|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oktobrski listki 2014
14.11.2014 10:16:36   
kamajuš
Drage mamice, odpiram novo temo, da bomo delile radosti in skrbi materinstva user posted image . Vabljene vse oktobrke, pa tudi tiste, ki ste malo pohitele ali zamudile user posted image . Pa tudi tiste, ki niste mislile postati oktobrke, pa so se vaši user posted image odločili namesto vas user posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 16:34:45   
Bett
Kamajuš user posted image , da si odprla temo. Prav poetično ime si nam nadela user posted image . Moj listek pravkar spi, sem pa ugotovila, da se prej pomiri v ležalniku, kot pa pri meni na rokah. To pa je posledica tega, da je večino časa v ležalniku, Medtem, ko se jaz ukvarjam z starejšim. Ubogo dete user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 17:36:01   
lafe
Pozdravljene! Moj fantek se je rodil 22.10. težki 3700g in velik 54cm. Imam pa eno vprašanje, če bi katera vedela..namreč mali mi bruha, poliva in včasih prav veliko, ni pa dneva da ne bi se to vsaj enkrat zgodilo. Tudi smrdi po bruhanju. To se dogaja kakšen teden. Sem omenila patronažni, pa ni posvečala neke pozornosti temu, češ da ni nič takega če se to kdaj zgodi da tudi bruhne v loku. Zdej me pa že ful skrbi, pa podremo kupček pa kljub temu včasih polije ali bruhne. V četrtek imava prvi pregled pri pediatru. Menite, da bi se morala prej pokazat na pregled? Drugače pa lepo dobiva na teži, od odpustne teže je že plus kilogram.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 17:50:04   
kar86
pa smo že na drugi temi user posted image ...en del je res za nami, sedaj pa se začenja drugo poglavjeuser posted image ...
žal se moj fantič ne želi dojiti, tudi v P so nam pomagali. težava so moje bradavice- tako da si pomagam z nastavki in pa ker je ful živ, ne more biti na miru in ga dela živčnega če počasi tečeuser posted image ...ko smo prišli domou tudi dodajamo mleko,ker velik poje in jst sm začela črpati si mleko-ampak mi ful časa vzameuser posted image ..koliko približno ml mleka pojejo vaši dojenčki?

in pa imamo krčkeuser posted image ... imamo vetrovno mazilo, ki ga namaženo 4-5 na dan. niso mogoče tako hudi krčki, imamo vseeno so.user posted image kupli smo tudi sab simplex kapljice, ki pa niso pomagale. kaj svetujete?
je zelo živahen in že zdj ga vse zanima naokrog, zato tudi malo spi cez dan,...zato tudi nič ne uspem,ker je vedno budenuser posted image .

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 18:38:08   
lila5
Pozdravljene!

Kar86, no vidiš, sem ti rekla...lahko greš še enkrat rodit user posted image Res so prijazni v Po!
Naša je tudi imela krčke oz. jih ima še vedno po malem....pa včasih jo zapre tudi po tri dni in ne more kakat, bogica! Včeraj sem ji skuhala sladko kamilico, pa tudi ni še kakala...Pri nas pa tudi niso pomagale sab simplex, pa sem kupila coli prev, pa vse je en šit, se mi zdi...Je tudi patronažna rekla, da so ti krčki nekako "dedni" in otrok mora čez to...se je pa posledično s krčki navadila na roke...torej ne more dolgo ležati, se začne histerično dret in jo moramo vzeti! Ah, kaj čmo..tudi prvega smo prenosili, ampak mi niti ni žal...tako hitro zrastejo...Tamala tudi spi pri meni, saj samo, če pogleda posteljico , se začne dret user posted image

Drugače pa čez dan včasih nič ne spi oz. itak na rokah bi spala, ko jo pa spustim dol, se že zbudi in tako vsakič, ko zaspi....No, ma važno, da mi spi ponoči! Na dudo jo na žalost nisem uspela navaditi user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 18:40:33   
lila5
Aja, kar86, tudi jaz sem v P in nekaj malega doma dojila z nastavki, dokler se niso dojke vpeljale, pa nekoliko "zmanjšale", da se je tudi dojka spremenila oz. bradavica! Tako je tudi mala takoj zagrabila! Imaš ful mleka????? Jaz zato nisem brez nastavka mogla dojiti, ker je bila bradavica velika , gladka user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 18:41:53   
lila5
Lafe, meni se tudi ne zdi nič čudnega, če poliva...moj prvi recimo ni nič polival, tamala pa ja, je pa razlika v tem, da ona ful poje oz. se še prejeda, pa zato potem kar je "viška" vrže ven user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 21:30:20   
kamajuš
O, mamike, sem se bala, da bom imela samogovore user posted image ! Super, da ste prilezle na plano.

Naš dečko je že dopolnil 6 tednov in to je res en mini razvojni mejnik. Že bolj registrira stvari okrog sebe in se zamoti. user posted image

Dojenje: mi2 se za1x polno dojiva, nekega ritma si še ni ustvaril. Opažam pa, da postopoma podaljšuje podoje - prej je želel jesti na vsako uro in pol, zdaj zadnje dni pa v povprečju na 2 uri. Koliko poje, nimam pojma. Poje pa kar konkretno, saj je v enem mesecu pridobil 1800g. Kar se kilaže tiče, leze proti 6kg, kar se pozna pri nošenju user posted image ...

Duda: se matramo, da bi jo sprejel, ker so jo vsi trije pred njim imeli in si res ne predstavljam, kako bo tale naš oktobrček nekoč zaspal sam, če ne bo imel dude. Ostali otroci so se namreč zelo kmalu naučili zaspati sami, ravno s pomočjo dude. Ampak user posted image jo vztrajno pljuva ven. Saj v avtu npr jo vzame in se z njo tudi potolaži, ampak jo moram praktično ves čas držat, druga leti ven. Si moram vzet čas in kupit še kakšen drug "model", mogoče jo pa ne zna obdržali not. Ja, saj vem, zvenim grozno, ko takole silim z dudico, ampak nam je pred tem mnogo olajšala življenje user posted image .

Krčki: moji otroci so vsi imeli precej močne krče, probali vse možno, kar obstaja. No, user posted image pa ima pravzaprav bolj blage krčke napram bratoma in sestrici. Že od prvega tedna dalje mu dajem Bio Gaia (ki na dolgi rok pomaga črevesni flori) in nič drugega. Pa namesto d3 sem se odločila za Dlux razpršilo, ker d vitamin rad še poslabša krče. Sicer pa se kar strinjam, da so krči nekaj, kar mora dat user posted image čez v zgodnji fazi prilagajanja. Eni so pač bolj občutljivi, drugi manj. Jaz sem se s krči sprijaznila in nam ni neke panike.

Spanje: če je v prvih tednih zaspal kar sam od sebe v posteljici, ga je sedaj nujno treba čez dan vzeti v naročje. Niti ne rabi dojenja, ni nošenja, samo stisk. Kar je še sprejemljivo. Se pa trudim, da ga potem čim hitreje odložim, včasih se še malo predrami in potem ali zaspi sam ali pa plane v user posted image . Ponoči hvala bogu zaenkrat spi, poje, se obrni okrog in spi dalje, tudi če se predrami, zaspi sam. Ampak sem pripravljena tudi na spremembe v tej smeri - torej ne pričakujem naivno, da bo večno tako. Sicer pa se zadnje dni ponoči zbuja na cca 4 ure, kar je OK.

Evo, sem se razpisala. Upam, da se boste tudi ve.

Če ima katera višek časa, lahko naredi seznam, da bomo vedeli, kdaj kdo slavi obmesečnico user posted image . Jaz osebno se ne bi javila user posted image .

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 21:33:19   
kamajuš
Lafe: če veliko poliva, a pridobiva na teži, potem se očitno "prenažira" user posted image . Jaz bi počakala do posvetovalnice ... Naš včasih pobruhca le malo, včasih malo več, odvisno, kako požrešen je user posted image .

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 22:59:18   
RH82
Najin fantek je bil pričakovan novembra, pa je presenetil 23. 10. Zdaj ima 3 tedne in je v torek bil še tehtan (zadnji obisk patronažne) in je le uspel preseči porodno težo - 3420 g. Imela sva težave z dojenjem že v porodnišnici in je precej padel s težo (iz 3320 g na 2960 g 6 dni po porodu). Prvi pregled ima pa šele 27., ko bo že 5 tednov star.

V porodnišnici so mi za dojenje svetovali velike nastavke, pa en dan kasneje še male nastavke, pa ni steklo. Sem sicer poskušala le v leže zaradi šivov, pa ni znal lepo preti nastavka. Brez mu je občasno uspelo celo zagrabiti bradavico za nekaj sekund. Potem se je pa izkazalo še, da nimam dovolj mleka (očitno ni bilo dovolj drežljajev z njegove strani) in mi je patronažna svetovala dojenje v sede, da lažje teče, pa sem si uspela samo raztrgati šive in odpreti rano. Na koncu sem začela uporabljati črpalko in mi na dobre dni uspe načrpati okrog 5 ml, se pravi skoraj nič. Če poskušam več kot 1x dnevno, pa niti nič ne priteče. Sem vedno manj navdušena nad črpalko, ker porabim precej časa (okrog pol ure) za tistih 5 ml. Desno joško imam itak nefunkcionalno (prazno z vdrto bradavico), leva pa ima premajhno bradavico. Sem se že odločila, da se ne bom več dolgo matrala s črpalko - me moti, ker nikoli ne vem, kdaj naj si začnem črpati, da bi bilo mleko čimbolj sveže. Po drugi strani pa vem, da je nekaj mojega mleka le dobil in da pač ne gre več. Vseeno ga pa sem ter tja le pristavim k sebi, čeprav mu ne uspeva ravno zagrabiti - ne ve, kaj naj z joški počne. user posted image

Drugače pa ima čez dan kar dolga obdobja budnosti, pa ga je malo problem zabavati. Paše mu biti po rokah, pa mu tega niti ne odrekam. Pogosto paše tudi meni, da si ga malo stisnem k sebi in polupčkam. Bo kmalu tako velik, da ga ne bom več smela lupčkat. user posted image Poskušam mu uvesti malo rutine, zdaj že en teden hodiva na sprehod nekje sredi dneva. Sem ugotovila, da lepo zaspi čim ga položim v voziček. Do zdaj je bil najdaljši sprehod 2,5 ure, več si ne upam, ker ga hranim nekje na 3 ure, pa flaške res ne nosim sabo. Zvečer pa ima obvezno kopanje (od torka), pa ga kar zmatra. Do zdaj se je kopal 4x in je samo 1x tulil po kopanju. Ampak zaspi pa skoraj s flaško v ustih.

Je pa sicer počasen za jesti in zraven vedno nekaj drema, požira ogromno zraka, pa občasno mu ne rata kupčka podreti in potem tudi kaj polije. Me moti, da požira toliko zraka, ker ga to gotovo ful moti. Občasno ima tudi pestre vetrove in se z mojim kar smejiva, ko ga slišiva sredi noči. Spi še kar ok ponoči. Se pa zbuja nekje na 3 ure. Zaspi okrog osmih, pa ima prvo rundo okrog polnoči, ko ponavadi kako uro razgraja, nato okrog 4ih, pa 7ih in včasih celo potegne do 10ih. Meni bi bilo sicer všeč, da bi več spal v kosu, ker je kar naporno vstajanje, previjanje in pripravljanje mleka. Edina prednost je, da lahko kdaj zanj poskrbi očka in lahko jaz odspim malo več v kosu. Sem včasih tako utrujena, da ga niti ne slišim, ko nisem na vrsti za nočno hranjenje.

Imam pa problem, da ful rad lula na previjalki. Mu šprica kar visoko. user posted image Naju še ni polulal, v porodnišnici je uspel malo zmočit eno sestro, je pa problem, da si pogosto polula oblačila med previjanjem in mi kdaj celo zmanjka oblačil prave velikosti, pa ga potem ovijem v 62 številke. Je bil problem, ker smo bili 10 dni brez pralnega stroja in sem malo prala na roke, malo pa nosila k sorodnikom. Ponoči je tudi pogosto pomočil posteljo, ker so mu spustile pleničke. Uporabljava DMjeve in so čez dan ok, 3 ure držijo brez težav, ponoči mu pa zaradi teže zlezejo kar nizko. Zdaj preizkušava pampers 1, pa so v pasu malo višje in še ni pomočil postelje, pa spuščava eno nočno previjanje. Prej sva ga morala pred vsakim hranjenjem previti, zdaj pa zdrži ponoči nekje 6-7 ur. Malo sem sumila, da mu ne zatisnem dovolj pleničke, ker je v pasu precej ozek (mu trakce prelepim enega čez drugega), samo verjetno so mu DMjeve nizke v pasu, ker se je pomočil vedno v pasu, ne pa pri nogicah.

Toliko za zdaj z moje strani. Sem se razpisala. user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Oktobrski listki 2014
14.11.2014 23:00:10   
MerlinaDaris
Heej!!
No, pa da se še midva z mojim listkom pridruživa.. Sicer ne živimo več v Sloveniji, sedaj smo v Nemčiji, pa še vseeno spremljam slovenske baby strani user posted image
Nam se je 05.oktobra pridružil fantek DARIS, težak 3480g in velik 51 cm, ob odhodu iz bolnišnice smo tehtali 3100g. Ga dojim, in mu dodajam adaptirano mleko BabyLove. Na začetku sva imela Aptamil PRE, pa je imel krčke ter po vsakem hranjenju se je pokakal, nato pa spet bil lačen. Ko sva zamenjala mleko, se je prebava sicer uredila, krčke smo pa trpeli en mesec, na kar sem ugotovila da mu tablete D3 ne odgovarjajo, saj so v sestavi z florom. V Nemčiji dobimo tabletke namesto kapljic za dobre kosti in preprečevanje rahitisa. Zdaj imamo tabletke prav tako D3 brez sestavine flora, in že 6 dni mirno spimo. Tudi razpoloženje našega lepotca se je spremenilo. Zdaj pa že tehtamo 5,500g. user posted image user posted image

Mene pa zanima, na katere pleničke prisegate? Jaz imam še sicer Pampers mini Neu Born 1. Kmalu pa greva na 3, pleničke do 9kg. user posted image

To bo to z moje strani.. Želela bi le še vsem družinicam čestitati ob rojstvu user posted image v Oktobru user posted image

user posted image dobrodošli malčki in malčice v Oktobru 2014 user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Oktobrski listki 2014
15.11.2014 16:39:38   
Bralkica
Pozdrav tudi od mene in našega sončka!

Prav lepo mi je brati vaše izkušnje in dogodivščine z user posted image ... Vidim, da je kar podobno pri nas.
Naj še jaz dodam svoje:
Dojenje: Ni šlo (boleče bradavice že med nosečnostjo, zelo občutljive, poskušali z nastavkom, iztiskala in dodajala mlečno formulo, fasala mastitis, antibiotik, sedaj iztiskam, ampak mu ne dajem zaradi zdravil, rada bi prenehala z iztiskanjem , ampak moram poskusit postopno, da spet ne fašem vnetje - ima kaka kakšen nasvet kako? - No nekaj sem na netu brala o tem ... Torej smo na melku v prahu in pridno papamo, rastemo ...

Duda: Jo imamo zelo radi, včasih preveč, nam pa večkrat pade iz ust in potem je vik in krik - upam, da se najde kdo, ki bo izumil patent za obdržat dudo v ustih ... hahah user posted image

Spanje: Ko me položijo v posteljico, najprej malo jokam, potem se POČASI umirim in zaspim. Zbujam se na cca 3-4 ure, popapam, se previjem, malo jokcam, če se mi ne spi, potem zaspim ...

Plenice: Poskusila Pampers - dobili pikice/izpuščaj. Poskusili Sparove, DM, Violeta - mogoče najbolj mehke Violeta. Večkrat spuščajo ponoči, ker naš korenjak pridno lula user posted image . Katere vam ne prepuščajo ponoči?

Krčki: Imamo, zaenkrat se da potrpeti, upam, da ne bo hujše. Dajem BioGaia, pa neke granule homeopatske, ampak ne vem če kaj pomaga - škoditi pa tudi ne more, kaj.

Sprehodi: Poskušamo izkoristiti vreme za vozičkanje, nam je lepo v košarici, samo ko je dež je treba biti noter - dolgčas ...

Sem se kar razpisala tudi jaz.
Se beremo še naprej. Lepo se imejte vsi skupaj.

Bralkica

(odgovor članu MerlinaDaris)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oktobrski listki 2014
15.11.2014 19:45:48   
Jenchi
Zivjo,

Obcasno sem vas brala ze na temi o nosecnosti, zdaj pa vas se tu spremljam. Sem drugic noseca, rok cez 1 teden. Vsem, ki imate tezave z dojenjem priporocam forum Dojenje na med.over.net. Meni je po prvem porodu ful pomagal. Na forumu delujejo svetovalke za dojenje organizacije La Leche Ligue, ki imajo nasvete za skoraj vse tezave v zvezi z dojenjem. Tako samo za info, ce bo kateri prav prislo. Lepo se cartajte se naprej :)

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Oktobrski listki 2014
17.11.2014 9:55:37   
lafe
No midva sva pristala v bolnici na opazovanju :-( v soboto je petkrat bruhal,zvečer v ogromni količini in prav v loku,ko sem ga nosila in podirala kupcka,kar teklo je po tleh. Sem se ustrasla in rekla mojmu,da gremo v bolnico kar. Na prvi vtis so rekli,da ne zgleda nič resnejšega, v 24 dneh je pridobil eno kilo od porodne teze,danes zjutraj je imel 4820g tako da težo ima lepo. Dobil je infuzijo za en dan. Ponoči ob dveh ga je zbudilo,ko mu je šlo na bruhanje in je zgledalo kot da bi neko kislino pobruhal. Zjutraj sva imela ultrazvok, čakam da mi povejo kaj je tam pokazal in upam da greva danes domov. Sicer polivanje me ne skrbi,ker pravijo da ni to nič posebnega,skrbi me to bruhanje v loku

(odgovor članu Jenchi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Oktobrski listki 2014
17.11.2014 12:56:18   
tincy23
Živjo!

Da se še jaz tukaj pridružim. Naša princeska se je rodila 26.10.2014. Težka je bila 3600g in 52 cm velika. Nimava nobenih problemčkov. Lepo se dojiva na 3-4 ure. Tudi ponoči, se je sedaj že lepo navadila da spi 3 ure. Sedaj še kar veliko spi, čez dan malo v vozičku, malo v ležalniku, ponoči pa pol noči prespi pri meni na sredini. Žal ne prenese svoje postelje. Ampak bo že, važno da se naspiva:)

(odgovor članu lafe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Oktobrski listki 2014
19.11.2014 21:17:59   
RH82
Našega fantka je začelo hecati črevesje. Že v petek se mu je pojavila driska, sicer je do ponedeljka odvajal samo 1x dnevno, pa smo ga vmes pogosteje hranili, da ne bi dehidriral. Potem se mu je pa še stopnjevalo do 3x dnevno driska. Sva bila že 2x na pregledu pri zdravnici, pa greva še v petek. Na srečo še dobiva na teži, kar je super, da se mu tole odvajanje ne pozna. Se mu pa pozna na razpoloženju, ker ga precej črviči, predno se pokaka in je cela kislica .Včeraj ga je matralo 4 ure zvečer, že tako je bil utrujen od odvzema krvi (je bil najbolj glasno bitje v laboratorijuuser posted image ), potem je bil pa še celo popoldne in do polnoči pokonci. Šele takrat se mu je uspelo pokakati in je kar na previjalki zaspal.

Sem pa danes zamenjala mleko, mi je zdravnica svetovala, naj poskusim kar z Aptamil 1 namesto Comforta, pa predlagala mi je Biogaja protectis kapljice z D vitaminom. Močno upam, da se mu izboljša stanje, ker je res naporno, ko je tako utrujen in nerazpoložen.

Kako ste pa ostale? Verjamem, da ni časa za obiskovanje foruma. Meni je danes bolj naključno uspelo, ker je mali zaspal ''že'' pred pol ure.

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Oktobrski listki 2014
19.11.2014 21:48:53   
kamajuš
Lafe, upam, da sta OK!

RH82,kaj pa naj bi pomenila ta driska? Ker za tako male se mi je zdelo, da itak drugače ne kakajo, no vsaj dojeni ne. Naš je pokakan n-x na dan user posted image ...

MerlinaDaris, si rodila v Nemčiji? Če ja, me zanima, kako imajo tam kaj poštimane te zadeve? Vem za DUnaj, da je tam kao poezija roditi user posted image ...

Naš pajac je začel nekaj štrajkat ponoči, včeraj se je zbujal na koncu že na eno uro. Tudi podnevi je bolj slabo spal. Zdaj pa ne vem, a je to tisti famozni poskok v rasti, ko več jedo, ali so se krčki poslabšali ... skratka, me je ravno razvadil, ko je že parkrat potegnil eno 6-urno spanje, da sem bila fino spočita, potem pa hladen tuš user posted image .

S sprehodi sva midva bolj slaba, ker naš fantič ali spi ali joka. No, sem imela zdaj 2 dni našo 5-letnico doma, da mi je bil malce v pomoč z animacijo in pestvanjem, pa se je tako genialno spominila na košaro montirati medvedke iz ležalnika. Pa smo začuda zmogli pol urni sprehod brez spanja user posted image , so ga tisti medvedki tako zanimirali. Tudi v ležalniku, če ni lačen ali ga ne zvija, se lepo zamoti s taistimi medvedki user posted image .

Sicer slavimo danes 7 tednom in dečko se že prav fletno na vsa usta smeji. Meni se je bolj sramežljivo že dober teden nazaj, zdaj se pa prav očitno in na široko smeji tudi bratcoma in sestrici in seveda vsi vriskamo zraven.

Prejšnji teden sem bila na prvem "servisu" pri G. Vse štima, ostala mi je še dobra kila viška (čeprav je trebuh še kar lepo okrogel user posted image ), ampak se ne sekiram, ker me otroci in non stop dojenje res kar precej izčrpavajo.

Časa za RR je res bolj malo, še tisto malo, kar ga imam, izkoristim za nujne dnevne stvari. Saj bo kmalu čas tudi za to user posted image !

Želim vam miren spanec, mene postelja že kliče.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Oktobrski listki 2014
19.11.2014 21:54:16   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: RH82

Našega fantka je začelo hecati črevesje. Že v petek se mu je pojavila driska, sicer je do ponedeljka odvajal samo 1x dnevno, pa smo ga vmes pogosteje hranili, da ne bi dehidriral. Potem se mu je pa še stopnjevalo do 3x dnevno driska. Sva bila že 2x na pregledu pri zdravnici, pa greva še v petek. Na srečo še dobiva na teži, kar je super, da se mu tole odvajanje ne pozna. Se mu pa pozna na razpoloženju, ker ga precej črviči, predno se pokaka in je cela kislica .Včeraj ga je matralo 4 ure zvečer, že tako je bil utrujen od odvzema krvi (je bil najbolj glasno bitje v laboratorijuuser posted image ), potem je bil pa še celo popoldne in do polnoči pokonci. Šele takrat se mu je uspelo pokakati in je kar na previjalki zaspal.

Sem pa danes zamenjala mleko, mi je zdravnica svetovala, naj poskusim kar z Aptamil 1 namesto Comforta, pa predlagala mi je Biogaja protectis kapljice z D vitaminom. Močno upam, da se mu izboljša stanje, ker je res naporno, ko je tako utrujen in nerazpoložen.

Kako ste pa ostale? Verjamem, da ni časa za obiskovanje foruma. Meni je danes bolj naključno uspelo, ker je mali zaspal ''že'' pred pol ure.



Zgleda, da so vas krčki "napadli". Jaz se kar izogibam d3, sem kupila Biogaia brez d vitamina. D vitamin pa doziram, kot sem že napisala, z razpršilom, ker ga je treba pošpricat pod jezik in se absorbira preko sluznice. Tako ne obremeni direktno črevesja. Jaz sem zadovoljna, ker so krčki res bistveno manj intenzivni kot pri ostalih 3 otrocih (OK, ni nujno, da je kriv d vitamin, ampak jaz sem se mu vseeno ognila).

So pa res bogi teli naši user posted image , tako nebogljeni, pa praktično nič ne moreš, ko jih zagrabi user posted image . Ampak očitno morajo dati to fazo prilagajnja čez, da se črevesje navadi.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 9:42:09   
RH82
Kamajuš, naš fantek je že od začetka kakal le 1-2x dnevno, pa blato je bilo rumene barve in bolj gosto, zdaj pa je temno zeleno, čisto tekoče in še bolj smrdeče. Je očitna razlika, tale driska mu kar teče ven. Se včasih sliši tudi ''pretakanje''. Sem enkrat slučajno govorila s patronažno, kako ločiti drisko od običajnega odvajanja, ker so že navadni kakci precej bolj tekoči od ''odraslih''. Pa mi je rekla, da se kar očitno vidi razliko, ko je toliko bolj tekoče. Danes je bilo blato že bolj rumene barve in upam, da se mu pomiri v nekaj dneh. Je grozno naporno, še najbolj to, da mu ne morem nikakor pomagati. user posted image

Me pa preseneča, če se ve, da kapljice D vitamina lahko poslabšajo krče, zakaj se ne bi D vitamina dodajalo v kakšni drugačni obliki. Tele Biogaia so sicer verjetno precej dražje od Plivita, ki je na recept, ampak dojenčku tudi odtehta kakšna ura spanja, ki je ne zmotijo črevesne težave.

Glede sprehodov je pa naš ravno kontra tvojemu, Kamajuš. Spi v vozičku, dokler ga ne prinesem v stanovanju. Enako za lupinico. Zaspi že skoraj takoj, ko gremo skozi vrata. V stanovanju pa niti 5 sekund ne zdrži v lupinici. Zdaj ga odlagam kar na tla, na igralno blazino, ko moram na WC skočit. Se vsaj ne krega. Doma pa bolj malo spi. Včeraj je sicer celo popoldne, ampak je bil ekstra utrujen, pa vmes je imel pregled, potem smo šli pa še skupaj v trgovino in je kar potegnil.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 9:57:20   
Hope2
Sem anonimna iz nosecniskega foruma.

Moj je dojen, in ima vse od rumeno tekocega blata, pa vse do sluzastega zelenega tekocega kakija. V bistvu je vedno tekoce skor kot lulanje in to po 4-8x na dan. Ne vem kako je, ko je na flaski, ampak za dojene je to nekaj normalno.

Jaz sem vecraj bila pri pediatru in sva dala skozi prvo cepljenje (pri nas se cepi pri 2 mesecih), je herojsko preneseluser posted image . Pardon prvo cepljenje je dal skozi ze ob rojstvu (hepatitis in tuberkuloza). Cez 2 tedna pa se cepljenje za pnevmokok in rotavirus. Ful cepljenjuser posted image , ampak tak program je tu in nimam kaj brskat.

Tezek 4,8 kg in velik 59 cm. Suhi velikan. Se ze iz kravic kotali in prijema stvari- igrace. Drugace pa je tudi zelo priden in lepo spi. Sem pa ugotovila, da mu moram dat bio gaja kapljice zvecer pred spanjem in potem imamo mirno noc, brez napenjanja in brez kakanja, prdenja.... ki ga je samo zbujalo. Mi je pa pediatrinja vceraj rekla, da otroci katere mame so jemale v casu nosecnosti ali v casu poroda ali v casu dojenja antibiotik.... da bodo otroci zelo verjetno imeli tezave z crevesjem in kolikami... zato tudi super za probiotike.

Nasmeski so pa res tako veliki, jaooo kaki cukri so, ko se smejckajouser posted image

D3 dajem, tudi prvemu sem, ceprav sta imela oba krce. Pri nas ni povezano. Pri prvem so krci celo prenehali, ob uvedbi D3, pri drugem otroku pa tudi ni razlike. Zal se D3 uvede ravno v casu, ko otrok dobi tudi krce in veliko jih kar povezuje... Pac probas nehat dajat, ce je bolje ne dajes in pocakas, kak mesec ali 2 in potem ko se crevesje uredi, mu ponovno uvedes. Ali pa izberes drugo vrsto D3.

Vozickanje; pri nas ni problema. Imamo lepo vreme, mali se 5 minut igra, potem zacne jokcat, ga prevrnem v najljubsi polozaj (pol bok, pol trebuh), mu dam v roke plenicko in zaspi v parih sekundah. spi 30 minut, ce se nisva doma, ga spet dam na hrbet in se igra dokler ne prideva domov.

Ce greva v trgovino ali na kavo, pa ga najraje nalozim v sling oz mini monkey- tam pa itak takoj zaspi in veliko dlje casa spi.



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.11.2014 10:13:10 >

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 10:03:46   
kamajuš
Ja, kakanje tudi pri našemu spreminja barvne odtenke: travnato zelena baje pride od krčev, zenfasto rumena je pa user posted image . Pri nas to pravilo kar velja, točno vem, kaj lahko pričakujem user posted image .

Glede vitamina d ni nekega pravila, ampak enim rado poslabša, zato sem se jim jaz preventivno izognila. Biogaia so pa na dolgi rok sigurno ok, čudežev pa seveda ne delajo. Meni se zdi, da so nam prišparale hude muke, ki so jih prestajali ostali otroci, sem mu jih pa začela dajati že zelo kmalu -doziram jih pa na žličko skupaj s komRčkovim čajem. Se je v teh tednih naučil ž lepo po žliçki popit user posted image .

Sicer je pav optimalnih pogojih pravi dobrovoljček, pa tako se trudi, da bi kaj povedal, ker mi ves čas klepetamo user posted image . Zelo rad ima tudi glasbo, saj smo zelo glasbena familija: en dečko brenka na kitaro, drugi igra violino, mala pa ves čas poje. Potem se jim pa še jaz na klavirju pridružim, pa imamo noro hißo user posted image . Amoak user posted image je vajen že iz user posted image , to se pa res vidi ...

Evo, RH82, bova imeli zgleda dvogovore user posted image ...

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 10:05:09   
kamajuš
O, nisva sami user posted image ! Hope, katera anonimna, tista iz tujine?

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 10:14:41   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

O, nisva sami user posted image ! Hope, katera anonimna, tista iz tujine?


jauser posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 10:30:02   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

O, nisva sami user posted image ! Hope, katera anonimna, tista iz tujine?


jauser posted image


Se te spomnim še od pred par ler nazaj, verjetno od ta prvega dečka - kateri letnik pa je?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Oktobrski listki 2014
20.11.2014 14:07:00   
Bett
Jaz sem še tudi tu, ampak me ipad neki zajebava im mi že 2x ni objavil.

V glavnem jaz sem srećna, da je mala tako pridna, ker mi triletnik s svojimi izpadi požre vse živce in čas user posted image .
Krčev zaenkrat še nimamo user posted image , kakec je sicer kdaj pa kdaj zeleno obarvan, ampak dretja ni. Kaka 100x na dan, s plenicam ne špara. Včeraj se mi je pokakala 3x v 1 uri in sem bila kar vesela, da nisem na pralnih plenicah.

Trebuh pri meni še tudi ni šel nazaj v prvotno stanje, niti ne kilogrami, ampak sem dobre 3 tedne po porodu, tak da še imam čas. Verjetno pa tudi z vsakim naslednjih otrokom, se je težje znebiti trebuha, zaradi ohlapnosti.

Kamajuš to pa je prednost velikih družin, da potem starejši otroci animirajo in pomagajo. Moj mali nima časa za nić, ker skoz dela user posted image (je mala kopija svojega očeta, za njim ponavlja vse).

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?