|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prebava dojenčka
13.3.2011 21:33:07   
Maja P
Imam punčko staro 22 tednov. Pri 20 tednu sem začela uvajati gosto hrano. Sprva je kakala bolje, kot sicer. Lahko rečem dvakrat do trikrat dnevno. Se je pa tudi zgodilo, da včasih kakšen dan tudi ni odvajala. Sedaj me malce skrbi, ker je, sicer normalno po gosti hrani, blato postalo bolj gosto kot sicer. Zadnje dni pa lahko rečem da tudi malce slabša prebava. Ne vem, ali dobi dovolj tekočine. Hraniva se z adaptiranim mlekom od 4 meseca dalje. To pa je tudi vsa tekočina, ki jo dobi. Včasih kovca in ji dam malce vode, da bi prenehala, sicer jo večkrat kar zavrne in niti noče piti. Predvidevam da ni žejna oz. lačna in zato ne vleče.
Sem pa tudi že slišala, da otročki, ki se ne dojijo in so na adaptiranem mleku, potrebujejo več tekočine (čaj). In  sem spet v dilemi ali moj otrok sploh dobi dovolj tekočine??? Kot sem brala pri drugih temah sem sicer videla, da je skrb kar se prebave v mojem primeru odveč, saj nekateri tudi pol cel teden ne kakajo. Vendar si želim, da do tega sploh ne bi prišlo, če seveda lahko s čim to preprečim.

Prosim za kakšno mnenje in izkušnjouser posted image


_____________________________

Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prebava dojenčka
13.3.2011 21:35:54   
Precious
Ni res, da potrebujejo več tekočine .Lahko ponudiš ,ampak če noče pač noče. Z mlekom se otrok tudi odžeja.Pri vseh se prebava spremeni.Lahko kupiš v lekarni sirup pa daješ vsak dan

(odgovor članu Maja P)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prebava dojenčka
13.3.2011 21:56:41   
Paštetka
Maja P, nisi napisala kako pogosto odvaja tvoje dete.
Če sta na AM ter če uvajata že gosto hrano je res fajn, da otroku ponujaš tekočino za piti. To je lahko voda, čaj...

Potipaj otroka zgoraj po fontameli. Če je le-ta ugreznjena, pomeni, da je otroku potrebno ponuditi tekočino.

Če uvajata GH in se ni pokakala že več kot teden dni probaj najprej doma narediti odvajalo. Odvajala, ki jih kupiš v lekarni nikakor niso za to, da bi jih uporabljali vsak dan, saj se tako črevo kaj hitro navadi na njih in zna biti potem večji problem.

Doma narediš odvajalo tako, da v 1 dcl kamiličnega čaja (kamilice res samo oplahneš, toliko, da pobarva, ne smejo biti predolgo v vodi), daš vsaj 4 velike žlice sladkorja.

Če kaka vsak drugi dan je prebava čisto OK in ne rabiš skrbeti. Boš videla 1x kakajo 2-3 x na dan potem pa spet 1-2x na teden. Odvisno od tega kaj jejo in koliko tekočine zraven popijejo. In to je vse normalno.

Ne skrbi, ko bo imela krče in bo zaprta več kot teden dni, se bo poznalo na trebušku, ko bo cel trd in se bo dete zvijalo.user posted image


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 13.3.2011 21:59:28 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?