|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RH negativna-kaj sedaj
26.4.2007 12:44:58   
80kaja
drage prijeteljice,
potrebujem nasvet...ker sem rh negativna, partner poziteven zelo težko obdrživa pikico. Že tretjič se je zgodilo, da je odšla :-( in ravno sedaj zadnjič nisem šla po injekcijo, ker pravzaprav nisem vedela, da je ta pri nas RH negativnih ženskah tako zelo pomembna,saj se z njo zaščiti naslednja nosečnost. In sedaj živim v strahcu....kaj mi svetujete?
Veliko vas omenja dr.Reša, se je pametno obrniti nanj? Kje dobim kontakt z njim?
hvala za vaš čas in pozdravček,
kaja

< Sporočilo je popravil katrin -- 26.4.2007 21:51:11 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 13:52:24   
stunfek
Ja, to bi ti pa ja mogel vsak ginekolog ali zdravnik takoj povedati, da je treba po inekcijo v takem primeru. Tole je treba pa pri zdravniku preverit in se dobro informirat, ker v situaciji v kakršni je naše zdravstvo je potrebno, da sami skrbimo za svoje zdravje in v tvojem primeru za zdravje tvoje pikice. Če si jo že parkrat izgubila zaradi tega, ker si rh negativna se  meni to zdi že na pol kriminal!
Nimam pa direktnih izkušenj in se ti ne upam nič rečt. Bi se pa na tvojem mestu oglasila pri svoji ginekologinji in se pogovorila z njo. To bi zahevala.

_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 13:59:21   
cabica
Jaz sem Rh negativna...Eno inekcijo sem dobila  takoj po SPLAVU!!!!
Drugo pa pred dvema  tednoma, v 28. tednu nosečnosti...
Če sem  jih pa prav razumela, naj bi po porodu jo zopt dobila...
Samo o tem nisem prepričana...
Bi te pa morala vsak ginekolog na to opozoriti...user posted image
Pokliči svojega ginekologa in ga vprašaj kako se je lahko to zgodilo....


_____________________________

Kar te ne ubije, te naredi močnejšega!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 14:18:40   
total
Tudi jaz sm Rh negativna in je bila prva nosečnost čisto vredu,dobiš inekcijo v 28.tednu in po porodu če je otroček pozitiven drgač pa ne.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu cabica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 14:22:07   
80kaja
se najprej zahvaljujem za odgovore.... torej zadeva je takšna: po prvih dveh splavih (odmrl je plodek) sem dobila injekcijo...sedaj tretji pa je bil spontani- doma(kot neka menstruacija:-(  in sama nisem vedela, da je ta injekcija tako nujno potrebna. :-( pred kratkim sem govorila tudi s svojo ginekologinjo, ki pa me je sicer pomirila; vendar ,ko berem strokovno literaturo na to temo stvar sploh ne izgleda tako nedolžno. Pozna katera mogoče kakšno prijazno osebo,ki z gotovostjo lahko potrdi ali ovrže moje skrbi in ima tudi kontakt od nje ? Zelo bom hvaležna,
lp kaja

(odgovor članu cabica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: RH negativna-kaj sedaj
26.4.2007 14:24:18   
Gina
Čudno mi je to....mislim, z rh negativnostjo je tako, da je nevarna reč samo in izključno v primeru, če po  prvi zanositvi (ali med nosečnostjo in porodom) tvoja kri pride v stik s plodovo in posledično materina kri ustvari protitelesa proti rh pozitivni krvi tvojega potencialnega naslednjega zarodka. V tem primeru sicer še vedno obstaja možnost, da bo otrok normalno donošen, le da je velika možnost, da ne bo vse ok z njegovo krvjo.

Zakaj me čudi stvar:
- po splavih ti niso dajali inekcij imunoglobulina!? Uf, človek bi jih nekam poslal (to ti pa sicer verjamem, ker so meni celo po porodu v ljubljanski porodnišnici pozabili, pocarji nenatančni ta malo pregledat, kakšno grupo ima in bi lahko mojega naslednjega otroka spravili v nevarnost (pa je bila na srečo ta mala tudi rh- in ni bilo panike)
- trikrat si bila noseča, se pravi je velika možnost, da je bil kak zarodek rh- tako kot ti, v tem primeru pa tvoje telo ne odreagira na zarodek, saj ga ne zazna kot tujek, torej nosečnost ni ogrožena zaradi tega
- pri prvi nosečnosti ne more biti problemov zaradi rh neskladja med partnerjema, saj tvoja kri še ni prišla v stik s krvjo, ki je rh d+, torej je nemogoče, da bi bil to vzrok za splav...razen če si imela prej kak nameren splav in te niso zaščitili po njem, kar je malo verjetno, ker je po planiranih splavih to tam rutina, da ti injekcijo dajo
- med nosečnostjo moraš dobiti zaščitno injekcijo, kar je preventiva že ogromno let in tudi ta pomaga, če bi že v resnici prišlo do neskladja, da kakor sem jaz razumela zdravnico, zamaskira plodove celice nekako, da jih materino telo ne spozna kot tujek

Iz zgoraj naštetega sklepam, da mora najbrž obstajati še kak drug razlog za splave. Pojdi se fejst ornk pregledat. Zdravniki so včasih malomarni, se jim ne da dobro pregledat človeka ali pa ne znajo. Če tvoja zdravnica nima pojma, pojdi h komu drugemu. Reš je fajn za umetne oploditve. Če pa ti zanosiš normalno, pa moraš h komu za rizične nosečnosti, pojma nimam kam, ampak veliko je res dobrih G, ne vztrajaj pri nekom, ki ti take neumnosti trdi, da je vse posledica neskladja. Mora biti še kaj zraven.

< Sporočilo je popravil katrin -- 26.4.2007 21:51:35 >

(odgovor članu cabica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: RH negativna-kaj sedaj
26.4.2007 14:31:48   
80kaja
čabica preberi prosim še naslednje:
-prva moja nosečnost je bila ok.do tretjege meseca- takrat je mojemu pikcu prenehal biti srček in so miga odstranili. Sklepam, da je takrat njegova kri prišla v stik z njegovo krvjo. Takrat so mi zagtovo dali tudi injekcijo.
- druga nosečnost, sicer prej, vendar enako.
-tretja pa je trajala le nekaj dni (test je pokazal dve črtici) nato pa sem čez dva dni splavila. (kot menstruacija) in takrat bi morala iti po injekcijo (če jaz kaj prav razumem) pa tega nisem vedela, da je to tako zelo nujno potrebno !!! in sedaj me ful skrbi, nevem kaj naj storim, na koga naj se obrnem še...

< Sporočilo je popravil katrin -- 26.4.2007 21:52:08 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 14:33:17   
80kaja
se opravičujem, pravzaprav sem prejšnje sporočilo namenila predvsem GINI in tudi vsem ostalim,ki karkoli veste o tem...

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: RH NEGATIVNA ..kaj sedaj
26.4.2007 14:34:48   
Anonimen
Men je to malo čudno - da bi bil to vzrok za ponavljajoče se splave user posted image

JAz sem tudi RH- in nihče do sedaj mi o tem ni ni nič govoril. user posted image  Resda sem imela SS, pa nobene injekcije po njem nisem dobila.user posted image  In res je, da sem zanosila ter v 28. tednu dobila Rhogram. Po porodu pa nobene injekcije, ker je tudi moj otrok RH-.

KAko to, da potem zdravstvo nič ne govori o tem, da bi bili vzroki za SS tudi v RH negativnostiuser posted image user posted image user posted image   REsnično mi do sedaj še noben dohtar nič o tem ni rekel, pa že 5 let letam okrog ginekologov vsak mesec user posted image . Tudi ko sem sama imela SS so iskali vzroke čisto drugje.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: RH negativna-kaj sedaj
26.4.2007 14:45:25   
80kaja
pravzaprav se mi zdi, da ni problem v sami zanositvi; težava je kako obdržati plod in potem kasneje roditi zdravega dojenčka.
Če pa nosi RH- mati tudi RH-otroka pa itak ni težav; vendar to se redko zgodi, saj nas je RH- zelo malo in naše telo RH+ zazna kot tujek...zato pa ga tudi ne moremo obdržati, saj se telo bori proti njemu.
jooojj kaj naj ??

< Sporočilo je popravil katrin -- 26.4.2007 21:52:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: RH negativna-kaj sedaj
26.4.2007 17:17:32   
Anonimen
80kaja a ni neki v tem smislu, da injekcijo v 28. tednu dobiš zato, ker so šele takrat možnosti in šanse, da telo zaznava plod kot tujek, če je le ta pozitiven user posted image user posted image user posted image  Drugače bi injekcije zihr že prej dajali.... Po logiki user posted image  Naj me kakšna "dohtarca" popravi.user posted image

< Sporočilo je popravil katrin -- 26.4.2007 21:52:56 >

(odgovor članu 80kaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: RH negativna-kaj sedaj
28.4.2007 20:03:33   
natasarobi

IZVIRNO SPOROČILO: 80kaja

drage prijeteljice,
potrebujem nasvet...ker sem rh negativna, partner poziteven zelo težko obdrživa pikico. Že tretjič se je zgodilo, da je odšla :-( in ravno sedaj zadnjič nisem šla po injekcijo, ker pravzaprav nisem vedela, da je ta pri nas RH negativnih ženskah tako zelo pomembna,saj se z njo zaščiti naslednja nosečnost. In sedaj živim v strahcu....kaj mi svetujete?
Veliko vas omenja dr.Reša, se je pametno obrniti nanj? Kje dobim kontakt z njim?
hvala za vaš čas in pozdravček,
kaja

......
Pozdravljena!
Ker ne vem ali si že ugotovila kako in kaj glede inekcije, ti sporočam številko sestre Nataše in Danice, ki delata v Ljubljanski porodnišnici v 4. nadstropju (UZ, amniocinteza, upn,..). Sta ful prijazni in če ne drigače te bosta napotili na pravo osebo. Telefon je 01/522-61-69, čeprav mislim, da bi ti odgovor morala dati tvoja G.
Tudi jaz sem Rh negativna in meni so povedali sledeče: inekcijo moraš dobiti vedno kadar pride do možnosti, da se tvoja kri zmeša z otrokovo, preventivno v 28 tednu nosečnosti, razen kadar je partner tudi negativen, ampak to sploh ne preverjajo. Inekcijo moraš dobiti v 72 urah po 'postopku' - upn, amniocinteza,po porodu (tako sem razumela). zaradi tega, da se izogneš težavam v naslednji nosečnosti. Preden ti dajo inekcijo moraš dati kri, da preverijo nekaj v krvi (kaj točno ne vem) in na osnovi tistega dobiš ustrezno dozo. Jaz sem imela dve upn in vedno sem dobila inekcijo. Kolegica mi je omenila, da zna biti problem, kadar je partner pozitiven, toda pri meni nikoli niso navedli to kot možen razlog in do sedaj partnerju niso vzeli krvi in tudi genetik mi je rekel, da ni problem v tem, da sem Rh negativna.
lp,

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: RH negativna-kaj sedaj
28.4.2007 20:12:34   
Anonimen
Lahko še jaz vprašam,če katera ve,kako je z nama?
Jaz sem B pozitivna,mož pa A negativen.Ali moram biti na kaj pozorna,oziroma,bom morala dobiti injekcijo?
Hvala za odgovor.user posted image

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: RH negativna-kaj sedaj
28.4.2007 20:30:52   
rija
Jaz sem negativna, partner pozitiven, mali negativen.
v 28 tednu preventivna rhogam injekcija, prav tako po AC v 16 tednu....pred tem so mi trikrat opravili ict teste krvi....po porodu nobene injekcije....

glede tvojih splavov: sicer nisem iz stroke, ampak bi ti vseeno predlagala, da si daj pogledat, da nimaš kakšne pregrade, ker bi te že G ob tolikih SS moral pregledati v tej smeri. je pa res, da pregrade ni vedno videti....samo v določenem času ciklusa....kar pa G ziher ve....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: RH negativna-kaj sedaj
28.4.2007 20:51:30   
koala
Dalija če si ti pozitivna ni panike, tako da se z tega stališča nimaš kaj bati!

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: RH negativna-kaj sedaj
28.4.2007 21:58:39   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: 80kaja

-prva moja nosečnost je bila ok.do tretjege meseca- takrat je mojemu pikcu prenehal biti srček in so miga odstranili. Sklepam, da je takrat njegova kri prišla v stik z njegovo krvjo. Takrat so mi zagtovo dali tudi injekcijo.
- druga nosečnost, sicer prej, vendar enako.
-tretja pa je trajala le nekaj dni (test je pokazal dve črtici) nato pa sem čez dva dni splavila. (kot menstruacija) in takrat bi morala iti po injekcijo (če jaz kaj prav razumem) pa tega nisem vedela, da je to tako zelo nujno potrebno !!! in sedaj me ful skrbi, nevem kaj naj storim, na koga naj se obrnem še...


Kaja, nemogoče je, da bi pri prvi nosečnosti otroku nehalo biti srce, ker si ti rh negativna!!! Še enkrat preberi, kaj sem zgoraj napisala. Ne vem kako naj bi se otrok okužil s tvojo krvjo, medtem ko je znotraj tebe. Z otrokovo krvjo se okužiš pri splavu ali porodu, ker ti krvaviš, otrok tudi včasih krvav na svet pride ne le od tvoje krvi in pri splavu je isto - zarodek včasih ne pride cel ven, zraven pa še tebe malce poškodujejo, pa smo tam, kjer kri v stik pride. Znotraj tebe pa res ne vem, kako bi se okužil. Poleg tega mora tvoja kri razviti protitelesa na otrokovo kri. To se nikoli ne zgodi pri prvem rh pozitivnem otroku, ampak materino telo napade šele drugega, seveda samo rh pozitivnega otroka. Ne glede na to so se v preteklosti vseeno rojevali otroci s tako, od matere napadeno krvjo. Ob rojstvu so jim vso rh pozitivno kri zamenjali za rh negativno kri in so ravno tako preživeli.

Še enkrat. Če so ti dali injekcijo, potem je spet skoraj neverjetno, da bi tvoje telo razvilo tako hudo reakcijo na zarodek. Poleg tega nimaš pojma, a je bilo prvo dete res rh minus, ker mu niso delali testa. LJudje z rh negativno krvjo nismo tako redki. Od 10-20% se mi zdi da nas je. Ne glede na to, pa imajo vsi tvoji otroci 50% možnosti, da so rh negativni. Od mojih treh otrok sta npr. dva rh minus. V tem primeru tvoje telo ne razvije nič proti njim, saj so enaka rh skupina kot ti.
Tretjič ni bilo najbolj pametno, da nisi dobila zaščite, ampak najbrž tudi ne bo katastrofe. Povej pa vseeno zdravnici, morda dajo zaščito v tem primeru že kaj prej.


Glede na to, da prve dvakrat praktično ni obstajala nobena, niti 3% nevarnost za rh naskladje (razen, če si imela že prej načrtovan splav in te niso zaščitili, kar je spet skoraj nemogoče), se mi zdi skoraj nemogoče, da bi to bilo vzrok ss. Išči raje vzrok drugje, res ti to priporočam. Po treh ss-jih so že skoraj dolžni se malo zmigat zdravniki in poiskat pravi vzrok, meni se zdi nezaslišano, da ti niso naredili vseh možnih preiskav. Pojdi tudi v gensko posvetovalnico, če drugega ne, da boš zihr, da je vse ok.


P.S.: Če je ženska rh +, njeno telo ne razvije obrambne reakcije, saj ona ima rezus faktor v telesu, otrok ga pa, če podeduje očetovo minus kri, pač nima. Ampak ker ni rhezus faktorja v otroku, ni tujka v telesu, ni materine reakcije, oz če je otrok rh pozitiven, potem je to enako, kot vsebuje njena kri, in ni kontrareakcije. Problem je  lahko zgolj, če je mama rh negativna in ne dobi zaščite, pa še to pri otroku, ki se rodi za rh pozitivnim otrokom

< Sporočilo je popravil Gina -- 28.4.2007 22:05:31 >

(odgovor članu 80kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?