|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAZVAJENOST
30.12.2005 19:36:58   
inara
ZANIMA ME KAKŠNO JE VAŠE MNENJE O TEM KDAJ OTROK ZAVEDNO ZAČNE IZKORIŠČATI OZIROMA UVELJAVLJATI SVOJO VOLJO Z JOKOM IN PODOBNO.

NAŠA TAMALA IMA 6,5 MESECEV IN POGOSTO JOKA, KER JE ZA TRENUTEK SAMA IN ZA MALENKOSTI.MISLITE, DA BI JO MORALI PUSTITI JOKATI ? BOJIM SE KAKO BO, KO BO MORALA V VRTEC IN NE VEM KAJ NAREDIMO?ALI ŽE IZKORIŠČA?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 19:43:15   
Primoza
Ne še, počakajte še par mesecev pa bo začela.

(odgovor članu inara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 19:59:05   
eva1
Moj bo stra 10 mesecev in je kar se tega tiče adijo pamet! Še na WC ne morem v miru, ker se mi dere k user posted image , samo da me ne vidi 1 sekunde...previjanje je postalo grozno, ker samo da ga odložim na mizo, se dere k zvernik, brca z nogami se upira z vsemi štirimi...mislim user posted image ...da pa ne govorim, kako zgleda kuhanje pri nas...priplazi se do mene, se me prime za noge , stoji poleg mene in se dere, dere, dere...ko ga ne vzamem k sebi se mi vležena tla  vleče sem in tja in joka-dere dokler se ga končno ne usmilim, če žlica ni takoj v ustah pri hranjenju, se takoj pritožuje, brca vse poprek, dere k user posted image ...ja moj vem da izsiljuje, ker drugage ne mora bit-še sreča da imam dobre živce, ko se mi pa nabere, pa leti v svojo postlo, zaprem vsa vrata, dam slušalke na glavo, zavrtim kašno musko in se za 3 minute priklopm na RR ...gre pa z februarjem v vrtec, tako da bomo videli kako bo...
Kaj pa bi človek pri vsem tem naredil, pojma nimamuser posted image user posted image user posted image -bo že boljš enrat-vsaj upamuser posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 20:33:32   
Magi*
oprosti, ampak tako mali dojenčki tega ne počnejo zavedno. dojenček rabi bližino staršev in joka, ker nima predstave o času (koliko časa te ne bo), in z jokom seveda doseže, da prideš nazaj. ko bo šla v vrtec, bo preživljala t.i. separacijsko krizo in takrat boš šele videla, kako se te bo držala - kot klop. ampak bo minilo.

je pa res, da je najbrž tanka linija med zadovoljevanjem otrokovih potreb po crkljanju in razvajenostjo. je zelo naporno, ko moraš kaj narediti, pa se ti otrok mota med nogami in se dere. jaz jo poskusim s čim zamotit: ji dam kakšne igračke v kuhinjo na tla, pa pojem ji, pa pripovedujem kaj delam, pa kaj za poglodat ji dam..., vmes jo tudi kdaj k sebi vzamem, pa jo spet odložim. ko sem šla na WC, se je pač tudi drla, sem ji pa vsakič znova pojasnila, da grem na WC in pridem nazaj. zdaj, pri enem letu se že kar zna sama zabavati (tolk, da lahko v miru grem na WC ali dam kuhat npr, ravno same je ne puščam). zgodi se tudi, da kar sama odšiba stran, se obrne in mi pomaha in šiba naprej. kot sem že napisala, nam je pa odhod v varstvo dnevni ritem obrnil malo na glavo. spet se me bolj drži, ampak v varstvu je pa zadovoljna.

veliko potrpljenja ti želim.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu inara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 20:48:54   
Anonimen
Ja, malo jo pusti, da joče. Ni treba za vsak jokec takoj skočit. Jaz sem delalal to napako, ker tega nisem vedela. Kmalu se otrok navadi, da je treba vse narediti takoj, tisti trenutek, ko se sprdne. To pa ni fino ne zanj, ne za okolico. Za okolico itak vemo, zakaj, zanj pa ne zato, ker se bo potem težje vključil v novo okolje, npr. v vrtec, kjer pa je treba počakat. In bo zmeden in nezadovoljen, ker tega pač ne bo znal. Naj se nauči počakat.
Pa nisem jaz zdaj kar naenkrat tako pametna postalauser posted image , ampak sem to prebrala. Žal, prepozno. Pri nas moramo ubogat na prvo besedo!user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 21:06:47   
eva1
Magi-pri nas je tako, da se enostavno nič več sam ne zamoti-včasih se je ful, 24ur na dan pa mi tut ne mora po naročju skakat...in jaz vem da izsiljuje, ker bog ne daj, da mu vzameš kašno stvar iz rok-npr. danes je iz jelke trgal bučke dol in sem mu jih vzela-si ne predstavljaš kašn jok, pa ko mu kaj ne paše, se kr na tla vrže, maha z vsemi štirimi in se dere...vse je do ene meje-vsaj pri meni...ne rečem, da mora biti vse po mojem, ampak vse po njegovem pa tut ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: RAZVAJENOST
30.12.2005 21:23:55   
Magi*
ja, eva, tale tvoj pa fino preskuša tvoje meje. enostavno mu stvar prepovej, razloži zakaj ne in mu mirno reči, da ne bo nič pomagalo tudi, če se bo na tla metal. pusti ga, da odtuli svoje. boš videla, kako hitro bo pricapljal za tabo. no, vsaj pri nas je tako.

glede naročja: ga bo minilo - sama sem par mescov nazaj postavila enako vprašanjeuser posted image  tamala je namreč začela plaziti in odtlej je bilo, kot bi imela malega kužka čuvaja.

naša tamala je zelo trmasta in vztrajna, ampak pri nekaterih stvareh sem nepopustljiva. in slej ko prej tudi tamala to sprejme. po drugi strani pa jo veliko cartam (še posebej zdaj, ko grem v službo, ona v varstvo in vem, da je to zanjo šok - še zame jeuser posted image ). a delam prav ali ne? - upam. bomo videli.



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?