|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preiskave po dveh SS
26.9.2010 12:07:43   
vanilla
Pozdravljene!

Pišem v imenu prijateljice, ki že nekaj časa dela na otroku. Imela je že en spontani splav takoj po pozitivnem testu (čiščenje ni bilo potrebno). Potem sta s partnerjem naredila malo premora, zdaj pa sta zopet začela delati na otroku. No, in je spet zanosila, M zamujala, naredila test (bil pozitiven), naslednji dan pa že negativen. Iz tega je sledila menstruacija oz. najverjetneje je bil zopet spontani splav.
Torej, če skrajšam: dva ss takoj po začetku zanositve oz. takoj kmalu po vgnezditvi.
Zanima me, ker seveda ne želi poskušati v nedogled, kakšne preiskave lahko naredi?
Po prvem ss ji rekli samo, da ima maternico bolj zamaknjeno v levo, vendar ni nihče rekel, da bi to bila lahko težava. Baje naj bi bila tudi Rh negativna.

Torej, na kaj mora opozoriti svojo G, da ne bi bila G mogoče preveč flegma in ji recimo ne bi naredila ali je poslala na kakšne dodatne preiskave. Ker prijateljica bi rada šla na dodatne preglede, saj niti ni več tako mlada (po 30-em). Kakšni so torej postopki za naprej... kam te lahko ginekolog napoti oz. kakšne preiskave lahko sam naredi?

Hvala vnaprej...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 14:23:15   
enkratna
Živjo vanilla,

ker sem sama dala čez 3 SS (slabi 6T - brez čiščenja, dobri 6T s čiščenjem ter 16 teden, porod z umetnimi popadki po odteku plodovnice), ti lahko povem, kateri preiskavi sem jaz dala skozi:

1. Sum na antifosfolipidni sindrom (ki je bil potrjen in tako zdaj, v četrti nosečnosti jemljem vsakodnevno ustrezno zdravilo)
2. Genetske preiskave obeh partnerjev (ki so bile b.p.)

Imam pa tudi hipotirozo, vendar je tako: tirolog pravi, da avtoimuno vnetje ščitnice ne vpliva na plodnost oz. nosečnost, drugi zdravniki pa pravijo, da ni mogoče zanikati medsebojnega vpliva...

Upam, da ti bo to v pomoč.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 16:22:35   
Isabellabina
No jaz imam enak slučaj kot tvoja prijateljica.2xpozitiven test,po treh oz.4 dneh krvavitev,najprej čisto malo potem vedno več.Vedno se mi je naredilo ravno na vikend,tako,da nisem hodila na urgenco ,ampak potem na torek na pregled.Obakrat veliko premalo oz.pretanko sluznico,da bi s nosečnost lahko nadaljevala.Jaz sedaj točno vem zakaj pride do ss-ja.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 18:02:49   
Lucky Star
Pozdravljene.

V. hvala za vprašanje v mojem imenu in obema forumašicama za odgovore.

Upam, da me bo moja ginekologinja napotila naprej na kakšne preiskave, ker se mi zdi nesmiselno čakati še na en SS, da bi se začelo nekaj delati na tem. Po prvem SS sem bila popolnoma sesuta, saj si niti v najhujših sanjah nisem predstavljala, da bi se mi lahko kaj takega zgodilo. A potem vseeno upaš in greš naprej, poskušaš znova in zopet isto. Prebiram vse možne forume, da bi izvedela kakšne informacije zaradi česa pride sploh do SS-ja, saj so ginekologi zelo skopi z informacijami ali pa se jim s tem ne da niti kaj veliko ukvarjati. Ok, če se to zgodi enkrat,.. ampak, če se je pa že drugič, potem bi se bilo pa malo za vprašati, če je vse vredu.
Na pregledih mi je ginekologinja vedno rekla, da je vse vredu, brisi so bili OK, le za maternico mi je povedala, da je zamaknjena v levo, vendar to naj ne bi predstavljalo težav pri zanositvi. Ja, pri zanositvi ne, saj sem obakrat dokaj hitro zanosila, ampak kakor hitro sem se veselila nosečnosti, tako hitro se je veselje razblinilo.

Zelo čudno se mi je zdelo, ker sem v četrtek zjutraj delala test in je pokazal +, naslednje jutro pa je bil že - . Kmalu zatem so se pojavili krči, dokaj močni, ki so trajali cel dan, včeraj zjutraj pa sem začela krvaveti. Tokrat nisem šla na urgenco, bom šla pa jutri na pregled, če me bo seveda ginekologinja sprejela.

Isabellabina potemtakem si imela ti SS-je zaradi pretanke sluznice ali je bil kakšen drug vzrok?

Skrbi me, ker nimam še otrok, leta pa grejo in res ne morem predolgo čakati, da se bodo ginekologi zmigali in me poslali na preiskave oz. začeli iskati vzroke, zakaj prihaja do SS-jev in to čisto na začetku nosečnosti oz. zakaj telo zavrača plod.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 18:31:01   
marantz
Lucky Star, veliko je odvisno tudi od tvoje ginekologinje. Nekatere hitro reagirajo in pošljejo na nadaljne preiskave, druge, kot denimo moja, pa mečkjo in mečkajo. Tudi meni se je pred leti dva dni po zaostanku menstruacije pojavil plus, potem čez tri dni pa zelo, zelo boleča menstruacija. Začelo se je z zelo šibko krvavitvijo, ki je bila opazna samo na toaletnem papirju, nadaljevalo čez dva dni z zelo bolečo obilno krvavitvijo. Ko sem bila na pregledu, me je zavrnila z besedami, da najbrž sploh nisem bila noseča. Pri nama se je HB izšlo že v naslednjem krogu.
Držim pesti !!!

(odgovor članu Lucky Star)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 21:57:22   
pajkica2
Lucy star, če se je pokazal en dan + in že naslednji dan - je moral biti en dan napačen rezultat. Namreč nos. hormoni ne izginejo tako hitro, tudi po spontanem splavu so še v telesu. Težko verjetno da te bo ginekologinja poslala na kakšne posebne preizkave, ampak vsekakor se posvetuj z njo, mogoče ti predpiše Utogestan. Pa veliko sreče!

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preiskave po dveh SS
26.9.2010 23:19:26   
MAŠKA
Tudi jaz imam za seboj dva zaporedna ss . Naj vam povem, da je takrat tudi mene dodobra sesulo, bila sem jezna na zdravstvo, ker ti po dveh ss še ne pripadajo nadaljne preiskave. Zdravniki so v mojem primeru splave pripisovali mojim letom (bila sem stara 33 let). Ko sem zanosila tretjič, je nosečnost uspela in rodila se je zdrava punčka.
Punce jaz bi vam rekla eno... ne obupat, najbrž se v tretje splav ne bo ponovil. Če se pa slučajno bo, pa takrat intenzivno iskat vzroke. Jaz namreč zdaj verjamem, da so pri meni bila vzrok leta ali celo naklučje. Pred ss sem imela eno uspešno nosečnost brez vsakih težav, potem 2x ss in potem nam je zopet uspelo, res pa je, da sem jemala Dabroston.
In povem vam, da zdaj se mi prav dobro zdi, da se nisem še več ubadala  takrat z zdravniki in z iskanjem vzrokov, kajti bolj ko na vse skupaj misliš, bolj ko hodiš po bolnicah in okrog zdravnikov, bolj te znotraj razjeda.



_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?