|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponoči preveč popije
17.3.2009 9:27:19   
Žaži
Imate kak predlog kako naj leto in pol staremu sinu zmanjšam količino popite tekočine ponoči, ker to koliko popije ni več čisto normalno in najbrž niti zdravo za njegov organizem. Popije namreč vsaj 1 liter od večera ko gre spat, se pa zna zgoditi da tudi večuser posted image . Kako zgledajo plenice, premočena pižama, premočena postelja najverjetneje ni potrebno podrobno razlagatiuser posted image . Po novem ga moram ponoči celo previjati, pa to ni bilo potrebno od rojstva dalje. Saj ne da je težko, njemu ne ugaja to nočno premetavanje in odkrita rita, čeprav ga previjem v postelji in čim bolj pod blazino na toplem.

Je pa zadeva takšna, da je po ukinjenem nočnem obroku mleka pri 7 mesecih spal celo noč brez prebujanja do njegovega 15 meseca, nobene potrebe po pitju ponoči ni bilo. Takrat se je pa naenkrat začel ponoči ponovno prebujati, duda ni bila več dovolj in sem mu ponudila za piti. Resnično iz enega dneva na drugi je ob teh nočnih prebujanjih začel toliko piti, da sva sedaj v treh mesecih prišla na 4-5 flašk čez noč. Če mu želim dati samo par požirkov in mu umaknem stekleničko joka tako dolgo dokler je ne dobi in takrat popije kar celo stekleničko od same ihte. Groza no, tako res ne pridemo nikamor, ker dudo samo pljuva ven in jo odriva, sploh ga ne morem nahecati da nebi pil.......

Hvala.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 9:34:56   
metuljčica1
Naša je sicer stara 21m.Je ponoči ves čas pila z lončka, bolj je pila preden je zaspala, potem je tako spala celo noč.Ker je dva meseca čez dan že brez pleničke, smo poskusili tudi ponoči.Ampak če smo hoteli da ne bo toliko lulala smo morali odstraniti tudi lonček.Ima ful rada kužke in sem ji pač zvečer natvezla, da je njen lonček vzel kuža in da ga ni več.Zdaj ji pač dam požirek dva soka, potem gre lulat in spat.In tako tudi ponoči ne lula več, mogoče jo moram dat enkrat na kahlico.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 9:45:10   
micla
Te popolnoma razumem, ker sem imela jst podoben problem. Moja je spila cca. 3 flaše čaja-torej 0,75 litra približno. To je trajalo ene 4 mesece ful intenzivno. Se je začelo nekje poleti - ok, sm razumela, da ji je mogoče vroče in sm ji pač dala za pit. Pol nekje do novembra je sama počasi začela zmanjševat to pitje, ma še vedno je šla flaša in pol  do dve na noč. O previjanju niti ne bi, ker sem jo morala tudi 2x na noč. Pa da sem totalni zombi od vstajanja na dve ure tudi ne bi zapravljala besed. user posted image

Dva tedna nazaj pa sm se striktno odločla, da ji ne dam več čaja (tudi zato, ker so zobki že malo načeti in sva ble pri zobotu in je rekla, da naj ukinemo čaj po flaši), ampak sem ji že čez dan dala v flaško vodo in pol zvečer tudi kar naprej vodo. Že itak je čez dan ful manj pila iz flaše. Sem ji dajala več po kozarcu, ampak v primerjavi s prej, ko je spila 5 do 6 flašk v 24 urah, je zdej spila bistveno bistveno manj. Ma ni prou nič dehidrirana zaradi tega. No in ponoči je sicer prve dni se še vedno zbudila in hotla flaško, samo ko je vidla da je voda mi jo je skorej vrgla v glavo in pol raje zaspala naprej. In tko zdej celo prespi od 8,30 kar jo dam spat pa tja do 4, takrat pa ji grem segret mleko in potem spi dalje. Tko da zaradi vode sploh noče več flaše in pije dejansko kadar je res žejna s kozarca, ker tisto prej je blo resnično nacejanje.

Ti pa svetujem tako, da če res še vedno tolko spije ponoči, boš težko kar naenkrat to spremenila. Jst sm tudi probala že enkrat prej, ko je pila 3 flaše ponoči, ma ni uspelo, ker je tko tulila, da je od ihte bruhala in sm vidla, da nima smisla. Potem, ko je sedaj že sama nekako zmanjšala to nočno nacejanje sem pa izkoristla in poskusla z vodo. Ti najbolj poznaš otroka in boš že začutla, če je že pravi čas.

Srečno.

_____________________________

micla

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 10:19:05   
dragana1
Pri nas smo rekli hčerki, da je muca flaško odnesla. Par dni je zanjo še vprašala, potem pa je pozabla nanjo. Smo ji pa potem dajali za žejo iz kozarca pit samo vodo. Je spila par požirkov, če je bla res žejna. V enem tednu se je flaške odvadla. Prej je spila tudi po štiri flaške na noč. Od takrat je bila ponoči tudi suha. Imela je pa okrog 21 mesecev.

_____________________________

Eva 13.06.2004
Rok 13.06.2008

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 10:30:05   
Najaa
Malo preve popije, ja. pa je res žejen ali se naliva? Ker če je to žeja, bi bilo dobro omenit P, da naredi kakšne preiskave, npr. za sladkorno.

(odgovor članu dragana1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 10:34:48   
Žaži
Hvala za res izčrpne odgovoreuser posted image .

Hmm, to da bi mu poskusila z razumemo dopovedati da flaške ni še ne gre, vseeno je še premajhen za to, da bi res razumel o čem mu govorim, ker sem že poskusila ga na finto vreči da flaške ni, je šla pa-pa in mu ni potegnilo.

Je pa kar dobra ideja da poskusim z vodo, ker je ne mara in kadar sem mu jo hotela poturiti je boli to nekaj takega kot pravi micla, skoraj sem jo v glavo dobila. Vredno je poskusitiuser posted image . In samo še kozarček čez dan je tudi dobra ideja, sedaj sem malo zaradi svoje lenobe raje imela flaško kar na mizi in da jo vzame, pa zna iz kozarčka lepo piti.

Če ne pa upam da kmalu mine, ker to sedaj ni res več ničemur podobno, tako kot pravite, čisto nacejanje, ker tako žejen pa res ne more bitiuser posted image .

(odgovor članu dragana1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 10:37:09   
Luni
Pri nas je bila voda 3 x rešitev!user posted image

_____________________________



(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 10:40:25   
Izabela_07
Pri našem 25 mesečniku ista zgodba kot je napisala Micla. Čaj smo zamenjali za vodo in kar naenkrat ni več potrebe po 4 flaškah na noč. Pred tem se je prvič zbudil že ob 11 in potem približno na 2 uri - slabše kot, ko je bil dojenček. Odkar je v flaši voda se zbudi prvič med 2 in 4, dobi flašo, naredi par požirkov in nato spi do cca 6,7 in potem dobi mleko. Smo pričakovali da bo tuljenje, glede na to da smo mu ukinili čaj ponoči, ampak ta varianta z vodo je za nas bila super! Je pa res da je na začetku cvilil da hoče čaj, pa sem rekla da ga je že vsega popil in ni več.  user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 11:06:23   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Malo preve popije, ja. pa je res žejen ali se naliva? Ker če je to žeja, bi bilo dobro omenit P, da naredi kakšne preiskave, npr. za sladkorno.


Samo naliva se, pravzaprav je to že zalivanjeuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 11:31:50   
smejčica

Pri moji je bilo isto. Samo pila bi ponoči.

Sm probali z vodo...ma ni šans, nismo nič spali. Pa sem ji pustila sok.
Delam ji tako, da ji dam na 150 ml vode 5-10 ml 100% soka iz tetrapaka.
Tolk, da je malo okusa.
Čeprav se meni ne zdi, da bi bla sploh kakšna razlika med tem in samo vodo. Mala očitno razlikuje. user posted image

Dajala sem ji tudi že več soka, pa sem postopno zmanjševala.
Zdaj je stara 15 mesecev in ponoči skoraj da več ne pije. Sama od sebe je nehala. V flaško ji dam polovico tekočine in ji zadostuje. Če bi bila flaška polna, bi jo tako dolgo žulila, da bi vse popila. user posted image

V bistvu gre sedaj spat nekje od 19-20.00 ure in spi do 7.00 zjutraj. En krat se še zbudi in takrat pije. Zdaj ji rasteta 13 in 14 zobek in mamo kar srečo, da tako lepo spi. Dopoldan mi pa tudi spi eno uro (okrog 11 gre spat).

Jaz ti predlagam, da ji postopoma daješ v flaško vse več vode oziroma če je čaj sladkan vse manj sladkorja. Dudo ji pa daš v posteljico zraven nje, če se zbudi, da si jo da sama  usta. Tudi to je nam pomagalo, da se ni čisto zbudila. user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 11:44:24   
pupika
Pri nas je pri 2,5 letih še vedno isto. Pred 6 meseci je pil pač vodo ponoči in je spil tudi po 3-4 flaške vode, potem sem mu enkrat dala čaj, pa mi je vodo zavračal. Tako, da mi je včeraj do 2h zjutraj že spil 4 flaške čaja, danes sem mu dala vodo, in jo je lepo pil, seveda manj, ko sem ga pa previjala in preoblačila, ker je bil moker pa taka katastrofa, tako dretje, prav ipičen je ratal, je hotel imeti točno tisto pižamo, ko je bila mokra, saj če bi medtem pil čaj, bi seveda več spil in dretja ne bi bilo, tako pa, pa sem se odločila, da danes pa dobi samo vodo, jaz sem ga tudi po 4 krat previjala na noč,. Sem pa tudi že poskusila, da mu flaške enostavnmo nisem dala, pa je bila tudi kriza, sploh k meni ni hotel it in ko ga je mož dvignil, se je pomiril, ampak k meni pa ne. Tak, da pri teh letih bi nam moral spati že celo noč in to brez flašk, pri nas že čez dan popije okoli 3 litre, pa ponoči nekje 1,5l. Če mu dam pa v kozarček pa seveda manj spije, se prav vidi ker se samo crklja po flaški, sem mu rekla, da bova na morju dala flaške ribicam in jih bova vrgla v morje, pa se je tako neusmiljeno jokal.
Tak da če ima še katera kako dobro varianto kako ukinit nočno pitje, kar na plan.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 11:57:57   
Žaži
On že od začetka pije 100% jabolčni sok mešan z vodo, s tem da je soka samo za vzorec in okus, ker samo voda pa ni dovolj dobra, čaja pa ni nikoli maral.
Mene moti to, da je 8 mesecev že spal od 20h do 8h brez zbujanja, dudo je sam našel, uspaval se je sam nazaj, nobene potrebe po pitju ponoči, tudi ko je ponoči še pil mleko je to bilo dvakrat na noč, če se je izven časa "hranjenja" prebudil sem mu samo dudo dala v usta in je spal dalje, nobenih sokov vmes.......Nato pa dobesedno iz danes na jutri prebujanje na cca. 2 uri in dudo kar vrže iz ust in tako dolgo sitnari, dokler ne dobi soka. Sem mu tudi že dala čisto malo v stekleničko, da je popil do konca in je to "znak" da ni več......pa kaj še, tako dolgo dalje govori sok in jamra dokler ne dobi še in šele ko je NJEMU doza polna vzame dudo in spi dalje kot da nebi nič bilo......
Mislim no, to je hujše kot ko je bil novorojenčekuser posted image . Enkrat je mož dal iz gole radovednosti zjutraj obe njegovi nočni plenici na vago in je zneslo 2 kiliuser posted image .

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 12:23:56   
pupika
Žaži katere plenice pa imate, ki vam znesejo na 2 l, jaz sem tehtala naše, pa je bilo max 700ml. Mi smo ponoči kar naprej mokri, in se preoblačimo tudi po 3 krat na noč.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 12:37:43   
Žaži
Ah kje pa da zdržijo, previti ga moram ponočiuser posted image plus tega da ima tudi vložek v plenici (Tena plus-inkontinenčni). Groza nouser posted image . Mož je pa enkrat potem obe plenici s temi vložki stehtal in ga je kapuser posted image .

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 12:47:08   
pupika
Tale je pa dobra zamisel s tem vložkom. Jaz sem našemu nekaj lčasa dajala kopalke čez plenico, da nam ni premočilo, ker jaz ga tudi velkikokrat previjam ponoči, pa je kljub temu moker, saj če mu malo pri nogicah ven pride, še gre, če pa je moker po trebuščku pa je pri nas doma štala.
Mi imamo za ponoči pamperske baby-dry št.6, imamo eno številko večje. So mi pa bile zakon plenice active fitke iz mullerja, pa imajo samo do št. 5, sedaj ko je naš mali že malo večji je takoj moker v njih, sploh v pasu.
Upam, da bo današnja noč mirnejša in z manj prebujanja. Baje, naj bi se ptroci po 3 dneh čisto odvadili vsake razvade, baje je 3 dni malo krize, potem pa kot bi odrezal. Samo kaj, ko jaz vedno popustim in mu potem dam flaško, da lahko dalje spim, ker se že ob 5 zbujam, drugače sem kot zombi v službi.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 13:07:32   
Žaži
Poskusi s temi vložki, Tena Lady normal, dobiš jih pa v vsaki lekarni, paket s 30-imi stane okoli 7€ in ti sploh več ne bo potrebno previjati, ker celo pri nas kadar res ne popije 5 flaš zdrži čez noč, pa zelo so mehki in res vpojni, se mi zdi da še bolj kot plenice. jaz sem prvič celo lahko dobila samo za poskusiti 3 komade, da nisem celega paketa kupila, da sem videla če mi velikost ustreza.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 13:52:05   
pupika
Žaži, kaj te vložke potem kar dam v pampersko

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 15:28:36   
Žaži
Seveda. Not jih zalepiš čisto enako kot ti narediš s svojim damskim vložkomuser posted image . Saj zgledajo popolnoma enako, no, debelejši so in veliko bolj vpojni. In sploh ne čuti nobene razlike, jer res super recept za mir imeti celo nočuser posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ponoči preveč popije
17.3.2009 16:00:52   
SONČEK LARA
Žaži kot bi opisovala moj problem...KI JE KONČNO REŠEN.

takole moja mala punčara je stara 20mesecev in je ponoči znala spiti tudi več kot liter nesladkanega čaja. Nisem si mogla predstavljati kako bo ta otrok kdaj zaspal brez cuclja in te tekočine. Da ne govorim o polni plenici, preoblačenje postelje in nje same ob dveh zjutraj. Po 4x na noč se je zbudila in kaj sem naredila, ko je zajokcala sme ji uturila tisto flašo, saj je bilo v moji glavi, da je to edino sredstvo s katerim jo lahko pomirim, po domače povedana, sama sebi sem kopala luknjo, preveč sem bila lena da bi drugače rešila te nočne težave in tako iz dneva v dan in otrok se navadi da ob vsakem joku in stoku dobi flašo in samo tako zna zaspati.

In potem je prišel dan ko mi je počilo. Tri noči zaporedoma sem preoblačila njeno posteljo in njo, ker je plenica popustila in naslednji dan v vrtcu (vsak dan sem nosila skrbno flaško s sabo za njeno opoldansko spanje) in meni vzgojiteljica reče, da ne rabim več nosit ker ona v vrtcu zaspi brez. KAJ??? Nisem mogla verjet. In tako sme razmišljala in v bistvu se postavila pred dejstvo, da otroku tudi ponudila nisme možnosti da bi poskusil drugače zaspati in ponoči sem samo sebi delala kao uslugo ko sem ob vsakem joku napolnila flaško. Pa to ni bil jok, kateremu bi se lahko reklo jok (to vidim šele danes).

No in tako sme še isti dan se pogovorila z laro, pa naj me je razumela ali ne. Pojasnila sem ji zakaj tako hočem in zakaj me moti. In me gleda in odgvori (namreč veliko že govori), da bo dala flaško dojenčku (nečaku staremu 2 mesca) in res flaše smo še isti dan oddali. In ona frajerka pove babi, atiju vsem da lara nima čaja (to je pomenilo flaša) in nastopi večer. da ne govorim. Eno uro sem jo nosila, jokala, drla se je na ves glas in tako po eni uri dretja je omagala in zaspala. Počutila sme se najslabša mama na svetu.
In tako je mala spala vse do 1h in jok, in seveda "čaja, čaja" ko sem razlagala da ni čaja, ji ponudila lonček, ga ni sprejela, potem je prosila za mleko, sem ji ponudila mleko v lončku, spet zavrnila. In tako je jokala vse do tretje ure. Naslednji dan je bilo za malenkost bolje, tretji dan pa kot da ni bilo nič. Enostavno imamos edaj mirne noči, zvečer zaspimo ob knjigici, vsi trije se uležemo v najino posteljo pregledamo knjigico in zaspi. Jo prestavim v njeno psoteljico in tako imamo mir do jutra. Mogoče kdaj pa kdaj pojoka ampak ne prosi čaj.

Tako da ti povem, če ti gre to resnično na živce, če te resnično moti naredi ta korak, jaz sem se tako bala tega koraka, groza me je bilo večera naslednji dan, ampak ti rečem, danes če me vprašaš, se ne bojim nobenih stvari več. Ko se starš odloči in če se držiš svoje odločitve in si dosleden ne popustiš ti uspe.

Dokler pa ne boš resnično odločena in ko te bo resnično stvar motila boš ukrepala.

pa še nekaj najprej kar sem naredila sem čez dan ukinila flašo, razen za spanje. Pila je smao iz lončka in verjemi ko je otrok žejen pije in en bo kr tko dehidriran.

Ne vem to je moja zgodba in ti priporočam, ker boš videla noči bodo postale enkratne, jaz sem končno naspana, mogoče kar preveč...haha

Srečno

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ponoči preveč popije
18.3.2009 6:58:51   
pupika
Lara user posted image user posted image user posted image  vi ste se rešili te razvade, kot da bi našega malega opisovala, pri nas ima v vrtcu pred počitkom še flaško, potem pa nič več, mi jezadnjič vzgojiteljica povedala, da so mu rekli, da ko počiva ne rabi flaške, mi je vzgojiteljica rekla, da če bi mu morali dati tudi vmes ko se zbuja flaško, pa sem rekla, da ne in kako jim je to uspelo, pa mije še včeraj rekla, sploh ni bilo problemov, ene dvakrat je hotel imeti flaško in so mu lepo rekle, da je ne rabi in je bil mir. Jaz sem našemu malemu še tolikokrat rekla, da ko nina se ne pije čaja, vode, soka,...in da ponoči ne bo več čaja. No včeraj sva se ulegla prebrala vse knjigice, on je vmes popil eno flaško čaja in potem sva še dve knjigici prebrala, nato je začel levčka pokrivat, zgleda da še ni bil zaspan in je vse avte namontiral na povšter, jih nekaj premikal, se obračal,... Nato kar naenkrat reče, čaja, mu rečem, da ga ni več, in da ga ni, je bilo pravo dretje, v mene je začelk brcat,  sem hotela it iz sobe, ker v mene pa ne brcal in sem mu rekla, naj sam zaspi, se je v trenutku pomiril in  je hotel imet flaško, sem rekla, da je prazna in mu jo dala, mali se je stisnil k meni, flaško imel objeto in si jo držal k licu ter zaspal. Prej je tudi že pred spanjem spil kake tri flaške v roku pol ure, eno pri preoblačenju v pižamo, ko smo se stuširali, eno v postelji, in mogoče še kdaj kakšno potem preden je zaspal. Včeraj pa je dobil samo eno pred spanjem, tudi po tuširanju mu je nisem več dala. In potem ko se je prvič zbudil sem mu dala vodo, vem sem naredila napako, mu flaške sploh ne bi smela dat, toda za to odvajanje rabim dopust in mali bi moral biti tudi doma, ker drugače ne bo ne on in ne jaz naspan, no vsaj z vodo lahko zaernkrat začnemo, ker npr. pred letom dni je pil ponoči samo vodo, pa ni bilo nikoli nobenih problemov, pa spil po kake 2-3 flaške, čaja pa tudi po 6-7 flašk.Ob pol štirih zjutraj pa je hotel imet čaj, sem mu ponujala vodo in se je kar jokal, nato sem imela dovolj in šla iskat, no vsaj do pol štirih smo zdržali brez čaja, danes bomo probali celo noč prespati brez čaja.

Se pa mora do junija čisto odvadit od flašk ponoči, ker gre v juniju na operacijo žrelnice in po 24 uri ne bo smel niti kapljice spit.

Žaži kako ste prespali noč?

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ponoči preveč popije
18.3.2009 8:06:59   
lokvanj
Tudi pri nas je bila zgodba zelo podobna....razen da ni šlo za cel liter tekočine ampak čisto malo manj user posted image .
In potem smo tudi mi to sanirali! HB!

Tudi naš malček je že od nekdaj rad pil. Flaška je bila zakon! POtem sem počasi dobila občutek da se preko noči naceja. Namreč zbujal se je od 3x do 5x na noč (vedno ko je izgubil dudo), potem pa mimogrede še "povedal" da je žejen. Najprej sem mislila da je pač res bolj  žejne sorte in da potrebuje toliko pijače čez noč (na začetku je pil nesladkan oziroma malo sladkan čaj). Potem mi je zadeva počasi začela presedati. Bil je star že 18 mesecev pa še vedno smo vstajali parkrat na noč. Katastrofa!

Nakar sem se odločila da mu najprej zamenjam pijačo (se pravi čaj za vodo). mal sem brala izkušnje drugih in sem rekla mogoče pa bo delovalo in bo zudi pri nas tako da vode ne bo hotel pit. Pa ni bilo tako. Ponoči, ko je še napol v komi mu je bilo čisto vseeno kaj dobi, samo da se naceja. Se pravi še vedno je bilo vse isto, samo da je bila v flaški voda. jaz pa še vedno nenaspana user posted image .

Nakar se odločim in si rečem da bomo poskusili s tisto flaško z nastavkom (varianta magični lonček, samo da ni spuščal user posted image , od Nubija). In gremo spet v akcijo, tokrat res prepričana da morajo biti rezultati. Nakaj malega manj je res spil ampak še vedno je vstajal parkrat na noč. Pa spet ni bilo nekega pravega efekta!

Jaz sem bila že sita vsak dan vstajat po parkrat na noč in medtem ko so se drugi že pogovarjali o tem, da jim malčki od nevemkatergameseca že spijo celo noč, smo mi pri 18+ še vedno dežurali vsak dan. Kriza!

Pol sem se pa odločila, da zdej grem pa do konca pa naj stane kar hoče. Rekla sem si, še nekaj poskusim pol pa bo kar bo. In sem res. Vsak večer sem nalila lonček vode (max 1 dcl) in ga postavila na omarico. Pol sem pa vsatla ko me je poklical za pit, prižgala luč, ga posedla v postelji in mu dala za pit po kozarčku.
EVREKA! Ne morte si mislit kako kar naenkrat ni bil več žejen!user posted image  Zanimivo ane?! Ene par dni je sicer trajalo, on se je zbujal vedno manjkrat na noč, jaz pa sem si, takrat ko se je zbudil vzela čas in ponavljala zgoraj navedeni proces (prižgati luč, posesti na posteljo,...). No naj povem da nikoli ni spil več kot 2-3 požirke, pol pa padel nazaj v posteljo in zaspal.
Potem je bila zadeva že skoraj sanirana, še vedno pa je imel dudo za spanje. Mesec dni pred 2 rd sem ukinila še dudo (kar me je res skrbelo kako bo, pol je bila pa zadeva simple ko burek). In zadeva je bila rešena!

Od takrat se zbudi samo enkrat in seveda hoče spat k nama (kar bomo tudi enkrat nekako ukinili, pa še ne vem kdaj in kako - ko se naspim za nazaj verjetnouser posted image ). Amapk pije pa ne več. Mogoče ga ene 2x na mesec zamede pa reče da bi soka pil (dones ponoči ga je že), grem pač iskat kozarček in spije par požirkov pol pa on ne bi več.
Res so zanimivi tile malčki, ne moreš verjet, kako lahko iz ne vem kar nekaj pijače na noč, pride na nič.user posted image  Neverjetno!Brez skrbi, čez dan vse noter prinese.

Upam da ti bo kaj pomagala tale zgodba. Pa da se boš končno lahko naspala. Jaz sem čakala na to 24 mesecev.user posted image

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ponoči preveč popije
18.3.2009 10:00:59   
Žaži
Uau, res vam vsem hvala za tako izčrpne odgovoreuser posted image


Poročilo:
Včeraj je cel dan pil samo iz lončka, enega dretja in metanja po tleh je bilo potrebnega čisto vsakič, ampak mami ni popustila in pika. Tako da se tudi podnevi ni prenacejal, ker iz lončka se mu pa ne ljubi tako dolgo pitiuser posted image .

Zvečer pred spanjem sem mu v eno flaško nalila razredčen sok do polovice in je to z duškom popil in ko je zahetval še, sem mu dala drugo flaško polno vode. Kakšna faca je to bila, ne za opisatuser posted image . Naredil je samo požirek in konec, tako še enih 5x do spanja in mir. Popil je samo pol flaške namesto dveh pred spanjemuser posted image . Je pa res potreboval ene pol ure dlje kot ponavadi.

Ko se je nato ponoči prebujal je dobil samo vodo in naredil največ 10 požirkov, ko sem mu flaško umaknila in dala dudo in je bil mir. Je pa res, da v tisti komi bi mu zgleda bila voda tudi ok. Ampak se nisem predala in v celi noči do jutra je popil samo POL flaške vode in plenica ni bila niti malo premočena v 12 urahuser posted image .

Imela sem pa za rezervo še eno flaško soka na omarci, če bi ibla res kriza da se samo stegnem po njo in jo je zjutraj našel in popil na eksuser posted image . Totalno nalivanje je torej to njegovo pitje in prav nobena fizična potreba.

Danes nadaljujem s to terapijo, upam da se bo obdržala, ker se je tudi že danes manjkarat zbudil in če do vikedna pali, se bom poskušala za vikend še držati slednjega nasveta, da prižgem lučko, ga posedem in dam piti iz lončka. Po moje bo kar hitro zaspal nazaj, ker že sedaj je bil čisto znerviran če sem ponoči prižgala lučko in ga previjala, je hotel kar naprej spati.....

Kakorkoli, še poročam kaj se je iz tega izcimilo, upam da ga nisem prekmalu pohvalila in bomo že danes pili sok. Amoak mislim, da sem tokrat jaz bolj trmasta kot onuser posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ponoči preveč popije
18.3.2009 10:07:26   
pupika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Žaži za vašega malega

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ponoči preveč popije
18.3.2009 12:57:12   
lokvanj
Žaži bravo!!! user posted image
Saj bo samo vztrajati je treba. user posted image

_____________________________

lokvanj

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ponoči preveč popije
19.3.2009 20:03:14   
sanasan
mi smo to premagali z grenkim čajem....naenkrat ni več pila ponočiuser posted image oziroma če je res bila le žejna...mi je to pediater svetoval...pravi, da je to kar pogosta zgodbauser posted image

(odgovor članu lokvanj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?