|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rast BHCG
22.12.2014 9:00:39   
Rawa
Ojla, imam eno vprašanje.

Ko sem bila prvič noseča, mi BHCG ni pravilno rastel - ni se podvajal - in na prvem pregledu je G. ugotovil prazno gestacijsko vrečko, sledila je abrazija.

Sedaj sem spet noseča, trenutno nimam nobene želje po opravljanju BHCG, ker se med prazniki ne želim živcirati, že opravljanje testa je bilo stresno (na srečo s srečnim koncem). Zanima pa me, če je nepravilna rast BHCG povezana s prazno vrečko. Je mogoče katera, ki ji je BHCG pravilno rastel, pa na UZ ni bilo videti ploda?

Saj vem, da bi morala uživati v plusu in se prepustiti, ampak po 2 SS in 2 IVFjih je to zelo zelo težko....

Hvala za odgovore, želim pa vsem lepe praznike user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rast BHCG
22.12.2014 15:03:16   
Anonimen
Moj BHCG je zelo dobro rastel... ploda pa nikoli ni bilo. Pa ni bila mola.

Srečno!

(odgovor članu Rawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rast BHCG
22.12.2014 16:53:04   
Rawa
Anonimna, hvala, to sem želela slišat. Ker če je tako, potem nima smisla hodit na krvnega, itak ne bo nobene garancije, da je vse ok, tudi če BHCG pravilno raste. Sem pa glede na znake noseča, za kaj več pa bom pač morala počakat do UZ.

TNX!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rast BHCG
23.12.2014 20:06:01   
*viva*
Tudi pri meni je bilo tako. Bhcg in GV sta pravilno rastla samo ploda ni bilo. Uživaj v praznikih, najlepše stvari se dogodijo, ko najmanj pričakujemo....tako pravijo :) Itak pa na vse skupaj nimaš vpliva. Uživaj v praznikih, bodi čim bolj sproščena in srečen konec bo! ;)

Srečno! user posted image user posted image

PS: Če boš med tem odkrila dejanski recept kako po vseh teh kalvarijah odmisliš možne nesrečne konce lepo prosim sporoči user posted image

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rast BHCG
6.1.2015 15:30:35   
Rawa
No, pa je še 3. SS na vidiku, na UZ ni bilo kaj veliko za videt user posted image

Viva, zanima me, ker si dala že veliko skozi, kakšne vrste preiskav si že imela in kaj so ti odkrili? Si bila v SLo ali si šla v tujino? Mi2 razmišljava o malo bolj "hard" krvnih preiskavah (samoplačniških), ker s takim tempom IVFjev bom čez 1 leto pokurila vse brezplačne postopke, in če se bo vsak končal s SS, nima smisla. Raje prej poskušam na lastno pest s krvnimi preiskavami (obstaja jih ogromno, npr. http://www.preventmiscarriage.com/Reproductive-Immunology/Causes-of-Miscarriage.aspx), ampak če plačujemo na mesec "le" cca 50e zavarovanja, je to pač malo premalo za tako zahtevne preiskave ANE??? user posted image Tako da če ima kdorkoli kakšne informacije, kje je najceneje (na Medover sem zasledila Beograd), naj mi sporoči!

Seveda bom pa hvaležna še za kakršnekoli izkušnje in predloge na to temo!

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rast BHCG
6.1.2015 19:28:20   
*viva*
Če ti do sedaj niso delali dodatnih preiskav bodo sedaj zagotovo. Po 3 SS ti pripadajo. Jaz sem opravila preiskave za trombofilije, preiskave nekih protitelesc ko iz glave ne vem točno bom pa preverila in ti javim, poleg tega so mi že tretjič ponovili preiskave za kandido, genetske preiskave pri obema in še dodatno pri meni histeroskopijo (že drugič).

Tudi jaz sem razmišljala o doatnih preiskavah v Beogradu, na med.over.netu imaš podrobno opisano katere preiskave in koliko stanejo.

Če prav razumem imaš ti sedaj v bistvu 3SS, vse po IVF? Pri vseh je bila prazna gestacijska vrečka?
Pri nama je tako, da je pri vsakem SS bil drug "vzrok" al kak naj rečem. Prvič je bilo videti vse ok, utrip še par ur pred SS, drugič je bila prazna gestacijska vrečka in tretjič missed abortion. Zato pač najbolj sumijo ali za motnjo pretokov v maternico ali pa za genetsko napako...v bistvu pa tak ne vejo.

Jaz zaenkrat ostajam v Slo. Čakam marec da vidim kaj in kako bodo pokazale še genetske preiskave in kakšen bo plan za naprej. Potem pa bomo videli. mogoče poskušaš zamenjat kliniko v slo? Kje si sedaj?

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rast BHCG
8.1.2015 14:12:23   
Rawa
Hvala za odgovor! Danes sem šla še na 2. krvni test in bhcg ne narašča pravilno, tako da ne bo nič.... Prvič po Klomifenu, GV je rasla tam nekje do 20mm, nekaj se je videlo notri, bhcg ni pravilno naraščal (to je bilo že v 9. tednu) in so me poslali na abrazijo. Drugič po IVF so se kmalu po ET začeli rjavi izcedki in rahle krvavitve, bhcg je rastel do 155 in nato upadel, ni mi uspelo do prvega pregleda, sem prej dobila M. Zdaj tretjič pa spet po IVF, je majhna GV na UZ, ampak veliko premajhna za ta čas.

Sem pa nekje zasledila, da te sedaj zaradi varčevalnih razlogov pošiljajo na preiskave šele po 5. SS, do takrat pa kar nekako ne bi poskušala z IVFji, bom prehitro pokurila postopke. Sem pri Rešu in se mi zdi, da on ne pošilja na te preiskave, tako da se bova verjetno prestavila na GK, opravila pa še tiste preiskave v Beogradu.

Če sem prav zasledila, si ti v MB? So sploh ugotovili, kaj bi bil lahko vzrok? Reš stalno govori o slabi kvaliteti jajčec, ampak sem si nekje brala, da tudi za to obstaja vzrok - se mi zdi, da imunološki, in se s preiskavami da odkrit.

Mene je na čase kar groza: ko sva se odločila za otroka, sva mislila, da bo rojen z letnico 2013, sedaj pa niti v letu 2015 ne bo user posted image Sicer ni nihče rekel, da ne bi šlo naravno, ampak nimam nobenega upanja....eh:(

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rast BHCG
8.1.2015 14:27:19   
Anonimen
Rawa user posted image user posted image user posted image
Sva v podobni situaciji, 2 neuspeli nosečnosti po IVF sta že za mano, naslednji teden izvem, kako je s 3.
Me je pa moj osebni ginekolog napotil na dodatne preiskave, ne da bi ga jst prosila, še omenila sem mu da šele po 3. delajo dodatne preiskave, pa je reku, a zdj bomo pa 3 splave čakal.
je pa res, da ta ginekolog zelo hitro pošlje ''zakomplicirane'' primere specialistom.

(odgovor članu Rawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rast BHCG
8.1.2015 16:23:04   
*viva*
V MB vem da pošiljajo zagotovo po 3 SS oziroma celo že po 3 neuspelih IVF.
Po pravilih imaš po 3SS pravico tudi zahtevat. Vse, od citogenetike do ostalih preiskav, ki bi lahko odkrile vzrok. Je pa tako, da je še vedno največ primerov takšnih,kjer ne morejo potrditi vzroka. Problem pri pošiljanju na dodatne preiskave je, da če niso podani določeni pogoji zavarovalnica zavrne plačilo in jih lahko opraviš ampak jih moraš sam kriti.

Hja, zaenkrat nič pametnega pri meni, same take stvari, ki so možne ampak ne nujno....Tak da bomo videli kaj bo IVf. No, midva bova počasi vstopila v 6 leto projekta otrok....dobra 3 leta je, kaj sva v Mb. Pa pravzaprav sploh ne vem kam je minil ta čas...

Slaba kvaliteta jajčec se da potrditi in tudi obstajajo načini za izboljšanje, nekaterim pomagajo drugim ne. Za poskusit pa je. Jaz se v glavnem ne bi pustila prehitro odpravit. V končni fazi imamo pravico do drugega mnenja in tudi menjave centra zdravljenja.

Vso srečo, da se ta nočna mora čim prej konča! user posted image user posted image

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rast BHCG
5.2.2015 10:24:21   
Anonimen
Tiste z veliko SS, zahtevajte preiskavo scitnice, pa ne samo hormonov, ampak tudi protiteles. Velikokrat je tudi to vzrok. Zalostno je, da ce se ze kateri zdravnik spomni na scitnico, bo testiral samo hormone. Ampak v veliko primerov so problem tudi protitelesa, ki takoj ko zenska zanosi ponorijo in vplivajo na hormone- sledi SS.

Tako se je pri meni dogajalo. Hormoni so bili vedno v mejah normale in so mi rekli, da ni problem v scitnici, ampak takoj ko sem zanosila so se hormoni zaradi povisanih protitles spremenili in je sledil splav. Ko sem jemala tablete za scitnico, sem vedno donosila.

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rast BHCG
19.2.2015 15:27:18   
Rawa
Anonimna, kakko se je izteklo pri tebi? Upam, da boljše kot pri meni (abrazija). Na kakšne vse dodatne preiskave pa te je poslal G?

Viva, če te prav razumem, še nisi bila na IVF? V 3 letih odkar sta v MB centru? So ti pa vse preiskave opravili tam (na napotnico, nista nič sama plačala)? Kaj v zvezi s ščitnico so ti pregledali? Pa za trombofilijo (MTHFR, V laiden, PAI, protein C, S,.......)? Saj vem, da sem tečna z vsemi temi preiskavami, ampak če imaš kje točno napisano, kaj vse so ti opravljali, bi lepo prosila, da mi napišeš....user posted image

Tudi limonco bi prosila, če se kaj javi, ona je že cel ekspert user posted image

Jaz sem se trenutno vrgla v te dodatne preiskave in težim svoji osebni zdravnici in G za dodatne preiskave, pa ni nekega velikega učinka (npr. dobila sem napotnico za pregled čšitničnih hormonov), ma potem ko sem dobila izvide, sem videla da so mi naredili samo TSH, ne pa še enega kupa ostalih, povezanih s ščitnico. Ker imam probleme po abraziji (so mi zlomili trtico in ne morem niti normalno sedeti) user posted image , ne računam preveč na kakšen IVF v bližnji prihodnosti, ampak bom raje počakala, da se tale stvar malo normalizira, v tem času pa poskusla narediti čim več preiskav, magari samoplačniško.....

Sicer pa tako veste, kaj vam iz srca želim.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rast BHCG
19.2.2015 16:49:37   
kunigundek
Ojla!

Kar se tiče Beograda, sem bila jaz decembra tam po 2 SS po IVF. Za mušter sem si vzela seznam iz med.over.net, malo sem ga skrajšala. Tukaj je seznam opravljenih preiskav, če te zanima:

-Kardiolipinska protitelesa IgM in IgG
-Beta2 glikoprotein IgG in IgM
-Protein S
-Protein C
-Faktor V
-Lupus antikoagulans
-Protrombin II-PCR
-MTHFR
-PAI-1
-NK celice

Vse skupaj je bilo cca. 240 eur. Rezultate dobiš po mailu, večino sproti, na nekatere čakaš par dni.

Pri meni so odkrili mutacijo PAI-1 4g/4g. Pred naslednjimi zamrznjenčki sem se pričela špikati s Fragminom, poleg tega pa še Aspirin 100 in Aglurab. Zadnjega mi je predpisal zdravnik, pa ni kaj posebej razlagal, zakaj. Trenutno sem v sedmem tednu nosečnosti in trepetam kot zmešana, da bo tokrat vse v redu.

Tudi jaz vsem nam želim same vesele, nekomplicirane in nadvse dolgočasne nosečnosti!


(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rast BHCG
19.2.2015 17:27:36   
Rawa
Kunigundek, držim pesti, da bo vse ok!! Kdo ti je pa predpisal terapijo z injekcijami? Kje pa si, pri Rešu?

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rast BHCG
19.2.2015 17:50:09   
kunigundek
Hvala ti, Rawa. Tudi jaz držim pesti zate, da se bo kmalu obrnilo na bolje.

Ja, drugače sem pri Rešu. Injekcije mi je potem dala osebna zdravnica. Sem ji priložila izvide, sprintala en znanstveni članek o tem, kakšno dozo oni priporočajo in koliko časa, ga je pogledala pa je bila kar za stvar. Reš je pa rekel samo, da če sem si vtepla v glavo, da to hočem jemat, naj pač jemljem, da je njemu vseeno user posted image

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rast BHCG
20.2.2015 8:53:28   
Rawa
Kako sta pa tvoja prejšnja splava zgledala, v katerem tednu? Pri meni v vsaki nosečnosti nič ni bilo normalno, premala GV, premali plod, BHCG se ni prav podvajal, občasne krvavitve.... A trenutno pa je pri tebi vse ok (nadvse nekomplicirano in dolgočasno)? user posted image user posted image Upam, da čim hitreje prideš mimo teh prvih tednov, ki so ubijalski, in da normalno zadihaš po koncu 1. tromesečjauser posted image user posted image


(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rast BHCG
20.2.2015 16:25:58   
kunigundek
Prejšnja splava sta bila oba na isti dan. 5 tednov 4 dnevi, ampak občutek je bil pa drugačen. Prvič me je samo zbodlo v trebuhu in priteklo je malo sveže krvi, čez dve uri še enkrat. Potem se je vse umirilo, tri dni sem bila v bolnici na opazovanju. BHCG je pričel padati in na kontroli je bila maternica čista in prazna. Drugič pa je BHCG tudi padal, namesto rasel, tako da sem nekako pričakovala, kaj bo. In je prišlo spontano do krvavitve. Je bila pa vrednost BHCG 14. dan po transferju vedno nizka, pod 100.

Ne, niti tokrat ni nadvse nekomplicirano in dolgočasno, prej obratno. Vstavili so mi dva zamrznjenčka. No, BHCG je priden. 12 dni po transferju 270 in se lepo podvaja. 5 tednov 4 dnevi je pri meni dan za živciranje in tudi tokrat je bil ... krvav izcedek. Minimalno, samo enkrat, ampak dosti za paniko. Takoj sem klicala zdravnika, je rekel, da če krvavitev ni obilna in je ne spremljajo krči, nima smisla zganjati panike. Po nekaj dnevih naj bi samo izzvenelo. Sledilo je par dni rjavega izcedka, pa se je umirilo.

Naslednji zabavni teden je bil šesti. Nekaj čudnega sva morala pojesti, ker je tudi mojega zvijalo v želodcu, jaz sem pa tudi imela od driske do bruhanja vse sorte, ampak ko te v trebuhu tišči, seveda pomisliš na najhujše. In sem šla zjutraj v bolnico, 6 tednov in 1 dan. Sem imela lep dolg podroben UZ, kjer je bil viden plodek, tudi neko utripanje, velikost vsega je bila OK, edino gestacijska vrečka ni bila povsem pravilne oblike. Ko so prišli izvidi, so rekli, da v primeru, da ne bo kakšnih bolečin, vse izgleda dobro. Pri 6 tednih in 4 dneh pa sem imela prvi "uradni" UZ. Trajal je 20 sekund, Povzetek: plodek viden, GV je, utrip ?. Pridite čez 14 dni. Nadaljevanje sledi čez en teden ... Do takrat mislim pozitivne misli in upam na najboljše. Da bo čimprej vse nadvse nekomplicirano in dolgočasno user posted image

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rast BHCG
23.2.2015 9:56:44   
Rawa
Kunigundek srečno, vsaj na UZ je bilo vse pravilne velikosti, to že nekaj pomeni!! Verjamem pa, kako mučno mora bit tole čakanje, sem bila pred enim mesecem v tem.... Naj ti čimhitreje minejo dnevi do UZ in nas razveseliš z veselo novico user posted image Jaz pa sem končno dobila fraj v službi za naslednji teden in z dragim šibava v Srbijo! Se že kar veselim! A si šla samo na krvnega ali sta si še kaj Beograd pogledala? Je kaj obvezno, kar si morava pogledat? user posted image

(odgovor članu kunigundek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rast BHCG
26.2.2015 17:54:51   
kunigundek
Rawa, danes pa lahko razveselim z dobro novico. Pri meni je vse OK, nosečnost zaenkrat poteka normalno. Res sem vesela in upam, da bo tudi naslednjih nekaj mesecev tako.

Definitivno si vzemita nekaj časa za ogled Beograda, če sta že tam. Taka obvezna tura je sprehod po ulici Knez Mihajlovi, ki se potem zaključi pri trdnjavi Kalemegdan, od koder je iz obzidja lep pogled na sotočje. Za romantiko zganjat user posted image Midva sva si zadnjič privoščila tudi kosilo na enem izmed splavov na Donavi. Če gresta mimo trgovskega centra Ušće proti reki do Hotela Jugoslavija in parkirata tam, je potem ves breg reke poln splavov s kafiči, restavracijami in podobnim, potem pa samo izbiraš. Če je lepo vreme, je Beograd prav lepo mesto. Naj bo to vajin dan, daš tistih nekaj epruvetk krvi, v laboratoriju so tudi čisto prijazni in profesionalni, potem pa uživajta.

In držim pesti, da ti bo to pomagalo odkriti, kje se skriva problem in ti omogočiti pot do tako zaželenega otročka. Izgubiti res nimaš kaj. Pogumno in vso srečo!

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?