|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 7:45:56   
nebo
Pozdravljene,

mene zanima kaj jeste nosečnice, ki kar pazite na svoje kg?

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 26 kg do 38 t, v enem mesecu celo 8 kg. Nisem pazila kaj jem, jedla se, pač kar mi je prišlo pod roke, jedla in jedla in jedla. Starta sem z 56, končala z 82 kg....res je, da sem prišla nazaj na svoje kg, ampak z veliko muke, športa, odrekanja. Skratka vsak moj dan se vrti okrog tega, kaj lahko pojem, kaj sem pojedla. Neizmerno imam rada sladkarije. ČLe dan ali dva jem preveč, moram potem tri dni jest manj, da pridem na svoje kg.

Sedaj pa sem 2. noseča. Ne bi rada ponovila svoji kg od prvič, ampak imam občutek, da se kar redim (8 t +2kg).

Zanima me kaj jeste? Predvsem me zanima, kaj jeste namesto kruha, saj sama prej nisem jedla kruha oz. zelo, zelo malo, sedaj pa skoraj vsak dan, prevsem v službi kak sendvič, ali pa maslo in med  na kruhu...seveda jem sadje, ampak en malo konkretnejši obrok - malico, pa vseeno moram imeti. Doma imam vsak dan kosilo med 16 in 17h.

In kaj jeste za večerjo?

Lep pozdravček!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 8:32:32   
Lalica1
Jem čisto vse kar mi paše in tako bom tudi nadaljevala. Sama sem v prvi nosečnosti dobila +20 kg, pa mi je bila kriza, kako jih bom spravila dol. Pa sem jih. Takrat nisem jedla veliko, pa so kile vseeno šle svojo pot. Sedaj pa jem res ogromno in ne izgleda, da bi se zredila veliko več. Me pa sedaj več nič ne skrbi, ker vem, da bom vse kile tudi spravila iz sebe.
Sedaj pa res ni čas, da bom pazila na svoje kile in to kar pojem. V službi pojem dnevno tudi po 3 sendviče, večerjo pa imam tam ob 19-ih in se kar konkretno najem. Pa skoraj nič sadja ne jem, ker me po njem sili na bruhanje. Zavedam se, da to ni zdravo, ampak zaradi teh naših čudnih hormonov si včasih ne moremo pomagati.

Ne sekiraj se, ker ti to samo škodi!

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.12.2008 8:46:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 8:57:24   
detelja
metulj333 a imate kakšne določene diete? je možno, da bi to dala na net...

nebo jaz sem drugič noseča, bo pa to prvi otrok (1. ss)...na začetku sem jedla kar sem si zaželela...pa kg niso šle gor. sedaj sem v 24t +7 kg, če se ne bi pazila bi jih imela že +20...jaz jem za zajtrk sadje (npr. banano, kivi, mandarino...) in jogurt (včasih sadnega ali pa probiotičnega)...potem imam kosilo (normalno-meso, priloga, solata ali pa testenine pač kaj se mi tisti dan zalušta)...probam pa se izogibat večerje, če je pa že res kriva pa mogoče spijem kakao ali pa pojem kakšno furtabelo ali pa te sadne tablice...če se odpovem večerje so kg ok drugače pa kar rastejo...tudi jaz sem štartala nosečnost z 55-56 kg...vprašanje pa je kje bom končala...sicer pa mislim, da je v telesu kar dosti tekočine...ker včasih, ko se tehtam zvečer imam zjutraj za -1,5/2 kg razlike...jaz se tolažim, da bomo po porodu že zgurale kg dol...edino ne bi bila rada cela strijasta, sicer strij do zdaj še ni, ampak lahko se hitro pojavijo...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:10:35   
glen
Jem normalno kot prej,mogoče bolj zdravo,dosti več zelenjave in sadje,pa tudi kruh,sladkarije,.....
Sem v 31. ted.=5,5,kg.
Ampak ljudje smo različni in imamo različne metabolizme.
Ene se hrana prime takoj, druge spet ne,jaz imam pač srečo, da lahko več jem in se mi kjup temu kg ne nabirajo.
Iz tvojega posta sem razbrala da je pri tebi glih obratno.
Vem,da je bilo na rr govora o tem.
Čim več zelenjave,sadja,čim manj kruha in sladkarij,večkrat na dan po malem,ko te prime lahkota kakšen mandarin itd itd.,,,,Pa probaj ne jest pozno zvečer
Upam da sem ti kaj pomagala,sigurna pa ti bo še kira kaj napisala, katera ima podoben problem kot ti.
Srečno,pa ne se preveč obremenjevat s kg in čim bolj uživaj vuser posted image .
Čim lepšo in srečno nosečnost ti želim.
lep dan

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:19:08   
marjetica8
Tud jst jem vse kar mi pac pase...mislim da ce ti neki tok povlece, ze telo rabi neko snov iz tiste hrane. Zato se ne odpovedujem. Sicer se pa se kar redim...Sem v 21. tednu in sem do zdej pridelala 7 kg+user posted image Trudim pa se da jem kolkr se da zdravo, ful sadja pa zelenjave pa manj kruha...ceprav slednje vcasih ne rata!
Sicer pa, kdaj bomo pa jedle ce ne zdej ko smo nosece - mamo vsaj izgovor...user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:22:43   
nebo
No jaz zjutraj ob 6 prvo pojem dva krekerja, da mi ni slabo in nato spijem kavo s smetano ob 7 (to delam že 5 let). V službi pa jem ob 10h kak sendvič ali pa kos pizze in potem okrog 13h še kakšno sadje in med 16h in 17h jem kosilo (karkoli mi zapaše oz. kaj pač skuham za celo družino), mogoče še kaj sladkega. Zvečer spet pojem kakšno sadje, kak jogurt, se pa zgodi da pojem tudi sendvič..in seveda takrat je zjutraj takoj 1 kg gor...

Saj vem, da boste rekle, ne obremenjuj se, ampak jaz vseeno ne želim, da bi se toliko zredila kot v 1. nosečnosti. Rabila sem dosti časa, da sem prišla na svoje kg nazaj (pa še vedno sem imela 2 kg več) in pa tudi postava je bila čisto drugačna kot pred nosečnostjo...nikoli več nisem mogla oblečt nekaterih hlač in kril, ki sem jih prej nosila....

Detelja a ti imaš samo 2 oz. 3 obroke dnevno?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:41:26   
Najaa
Će se boš izogibala bele moke, sladkorja in polnomastnih izdelkov, boš že ogromno naredila.
Jaz pazim, ker sem v prejšnji nos. imela nos. diabetes in ti povem, da že samo zamenjava mleka 3,5 z 1,5 je veliko! Pa polnozrnata moka, črna moka... polnozrnate testenine in riž... čim manj sladkarij, če že temna čokolada.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:44:14   
nebo
aja pa še nekaj me zanima, ko napišete, da jeste več zeljenjave....dajte mi prosim konkretno napisat a to pomeni zelenjavo napr. solata pri kosilo ali kaj, naprimer za malico v službo, kaj lahko jeste od zelenjave??

Pa kaj jeste za večerjo?

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 9:50:37   
lilka
Hej, hoj.....

Jaz bi ti tako rekla, jaz sem po porodu  do zdaj z ločevalno dieto shujšala 10 kg in to težko že dolgo držim in sicer sploh ne jem kruha, zjutraj in v službi ampak samo sveže sadje do 12.00 ure, pa pojem dosti sadja pač, banano, hruško, jabolko sem danes že zmazala. Sem se na to navadila in mi paše. Prej sem bla pa volk na kruh in namaze, klobase...tako da zdej tako vzdržujem težo in bom nadaljevala tudi zdaj ko sem noseča, ker se že prvič zaradi prevelike teže nisem smela redit v nosečnosti.....tako da jaz se trudim s sadjem, ne jem sladkarij in krekerjev in čipsov, ostalo pa normalno.

zelenjava:jaz npr. zelene solate ne jem, sem si pa zato v nosečnosti kuhala od korenčka naprej predvsem v juhi vso svežo zelenjavo, pa namesto veliko krompirja sem si v pečici spekla papriko in bučke, tako sem jaz vase spravljala zelenjavo.
večerja: jaz jem malico v službi ob 12.00 in doma kosilo ob 16.00 in potem nič več, samo kakšno suho ali sveže sadje , če sem lačna, pa ponavadi nisem, sem na tak ritem navajena.

< Sporočilo je popravil lilka -- 19.12.2008 9:54:25 >


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 10:01:43   
nebo
lilka-no tudi jaz sem pred nosečnostjo jedla do 12h samo sadje in en aktivia jogurt, oziroma bolje rečeno vse do 16h tako, ko sem pojedla kosilo in nekaj sladkega-samo sem se ukvarjala s športom...user posted image   Sedaj v nosečnosti pa to ne gre...

No in kaj ješ ti ob 12h v službi za malico?

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 10:13:36   
detelja
nebo probam, da jem čim manj...ker itak bebi ima toliko mojih zalog, da če sploh več ne bom jedla do konca nosečnosti bo imel dovoljuser posted image  mislim, da že dosti naredimo, če se izognemo beli moki, večerji in sladkarijam...pa dosti vode moremo spit...od moje prijateljice stric je zbolel pa je lahko pil samo vodo...in ker je sokove itd. zamenjal z vodo je ful shujšal...drugače pa je normalno jedel, se gibal itd...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 11:21:31   
vesela veselka
jaz sploh ne pazim na kile, sem v 33. tednu in do sedaj sem se zredila za 11 kg. Full jem, jem pa ko sem lacna, bolj pazim kaj jem, vsak dan mora biti sadje, mora biti kaj kuhanega, trudim sem vsak dan spiti nekaj mleka, pa tudi sladkarij dosti pojem, enostavno se jim ne morem upreti. Vse je tako kot prej, le da zdaj mogoce bolj kvalitetno jem, recimo kupujem polnozrnat kruh, prej ga nikoli nisem :))) Lep pozdrav.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.12.2008 16:55:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vesela veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
19.12.2008 20:55:06   
detelja
http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/nosecniski-napad-na-hrano.html

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
29.7.2021 20:55:23   
Lelly28 RR
hujšanje in obremenjevanje s kilogrami v nosečnosti sigurno ni fino. Tako, da jej kar ti paše, rajši glej, da ne poješ preveč sladkega .
Namesto belega kruha obstaja veliko bol zdravih različic, kar se tiče pa malic pa malo morje receptov- od kaš, jedi s skuto, jogurtov,... sicruno boš našla nekaj zase.
Večerja naj bo lahka, čeprav nekateri so potem hitro lačni tako da priporočam nekaj v kombinacijji beljakovin in zelenjave =)

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
6.8.2021 22:16:45   
Tasykaa RR
Uf zredila sem se 22kg 🙈 sicer sem šla -11kg lažja že domov 😀 jaz se nisem obremenjevala s težo 🙈 sploh pa da nebi jedla ali kakorkoli namerno hujšala, ker se to res ne priporoča, je dovolj časa zato po porodu ali že prej pazit pri hrani ☺  tolk kot sem pohanega pojedla v nosečnosti nisem pred tem pomoje nikoli 🙈🤣🤣 pa vem da ni zdravo 🙈 samo nisem si mogla pomagat 🙈 

(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
9.8.2021 19:00:21   
Lelly28 RR
Hormoni naredijo svoje.. Sem pa ugotovila, da sem v vsaki nosečnosti jedla tisto, kar je otrok najrajši še sedaj 😁


(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
9.8.2021 22:17:16   
Tasykaa RR
Hahaha mi še nismo tak daleč 🙈 pohano, sendviči, pomfri 🙈🤣🤣🤣 to je blo v nosečnosti taboljše 🙈🤣 tak da bomo še videli kak bo to jedo 🤣 al pa nebo maral, ker sem prej preveč pojedla 🤣🤣🤣 sem pa sadja fuul pojedla, pa zdaj tud ni glih nekaj ful navdusen 🙈 


(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
10.8.2021 15:56:59   
mojcy1
No, ce drzi, da nosecnica je hrano, ki jo ima otrok najraje..bo moja pikica oseba zdravih navad.. Še nikoli nisem pojedla toliko sadja in zelenjave... Ubijala bi za paradiznik in breskve 🙈🙈 nezdrava hrana pa čedalje manj.. Obcasno pomfri zapase.. Ostalo pa iskreno ne... 


(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
10.8.2021 19:04:24   
Lelly28 RR
Mojcy1 moja prva je bila nora na breskve in solato, od kar je bila stara 18m (sedaj je 4 leta) ne mine dan brez da bi pojedla skledo solate... Moja druga hči pa že v trebuščku hotela govedino, od prvega grižljaja pri 9m jo obožuje (stara 12m) in poje že pol mojega kosa govedine 👍☺️ 


(odgovor članu mojcy1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
10.8.2021 22:07:41   
Tasykaa RR
Upam da tole ne drži 🙈🤣🤣🤣 ker pol bo jedo sam tisto kar ne sme 🙈🤣🤣🤣 trenutno je še premali za tako hrano🤣🤣 na srečo pa sedaj vseeno jè vse kar mu dam 🙏 zaenkrat je še tak, pa bo tudi kmalu 12 mesecev star 🥰  


(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
10.8.2021 22:09:34   
Tasykaa RR
Mojcy1 no potem pa nam boš, ko bo tvoja pikica že jedla povedala ali drži 🥰🤣🤣 



(odgovor članu mojcy1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
11.8.2021 10:42:54   
mojcy1

No.. To je pa zanimivo.. Sploh govedina, ki je vecina sploh ne mara 🤣🤣🤣Komaj čakam, da vidim 🙈
IZVIRNO SPOROČILO: Lelly28 RR

Mojcy1 moja prva je bila nora na breskve in solato, od kar je bila stara 18m (sedaj je 4 leta) ne mine dan brez da bi pojedla skledo solate... Moja druga hči pa že v trebuščku hotela govedino, od prvega grižljaja pri 9m jo obožuje (stara 12m) in poje že pol mojega kosa govedine 👍☺️ 





(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prehrana, kilogrami, kaj namesto kruha?
11.8.2021 10:43:41   
mojcy1

Poročam.. Bo pa še dolga.. Rok poroda šele decembra 🤣🤣
IZVIRNO SPOROČILO: Tasykaa RR

Mojcy1 no potem pa nam boš, ko bo tvoja pikica že jedla povedala ali drži 🥰🤣🤣 






(odgovor članu Tasykaa RR)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?