|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstranitev pregrade in zanositev?
8.4.2008 14:21:03   
tane
Mene pa zanimajo izkušnje oz. nasveti vaših G-jev kdaj so vam rekli da lahko po odstranitvi pregrade zanosite?
Sem malo po internetu gledala pa izgleda da so si naši ljubi G-ji glede tega spet različnih mnenj, eni da je treba takoj začeti po prvi user posted image , drugi da je treba počakat 2user posted image  in šele nato.

Pa še vprašanje za tiste, ki so jim odstranili pregrado, kdaj ste zanosile (po klkih poskusih) in kdaj ste začele delat na tem? Pa seveda kako se je končalo?


< Sporočilo je popravil tane -- 8.4.2008 14:22:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
8.4.2008 14:24:05   
sazi
živjo - pa se "pogovarjajva" še tu user posted image

meni so odstranili pregrado enkrat v februarju in mi naročili, naj počakam 1 ciklus - zaradi drugih razlogov sem počakala 2 in v maju zanosila -je pa tako, da ne vem, če je imela odstranitev pregrade kaj vpliva na takojšnjo zanositev, ker pred odstranitvijo pregrade sploh nismo delali na pridobitvi novega družinskega člana - pregrado je G odkril na moje vprašanje, če me lahko pregleda, da je zagotovo ni (ker je bila sestra operirana) in jo je našel

upam, da bo pomagalo in bodo poizkusi uspešniuser posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 10:10:43   
tane
hvala sazi, se pravi rekli so ti da počakaš 1user posted image , če ni skrivnost kdo te je pa operiral?
vem, da dr. tomaževič pravi počakat 1 in takoj v akcijo, medtem ko j emeni dr. ribičeva na pregledu (ona me bo operirala)rekla počakat 2. sem tudi na med.over.met čekirala pa pravi dr. pušenjak da bolje počakat 2, da se brazgotina, ki se pojavi ob odstranitvi res zaceli. no, jaz sem mislila upoštevat kar dr. tomaževiča dokler nisme prebrala tega od pušenjaka, kajti ta njegova razlaga se mi zdi logična.
zato sem pa tule to temo odprla, da vidim če bo katera kaj napisala.

ti si čakala 2 in kot vem (iz druge teme) da imaš doma zdravega 26mesečnegauser posted image , ki čaka na bratca ali sestrico.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 10:45:15   
sazi
hoj
operiral me je Tomaževič
naš mali navihanček je zdrav in čaka, da se ati in mami spet spravita na delo - da ne bo samo suhih treningov, ampak da bi tudi kak rezultatuser posted image

čakati ciklus ali dva? Kaj pa vem.  Meni se ni mudilo, pa tudi drugače res nisem želela zanositi prej kot po dveh ciklusih. SIcer gre pa čas tako hitro, da je potem verjetno bolje, da res počakaš š en dodaten mesec in se ne sekiraš, da si kaj narobe naredil, če slučajno pride do nesrečnega konca - drugače si pa lahko očitaš v nedogled, da nisi poslušal zdravnikov, pa čeprav govori vsak po svoje...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 11:11:28   
tane
saj to je tisto, potem bi se pa sekirala, če bi bilo kaj narobe. ampak ker se smatra da je dr. tomaževič št.1, dr. ribič pa št.2, no za nekatere tudi št. 1 na tem področju je še toliko težje. ima pa tudi dr. tomaževič smiselno razlago, da zato po 1user posted image , ker je vse sčiščeno in pripravljeno, no potem si ga pa vedi.
ker se mi je zdelo, da srečke nosečke, ki so jim odstranili pregrado ne obiskujejo več teh strani sem malo poiskala nazaj in najdla 2 punci, lindy in 2 sraki, ki sta imeli Op , so jima rekli po 1, in sta zdaj tam nekje v 25 tednu nosečnosti.
seveda za tiste, ki so imele težave pa ne vemo, ker verjetno niso tega napisale.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 13:44:25   
sazi
aha, o tem, da bi bile "razmere" boljše po 1. kot po 2. ciklu nisem razmišljala - kot rečeno, res nisem imela nobenih težav in tudi zanositi se mi ni mudilo - sem imela potem res srečo, da je šlo vse "kot po maslu"

kdaj pa so ti odstranili  pregrado? upam, da bo poseg pomagal obroditi sadove

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 13:58:12   
tane
ah, sazi jaz sem tista optimistka pri ne pričakujemo junija, ki šele čaka na Op, imam jo 13.5. pa sem zato na tisti temi, ker sem najprej mislila, da bova kar takoj po 1, zdaj pa še ne vem čisto in potem malo raziskujem...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 14:02:31   
crvicek
tane,

čeprav še ne sodim na to temo, ker še nimam izkušenj z zanositvijo in veš, da so me mučile prejšnji teden iste tegobe in sva se na koncu z mojim odločila da počakava 2user posted image . No in ravno ta vikend, sem se dobila z kolegico, ki mi je povedala, da je njena sodelavka tudi zanosila po prvi user posted image po operaciji (prof. tomaževič) in je začela krvavet v 5t in je zdaj na bolniški in pije Dabrostan. Ko mi je to povedala, sem se takoj spomnila besed moje G, ki pravi, da če sluznica ni dovolj debela, da lahko pride do slabše vgnezditve, to pa seveda vemo kam lahko pelje. Saj kot vemo, nam naši G nikoli ne povejo, pa mislim da tudi dostikrat ne vejo vzroka za krvavitve, sploh v tako zgodnji nosečnosti.

In potem nas begajo različna mnenja naših G, ali počakati 1user posted image ali 2user posted image ? Nihče nam ne da zagotovila , da bo po 2user posted image vse vredu, zato se lahko le tolažimo, da smo se odločile pravilno in upamo na najboljše za naše user posted image . Je pa res, da se potem, če gre kaj po slabem, ne očitamo, da nismo čakale 2 user posted image .

Tako ti svetujem, kot si ti meni. Ddloči se kot čutiš, ma mislim da če te tako bega ta strah, da je bolje da počakaš na 2 user posted image .

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 15:14:40   
tane
mogoče kompliciram, ampak jaz bolj gledam na to kot, da zbiram informacije, da bom potem lahko po operaciji imela kakšna bolj konkretna vprašanja za dr., ker tokrat se ne pustim več odgnati z, 'ja tako pač je, ali pa ' ja, saj še mi ne vemo' itd. prvič, ko sem zanosila sploh nisem komplicirala, ravno toliko sem se pozanimala, da sem jedla tifol, to je bilo pa vse, ostalo se je pa potem samo začelo komplicirat in je cela stvar ušla iz rok...oh, sicer je pa še več kot mesec do moje op.


(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 15:41:07   
crvicek
ne tane, saj ne kompliciraš, nisem tako mislila, ampak mislim, da je razumljivo, da če imamo za sabo že eno negativno izkušnjo, da si postavljamo cel kup vprašanj

jaz te popolnoma razumem

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 19:47:15   
giotti
Draga Tane,
da se na hitro oglasim z mojim mnenjem, kaj več pa še v kakšnem privat pisemčku v kratkem... user posted image

Skratka, tudi sama čakam na operacijo in zaenkrat si mislim, da bom počakala kar nekaj časa, ker je vsak poseg v telo gotovo neko nasilje nad telesom in telo potrebuje čas, da si opomore. Po tem, kar sem prebrala in po izkušnji iz splava je najbrž potrebno najmanj šest tednov, da rečemo, da je vse lepo zaceljeno... pa še da se malo sčistimo po KT in tudi sicer... zdaj pa, ali teh šest tednov pomeni ena ali dve M, pa bomo videle... Konec koncev, niti same ne vemo, kako se bomo počutile in če nam bo sploh pasalo čim prej v akcijo ali bomo podzavestno čutile, da še ni pravi čas. Bomo tudi videle, kako bo z izcedki po operaciji... pa če se bomo res tako hitro pučutile, da je vse okej tam spodaj, če me razumeš?

Skratka, sama dam veliko na svojo lastno intucijo, torej, kako se bom sama počutila. Pomemben pa bo tudi tisti pregled nekaj tednov po posegu, takrat ti bo tudi ginekolog znal kaj več povedati...

Ja, škoda da več srečk nosečk, ki so prestale to operacijo, nič več ne pokuka k nam. user posted image  Bomo pa me čez par mesecev tukaj ful vzpodbujale druge, a ne? user posted image

Si pišemo...

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.4.2008 20:13:48   
sazi
Še to bi dodala, da je treba priporočen počitek po operaciji vzeti resno. Jaz sem se sicer dobro počutila, krvaveti sem hitro nehala in sploh je bilo vse v redu z mano, ampak sem res počivala - cel teden, kolikor se je dalo. Je pa znanka vse to vzela bolj atko - za hec - kao, saj mi nič ni in je že po dveh dneh šla na nek ultra dolg sprehod, pa je začela ful krvavet in sploh je bila potem čisto boga - še dobro, da se ni kaj zakompliciralo. Tako da punce, pazite nase.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
10.4.2008 11:44:27   
tane
crvicek, saj nisem mislila nate glede kompliciranja, na splošno da ne bo katera pomislila.
sem pa tudi jaz zdaj slišala isto zgodbo, dr. tomaževič navodila, takoj po 1 zanositi pa ima punca zdaj krvavitve v 8 tednu in je Dabroston in se trese uboga revica.

giotti, nekaj zelo pomembnega si omenila, na kar sem pomislila zdaj, ko si omenila in sicer da se telo sčisti od KT, vidiš to je tudi en precej tehten razlog, da je morda le bolje počakati 2 meseca.
zdaj se vse bolj nagibam k temu da počakam 2user posted image , potem pa kot si rekla, še intuicija, občutki itd.
kot je bilo pri crvicku, kajne so ti dali zeleno luč ampak se ti nekako ne zdi pravi čas, tako, da bosta raje še počakala.

ampak zato raje malo raziščem zadevo, ker preden sem se lotila tega sem si rekla ah, bom kar pri prvi takoj probala.
saj bo, letos nam pa mora uspeti, čeprav se vse tako zavleče s temi pregledi in čakanji, da bo minili skoraj 1 leto od moje prejšnje zanositve.user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
10.4.2008 12:10:27   
crvicek
Tane,
ja meni je dal prof. tomaževič zeleno luč že po prvi user posted image , ma se še ne čutim pripravljeno, zato bova začela po naslednji.

Pri prejšnji nisečnosti sem si merila temperaturo in sem tako ugotovila, da imam O nekje 12. dan ciklusa. Zdaj pa je bil 12. dan ciklusa v nedeljo z vsemi znaki O, špikanje+sluz, potem pa spet včeraj in tudi jajčniki me full bolijo, tako da mi je res vse to novo. Zdaj sploh ne vem kdaj sem imela O, al v soboto ali včeraj. Mogoče je še zaradi tabletk, ki sem jih pila 2 meseca pred operacijo. Res čudno?

Pa še nekaj bolj intimnega.  Ko sva z mojim dragim po operaciji prvičuser posted image , sva občutila odnos čisto drugače. Mene me je ponavadi večkrat bolelo pri user posted image čisto na vrhu maternice, tokrat pa je bilo brez bolečin, čisto drugačen občutek. Tudi moj dragi je rekel da je imel zelo drugačen občutek, prej da se mu je zdelo kot da je maternica manjša.
Sem pa zasledila na Pušenjakovem forumu, da pri zelo velikih pregradah so lahko tudi bolečine pri spolnih odnosih in glede na to, da je bila moja velika kar 3 cm, bo to verjetno to.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
10.4.2008 12:42:18   
tane
hmm, no vidiš sem se še nekaj novega naučila. upam, da je zdaj veliko boljše, da so tudi užitki večji in predvsem brez bolečin.user posted image
tvoja pregrada je bila res velika 3cm tako, da j ečisto možno, meni so nanapotnico napislai subseptum, kar naj bi bila manjša ampak je dr. rekla, da je zaradi SS boljše da se odstrani, pa da naj bi bila manjša lahko še bolj problematična ker je še manj prekrvavljena.

drugače pa zdaj ko tole malo raziskujem, se mi zdi morda tudi malo sporno glede dr. pušenjaka in njegovih odgovorov, ker kot vem je on le splošen G, dobiva pa vprašanja o čisto vsem mogočem.
napisal mi je namreč, da naj za moj SS po njegovem ne bila kriva pregrada, ker se je zgodil tako pozno ampak nepravilno vraščanje posteljice v maternico. no, včeraj sem surfala po netu tudi po tujih straneh, pa so nekje napisali ravno to, kar je meni odkril primarij pred oz. med abrazijo in mi takoj svetoval naj grem k dr. ribičevi, in sicer da se pregrada odkrije pač v drugem delu ciklusa, ko nisi noseč, ali tudi v nosečnosti prvo trimesečje (meni je G rekla, da jo vidi na UZ, ampak da to ni nič takegauser posted image ), ali med abrazijo, ko ti odstranijo posteljico in pač točno vidijo oz. čutijo kje je bila vgnezdena, pa tudi velik sum na pregrado je če je SS v drugem trimesečju in je bilo s plodom vse vredu, kot pri meni, vse normalno razvit itd.
tako, da sem kar malo začela dvomiti glede njegovih odgovorov, ker le ni še tako izkušen in kot vem le splošen G.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.7.2008 9:18:04   
Inti_07
Pozdravljene, jst pa imam histeroskopijo sept. in moram priznati da me je kr malo strah. Moja gin. je rekla da je pregrada majhna, dr. Tomaževič pa da je kr velika in tako bom imela operacijo sept. A mi lahko katera kej več pove o histeroskopiji kako poteka koliko časa si notri? sem namreč nova na tem foru. Prav tako me zanima, ali prav ta pregrada preprečuje da bi zanosila, ker se z fantom trudiva že skoraj 1 leto pa ničuser posted image . POleg tega kontracepcije nisem nikoli jemala. Prav tako me zanima ali moram prositi ginekologinjo za KT (in kdaj je potrebno začeti z jemanjem le teh), zaradi sluznice? Dr. Tomaževič mi ni nič omenil!  Hvala za odgovore že vnaprej.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
9.7.2008 20:24:09   
crvicek
Inti,  kot si že prebrala sem imela operacijo v marcu. Prof. mi le omenil pitje tablet, ko pa sem šla po vpisno št. v ambulanto za naročanje, so mi dale sestre natančna navodila glede tabletk, za katere sem dobila recept pri svoji G. Hospitalizirana boš 3 dni, torej prvi dan prideš tešč, imaš krvne preiskave, G pregled in piješ samo juhico in tekočino ker dobiš za spit en sirup za odvajanje, saj moraš imeti za operacijo prazno črevesje zaradi delovanja peristaltike. Tako imaš prvi dan cel popoldne tekanje na wc, je pa fanj ker si na času in se lahko kaj pomeniš s cimrami. Drugi dan zjutraj sestre pregledajo kako smo pobrite (jaz sem se kar sama doma na nulo pobrila in to priporočam tudi tebi, ker če res ni na nulo, te pobrijejo sestre user posted image ). Aja, pred operacijo si moraš odstraniti ves nakit in lak z nohtov. Če si nemirna, ti sestre že prejšnji večer dajo apaurinček, ki ga spiješ zjutraj. Nato pa se začne kot po tekočem traku, sestra te odpelje v operacijsko in ko se zbudiš si že nazaj v svoji sobi. Sama operacija traja kake pol urce in ko se zbudiš čutiš podobne bolečine kot pri M, ma ti sestre takoj dajo nekaj proti bolečinam. Nekaterim mojim comram je bilo po nerkozi tudi slabo, ma meni ni bilo nič, že 2 uri po operaciji sem šla na wc sama. Sicer so me spremljali, ma nisem potrebovala pomoči. Osebje je res zelo, zelo prijazno, tako da če kaj rabiš ti takoj priskočijo na pomoč. Jaz sem bila zelo sproščena in me ni bilo strah operacije in to je po besedah sestre tudi razlog, da mi ni bilo slabo, saj nerkoza drugače deluje kot če si napet, zato pa dajo apaurinček. Naslednji dan zjutraj sledi še vizita pri doktorju, ki te je operiral in ti pove kako in kaj in počakaš še odpustnico ingreš domov. Bolniško sem dobila 7 dni in popiti sem morala še 1 ovojček tbl. Zeleno luč pa sem dobila po prvi pravi M, torej dejansko po 2 M.

Ne boj se, saj res ni huda operacija.




(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
10.7.2008 11:23:47   
Inti_07
Joj full ti hvala res!!! Si me lepo pomirila. Moja adeva je pa taka da sem imela neko vezo, ki mi je samo sporočila da v sept. ko bo konec menstr. pokličem in da bom takoj na vrsto prišla.  Torej če jo jst pokličem sept. ko bom mela konec menstr. in mi bo sestra tekla naj pridem takoj notri, kdaj potem naj grem h ginekologinji po KT? Mah najboljse da ji sporočim kdaj bom imela operacijo pa mi bo ze G povedala kdaj naj začnem z KT. Uglavnem full ti hvala si me zelo pomirila,..upam da bo sept. kmalu tukajuser posted image

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
13.7.2008 15:38:16   
giotti
Inti_07, če boš res takoj po M na operaciji, ne rabiš tabletk, ker bo sluznica še dovolj tanka za operacijo (to je namreč razlog, zakaj tabletke). Če pa slučajno se ti zgodi, da bodo kaj zavlačevali, pa začni jesti 3. ali 4. dan, ko dobiš M, stediril M na primer so zelo primerne. Potem ješ do operacije oziroma tudi po operaciji, če ti bo v škatlici še ostalo tabletk, skratka da poješ celo škatlico. Vse to so meni povedali ginekologi + na forumu od Pušenjaka sem prebrala praktično vse na to temo - sem si celo vzela dopust, da sem imela čas se izobraziti user posted image . Sicer pa naj te ne skrbi, operacija je res enostavna, sama sem jo dala skozi celo samo pod lokalno anestezijo in vse sremljala na monitorju.
Srečno user posted image  

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
23.8.2010 23:56:22   
kejt2
Hojla!

Ne vem, če sem čisto prav načela temo, ampak je drugje nisem našla (mislim pa, da je že nekje ta tema odprta).
Koliko časa po odstranitvi pregrade ste zanosile?

Kate

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
27.8.2010 7:40:11   
pussycat
Živjo Kejt2  user posted image

Jaz sem imela odstranitev pregrade pri dr.Tomaževiču 7.6.2010. Sedaj pa sem že user posted image v 9.tednu, uspelo je takoj v prvo user posted image

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
4.9.2010 20:25:17   
urau
no če ti bo kaj v spodbudo....je bilo pri meni tako da mi je moja G rekla da imam PCO in še pregrado, nisem imela nobene operacije niti nobenih tablet....zdaj imam 2 lepa otročička, eden je star 2leti drugi pa 4mesece, tako da verjamem da bo tudi tebi uspelo....bila pa sem tko čist flegma in si mislila če bo bo če ne pa ne in evo ratalo je....

hodim  pa G že 8 let pa mi je to rekla skoraj po 8 letih mislim HALO ne vem kaj naj si mislim a to nastane čes noč te ciste in pregrade ....vedno je rekla da imam lepo maternico in jajčnike potem pa kr enkrat k da je z neba padlo....to je bilo po prvem porodu....res pa je da sem na drugo zanositev delala ene 7 do 8 mescev ...

srečno

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
4.9.2010 20:33:00   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: kejt2

Hojla!

Ne vem, če sem čisto prav načela temo, ampak je drugje nisem našla (mislim pa, da je že nekje ta tema odprta).
Koliko časa po odstranitvi pregrade ste zanosile?

Kate



po 3 mesecih. Pred operacijo pa 2 leti ni uspelo.


_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu kejt2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
5.9.2010 12:26:04   
darsim04
jaz sem pa zanosila 2 mesec po operaciji imela sem jo 14.junija letos... no naj povem, da sem danes izvedela, da bova z mojim lubijem postala starša...

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Odstranitev pregrade in zanositev?
8.10.2010 10:24:35   
zvezdan
darsim04 user posted image iskrene čestitke obema.

Bi te pa nekaj vprašala glede na to da si še bolj na sveže po operaciji in se verjetno spomniš kako in kaj. Odkrili so mi pregrado in mi naročili na gin. v Lj. naj pokličem 1. dan menstruacije. Danes sem bila pri moji g. ki mi je dala napotnico za operacijo in predpisala Stediril M. Baje pa je potrebno pred tem opraviti še neke krvne preiskave in sečnino... Pa mi napotnice za odvzem krvi ni dala. Po moje bi mi mogla dati. Kaj ti misliš. Ali naredijo te preiskave na oddelku neposredno pred operacijo. Uam da nisem preveč zakomplicirala in boš vedela kaj mislim vprašatiuser posted image


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu darsim04)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?