|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potovanje z letalom
19.10.2005 11:55:14   
AlenkaE
Prosim, na plano vsi tisti, ki imate izkušnje z daljšimi (prekoocenaskimi) poleti z avionom in v družbi malih otrok (maj kot eno leto).
Mi planiramo potovanje januarja in Lana bo takrat stara 10 mesecev.
A kaj veste, ali pripada tako malemu otroku dodaten brezplačen sedež- glede na to da potovanje traja cca 7-8 ur ali več?
Ali ste potovali z nočnim letom ali dnevnim? Najbrž je boljši nočni, ker otrok spi? Ali pač???
Kako so vaši malčki spali? Vam v naročju??
Kako so prenašali časovno razliko?
Videla pa sem enkrat, da lahko voziček oddaš tik preden se vkrcaš na avion.
Torej, prosim nasvete. Sicer je januar še dokaj daleč, ampak jaz bi se rada malo pripravila, saj potovanje tako daleč z malim otrokom ni mačji kašelj,a ne.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potovanje z letalom
19.10.2005 13:29:59   
Anonimen
Ne, če posebej ne plačaš vozovnice, ti dodatni sedež ne pripada. Pri čezoceanskih letih imajo ponavadi posebno zibko ampak jo moraš prej rezervirati. Sicer imaš otroka na kolenih, pripet pa je s posebnim pasom.
Prosiš lahko tudi za prostor, kjer je spredaj več prostora.
Voziček lahko oddaš kot prtljago - nepriporočljivo - ali pa greš z njim do letala, kjer ga pred vstopom stevardese pospravijo.

V bistvu je vse to, kar sem napisala, teoretično. user posted image
Mi odpotujemo čez cca. 1 mesec, leteli bomo najmanj 12 ur potem pa še verjetno eni dve uri hidrogliserja.
Naš fantič bo imel takrat 11 mesecev.
Ko bomo nazaj, ti bom poročala kako je s prakso. user posted image

(odgovor članu AlenkaE)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Potovanje z letalom
19.10.2005 19:05:34   
Petra P.
Mi smo pred enim mesecem leteli z 10 mesečnikom. Ni bilo najbolje. No, pravzaprav tako : tja smo leteli zjutraj in je bil naspan in dobre volje, šarmiral je celo letalo, čisto na koncu je malo podremal. Let nazaj je bil ob 03.30. 2 uri prej smo vstali, čakali na letališču... Tudi na letalu ni mogel spat, ker mu ni bilo najbolj udobno - sedeži so blizu skupaj, skoz je bil pri meni na kolenih (NI EKSTRA SEDEŽA, ČE GA EKSTRA NE PLAČAŠ!). In naš mali je tak firbec, da dokler je kaj novega, ne more zaspati. Skoraj cel let je jokal. Tudi ziza ni več pomagala. Moram rečt, da ni bilo prijetno. Tako da jaz sem bolj za jutranje ali dnevne lete. Ampak ti boš pa že vedela, kako je z vašim. in kake navade ima.

Pa še to. Tako mali otroci še ne znajo sami vzpostaviti pritiska v ušesih - ob vzletanju in pristajanju, zato pediatri priporočajo, da mu daš "gor in dol grede"user posted image   nekaj za piti- Steklenička ali ziza, ni tako pomembno kaj. Baje tako lažje vzpostavi normalen pritisk v ušesih. Za ziher pa moraš itak vprašat pediatra.

Lep let

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Potovanje z letalom
19.10.2005 20:01:07   
viv_
Mi gremo naslednji teden na letalo - let sicer traja samo 3 ure, ampak me kar malo skrbi, kako bo... prvič je letela pri 6,5 mesecih in je bilo super... sedaj pa vsa naspidirana, v naročju ne zdrži niti sekunde... pa še prej bomo že 4 ure v avtu, ker letimo z Dunaja... ma, nekako bomo že!

Se splača potrpet za en teden sonca in 24 stopinj user posted image

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Potovanje z letalom
19.10.2005 22:46:33   
AlenkaE
No super, ti mi kar poročaj kako ste potovali?
A boste vi rezervirali zibko? Koliko kaj stane rezervacija?
Kam pa greste, če smem vprašat?
Naša destinacija je Mehika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 9:08:14   
viv_
O super! Kakšen imate pa plan za po Mehiki?

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 10:27:49   
AlenkaE
Viv, nimamo še točnih planov. Mož gre tja namreč poslovno in midve se bova pridružili. Vzel si bo še teden ali 10 dni dopusta, da bomo lahko malo potovali, ostalo bomo pa skupaj tam, kjer bo situiran. Seveda bomo šli na obalo. Še niti ne vem, na katero stran (vzhodno ali zahodno), ker je mesto na sredini. Se bomo najbrž kar po vremenu ozirali, ha ha ha. Nismo namreč neki težki planerji. Midva si določiva neko destinacijo in se potem ustaviva v kraju, kjer nama je všeč. Bomo pa že dobili kako hiško ali apartma- mislim, da to na obali ne bi smel biti problem. Potem bomo pa uživali in se malo vozili na izlete. Samo avto morava prej rezervirat in otroški sedež. Zdaj že malo brskam po internetu za zanimivimi lokacijami, ki se jih splača videt. Naju ne zanimajo toliko turistična središča- bljak-, ampak imava raje manjše kraje, kjer bolj začutiš dejanski utrip dežele. Sem že našla neke kanjone, ki se jih splača videti, zdaj moram pa še pogledat kje sploh so. Glede na to, da imam bolj malo časa za brskanje po internetu, sem že malo začela zdaj, da ne bo potem neke panike.
No, če ne prej, ko se bomo vrnili, bom sigurno poročala o naših doživetjih.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 11:24:51   
viv_
O super!

Čakam na poročilo...

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 11:36:23   
Anonimen
Zibke in bolj ugodnega prostora še nismo rezervirali, ker nismo še niti rezervirali potovanja. Mi gremo vedno na last second varianto.
Mislim, da v rezervaciji karte omeniš, kaj bi rad, to morajo tudi zapisati v voucher, potem pa na letališču na checku poveš, kaj želiš, in oni rezervirajo. Tako da bomo morali biti tam kar precej prej, ne zadnjo minuto kot ponavadi. user posted image
Bom opisala, ko bomo urejali.
Gremo pa na Maldive, ujet poletje za rep ...

(odgovor članu AlenkaE)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 11:51:19   
African queen
Nam je gospa na agenciji, kjer smo rezervirali let.karte, predlagala to košarico za otročka,za let iz Frankfurta v Afriko.Plačali smo pa le taxe,takrat okrog 25.000sit.Na letalu potem avtomatično dobiš sedež za steno,kamor stevardesa po vzletu namesti tole košarico.Smo pa imeli srečo,ker je bil sedež poleg nas prost,tako,da je imel tamali tudi svoj sedež na koncu,še dobro,ker nista bila pri miru niti par sekund,vse skupaj je bilo kar naporno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 20:30:29   
AlenkaE
Sarita, kako velika pa je ta košara. Ali je dovolj velika za 10 mesečnega otroka?

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 20:45:57   
African queen
Ja,seveda.Moj ta mlajši sinček je bil star 15 mesecev,ko smo potovali in je prav lepo spančkal noter,tudi dekico ti dajo.

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Potovanje z letalom
20.10.2005 22:37:15   
Annny
Naša je bila prvič na letalu pri 9 mesecih- 4-urni polet je dobro prestala, počutila se je v redu, delno je spala. Otroka imaš v naročju (če ne plačaš še ene karte, ampak to je itak brezveze, ker majhen otrok tako ali tako ne sedi sam v sedežu na letalu, ampak je pri starših), le pri vzletu in pristanku je privezan z otroškim varnostnim pasom pri enem od staršev v naročju.
12-urnega poleta si pa niti z 1-letnico ne predstavljam, to je za otroka strašna muka, vsaj tako mislim. Tako da bomo mi s tem še počakali kakšno letouser posted image
lp

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Potovanje z letalom
21.10.2005 7:51:56   
al1*
OOOO - Mehika. Z možem sva bila v Mehiki pred sedmimi leti na "predporočnem" potovanju in je bilo fenomenalno.
Glede letala pa ti težko povem, ker smo mi z našim prvič leteli, ko je bil star že dve leti in je skoraj vso pot tja in nazaj prespal. Leteli smo pa obakrat ponoči. Če ne dobite košare se ti mogoče vseeno splača vzet še en sedež - otroci imajo popusta 30% se  mi zdi.


_____________________________

lp


(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Potovanje z letalom
21.10.2005 21:39:43   
rija
Alenka, sem slišala, da nekatere letalske družbe zagotovijo tudi sedež za otroka, ne glede na to, če ga plačaš ali ne. Problem sedenja na kolenih staršev je prevsem varnostne narave: nad vsakim sedežem je samo ena kisikova maska, ki si jo v primeru, da jo je treba uporabiti, ne moreta deliti mamica in otrok. Pozanimaj se v tej smeri. Lahko, da moja informacija ni prava in imajo tole z maskami že kako drugače rešeno.

Lahko, da boš letela z "otrokom prijazno in varno letalsko družbo"...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu AlenkaE)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi na dopustu ne pozabimo na okolje!
Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski d...
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?