|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Omahujem...
10.5.2005 9:33:44   
Anonimen
Jutro!8)

Nasvet potrebujem, čeprav sama vem, kaj mi je storiti, ampak je to meni zelo zelo težko.:((
Preden sem rodila, mi je bilo vse kao jasno. Če je katera imela takšen problem z preživnino, je nisem razumela zakaj omahuje. No sedaj vem…
No problem je sledeč…preživnina..ni redna, en teden pred in teden po datumu moram klicariti, prositi..itd…zakaj?:(:(:(
To mi ni potrebno, saj je zelo eazy, grem na sodišče, dam poizvedbo na TTR in premičnine in nepremičnine, dva meseca in je vse urejeno. No medtem pa si lahko sposodim denar za osnovne življenjske potrebščine, pa ne omenjam položnice in najemnino za stanovanje. Sposoditi, to ne gre, ker ne vem kdaj dobim denar…
Poizvedbo napraviti, nekako težko to naredim.
Imam vse papirje doma, napisane, vse sem se pozanimala…pa vseeno ga še kličem, da bi nekako mimo tega napravila.
Zakaj bi morala vsak mesec premišljevati, bo prišlo nakazilo ali ne bo…kaj sedaj?
Najbolj pa me jezi to, da reče, sem nakazal, pa seveda ni…zakaj ne reče, ta teden še nimam, drug teden bo…pa bi mi bilo lažje, tako pa sem v negotovosti.:grrr::grrr::grrr:

Ne želim mu škoditi, ker ga imam neizmerno rada, saj mi je dal tega lepega fižolčka, ki je moja sreča…pa vendar…odgovornosti nimam samo jaz, tudi on kajne…če ga že ne obiskuje in ne sodeluje v njegovem odraščanju itd..naj vsaj nakazuje preživnino zanj…
Joj, kako težko je na sodišču to napraviti..odlašam in odlašam…zakaj je tako težko?
Ne morem ga niti dobiti na telefon, da mu povem, da enostavno moram to narediti, ker ne želim, da ne ve nič o tem…
Sem pa zelo zelo utrujena in naveličana tega čakanja, klicanja, itd…
Prijateljica mi je rekla, dokler ga ne bom zasovražila(je pa na dobri poti, da se to zgodi, sam zaradi denarja), ne bom mogla trezno razmišljati…naj razmišljam v dobro otroka.
Vem, da ima prav…pa spet…:zmeden2:
Če grem na sodišče, me bo on zamrzil, s tem tudi najinega otročka…če ne grem, se bom vsak mesec morila s tem.
Vem, odgovor je na dlani, pa spet…kaj če nima denarja sedaj, recimo da nakaže čez teden dni, jaz pa kr na sodišče…in sem že vsa mehka, ko pomislim na to možnost, da mu delam krivico itd…

Prava goska sem, en trenutek sem trdna, drug pa…Še eno lovsko mi je prodal ta teden oz. prejšnji, da se mu zdi preveč denarja, da otrok ne porabi toliko. Za edinega sina ne bi dal, a za druge punce pa lahko zapravlja..opa…ko pa na to pomislim, pa me daje jeza, ta jeza kliče sodišče…kaj si želi za sina, da životariva ali da ima tisto kar potrebuje. Niti igračke mu še ni prinesel.:grrr:

Tako, naj pošljem dokumente na sodišče ali ne? Naj ga še enkrat pokličem prej?
Pre*leti denar in vse skupaj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Premišljujem že o tem, da mu rečem, da se odpove otroku v celoti, pa nobenih problemov več. Ampak, po drugi strani pa…to pa ne. Je njegov sin in je prava kopija njega. Ne, to tudi ni rešitev…kaj je rešitev?

Morala sem se izpovedati, ampak niti slučajno ne anonimno, ker če mu poročajo, naj mu to tudi sporočijo, da bom šla v skrajnost. No pa sem se odločila, da to naredim…sam prej ga bom še poklicala. Evo, spet omahujem.:ups::ups::ups:

Prosim vas za podporo.:rozica:
Poslati ali ne poslati...to je sedaj vprašanje:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Omahujem...
10.5.2005 9:41:23   
karmy
najboljša in edina rešitev: pojdi na sodišče, toži ga! povej tvojo situacijo, da enkrat plačuje, enkrat ne, da nikol ne veš ali bo, in da pač morš plačevat položnice...

res, če ne gre zlepa gre zgrda...jzt mam srečo da se moj bivši boji sodnih zamudnih obresti, ker so baje ogromne, in pridno nakazuje, seveda sva u kar dobrih odnosih... čeprav sm ga tožila lani... :hudicek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Omahujem...
10.5.2005 9:45:24   
Magi*
težko ti kaj pametnega rečem, ker nisem v tvoji koži. zdi se mi pa grozno, da se moraš iz meseca v mesec "nategovat" za fičnke, ki pripadajo tvojemu sinku. tudi ne razumem očeta, ki noče imeti nič s svojim otrokom... ampak to je že druga zgodba.

jaz bi najbrž to naredila že zdavnaj, še posebej, če bi parkrat naletela na gluha ušesa in sprenevedanje. tega ne prenesem. ampak to bi naredila jaz, ki zdaj tako razmišljam, ko nimam teh problemov. vprašanje pa je, kaj bi storila, če bi bila v tvoji koži...

:rozica:


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Omahujem...
10.5.2005 9:49:48   
Anonimen
A veš kaj, saj slabše sploh ne more biti. Otroka ne vidi, se zanj ne zanima, ni mu prinesel še ničesar, ne oglaša se ti na telefon... Ti si vse naredila, kar je v tvoji moči, ampak če se človek "ne pusti", se pač ne. Poslabšati položaja itak ne moreš, zato kar pošlji te papirje. Če te zasovraži, pa te. Kaj pa imaš sedaj od tega, če te ne? Ali pa otrok? Nič. Tako bo imel morda vsaj reno preživnino, edino to lahko pridobiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Omahujem...
10.5.2005 9:53:09   
dory
Se strinjam s splisni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Omahujem...
10.5.2005 9:57:09   
Jančika_
Ni videti, da bi on do zdaj kaj naredil zate in za malega. Po moje ni razloga, da bi ti karkoli počela zanj.

Verjetno ti bo večina napisala, da pojdi kar lepo na sodišče, dvomim pa, da boš to res naredila. Šele ko boš sama pri sebi razčistila, da ti ta človek ne pomeni nič več, bo šlo. Ker ko ti ne bo pomenil nič, ti bo tudi vseeno, če te zasovraži.

Upam pa, da se motim in da boš pogum za ta korak zbrala čim prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Omahujem...
10.5.2005 9:57:18   
emaa
kar na sodišče, čeprav to da mu trgajo z TRR, moraš vsako leto ponoviti (nesramnost, kot da naslednje leto ne rabiš denarja), tako bo vsaj kaj dal, saj mojega očeta mora mami tudi vsako leto tožiti za te preživnine, za druge stvari ma pa denarja dosti, otroci so pa zatonj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Omahujem...
10.5.2005 10:01:30   
NinKa
Tut jaz se strinjam s Splišni,
kaj ti mar, če te zamrzi ali ne,....če ne kaže interesa za svojega :duda: pol pač noče, tega mu po moje ne moreš vsilit, ampak preživnino pa potrebuješ, kolikor sem iz posta razbrala.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Omahujem...
10.5.2005 10:14:21   
Annny
Gekko,

eno stvar pomisli: da ga boš morala vsak mesec 'fehtati' takole za denar še vsaj naslednjih 18 let...če ne boš tega enkrat za vselej ZDAJ uredila.
Vem, da se boriš sama s sabo, ampak to preprosto STORI, pa bo.
Nimaš kaj izgubiti, lahko samo pridobiš.
Saj vem, ženska čustva so zapletena res in taki p......, kot je ta tvoj bivši, to dobro vejo in tudi s pridom izkoriščajo.
Samo POJDI in ne izgubljaj energije s pisanjem, kako ti je težko- pa brez zamere:rozica::rozica::rozica::rozica:
Jaz vem, da vama bo z malim Gekkotom uspelo.. samo te čustvene odvisnosti se moraš nekako rešiti...samo reci si, da to počneš za sinčkovo dobro..pa bo šlo, boš videla;)

Držim pesti!!!!:miska::miska::miska:
Pa sporoči potem, ko boš odposlala papirje;)

Lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Omahujem...
10.5.2005 10:29:36   
piščanc
glede na to, da mu še ni prinesel igračke in da misli, da je preveč denarja za otroka - SODIŠČE. ali pa mu vsaj zagrozi, da bo vedel, da ni šale.
Tudi on ima odgovornost, če lahko plačuje ostale obveznosti na rok, naj poskrbi da bo tudi tebi plačal, saj ne boš obogatela zaradi tega, samo za otročka gre.

Pa veliko sreče in upanja v dobro.:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Omahujem...
10.5.2005 10:39:39   
darjatimci
Predvsem ne bodi tako uvidevna do njega,poskrbi zase in otročka to naj ti da moč da boš naredila kar je treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Omahujem...
10.5.2005 10:43:57   
Mina1
"...Ne želim mu škoditi, ker ga imam neizmerno rada, saj mi je dal tega lepega fižolčka, ki je moja sreča…pa vendar…odgovornosti nimam samo jaz, tudi on kajne…če ga že ne obiskuje in ne sodeluje v njegovem odraščanju itd..naj vsaj nakazuje preživnino zanj…"...

no, saj si sama napisala. A ti pa moraš biti uvidevna do njega, on pa do vaju ni. Ne odlašaj in pojdi na sodišče.

Vem oz. verjamem, da je težko, ampak življenje ni vedno z rožicami postlano, zato vzami, kar vama pripada, če me razumeš. Vsaj to lahko naredi ON, na preživnino mislim.

Držim pesti za vaju,

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Omahujem...
10.5.2005 10:54:44   
Gina
Jaz se ful strinjam s Splišni. Pa še nekaj: dokler te ne bo spoštoval, te bo "nategoval" za denar in dokler te ne bo spoštoval, bo grdo delal s sinom. Ali bi rada, da še tebe sin ne bo spoštoval, ker si se vse življenje pustila takole izkoriščat? Ampak točno to se bo zgodilo, če se ne boš potegnila zase in za sina. Naredi to za sina, če zase ne moreš!!! On si zasluži tisti denar. Ne le to, zasluži si ga precej več, kot ga dobiva. Ali imaš bivšega raje kot otroka? Zmeraj si postavi to vprašanje, ko ne boš vedela, kaj naredit. Pa naj se ti ne smili. Ti si gotovo v mnogo težjem položaju kot on, pa vedno optimistično gledaš na svet, pa nikoli še nisem videla, da bi bila do koga nesramna. Zdaj pa se le potegni za otroka. Ne da bi ga obvestila!!! On ve, da groziš in da dokler groziš, ne boš nič izvedla. Čez eno uho mu gre notri, čez drugo ven. Pojdi na pošto ali csd, ali kam že in oddaj papirje. Takoj zdaj pojdi, da se slučajno ne premisliš!! ZDAJ!:bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Omahujem...
10.5.2005 11:01:48   
CUKRČEK

Najprej mu povej, da če se bo tako nadaljevalo, da ga boš na sodišče dala......če se kljub temu ne bo "spravil k sebi" ga res toži.

Jaz bi tako naredila. NAjbrž je res težko, toda sin je pa le upravičen do denarja. Če ga ne da zlepa, ga bo pa zgrda.

Zakaj bi pa ti morala biti dobra do njega, če se on tako obnaša?!? Kakor bo sejal, tako bo pa žel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Omahujem...
10.5.2005 11:08:48   
kofetek2010
če boš dala izvršbo ga boš rešila skrbi, ker mu bodo direkt od plače trgali in mu ne bo potrebno razmišljat, da mora it na banko :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Omahujem...
10.5.2005 11:17:54   
Mina1
:bravo: JANA 73,

pa-pa Mina1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Omahujem...
10.5.2005 11:35:14   
nejcko
Najprej nisem hotela sploh nič napisati, ker v takih primerih res nimam na zalogi lepih besed, pa tudi ostale so ti že napisale, kar bi ti tudi sama, ampak mi živčki ne dajo, da ne bi.
Res ne razumem, koliko časa more preteči, da nekatere ženske dojamejo resničnost situacije. Vem, čustva so včasih res neobvladljiva, ampak da pa nekdo nima toliko samospoštovanja, da se pusti nekomu nategovati v nedogled, tega pa res ne razumem. Sploh če je v igri otrok. In povrhu vsega, se ti bolj smili on, nočeš mu delati krivice, pa ... ja bog pomagaj, draga moja, a tvoj sin se ti pa nič ne smili? A sama sebi se pa nič ne smiliš? Tip te nateguje kot elastiko, smeji se ti v obraz, ti pa premišljuješ, kako bi ga obvarovala vsega hudega. Žal, ne morem in nočem razumeti tega.

Imam zelo dobro prijateljico. Sta se s tipom razšla - tip jo je tako zmanipuliral, da sta šla kokr sporazumno narazen, čeprav je on imel drugo - in posledica tega je bila dve leti trajajoče podajanje otroka sem ter tja, najvišji plačilni razred vrtca, nič otr. dodatkov, nobene preživnine, skratka kot da sta še vedno skupaj. Dve leti jo je tip obračal kot list v vetru, okoli pa govoril, kakšna tepka, da je. Dve leti je trajalo, da je prijateljici končno kapnilo, da tako pač ne gre več naprej in je šla na sodišče. Ampak koliko solza z njene in otrokove strani je bilo potrebnih, da je ženska končno dognala, da je tip ena navadna egoistična s...

Draga moja, čim prej se postavi zase in predvsem za svojega otroka. Oče gor ali dol, ker je očitno itak samo na papirju. Pa še to mu je odveč, kot kaže.
Naredi si seznam vseh plusov in minusov, pa boš hitro skapirala, kaj ti je storiti. In tip naenkrat sploh ne bo več tak revček, kot se ti zdaj zdi.

Oprosti, če sem bila groba, ampak iz izkušenj vem, da take ženske žal potrebujete eno krepko v rit, da se kaj premakne. Želim ti pa iz vsega srca, da bi se stvari čim prej zasukale v vajino prid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Omahujem...
10.5.2005 11:46:12   
polona2
Se strinjam s predhodnico, toliko hudega ti je naredil oče tvojega otroka, ti pa ga očitno še nisi pozabila oz. še vedno čakaš, da boste "one happy family",
ti si zaslužiš boljšega partnerja in tvoj otrok boljšega očeta,
saj bi lahko napisala cel roman, ampak ti bom svetovala samo eno, v roke se vzemi in se nehaj slepit, v dobro svojega otroka, a mora tvoj bivši res drva na tebi cepit, da boš razumela, da mu je vseeno, za konec mi oprosti, če sem bila groba, uf, me je razkuril:grrr:.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Omahujem...
10.5.2005 11:58:58   
amadeusa
ne premišluj pošlji vse papirje na sodišče ne zardi sebe zaradi otroka, ker si to zasluži, če že ima neodgovornega "očeta", ki to ne zna bit. jaz takim moškim pravim biološki oče, ker drugače mu ne moreš reči, oče je tisti ki za otroka nekaj naredi tako kot dobra mati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Omahujem...
10.5.2005 13:56:59   
Anonimen
Poglej, tvojo zgodbo spremljam že od lanske pomladi, ko smo nestrpno čakali na tvoj porod, ko so te pošiljali iz porodnišnice vztrajno domov in nazaj, ... Že takrat sem te občudovala, da si sama za vse, za svojega otročka, da živiš sama, da nimaš prav nobene pomoči. A vedno sem v tvojih besedah zaznala, da si še vedno zaljubljena vanj, pa čeprav se je prikazal vsake kvatre enkrat.

Zdaj pa je že leto naokoli, pikec bo star že leto dni, stanje pa še vedno enako. Zdaj pa se boš morala vzeti vkup in narediti konec temu v svojem srcu. Če bi bil resen in bi si želel življenja s teboj, bi prišel nazaj že lani, ko se je Nejči rodil, kajne? Mene bi zelo bolelo v srcu, da bi pokazal tako malo zanimanja za otročka, da mu ne bi nič kupil, da ga ne bi prišel nikoli pogledat, jaz pa tako ponosna na svojega otročka. Ne vem, pri meni bi že to bil dovolj velik razlog, da bi ga zamrzila.

Življenje ti bo prineslo tisto pravo ljubezen, ki se trenutno nekje skriva in bo slej ko prej prišla na plano, zato se ne sekiraj. S takim moškim tako ali tako ne bi bila srečna, ker ne zna z otroci. Če bi znal, mu ne bi bilo težko nakazati obvezne preživnine, pač pa bi dal še kaj dodatno.

Strezni se in takoj odpošlji papirje. In vedi, da te veliko mamic, vključno z menoj, zelo občuduje, da vse zmoreš sama.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Omahujem...
10.5.2005 14:20:27   
Anonimen
Hvala vam!
To sem potrebovala, malo poguma.
Papirji poslani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blacky, ne ne zaljubljenost...bila sem, no še vedno sem prijazna, sam da pride malo pogledati malega...taki lepi srček, pa ni deležen občudovanja z njegove strani. Da ga pogleda in mu pokaže vse kar zna, da vidi kaj sva ustvarila...pa je očitno tudi to težko.
Kolikor ga poznam, je potrebno lepo okoli njega, sam sem se naveličalaaaaaaaaaaaaaa. Prav utrujeno se počutim, ko moram in sem prijazna, čeprav bi najraje včasih..hgkjjgnsdjjjnkjj:grrr::grrr::grrr:.

Ampak, sedaj so papirji oddani9nebesa9nebesa9nebesa

Hvala vam za odločitev in ker ste mi vlile pogum.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Omahujem...
10.5.2005 14:23:05   
Jančika_
Gekko, bravo! :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Omahujem...
10.5.2005 14:24:03   
Lenny
:bravo: :bravo: :bravo: Ostani odločna!!!!
Vse dobro tebi in Nejcu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Omahujem...
10.5.2005 14:30:24   
Anonimen
Bravo, četitam!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Omahujem...
10.5.2005 14:36:21   
kofetek2010
:bravo::bravo::bravo: mami!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?