|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RED
13.10.2006 14:19:32   
corfu
Sama spadam med tiste bolj zahtevne starše. Pa da me ne boste razumele narobe, otroka učim samostojnosti, svobode in neodvisnoati od naju z možem. Zahtevava določen red, katerega se drživa.

Nedavno tega sva šla z možem na bazen. Ura je bila nekaj do devetih zvečer ko na bazenu zagledava starša z polletnim otročkom, ki je veselo vriskal, ampak...jaz sem bila šokirana. Ali tudi ve prakticirate kaj takega, podobnega...

Potem pa zaslediš na forumih take prigode, kot so : moj otrok noče spati, bla, bla...le kako bo spal, če je enkat na bazenu, drugič s staršema na pici...meni je to nesprejemljivo.

Ali imate red, katerega se striktno držite, pa čeprav pomeni to, da zamujate piknik s kolegi, ali vlačite otroka s sabo?

Kako imato pri vas to urejeno?


hvla za vaše mnenja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RED
13.10.2006 14:30:20   
Anonimen
kar se reda tiče imamo mi tudi red. tamala je v krevetu ob 7h brezpogojno, tavelka ob pol 9h. zvečer ne hodimo ven, po bazenih in naokoli ampak smo lepo doma v umirjenem okolju da se človek sprosti pred spanjem in zato bolje spi

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RED
13.10.2006 14:30:26   
Anonimen
Dokler je popoldne hodil spat, smo vedno prilagajali temu času. Če smo uro zamujali, smo pač zamujali, sicer pa imamo itak piknike sami taki, ki imamo otroke, tako da je to urejeno. Pretirano dolgo se z nama ni vlačil nikoli, ker se tudi midva posledično nisva, v štirih letih je trikrat spal pri moji sestri, to pa je tudi vse.

Nikoli ne bom pozabila, ko sem bila majhna, ko sva s setro dostikrat zaspali v avtu, ker se tastara nista primigala iz gostilne user posted image  Tega ne bom svojemu nikdar naredila.

Kaj pa pospravljanje igrač recimo?
Pri nas je tako, da ko pospravi eno igračo, lahko razkoplje drugo. In da jih zvečer vsaj zuanj na dvorišču pospravi, preden gre spat.

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: RED
13.10.2006 14:35:57   
corfu
Sama nimam nič proti, da starši kam gredo, tudi midva greva npr. na bazen za tri ure ampak pred tem dava malega spat in to vsak dan ob 20.00 spokojno spi. Moja mami je nadstropje višje in bi slišala če bi se zbudil, ampak se že skoraj leto dni ni, tako da...

Kar se tiče igrač, se jih pospravi, preden gre spat, me ne moti, da se igra v dnevni, ampak preden gre spat, pobira igračke in jih zlaga na police v svoji sobi, zgleda, da mu je prišlo v kri, ko se že od nekdaj tečnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: RED
13.10.2006 14:43:32   
lelaval
Že pri starejših dveh sva imela red, da sta šla ob uri spat (ob 20.00 sta že trdno spala), pa če je bil to petek ali svetek. Med tednom, za vidende in tudi na dopustu sta ob osmih zvečer že sanjala.
Mi je sicer enkrat tašča, ko je sestra od mojega šla z najstarejšo, in sem ji rekla, da mora bit ob 18.30 najkasneje doma, da je petek, pa lahko gre kasneje spat, ker drug dan ne gre v vrtec in sem ji rekla, da ne, ker ima red za spanje in se tega držimo. In se je mogla strinjat, pa če se je hotela ali ne.
Najmlajša pa tudi ima red. Zaenkrat user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: RED
13.10.2006 15:05:46   
total
Tudi če kam gremo,se vrnemo do tiste ure,ko mora iti spat.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: RED
13.10.2006 15:10:32   
diva 4
Pri nas je glede tega tudi red .Pred večerjo se pospravijo igrače , nato večerja .Po večerji gre mali prvi v pižamo in spat ob 19.00.Nato še tavečja v pižamo preberem ji pravljico ali dve in ob 20.00 postelja.Red mora bit in otroci ga potrebujejo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: RED
13.10.2006 15:38:47   
Anonimen
Če ga nimaš kam dat, ga pač zraven vzameš neuser posted image user posted image

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: RED
13.10.2006 15:42:38   
Anonimen
Če ga nimaš kam dat, ga pač zraven vzameš ne


ne, jaz sem raje ostala doma. Ali pa on. Ali pa oba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: RED
13.10.2006 15:51:29   
Hanna M.
imamo red! Ob osmih se začnemo pripravljati na spanje, ampak naša dvoletnica nikoli ne zaspi pred 22:00 uro. Dostikrat midva prej zaspiva, kot ona, (to je replika Cofu glede nespanja otrok).
Zjutraj se zbudi ob 6 uri in čez dan redkokdaj zaspi, čeprav dnevno prakticiramo počitek ob 12 uri. Tudi v vrtcu ne spi, čeprav spijo vsi drugi otroci in je vedno red. Je pač človek, ki potrebuje zelo malo spanja.
Že kot dojencek je spala cca. 5 ur manj kot njeni vrstniki.
Igračke pa vedno pospravimo in imamo še nakaj pravil od katerih ne odstopamo.

_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: RED
13.10.2006 16:35:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: corfu
Ura je bila nekaj do devetih zvečer ko na bazenu zagledava starša z polletnim otročkom, ki je veselo vriskal, ampak...jaz sem bila šokirana


Šokirana zakaj user posted image

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: RED
13.10.2006 16:55:54   
bskrle
Dokler sva imela enega otroka in ni bilo vrtca, smo si lahko priovoščili malo več svobode tudi zvečer. Sedaj pa imamo za spanje red, popoldansko občasno ta velika(4 leta) lahko izpusti.
ZA igračke pa ne težim vsak večer.Vseskozi ne morem nadzirati treh otrok, pa tudi moja kuhinja bi se morala sedaj pospravljati, jaz pa visim tukaj ...
Imamo  pa red pri molitvi, maši, prosim-hvala, pri delu, uboganju ...
Punčki sta v vrtcu ubogljivi, vsakdo ju rad vzame v varstvo, tako da mislim, da imamo reda dovolj.
Življenje je pestro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: RED
13.10.2006 17:24:35   
lojzika
Evo mi2 si pa privoščima bazene brez malega ja linčajte nas, zakaj? Zaradi usrane vode, pri 16 mesecih se je prvič kopal na javnem kopališču.
Druga stvar pa je, zaradi urnika službe, ki si ga določam sama veliko delam zvečer in ponoči in če je gužva peljem malega v varstvo k babici in tam zaspi, nato pa ga prestavim v avto in peljem do doma kjer nemoteno spi, ga pa ne vlačim po 8 uri okrog če kam gremo obvezno poiščemo varstvo pa če varuška(beri babi) ne pride na dom zaspi pri njej in ga zopet prestavimo v avto pa v domačo posteljo, včasih ga babi sploh ne skopa ga samo umije, ker ga ne more dvigniti iz banje.

ne mislim pa zaradi reda skoz doma čepeti, da mu bom čez 10 let sponašala, kaj vse sem zamudila, imamo drugače organizirano in ravno tako gre, mi2 hodiva zvečer sama okrog če že ravno grema ker to je za otroka velik napor

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: RED
13.10.2006 17:40:49   
Anonimen
meni se ne zdi nič narobe da sta  partnerjem ob 9h na bazenu amoak ne z eno leto starimo otrokom. naj on spi doma z varuško, ne zdi se mi pa primerno letanje zvečer okol z malim otrokom. če ga nimaš kam dat pač ne greš oz najameš plačano varuško

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: RED
13.10.2006 17:43:28   
Primoza
Večinoma se držimo spalnega reda. Če se ga ne (npr. po kakih daljših turah) pa tudi ni posledic, ker oba zaspita utrujena od hoje in zraka.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: RED
13.10.2006 20:08:01   
LEJLA
mi smo cez poletje imeli drugacen red kot pa sedaj, ko je temno ze prej

poleti je "tavelik" hodil spat okoli 9h sedaj pa ob 8h ze trdno spi
malo se pac prilagodimo razmeram
res ne vidim smisla, da bi ga poleti ze ob 7h notr sila, ce pa ravno rata lepo zunaj

seveda ju pa na "zurke" ne vzamemo ampak gresta v varstvo tiste dvakrat na leto
ravno tako, ko smo imeli sedaj ene par piknikov smo vedno zamudili, ker je bilo pac v casu pop. pocitka in ju niti sigurno nisem imela namena zbujat

a vam uspe dat otroke spat zvecer ceprav je se svetlo?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: RED
13.10.2006 20:16:19   
Pajaca
Pri nas imamo pa ohlapen red. Pač če je kakšen rd ali podobno (govorim o otroškem rd, na tavelke ju ne vlačva s sabo) potem mal povlečemo, če otroka nista preveč tečna, pa vzamem s sabo pižamo in ju preoblečem in ponavad zaspita v avtu na poti domov in ju pač sam prestavim. Isto mi je vseen kaj delata za rečmo novo leto.

Pa na dopustu priznam smo brez reda. Pač se gre mal zvečer na sprehod, pa žurat pa okol, pa naj vesta da se na dopustu mal več prvošč. Zakaj pa ne. Sam če je otrok pač tečen se gre spat pa je, če pa ni pol smo pa okol.

Če pa smo lepo doma pa ni izgovorov ob 7.00 smo v postelji in konec.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: RED
13.10.2006 20:49:01   
rainbow
Mi imamo glede tega red; čakava, da malo zrasteta, da bova zvečer sama kam šla; sicer pa sva tako utrujena, da nimava nekih želja, sem srečna že, ko babi spita in je v stanovanju tišina.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: RED
13.10.2006 21:22:21   
Primoza
Da. Zapremo rolete.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: RED
13.10.2006 21:29:29   
sanasan
pri nas jaz zelo vztrajam na redu, se pa včasih precej namučim, če je doma mož, ki je pravo nasprotje, pa še dosleden ne zna biti pri otrocihuser posted image
ja, pa reda sigurno ni, če smo pri babici, če grem jaz zvečer ven s kako kolegico...tako, da če se le da, to prestavim na kako drugo uro...
mene sta starša povsod vlačila s seboj in nimam preveč lepih spominov na to...
drugače pa zvečer ne hodim ven, ker je mož v službi, med vikendi se nama pa ne da, sva raje doma sama...
pa se mi zaradi tega prav nič ne zdi, da se čemu odpovedujem, še nikoli nisem pomislila, da zaradi otrok kam ne morem...večinoma se pa itak da zrihtat varstvo.... čeprav se meni zdi, da je najbolje, če so vsaj zvečer otroci s starši...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: RED
13.10.2006 22:06:22   
ribica.

Tudi jaz spadam med zagovornike reda. Neke osnovne stvari hočem imeti na določen način in pika. NO, potem se mi je rodila hčerka......pravi zombi. Že od 1.dne ni spala, pred polnočjo, sedaj pri treh letih pa tudi ni dosti boljše. Pa se lahko na glavo postaviš. Tako da ja jaz pač ne obsojam tega, kar si videla tam na bazenu. Pri nas je pač tako, da je bilo čisto vseeno kje se otrok nahaja, ker ob 21:00 pač niti slučajno še ni spala. Sedaj ko imamo drugega pa je druga zgodba, njega niti slučajno ne bi peljala nikamor tako pozno, ker takrat že rabi svoj spanec. 
Ne zgražaj se nad tem kar si videla, bodi srečna, da tvoji mali zaspijo ob "normalni" uri.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: RED
14.10.2006 7:18:56   
muki1
Mi imamo tudi nek ohlapen red, kot pri Pajaci.
Načeloma se držim ure, vendar nikoli ne paničarim, če gre namesto ob osmih v posteljo ob osem pa dvajset minut.

Sicer pa nekateri starši pač dajo otroka spat ob 22, pa zjutraj dlje časa spi. Zakaj bi to nekoga motilo, če ob devetih zvečer otrok vriska na bazenu.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: RED
14.10.2006 11:33:11   
lenika
Imamo 5 mesecev starega otroka in če slučajno kam gremo, smo vedno do 19.30 doma, da gre otrok ob normalni uri spat. Sem šla pa dvakrat zvečer ne večerjo (enkrat z možem in je bila varuška tašča, enkrat z prijateljicami in je bil varuška mož), a obakrat sem otroka najprej spravila spat in nato šla, domov pa prišla, ko je otrok še vedno spal, tako da sploh ni občutil razlike.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: RED
14.10.2006 12:48:11   
Anonimen
Tudi sama sem gelde tega kar pedantna. Otrok ima red glede hranjenja in spanja, pa naj bo še kaj tako pomembnega vmes. Ravno danes smo povabljeni na piknik, ki se je začel ob 12h. ŽAl, takrat mi ne moremo priti. Naš lumpi gre takrat spat. bomo pa prišli okrog treh, veseli, otrok bo dobre volje, ker je spočit in mi bomo tudi bolj sproščeni.
Tudi kar se večera tiče gledam na to, da sem vsaj jaz z otrokom pravočasno doma. Pa tudi če je prej treba it iz kakpšne večerje, zabave....

Na morju smo pa malce grešili user posted image . Je pa dan dalji poleti, zvečer smo odhajali na daljše sprehode...ampak to je itak dopust user posted image

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: RED
14.10.2006 14:07:29   
corfu
Naš je navajen na red npr. kar se tiče spanja in če se slučajno zgodi, da je ura 20.15, in še ni v postelji se mu prav vidi, da je že bila ura za njegov spanec, ker si menca učke, navija laske... Če nekdo organizira piknik, zabavo gremo tja skupaj, ampak se prilagajamo otroku, ko pride "naša" uragremo domov, ali pa greva z možem sama po osmi ko otrok že spi.

Meni osebno se ne zdi sprejemljivo, da vidim ob devetih zvečer tako majhnega otroka, s staršema na večerji, v toplicah...


Lep vikend

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?