|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ragade
6.6.2010 10:52:11   
tlb
Pozdravljene!
Že 3 tedne (torej od poroda naprej) se "borim" z ragadami na bradavicah; po dojenju najprej namažem bradavico z mlekom, nato sušim na zraku, pa mažem lanolin in bepanten (malo enega, malo drugega), pa nič.....aja, roke umivam skrbno po previjanju, pred dojenjem, ma nonstop....brisačo imam "svojo"-samo jaz jo uporabljam....Nastavka mi mali več ne "zgrabi", pa tudi ob dojenju z nastavkom me boli ko user posted image (zaradi te bolečine sem celo dojenje tudi v krču, na srečo po kakih 3-5 minutah tahuda bolečina izgine....vsakič, ko malemu ponujam dojko, me kar "trese", ko se spomnim, kak me bo bolelo....pa gloooooboko diham...)
Zdaj tudi zaradi ragad prebolevam mastitis, sem na antibiotiku.
Zanima me, če ima katera še kakšen nasvet, kaj bi lahko pomagalo, kako domače zdravilo mogoče?
Pa če ima katera podobne izkušnje-kako dolgo je trajalo, da je to minilo.....

Hvala za vsak dodaten nasvet!!!!!

Pa mirno in lepo in sproščeno in neboleče hranjenje vaših dojenčkov!
-------------------------------------------------------------------------------

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 6.6.2010 22:16:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ragade
8.6.2010 14:47:54   
alesha
Jaz sm imela pri taprvi hčeri obliže za dojke, in sicer od Multi-Mam bioclin compresses. Meni je to res zelo pomagalo.

_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ragade
9.6.2010 13:03:20   
Muca83
Jaz sem že v P dobila grozne ragade. Bolelo je kot user posted image in bradavice so mi krvavele. Tamala je celo zbruhala mleko, ker je bilo toliko krvi v njem. Res je bilo grozno. Potem sem jo pa doma 1 teden dojila z nastavkom, bradavice pa zdravila s temi Multi Mam kompresami in blazinicami Aquaflo (to so take hladilne blazinice, ki se jih kupi v Sanolaborju, so kar hudičevo drage ampak mi jih je ena priporočila, da so njej ful pomagale, jaz pa ne vem, a so mi tele ali multi mam compress, ker sem oboje uporabljala). V enem tednu so se bradavice lepo zacelile, potem smo šli pa v nov boj brez nastavkov. Moj je za vsako dojenje (tudi ponoči) bil zraven, da mi je pomagal tamalo pravilno pristavit. In res, ko je bila pravilno pristavljena, ni nič bolelo. Če je bolelo, sva jo pa popravila. Potem sva se pa obe naučili kako se pravilno pristavi in je vse lepo steklo. 

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ragade
9.6.2010 13:06:15   
Kimmi
Tudi meni so najbolje pomagala Aquaflo. Res so drage, ampak so za večkratno uporabo...

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ragade
9.6.2010 13:07:21   
tintin
na luft dojke + komprese multimam in med dojenji obkladke iz hrastovega lubja (dobiš v lekarni), potem posušit na zraku. 

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ragade
1.9.2010 21:31:17   
Ninush
Kdaj se utrdijo bradavice) Oz. kdaj mine ta user posted image bolečina?

Jaz sploh ne morem dati nastavkov stran po 7 tednih, ker še vedno boli (pa cel čas, ne samo na začetku dojenja).

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ragade
2.9.2010 15:08:28   
ursah
Tudi meni se je na eni dojki pojavila ena velika razpoka oz. ragada. Odločila sem se (po tem ko sem danes spet videla vse zvezde, ko se je mala priklopila in sem se jokala od bolečine), da nekaj dni, dokler se mi ne zaceli, na tej ne bom dojila in si bom samo pumpala. Upam, da bo to rešilo problem.

Zakaj se sploh pojavijo? A to zato, če nimaš pravilno pristavljenega otroka ali zaradi občutljivosti bradavic (dokler se ne utrdijo)? kdaj se utrdijo?

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ragade
2.9.2010 19:27:04   
Ninush
Ursah,

jaz sem to delala že po enem tednu, češ da se mi bo bradavica "odpočila". Pa ni isto baje, ker s pumpanjem ne vlečeš enako kot vleče dojenček. Ampak pač se mi ne zdi logično, da dojenček sesa iz bradavice, iz katere prej priteče kri kot mleko. Zadnjič se je kar sam odstavil in bil cel krvav okoli ust kot kak vampir. Skoraj takoj sem fasala mastitis in zdaj poskušam spet nazaj dojiti, ampak pravim, še vedno je boleče na obe dojki. Na tej dojki pa jaz od vsega začetka jokam, celo kričim zraven od bolečine (je huje kot porod) in jamram, kdaj bo to minilo ...

Pa dodajati ssem začela Aptamil, ker mi je zmanjkalo mleka.

Pa to pumpanje ... user posted image Nadležno, dolgotrajno, ko bi morala spati ponoči, sem pumpala, da je blo dovolj mleka.

Zato me zanima, KDAJ so se vam, mamice, utrdile bradavice, da je bolečina minila oz. je bila v mejah normale?

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ragade
3.9.2010 15:46:11   
alesha
Punce ni vam treba trpet.... dajte si kupit obliže od Multi-Mam (bioclin compresses). Defenitivno pomagajo!!!!

_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ragade
4.9.2010 20:37:31   
tlb
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: alesha

Punce ni vam treba trpet.... dajte si kupit obliže od Multi-Mam (bioclin compresses). Defenitivno pomagajo!!!!


TOČNO!
jaz sem to temo odprla in sem kar pozabila javit rezultate user posted image
Meni so te komprese od MultiMam POMAGALE in REŠILE PROBLEM!
Je pa trajalo približno 10-14 dni redne uporabe teh kompres. JAz sem vsako od njih prerezala na polovico in sem podvojila količino (so kar drage), rezultati pa so bili izredni že po prvi škatlici (že po enem dnevu uporabe je bilo bolje), po drugi pa sem bila že brez ragad!
In sedaj dojim in sploh "NE ČUTIM", da malički pije.....
IN sedaj vsaki bodoči mamici polagam tudi zgoraj citirane besede na "dušo"  user posted image  

(p.s.: pa upam, da se to ne smatra za reklamo....ampak jaz sem takrat poskusla res vse, razen hrastovega lubja-sem prej na srečo na tem forumu izvedela za te komprese. HVALA  user posted image   )

PA fajn hranjenje otročkov vsem :)

------------------------------------------------


< Sporočilo je popravil tlb -- 4.9.2010 20:39:59 >

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ragade
9.9.2010 16:22:07   
Ninush
tlb, hvala za nasvet. bom probala še to, če ne bo delovalo, bom obupala. Obe bradavici sta krvaveči rani (na levi mi manjka pol kože). Rani se ne celita, ker dojim, čeprav poskušam biti čimbolj gola, da se suši. Tak da lahko si predstavljate, kaka bolečina je to, ko dojim.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ragade
9.10.2010 15:49:24   
Ninush
Evo, po 3 tednih uporabe Multimam obližev javljam rezultate: občutno pomagajo, bradavica se celi, ampak pri meni pač ne pomaga dovolj. Očitno imam tako kožo oz. bradavice, ki so občutljive, kajti še vedno ful boli, včasih bolj, včasih manj. Krvavim tudi še vedno občasno in potem raje neham, ker mali potem bruha kri pa se mi zdi brezveze nekaj na silo dojit. Tako da, trudim se še vedno, ker mleka imam (vsaj na eno dojko). Ko mi zmanjka volje in vztrajnosti prenašati bolečino, bom verjetno nehala, ker po 2,5 meseca pač to ni normalno in naravno.
Aja - nastavke uporabljam cel čas, si ne predstavljam, kako bi bilo brez.

Tako da - Multimam komprese toplo priporočam (in želim več sreče kot jo imam jaz).

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ragade
10.10.2010 12:25:27   
ursah
Ojla, tudi meni se je ragada pozdravila. No, da vam povem moj recept. Ko sem bila pri ginekologinji na prvem pregledu po porodu, sem ji ragado pokazala in mi je predpisala mazilo Diprogenta. Rekla mi je, da dojenje z ragado, ki se še gnoji, lahko privede do infekcije. Meni se je namreč gnojila, kljub temu, da sem jo mazala z Bepantenom, razkuževala z alkoholom in imela na zraku. Vsakič, ko sva se dojile, se je rana spet odprla.

No, v glavnem, mazilo Diprogenta je antibiotično  mazilo sicer, namažeš zjutraj in zvečer. Ampak meni se je nehalo gnojit kljub dojenju v 3 dneh, v cca 5 dneh se mi je zacelilo. Sedaj imam še brazgotinico, ampak ne boli več.

Tako da meni je zelo hitro pomagalo to mazilo.

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ragade
31.8.2013 19:53:22   
majcikax
Jaz sem pa po vseh mukah, ko sem že skoraj obupala probala Nursicare blazinice. Najprej sem bila malo skeptična, ker je novost in nikjer se še nič ne bere o rezultatih. Priporočala mi je magistra v lekarni, ker sem imela kar hude ragade in vsakič ko sem potem dojila je bilo še hujše. Je pa res, da meni Multimam komprese niso pomagale. Sicer moram reči, da tudi Nursicare niso prav poceni vendar cena kar odtehta.Jaz sem po enem tednu imela problem rešen, še vedno dojim in sedaj nimam več problemov. Res pa sem zmetala enega denarja , ker sem probala prav vsako stvar, ki so mi jo priporočali ( Bepanten, lanolin, Multimam,... in na koncu Nursicare). Punce zagaotavljam vam, da boste z Nursicare hitro pozdravile ragade:) vsaj meni so, pa sem zelo skeptična do novih stvariuser posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?