|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 12:45:21   
Medeja75
Ker se moj dan D priblizuje s svetlobno hitrostjo dobivam sedaj vse sorte informacije. No, v glavnem vse "ta izkusene" punce mi pravijo, da pri porodu pa le moras imeti nekoga zraven. Da te potem drugace obravnavajo, da se bolj pobrigajo... Pa se partner lahko lovi te ljudi po hodnikih, ce kaj rabis.
Menda je bolj malo babic in zato si bolj ko ne, prepuscen sam sebi. Evo, tako sem slisala.
No, dejstvo je, da sem jaz sama. Torej, nimam nikogar, ki bi sel z mano. Mama me bo pripeljala do tja in to je vse. Prijateljice pa tudi nimam nobene take, da bi sla glih rodit z njo. In to se mi ni zdela ravno neka ne vem kaksna skoda in se sploh nisem s tem ukvarjala.
No, kaj pravite ostale? Je to danes res tako pomembno in si, ce si sam, res pozabljen za ta zadnjim kandelaberjem??
In se to... Jaz grem recimo rodit v Postojno; v vodo, ce bo vse po sreci. Zdaj mi je pa celo ena rekla, da naj se tam dogovorim s kaksno babico, da bi bila res z mano. To storitev imajo res celo na ceniku porodnisnice. Torej, ali je kaj takega res tako pomembno?? Ali res toliko odnese, da bi se to izplacalo (seveda upostevajoc to, da jaz partnerja nimam in, da bom sama)?
Hvala za vasa mnenja in izkusnje!!

Medeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 12:46:59   
anitaz
Ja, res večinoma vsi pravijo, da je bolje, če je kdo zraven. Pa mama, bi lahko šla ona mogoče zraven?user posted image

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 12:58:27   
Medeja75
Ja, ja, seveda bi lahko sla. Saj ona se sili zraven. Ampak ravno v Postojni so mi rekli, da za bozjo voljo, ne vzet mame s sabo, ker delajo najvec problemov.
In jaz bi to skoraj verjela. Al se bo delala pametno in me kaj na veliko ucila in se bova vmes ene trikrat skregale user posted image , druga moznost je pa ta, da bo celo bolj pametna od dohtarjev in ucila se njih. Obstaja pa se tretja varianta, da bo zagnala paniko, kar je pa tudi zelo mozno. Hehehehe, nic od tega mi pa ne disi kaj dosti. user posted image  Tako, da sem ji rekla, da naj me pelje oz. pocaka zunaj, ce bom imela slucajno neko strasno sreco in rodila v eni uri user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 13:07:15   
tinca35
Jaz sem rodila sam.Lahko bi šel mož ali celo moja mama ampak meni je bilo ljubše da sem bila sama.Mož ne prenaša bolnišnic in ostalega kar spada zraven kar zleze skupaj.Z mamo se dobro razumeva a pri porudu si je nisem želela..Babica se mi je posvetila kolikor je bilo pač potrebno. Po pripovedovanju ostalih mamic v porodnišnici so bile babice do nas, ki smo rojevale same bolj prijazne in se nam posvečale.Nekaj mojih prijateljic je rodilo samih in niso imele nekih slabih izkušenj.
Kar pogumno tudi če boš sama rodila se ti bojo sigurno posvetili. Lep porod ti želim.


(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 13:11:15   
Volga
Ah, dajte, dajte flancat. Pejt sama rodit, pa je. kaj se oziraš na te modne muhe zadnjih let, ko partnerji in skor cela žlahta gleda, kako se rojeva novo bitje. Pa razne UZ-je pa ne vem kaj še vse. Lepo pojdi in opravi svoje. Bodi brez skrbi, da ne boš edina, ki bo sama. Sploh pa ne boš sama, tam bo babica, kakšna sestra, kakšen dohtar nenazadnje pa se bo tam rodil TVOJ otrok in to naj ti bo v mislih od prvega do zadnjega popadka. Pa srečno.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 13:16:37   
barbara b
Tudi jaz sem rodila sama.
So se pa meni posvečali bolj, kot pa punci, ki je imela s seboj moža. Rojevali sva v isti porodni sobi, le postelje so bile ločene z zaveso, ki je segala samo do konca mize. user posted image Meni je babica pomagala dihati in  so me imeli na očeh. Ona pa je imela moža in se je on ukvarjal z njo.
Če bi šla še enkrat roditi, bi šla sama, ker se mi zdi, da se ti tako bolj posvetijo. user posted image


_____________________________

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu tinca35)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 13:19:26   
Medeja75
No evo... Se mi je zdelo, da glih ne more bit kaksne drame. Menda me ne bodo pustili tam kar utonit! user posted image  Hehehehe, ce bom pa sama rodila, se bom pa se na leta lahko okoli hvalila.

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 13:25:18   
barbara b
Če boš rodila v vodi, ne pozabi s seboj vzeti še kakšno ribico ali ladjico.
Sej veš user posted image , da se lahko malo med popadki poigraš user posted image  user posted image  user posted image   tako čas hitreje mine. user posted image    user posted image  

_____________________________

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.9.2008 13:27:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 14:28:10   
frutka_
Medeja, če boš imela v redu babico poleg ne bo težav. Pri mojem drugem porodu je bila tako prijazna babica, da moža skoraj nisem rabila.user posted image  Ves čas me je božala, cartala, me vzpodbujala.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 14:39:40   
bskrle
Roditi moraš itak sama, tako da ... za prvič rečem,da mi moj mož ni bil ravno v pomoč, celo jezen je bil name, je pa res,da je šel po sestro, ko sem začela porajati.
Sedaj je zverziran in je v resnici pomočnik.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 14:44:17   
Nika v službi
Vsak po svoje, jaz si poroda brez moža ne predstavljam. Ampak ti naredi, kot čutiš. Srečno!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 15:27:00   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Vsak po svoje, jaz si poroda brez moža ne predstavljam. Ampak ti naredi, kot čutiš. Srečno!



če nima partnerja nima kej dost izbire.... bi pa verjetno kot večina rada vidla da bi ga mela.....

Tud jst nebi mame vzela polek..... sicer sem mela moža polek in upam da bo tud v drugo zato da se maš s kom pogovarjatuser posted image user posted image user posted image user posted image nič bat tud če boš sama še vedno veliko očkov zamudi porod in mamice same rodijo pa ni še nobem not ostal..... tak da lep porod in ta lepa izkušnja bo sam vajna (tvoja in otrokova)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 15:49:30   
MAŠKA
Moja svakinja je trikrat rodila sama, ker si njen mož ni upal zraven, pa je bilo vse OK. Pa naše mame tudi niso imele zraven partnerjev in so rodile. Jaz sem ga sicer imela, res mi je bil nekoliko krajši dan, sam porod pa mislim, da ne bi bil nič kaj drugačen, če bi bila sama.

Kar korajžno, saj bodo poskrbeli zate! 

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 18:47:22   
Katjusa
pr men je bil ful smešen nisem mela nič proti bolečinam in čist na koncu sem dvakrat rekla av in je moj reku babici če mi lahko da neki proti bolečinam.... pa je babica rekla sej zdej smo konecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .... Tak da je pomoje mojga bol bolel k mene...... drgač pa ja sam za dolgčas sploh če porod traja dlje časa.....
sem se domislila namesto da te mama zunaj čaka ti lahko dela družbo dokler se ne začne zares pol pa gre venuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 20:33:59   
nanč
Ah, dajte, dajte flancat. Pejt sama rodit, pa je. kaj se oziraš na te modne muhe zadnjih let, ko partnerji in skor cela žlahta gleda, kako se rojeva novo bitje. Pa razne UZ-je pa ne vem kaj še vse. Lepo pojdi in opravi svoje
Joj kakšni nepotrebni komentarjiuser posted image kakšne modne muhe??Jaz si ne predstavljam,da bi bila v porodni sama brez partnerja.Če pa partnerja ne bi imela,bi pač koga drugega vzela zraven.Mi je pač tako pasalo,če bi šla še tretjič rodit bi bilo enako.Je dosti lažje če imaš koga ob sebi,ko prenešaš te bolečine.vsaj meni je bilo.

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 20:39:25   
Naja31
Ma, kakšne modne muhe.
Hvala Bogu da se danes tudi od moških pričakuje, da kaj "švicajo" pri porodih. Ne pa kot je bilo včasih, ko je samo dobil zapakirano štručko v naročje in to je bilo to. Tako vsaj moj mož dobro ve kaj sem jaz morala skozi dati ko sem rojevala in tudi sam pove, da svaka čast vsaki ženski ki je rodila.

Jaz si porodov brez mojega moža zraven ne znam predstavljati. Priznam. V prvo je bil on tisti ki je eno uro držal sina v naročju, medtem ko so mene šivali v polni anesteziji. V drugo mi je pa 7 ur delal družbo in me podpiral in spodbujal, preden so se odločili za CR. In je rekel, da se nikoli ni počutil bolj nemočnega kot takrat ko so me odpeljali urgentno na CR. 

Pa ni nujno, da je mož zraven, lahko je dobra prijateljica, sestra, mama, .....

Če pa nimaš nikogar, pa greš sama roditi. Tako pač je.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 20:41:21   
Naja31
No, kaj pravite ostale? Je to danes res tako pomembno in si, ce si sam, res pozabljen za ta zadnjim kandelaberjem??


Da še odgovorim na tvoje vprašanje: Mislim, da zdravstveni osebje ne dela razlik glede tega. Tako da ti kar pogumno!!!! In ne obremenjuj se s tem.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 20:52:29   
Anonimen
Če bi šla še enkrat roditi, bi šla sama, ker se mi zdi, da se ti tako bolj posvetijo.

JAz sem imela tudi zelo lepe porodne izkušnje in sem tudi rodila sama, ker je bil partner službeno odsoten. In tudi naslednjič grem rodit sama. Sem imela vse osebje na razpolago, kolikor sem ga potrebovala.

(odgovor članu barbara b)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
5.9.2008 21:10:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 21:22:46   
blaža
Meni je vedno slabo ko gledam kakšen dokumentarec, ki je sneman v Ameriki in je celo sorodstvo zraven na porodu! Bljak! Meni je to res nekaj intimnega, ne pa da vsi buljijo, kako se jaz napenjam. Sem si pa ful želela it na kakšen porod s kom. Sem se zmenla z sosedo, pa je ful predčasno rodila in je blo kritično, pa ni ratalo. Moj je bil obakrat z mano, mi je blo pa predvsem pomembno, da ne zamudi tisti trenutek, ko se otroček rodi, pa pri prvem sem bla malo prestrašena, ki nisem vedla kako je. Mame pa sigurno ne bi vzela zraven. Če imaš ti dober odnos z mamo in si jo želiš vzet s seboj, pa ni nič narobe, da le ni ceo sorodstvouser posted image user posted image user posted image

porod je nekaj enkratnega, kar pogumno in veliko sreče ti želim!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porod brez porodnega partnerja
5.9.2008 22:33:04   
Čarli08
Jst bom šla sama, tako da bova že dve, pa se ne sekiram. Mislim, da me moj ne bo nič manj spoštoval, ker me ne bo videl rojevat.
Če partner ni prepričan v sodelovanje na porodu, ga ni potrebno siliti. V primeru, da ga ni, je pa dilema, koga vprašat - mama se tudi meni ne zdi primerna izbira. Mogoče zelo dobra prijateljica, vendar se moraš zavedat, česa jo prosiš.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porod brez porodnega partnerja
6.9.2008 15:25:46   
Anonimen
mah, meni se pa zdi, da je porod ena taka stvar, k jo more ženska opravit samauser posted image kaj vem, mi ni blo, da bi šel moj zraven, ker si okoli poroda nisem delala nobenih romantičnih utvar, pa mi ni blo, da gleda tam vse to....kaj vem...sma se kr ornk skregala, ker sem rekla, da ga nočemuser posted image no, pol je vseen bil, ker je tko čudno naneslo, mene so peljali v porodno in ga poklicali, do takrat, ko je prišel, sem že dobila eno reč v žilo, da sem bla čisto out, pa itak jei pa ne tko noro vse šibalo,da niti nisem utegnila protestiratuser posted image pa mi ni prov, da je bil zraven, u bistvu mi je zoprno, pa prov na živce mi je šov tamuser posted image pa itak je bla babica skoz zraven, pa še ona mi je bla odveč na momente....hja, rsazlični smo si, ane...

zdej pa ne vem, po eni strani študiram, da je tko vseen, če bo zraven, ker je že tko prvič bil in je kar je, po drugi bi mi blo pa čist kul, če ga niuser posted image

niti v najhujših sanjah si pa ne predstavljam da bi mamo vzela zraven...al pa prjatlcouser posted image user posted image

(odgovor članu Čarli08)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Porod brez porodnega partnerja
6.9.2008 16:59:28   
arabela*
eh,daj no.Sploh ni to tako pomembno.Saj boš tud sama zmogla.Samo močna bodi.Jaz sem zadnje pol ure mojega poslala domov,pa mi je blo malo dolgčas,ampak vse gre.Sem zmogla tudi sama.Veš,koliko je takih,ko pridejo same.Rodit pa je tako ali tako treba.
Pa srečno.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Porod brez porodnega partnerja
6.9.2008 17:03:00   
arabela*
Nevem no,kaj pa je tu sploh grdega za videt.Saj ne rabi dobesedno dol buljit moški.Meni je obakrat zadostovalo,da je bil ob meni ob popadkih,mogoče meril čas med vsakim popadkom,me popazil,ko sem si želela hodit,me zmasiral,mi dal vodo,skratka v pomoč.Tisti finiš je pa tud zame intima,tak da mi je bilo najboljše v tistem trenutku bit sama.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?