|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 pravil za popolne velikonočne praznike

Helena Primic, 4.4.2023
Ste zadržani do ameriške navade lova na pirhe in velikonočnega zajčka, ki nima nobene povezave s krščansko velikonočno tradicijo? Pozabite na vsa pravila ter v svojo družino sprejmite tiste navade in običaje, ki bodo vašo družino povezali.

image
Pustite otrokom, da tudi oni barvajo pirhe. (Freepik.com)
/11


Velikonočni prazniki, pomlad, več časa za družino ... seveda si starši želimo, da bi nam uspelo ustvariti popolne družinske praznike, ki se jih bomo še vse leto spominjali z nasmehom na obrazu.

Toda, ko si nečesa zelo in preveč želimo, se pogosto zgodi ravno obratno. Kako se torej zaščititi pred katastrofalnimi družinskimi velikonočnimi prazniki? Za vas smo izbrskali pet pravil za popolno Veliko noč.


1. Okrašujte skupaj z otroki

Kaj je bolj pomembno: da so pirhi in vsi velikonočni okraski čudoviti in popolni ali skupno ustvarjanje z otroki? Če je tudi vam pomembnejši kakovosten odnos z otrokom, pozabite na idealne pirhe in čudovito okrašen velikonočni dom, temveč se vseh okrasitev lotite skupaj z otroki.

Jim recimo povsem prepustite dekoracijo jedilne mize, pa čeprav rezultat ne bo tako lep, kot ste si ga predstavljali in si ga želite. In jim pustite, da tudi oni okrašujejo pirhe, četudi vzorčki ne bodo tako simetrični kot vaši.

 

Pozabite na idealne pirhe in čudovito okrašen velikonočni dom, temveč se vseh okrasitev lotite skupaj z otroki. (FOTO: Freepik.com)

 

2. Pozabite na pravila

Ste zadržani do ameriške navade lova na pirhe in velikonočnega zajčka, ki nima nobene povezave s krščansko velikonočno tradicijo? Pozabite na vsa pravila ter v svojo družino sprejmite tiste navade in običaje, ki bodo vašo družino povezali. Veliko noč praznujte tako, kot ustreza vaši družini, pri čemer upoštevajte želje vseh družinskih članov.


Ni treba, da za velikonočne praznike lovite zajčke, ker je to tradicija. Veliko noč praznujte tako, kot ustreza vaši družini. (FOTO: Freepik.com)

 

3. Ne pozabite na širšo družino in prijatelje

Pazniki so idealen čas za sproščeno druženje s širšo družino in družinskimi prijatelji, za katere nam čez leto zmanjkuje časa. Otrokom pokažite, da so prazniki čas za ljudi, ki jih imamo radi. Prazniki so namreč čas, ko lahko v družbi ljubljenih preživimo sproščeno popoldne brez vseh skrbi, ki nas po navadi "lovijo" med letom. Skandinavci temu času pravijo "hygge" in prav ta čas z ljudmi, ki presegajo ožjo družino, bi naj bil "kriv" za večji občutek sreče na sploh.


Prazniki so čas, ko lahko v družbi ljubljenih preživimo sproščeno popoldne brez vseh skrbi, ki nas po navadi "lovijo" med letom. (FOTO: Freepik.com)

 

4. Pozabite na učinkovitost

Vsaj med prazniki pozabite na učinkovito preživet čas ter si privoščite jutranje poležavanje v postelji in pozen zajtrk ter popoldan "kar tako". Sodoben ritem nas vsakodnevno sili, da družinski čas čim bolje izkoristimo (nekaj "pametnega" počnemo, kam gremo, smo tako ali drugače aktivni), toda pri tem ne smemo pozabiti, da je za kakovostno življenje potreben tudi počitek, dolgčas in notranje umirjanje. V sodobnem času imamo tako odrasli kot otroci zato vse večje težave biti prisotni tukaj in zdaj, se umiriti ter zares čutiti lastno telo in občutke.


Pozabite na učinkovito preživet čas in si privoščite jutranje poležavanje v postelji in pozen zajtrk ter popoldan "kar tako". (FOTO: Freepik.com)


5. Skupaj se odločite za dobro počutje

Še pred prazniki skupaj z vsemi družinskimi člani sprejmite naslednji dogovor: Ne glede na to, kaj se bo med temi velikonočnimi prazniki zgodilo oz. dogajalo, vsak posebej in vsi skupaj bomo poskrbeli, da se bomo prav vsi čim bolje počutili in si pri tem med sabo pomagali. Če se vam bodo podirali velikonočni načrti, če bo med prazniki otrok zbolel, če bo "vse šlo narobe", se spomnite na to skupno družinsko odločitev. Saj veste, razlika med srečnimi in nesrečnimi ljudmi ni toliko v okoliščinah kot njihovim odnosom do morda povsem enako "srečnih" in "nesrečnih" okoliščin.

 

Ekipa Ringaraja.net vam želi prijetne velikonočne praznike! 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
65
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
15
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
13
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
11



Praznovanje velike noči
Zagotovo že veste, kako boste letos pobarvali jajca. Kako pa boste otroka prepričali, da letos ne bo pojedel vseh čokola...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?