomo lahko sodili šele takrat, ko bomo imeli odrasle otroke, ki bodo skrbeli za nas.

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 22:23:12   
Gina
Meni je tudi tole malo brezveze:

- starši se večinoma dovolj izobražujejo, samo drugačno mnenje od tvojega imajo; večina staršev se pri vzgoji trudi, samo različno uspešni so (zanemarjenih otrok, z nasilnimi starši je dandanšnji razmeroma izjemno malo, probleme z vzgojo imamo učitelji zaradi skrajnosti v vzgoji, ki gre v drugo smer, ki se ji reče razvajenost otrok, njihovi starši berejo moderne vzgojne knjige, ki pa so žal napačne, preberi jih, pa ti bo vse jasno)

- četudi prisiliš starša, da gre na predavanje, je nemogoče, da ga prisiliš, da si od tam kaj zapomni, še manj pa, da po tistem deluje

- največji problem bi bili pa predavatelji, ki jih pri nas primanjkuje; Bogdan Žorž je samo eden, pa recimo še iz produkcijske šole Jarše bi se meni zdeli sposobni, potem se pa skoraj že zaključi, velika večina je nesposobnih in učijo bedarije - a bi jih iz Pef povabila, ha ha, sori, ampak hvala lepa, al pa iz zavoda za šolstvo (smajli ki se valja od smeha).. skratka, nikogar ni, ki bi učil množice

- pa še zadnji problem - vzgoja se spreminja, kar so trdili pred leti, ne velja več, kar trdijo danes, je napačno, kar vidiš na rezultatih vzgoje...kako pa veš,d a je točno tista vzgoja, ki jo v tem primeru (javnih, obveznih predavanj) zihr država zagovarja pravilna? Kar dosti sem že skozi dala (otrok z različno vzgojo mislim), pa ti povem, da čeprav se mi kar precej zdi, v katero smer je fajn vzgajat otroke, ne bi dala roke v ogenj, da je to izkljčna in edina pravilna reč in da deluje na vsakomer (saj vendar veš, da moraš z vsakim otrokom malce drugače ravnat, če mu hočeš blizu priti, da sta in prijatelja in da te spoštuje in da razvije odgovornost...). Kako si lahko ti potem v to zihr, ali pa država?

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nov zakon?
28.8.2009 22:53:33   
brizit
Kar se predavaj tiče bi jaz predlagala da so čimširše zajeta, z raznimi delavnicami, lahko tudi debatami, da se starši pogovarjajo, izmenjujejo izkušnje, ... Lahko bi šel tudi na kako drugo predavanje po lastni presoji na to temo, in bi se ti priznalo,... veliko je lahko prilagajanj. Moja ideja je samo osnovna, seveda bi bilo potem treba vse natančno dodelati.
Zagotovo bodo starši, ki se jih nič ne bo prijelo, vendar marsikoga se pa bo. Če ne drugega, da začne malce razmišljat, debatirat, vidi še druge poti,... Sploh ne bi želela, da bi se vcepljal neki vzorec, instant pravilo. Kje pa! Ravno zaradi tega bi želela, da je "ponudba" res raznolika, da bi vsak lahko našel tako nekaj zase kot za svojega otroka.
Predavatelje bi se tudi dalo usposobit, veliko je ljudi, ki imajo bogate izkušnje in smisel za vzgojo. Konec koncev so pa izkušnje staršev pravi zaklad. Zakaj jih ne bi delili? Vem da jih eni že, po raznih forumih, kafetkih, ampak nekateri vseeno nimajo te možnosti, nimajo tako 'kvalitetnega' kroga ljudi. Slabše zagotovo ne bi bilo.
Nikakor se pa ne morem strinjati, ko nekateri razlagajo o tej novi Y generaciji, kako se ji moramo prilagoditi na vseh ravneh. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 20:05:57   
uwaga
Malo mi je čudna ideja, da bi to uzakonili. A potem bi bilo to obvezno trikrat na leto? Kaj bi potem dobili potrdilo o "opravljenih dolžnostih"? In to bi pomenilo, da si potem sposoben pravilno vzgajat? Kakšna pa je pravilna vzgoja?
In kaj bi s "kršitelji", ki ne bi prišli na predavanja? Denarne kazni? Zapor? 

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 20:10:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Če se ne izobražujemo o najbolj kapitalni zadevi sploh, je torej se nesmiselno izobraževati o čemerkoli sploh? 


Kaj pa vem.
Bi raje rekla drugace-ce bi se ljudje naucili pravilno dihati, bi bila dostikrat tudi vzgoja lazja.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 20:11:26   
Anonimen
Malo mi je čudna ideja, da bi to uzakonili. A potem bi bilo to obvezno trikrat na leto? Kaj bi potem dobili potrdilo o "opravljenih dolžnostih"? In to bi pomenilo, da si potem sposoben pravilno vzgajat? Kakšna pa je pravilna vzgoja?


To bi bil sele kažin user posted image .
Ves kaj vse bi ljudje poceli z izgovorom, da so itak opravili izobrazevanje.

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 20:16:46   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Če se ne izobražujemo o najbolj kapitalni zadevi sploh, je torej se nesmiselno izobraževati o čemerkoli sploh? 


Kaj pa vem.
Bi raje rekla drugace-ce bi se ljudje naucili pravilno dihati, bi bila dostikrat tudi vzgoja lazja.



To si še mislit ne moreš, kako res je. Drugače pa, se mi zdi brezveze, da bi kaj na silo uzakonil- čeprav, če gledam tako: par, ki otroka posvoji, mora skozi ne vem kakšne vse procese in testiranja, kdor ga ima biološko, ga pa pač ima. To res ni fer. Ampak, da bi starše zdaj prislili, da nekam hodijo na izobraževanja, pa da potem še tako delajo...nemogoče. Ker uni, ki se jim ne da vzgajat, tudi takrat nebi, tisti, ki vzgajajo , pa bi itak še naprej počeli, kar počnejo. Ne vem kako rešiti problem teh otrok, ki so danes- nekaterih- ki so res nevzgojeni. Idealno bi bilo, da bi staršem kaj pomagala predavanja ali kaj takega, samo to ne gre tako lahko. Mislim, da bi bilo bolje, da se da učiteljem kakšna pravica več, ne pa, da se dopušča, da jim učenec lahko pljune v obraz in pride skoz brez posledic, naprimer. V tej smeri bi bilo potrebno kaj narediti po moje.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 20:21:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Če se ne izobražujemo o najbolj kapitalni zadevi sploh, je torej se nesmiselno izobraževati o čemerkoli sploh? 


Kaj pa vem.
Bi raje rekla drugace-ce bi se ljudje naucili pravilno dihati, bi bila dostikrat tudi vzgoja lazja.



To si še mislit ne moreš, kako res je.


Vem, ali se mi pa vsaj zdi, kako je res.
Saj logika je enostavna, ker gre zivljenje od osnove naprej-dihanje, voda, hrana,...., sele potem naprej pride vzgoja. In bolj kot so te zelo osnovne stvari postimane, lepse gredo ostale (tudi same po sebi) naprej.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
29.8.2009 21:05:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 21:08:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Zagotovo bodo starši, ki se jih nič ne bo prijelo, vendar marsikoga se pa bo. Če ne drugega, da začne malce razmišljat, debatirat, vidi še druge poti,...


Danes je na voljo toliko informacij, da kdor hoce, pride do njih s klikom. Samo na RR je v tem trenutku vec kot 120.000 obiskovalcev ( Trenutno je na portalu članov: 1837 in gostov: 120122. ). To sta recimo 2 koncerta U2.

(odgovor članu brizit)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nov zakon?
29.8.2009 21:30:59   
mateyka
mislim, da je ideja v biti zgrešena. zakon bi moral bit: sterilizacija dokler ne opraviš teh tečajev in si pridobiš dovoljenje da zanosiš. potem pa boš pravilno vzgajal in bo veliko lažje (tudi dihanje). to toči je prepozno zvoniti - tečaji ko že imaš mulce, ja pa jade user posted image prej je treba na obvezno izboraževanje mislit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 11:35:40   
brizit
Kar veliko se spotikate ob vsebino predavanj, kaj je prava vzgoja ... nekje više sem že zapisala, da bi po mojem mnenju to bilo zelo fleksibilno, tako v obliki (predavanja, delavnice, konference, debate, ...)kot v vsebini (različni pristopi) in seveda v toku s časom. Nihče ne bi trdil kaj je tista prava vzgoja, vsak od staršev se bi odločal sam glede na njegova prepričanja in glede na osebnost otroka. Zagotovo smo si tukaj oboji različni in to bi bilo potrebno upoštevati. Tudi nič ne omenjam, da bi nekdo hodil zdaj po hišah pa preverjal če prav vzgajate. Gre se samo, da date otroku možnost, da ga "pravilno" vzgajate. KAr spomnite se, kolikokrat si kaj obljubimo, pa ne izpolnimo, kar ne najdemo časa. Če je pa nekaj MUS, je pač treba, in marsikdaj smo za ta mus tudi hvaležni. Tisti, ki se že tako zanimate za podobne vsebine sploh ne vidim problema, tisti pa, ki samo prelagajo stvari, njihov otrok pa odrašča, mu tudi ne bi padla krona z glave ;) Pravite da je danes veliko inf. in kdor jih HOČE pridobiti ... seveda, kaj pa kdor jih noče? A je pravično, da se nekaterim staršem ne zdi primerno pridobiti inf. o vzgoji? Kaj pa če potem otrok od takega starša orng namlati vašega? Je res otrok kriv vsega? Super, dejmo ga v vzgojni zavod pa je. Smo res rešili problem?
Nihče mi ne bo trdil, da so starši dovolj izobraženi, ker se oba z možem ukvarjava z otroki in sama na govorilnih poslušam starše, ki imajo otroka šele v 6.razredu, ko mi rečejo: "Jaz ne vem več kaj naj naredim." Verjemite mi, to se dogaja zelo pogosto. Mož se ukvarja bolj kot ne z "zavoženo" mladino (oz. če nič ne spremenijo bojo orng zavozili) in pri cca. 95%  primerov je srž problema v družini. Mogoče nekateri nimate takega občutka, ker je pač vaša poklicna usmerjenost odmaknjena od mladine, otrok. Vem tudi, da se veliko staršev izobražuje in si prizadeva, da bi svoje otroke čimbolje vzgojili, še posebej ker je ta svet čedalje poln skušnjav. Ampak, očitno tu nekaj ne štima, ker nekateri otroci kadijo že v 7.razredu, ko so v 9.r je pa to že bolj kot ne normalno, komune so polne, nekatere deklice se že pri 14ih letih spuščajo v spolne odnose, učenci grozijo sošolcem, staršem, učiteljem, ... Kje je torej problem? Ali res želimo živeti v takšni družbi? Je mar naklučje, da je Rdeči križ predčasno pripeljal otroke iz morja? Koliko otrok vas pozdravi, ko greste skozi mesto? Ali bi kdo pri takem zakonu bil kaj na slabšem? Česa se bojite? Predlagajte kaj! To, da spet na šole kaj prelagamo je sama (oprostite izrazu) lenoba staršev. Najlaže je reči, "pa naj oni kaj naredijo". Smo učitelji res bolj odgovorni za otroke kot njihovi starši? Učitelj ima naenkrat cca. 25 učencev v razredu in mora do vseh ravnati enako. Kako naj bo vzgoja potem prilagojena posamezniku? Vzgoja se začne že veliko prej!
Izobraževanje pred zanositvijo ... si predstavljate bolečino tistih, ki ne morejo zanositi? Mogoče bi morali reči ob zanositvi, ne izgubimo veliko časa ;) Ker je pa vzgoja dolgotrajen proces, ki traja cca. 20 let, je nujno da ne poteka samo pred zanositvijo. Koliko stvari pa bi si sploh zapomnili po 20 letih?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 11:46:20   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: brizit

To, da spet na šole kaj prelagamo je sama (oprostite izrazu) lenoba staršev. Najlaže je reči, "pa naj oni kaj naredijo". Smo učitelji res bolj odgovorni za otroke kot njihovi starši? Učitelj ima naenkrat cca. 25 učencev v razredu in mora do vseh ravnati enako. Kako naj bo vzgoja potem prilagojena posamezniku? Vzgoja se začne že veliko prej!



Odgovorni starši, kamor, se opravičujem, če se sliši samohvalno, štejem tudi sebe in moža, vzgoje ne prelagava na šolo, saj se vzgoja začne že veliko pred vstopom otroka v šolo. In tisti, ki se tega zavedamo, ne potrebujemo nobenih OBVEZNIH, UZAKONJENIH predavanj na to temo, tistim, ki pa se tega ne zavedajo, pa ne bi pomagalo vsak dan eno predavanje. Tako da ne vem točno, kaj misliš s tem doseči?

Če se odrasli do zdaj niso naučili odgovornosti, se je tudi na "stara leta" ne bodo.

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 11:59:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

To, da spet na šole kaj prelagamo je sama (oprostite izrazu) lenoba staršev. Najlaže je reči, "pa naj oni kaj naredijo". Smo učitelji res bolj odgovorni za otroke kot njihovi starši? Učitelj ima naenkrat cca. 25 učencev v razredu in mora do vseh ravnati enako. Kako naj bo vzgoja potem prilagojena posamezniku? Vzgoja se začne že veliko prej!



Odgovorni starši, kamor, se opravičujem, če se sliši samohvalno, štejem tudi sebe in moža, vzgoje ne prelagava na šolo, saj se vzgoja začne že veliko pred vstopom otroka v šolo. In tisti, ki se tega zavedamo, ne potrebujemo nobenih OBVEZNIH, UZAKONJENIH predavanj na to temo, tistim, ki pa se tega ne zavedajo, pa ne bi pomagalo vsak dan eno predavanje. Tako da ne vem točno, kaj misliš s tem doseči?

Če se odrasli do zdaj niso naučili odgovornosti, se je tudi na "stara leta" ne bodo.



Se kar podpišem, če dovoliš.



Itak pa imam glede današnje nevzgojene mladine svoje mnenje: zdi se mi, da tako kot na drugih področjih življenja poteka vzgoja v nihanjih. Zdaj je veliko mladih razvajenih, egoističnih, vidijo zgolj svoje pravice in dolžnosti, vzgoja je v povprečju zelo permisivna. Kaj se bo zgodilo, ko bodo ti otroci odrasli? Dobili bomo skupek vase zagledanih ljudi, ki bodo na prvo mesto še vedno postavljali sebe. Torej tudi ko bodo imeli svoje otroke, bodo najprej na vrsti starši in njihove pravice. Kar pomeni, da se bodo starši želeli po kosilu zleknit na kavč, se tudi bodo, najprej bodo zadovoljili svoje potrebe, šele potem potrebe otroka. Če bodo hoteli tišino, jo bodo tudi dosegli. Iz ene skrajnosti v drugo: iz pretirane permisivnosti v pretirano avtoritativnost. Pri permisivni vzgoji vladajo otroci, pri avtoritivni starši. Vse se vrti, se vrača iz ene točke v drugo.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 31.8.2009 12:07:15 >

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 11:59:52   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica


IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

To, da spet na šole kaj prelagamo je sama (oprostite izrazu) lenoba staršev. Najlaže je reči, "pa naj oni kaj naredijo". Smo učitelji res bolj odgovorni za otroke kot njihovi starši? Učitelj ima naenkrat cca. 25 učencev v razredu in mora do vseh ravnati enako. Kako naj bo vzgoja potem prilagojena posamezniku? Vzgoja se začne že veliko prej!



Odgovorni starši, kamor, se opravičujem, če se sliši samohvalno, štejem tudi sebe in moža, vzgoje ne prelagava na šolo, saj se vzgoja začne že veliko pred vstopom otroka v šolo. In tisti, ki se tega zavedamo, ne potrebujemo nobenih OBVEZNIH, UZAKONJENIH predavanj na to temo, tistim, ki pa se tega ne zavedajo, pa ne bi pomagalo vsak dan eno predavanje. Tako da ne vem točno, kaj misliš s tem doseči?

Če se odrasli do zdaj niso naučili odgovornosti, se je tudi na "stara leta" ne bodo.



Se kar podpišem, če dovoliš.




v čast mi je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nov zakon?
31.8.2009 12:05:49   
brizit
Kako lahko trdite, da se nekaterih ne bi dotaknilo? 

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?