|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   REFLUKS
19.10.2005 10:02:29   
Vanjuška
Hojla,

ali mi lahko kdo posreduje svoje izkušnje glede prirojene napake, ki se ji reče refluks.

Naša punčka je stara leto in pol in so ji pred dvemi dnevi na pregledu MCUG na KC ugotovili obojestranski VUR II-III stopnje. Zdaj bo na zaščiti (beri: antibiotik Primotren sirup) toliko časa, da napakica ne bo izvodenela sama od sebe. Malo me muči to dolgotrajno jemanje antibiotika, sigurno iz zdravstvenega vidika ni uredu, da otrok uživa antibiotik dnevno več let.
Za naprej imava predviden obisk v nefrološki ambulanti Ped. klinike ter kontrolni mesečni odvzem urina pri izbranem pediatru.

Ali mogoče veste, če se da refluks zdraviti homeopatsko?

Za vaša mnenja se vam lepo zahvaljujem,

Vanjuška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: REFLUKS
19.10.2005 11:09:10   
Magi*
Vanjuška, o tem nimam pojma. sem pa živela v prepričanju (očitno zmotnem), da je refluks povezan z zgornjim delom prebaviluser posted image  antibiotik primotren se pa običajno daje pri težavah z mehurjem oz. izvodili. jaz bi na tvojem mestu povprašala pediatrinjo, kako je z dolgotrajnim jemanjem antibiotika - ker to sigurno ni dobro za organizem. morda poišči še drugo mnenje. potem pa lahko poleg predpisane terapije poskusiš tudi z alternativnimi metodami, kot so bioenergija, homeopatija...

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Vanjuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: REFLUKS
19.10.2005 14:00:30   
tinatona
Haj!

Najprej odgovor Magi* - refliksov je več. Eden izmed njih je ravno ta o katerem sprašje Vanjuška.

Vanjuška zdaj pa še tebi... Malo poišči z iskalnikom, ker sem že jaz o tem spraševala... je pa tako, da jaz ne bi nikoli več tako dolgo dajala sinu antibiotikov. Midva sva imela hudo vnetje ledvič konec avgusta. Od takrat sva na zaščiti in stalno bolna. K sreči so zdaj po preiskavah ugotovili da nima refluksa, ker sicer ne vem kaj bi naredila. Je pa tudi na MONU bilo kar nekaj napisanega na to temo.

LP Tina

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: REFLUKS
19.10.2005 14:06:20   
Anonimen
Ne verjamem, če se lahko refluks zdravi homeopatsko, ker to je v bistvu luknjica. Imela jo je hčerka moje sodelavke. Ona je jmala antibiotike par let, potem pa so ji luknjico zašili, ker se sama ni zarasla. Punčka nima nobenih posledic.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: REFLUKS
19.10.2005 15:05:15   
lutka
Moji hčerki so takoj pri rojstvu ugotovili refluks VI. stopnje. Pri sedmih mesecih je bila operirana, tako da so ji v levi sečevod vstavili plastiko.

Včasih se refluksi sami od sebe pozdravijo. S primotenom je pa tako: Manca ga je jemala več kot eno leto in ji je odpornost padla na minimum. Vse viroze, vsi prehladi ki so bili vse je "pokasirala", tako, da sva potem z možem na svojo roko prenehala z Primotrenom in sva to nefrologinji tudi povedala. Zdaj jo res malo bolj pazimo, veliko mora pit in k sreči je , kar se drugih bolezni tiče zdrava.

Kako je pa homeopatskim zdravljenjem ne vem, vem pa da se naši Manci ni stanje po operaciji nič izboljšalo. Še vedno ima ledvica 16% funkcijo.

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Vanjuška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: REFLUKS
19.10.2005 23:09:50   
KODA
Našemu Maju je bilo kot dojenčku ugotovljen želodčni in ledvični refluks.Želodčni je minil okoli prvega leta.Ugotovljen je bil VUR 3.ST.,ki pa je zdaj pri Majevih petih letih v regresiji.Do aprila smo jemali Primotren,nato pa ne več.Stanje se izboljšuje.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: REFLUKS
24.10.2005 12:00:36   
Vanjuška
Hvala vsem za vaša mnenja.

Lp,

Vanjuška

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?