|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prepovedana hrana
4.11.2005 14:53:04   
Anonimen
A se še kateri lušta prepovedano. Meni vse bolj sploh se ne morem več vzdržat.

Zdaj bi samo salame jedla (poli, pršut, kranjske klobase), čips, čokolado, fast food, kekse.

Upam, da mali ne bo dobil kake alergije.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prepovedana hrana
4.11.2005 14:56:43   
Marogica
Jaz sem v obeh nosečnostih VSE jedla. Vse "prepovedano". Preberi si na MON-u, kaj o tem piše dr. Pušenjak. Problem je lahko samo pretiravanje, ne pa kaj se je.
Dober tek

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prepovedana hrana
4.11.2005 20:26:15   
giga
Pazi edino pri pršutu in plesnivih sirih, ostalo ni panike. Itak boš morala sama shujšat, če boš preveč pridelalauser posted image , otrok pa navadno dobi iste alergije, kot jih ima že kdo v familiji. Ti kar papcaj, telo že ve, kaj rabi, dojenček pa bo že "ta bolš ven pobral".

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prepovedana hrana
4.11.2005 22:02:14   
mamči
Ti si kar lepo privošči - pa ne preveč, da ne boš preveč zatečena in nabuhla user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prepovedana hrana
5.11.2005 11:38:51   
lenika
Jaz se ne obremenjujem preveč s tem kaj jem. Ne jem šunke, klobase, plesnivih sirov, drugače pa jem vse kar mi trenutno zapaše. Res pa je,da se trudim pojesti tudi veliko sadja in zelenjave.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prepovedana hrana
5.11.2005 11:57:02   
eva1
Jst sem vse jedla...tudi tatarca in pršut, ker je pušenjak enkrat napisal, da tiste ko smo prebolele tokso lahko vse to jemo,samo mora biti kupljenjo, ker je vse pregledano! No edino plesnivih sirov nisem jedla, ker se lahko okužiš z listeriozo!
Pa dober tek!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prepovedana hrana
5.11.2005 22:14:22   
marmeladni krofek
zdravo user posted image ...
a sm edina k se loh pohval da ji fast food in podobno v teh mescih sploh ne ležiuser posted image ? sm kupe teh packarij pojedla že pred nosečnostjo tko da mi je vse skp dol padl... no ok, sladoled mi pa še kr gre sploh takrt k mi cukr pade... v omejenih količinah valda. no ne vem, mam srečo da mesa sploh ne maram tok,še posebi salam, paštet, itd...  dost nakladanja postla me ze kliče...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prepovedana hrana
17.12.2005 23:00:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA



Zdaj bi samo salame jedla (poli, pršut, kranjske klobase), čips, čokolado, fast food, kekse.



Še ena takauser posted image user posted image user posted image Pa nič ne morem pomagat. Danes zjutraj sem se z majonezo basala, me je dragi lepo opomnil, da je ne smem, bi se skoraj user posted image . Majoneza je bil namreč najboljši del zajtrka!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prepovedana hrana
21.12.2005 8:52:01   
livia
Pa kaj tolk komplicirate.
Na tečaju zgodnje nosečnosti so nam povedali, da lahko jemo in pijemo vse, da se pa ne sme pretiravat z žganimi pijačami, gobami, plesnivimi siri, pikantnimi začimbami, ....
Jaz jem vse. Če mi zapaše McDonalds, pač grem. Če sem šla prej 3x letno tja kaj pojest, bom šla še sedaj. Čeprav sem bila med nosečnostjo večkrat kot 3x tam, ampak tudi zato, ker sem 3 tedne preživela v Ameriki in drugega skoraj ne dobiš za normalno ceno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prepovedana hrana
21.12.2005 9:03:35   
dory
Meni gre po pravici povedano ze prav na zivce,ko slisim besedo prepovedana hrana v nosecnosti...ene tok komplicirajo okol tega,da je groza...

Prepovedane hrane ni...seveda,ce jes vse v mejah normale...torej jaz bi priporocala rajs nasmeh na obraz in cimbolj sprosceno nosecnost,kot pa da vsak trenutek pazis,kaj bos al jedel, al oblekel...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prepovedana hrana
21.12.2005 10:42:57   
Tina15
Jaz jem vse kar mi paše, tudi pršut in suhe salame, pa precej pogosto zavijem v McDonalds. Sem prvič isto prakticirala, pa ni bilo z malo nobenih težav.
Jej kar ti paše, samo zmerno.

Lp.


_____________________________


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prepovedana hrana
21.12.2005 15:22:17   
Naja30
Drage moje, ne se tako zanašat na to, da lahko jeste vse. Mogoče nekatere res, nekatere user posted image   pa lahko zaradi bolezni v družini ali le zato, ker so zanosile in so bolj občutljive, ravno zaradi hrane staknejo razne vrste nevšečnosti. sem spadajo npr.visok pritisk, beljakovine v urinu, sladkorna... Jaz sem imela to smolo, da mi je G že na začetku prepovedala več kot 3g soli na dan v hrani, svinjsko meso, konzervirano hrano... Vse to je že tako ali tako nezdravo, v nosečnosti pa lahko še dodatno zaplete zadevo.

Saj verjamem, da vas je kar nekaj, ki ste imune in lahko res VSE pojeste,ampak ne govort, da vam gre na živce, ko nekdo vpraša, kaj je prepovedana hrana. Dobesedno prepovedana res ni nobena, je pa dobro, da user posted image  jemo čim bolj zdravo in raznoliko, kar pa to za katero pomeni, je pa seveda čisto njena stvar.

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prepovedana hrana
22.12.2005 8:12:01   
dory
Ja meni gre zelo na ZIVCE,ko poslusam nekatere,ko tko komplicirajo....drugo je, ce so tezave in se pac drzis priporocil zdravnika...o tem pa ni tekla beseda  ne...


Imam prijateljico,ki je imela zal za sabo dva spontana splava,ko je zanosila v tretje...in ko je zanosila je tkoo komplicirala...po svoje sem jo razumela,saj je hotela,da bi bilo vse prav in res se je drzala pravil...striktno...in zal ji tudi v tretje ni uspelo...potem se je odlocila,da si ne bo vec tako zelo prizadevala za otrocka,ko bo pac prisel trenutek, pac bo in da se nikoli v zivljenju ne bo vec obremenjevala z vsemi pravili...danes ima zdravo enoletnico...



(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prepovedana hrana
28.12.2005 11:40:04   
Ganga
Zdravo user posted image ,
Jez vse kar mi paše. Sicer sem vegeterjanka meso ne pride v poštev ampak kar naprej jem čips in smokije pa se nič ne sekiram kar mi to res paše...pa kakšen dc kuhan vin tudi.
Zdi se mi, da je pomembno, da sem zadovoljna kot, da bi zaradi tistih čipsov tok sekirala.


(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prepovedana hrana
2.1.2006 19:13:10   
Anonimen
zakaj pa je to prepovedano? js sem noseča v drugo in v obeh nosečnostih jem vse tut pršut, poli, salame, majonezo, itd itd. ne jem plesnivih sirov ker jih ne maram in ker so svinjarija isto kot bi jedla plesniv kruh k ga drgač tut kuram ne vržemo a ne? plesen je za telo zelo zelo težko prebavljiva zadeva in se telo ori z njo k z eno boleznijo! ne jem tatarca ker na sploh ne jem surovga mesa razn pršuta seveda mljask :)
tko da ti kr navali..seveda če nimaš sladkorne al pa pretirano povišanga prtiska al česar kol druzga zarad česa bi mogla bit na dieti user posted image

(odgovor članu Ganga)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prepovedana hrana
3.1.2006 13:32:54   
stuhica
ma ja no jest sem sicer čez novo leto pri toliko dobri hrani sem si privoščila tatarca ! Ma ja enkrat ni nobenkrat pri teh salamicah mi je pa kaj kmalu res hudo slabo zato se jih raje izogibam! Če vidim da mi je po neki hrani blazno slabo potem se je raje izogibam ker je že tko kar dost hudo včasih!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prepovedana hrana
3.1.2006 14:04:03   
KMALU



meni pa zadnje case malo vec cokoladice zapase, druga pa nic...- jem sadje, zelenjavo, malo pustega mesa, ribo.. vse ok



(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prepovedana hrana
3.1.2006 15:56:13   
Nea
Meni je ginekologinja, zaradi visokega pritiska v prvi nosečnosti, prepovedala kavo.
Drugače sem pa nora na čokolado. Zdaj v drugi user posted image  mi pa čokolada sploh ne paše user posted image . Lahko bi pa spila litre coca-cole, fante... , ki jih ponavadi sploh ne pijem.
Res čudno!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prepovedana hrana
4.1.2006 10:19:12   
pupika
Kaj pa pravite na kakšen sirov burek. Jaz jih obožujem.

No jaz se zaenkrat še kar držim hrane, razen kakega tatarskega za nov leto, ko še nisem vedela da sem user posted image . Drugače pa veliko sadja, pa solate ogromno pojem, meso in ribe.  


(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prepovedana hrana
4.1.2006 10:33:53   
KMALU
uf, sirov burek.. men je to premastno. sploh ne pase....user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prepovedana hrana
4.1.2006 10:41:14   
pupika
Saj če ga kupiš v kaki trgovini npr. 5 minut so kar suhi sirovi bureki. Pri teh ni nobene maščobe, ali pa si sama spečeš doma.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prepovedana hrana
4.1.2006 11:01:45   
KMALU
ma sej nisem mislila mascobe v smislu, da olje kaplja z njega (kot pri siptarjihuser posted image ), ampak sir pa to meni sploh ne pase.. ga tudi drugace ne jem prevec....

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?