|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:36:54   
anita4
Tja kaj mislim povedati s tem.
Že ob 5 zjutraj sva se skregala .user posted image user posted image
In zakaj , se sprašujete??!!!
Ker imamo doma 1mesec in pol starega dojenčeka in da mi je še tako potrebnih vsaki 5 minut daljšega spanja moj mož ne zastopi.In tudi nevem več na kakšen način mu naj dopove,kajti on meni da sem preveč občutljiva in da nisem edina na tem svetu ki se mora ponoči zbujati in hraniti otroka.Že prav saj zastopim in tudi ne jamram ampak zakaj se mora spozabiti oziroma mogoče ne vem zakaj to dela da zjutraj ko gre v službo vedno neki zropota ali pa prižge luč tako da našegauser posted image zbudi, in potem seveda joka.
Nimam več idej kako me naj dopovem da nisva več sama in da mora on tudi nekaj potrpeti , saj je na prvem mestu zdaj najin sonček.
Tako da sem bila tako jezna da sva se dans z tamalim kr odpeljala babici in zdaj razmišljam a mu naj kaj skuham ali ne . Naj vidi kako je to...
A ima katera tud takšen problem da se mož večkrat na dan spozabi da ima doma user posted image in da mora malo paziti ??!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:40:29   
maruškaŠ
A govorimo o normalnih zvokih, al mogoče o glasnih zvokih, ki bi recimo motili tudi sosede?

Če bosta zaradi dojenčka šepetala in hodila po prstkih, bosta to lahko počela vseh nadaljnjih 10 let. Jaz mislim, da ti pretiravaš. Ko je bil naš majhen nismo nikoli niti šepetali niti nečesa ne delali zato, ker spi - pa je vedno spal.


(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:43:30   
Naja30
No ja, za ponoči se strinjam, da si tiho v okolju, kjer otrok spi. Ponoči se le naj navadi, da je spanje. Podnevi pa se kar normalno pogovarjajta in naj se navadi na zvoke.

V glavnem, mogoče bi mu lahko svetovala, da si stvari ki jih rabi zjutraj, že zvečer pripravi v drugo sobo in ko se zbudi, tako samo gre ven iz sobe, kjer spite. Te čisto zastopim, da si slabe volje, ko se poleg nočnega zbujanja zbujaš še tako brez veze.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:49:42   
aluš
Te čist razumem, zate je ob 6-h zjutraj še totalna noč, če si ponoč ene parkrat vstala, da si dojenčka nahranila pa mogoče še kaj zraven. Tudi naša dva sta se zjutraj zelo rada zbudila, če nisva delala vse mal bolj potiho (čez dan pa spala , pa če je ne vem kaj ropotalo). Da si olajšaš življenje, pač malo paziš, ne prižigaš luči in ropotaš. Pa fletno še kakšno uro "potegneš" - ti in mali čmrlček. Pa se oba zbudita dobre volje. Ne pa tako.

Ja, jaz bi mu danes skuhala bolj slabo - na hitro  kosilo (na kakšen komentar, bi rekla, nisem imela časa, sem šla s tamalim spatpodnevi, mi manjka spanja) in mu pri oz. po kosilu tudi lepo še enkrat povedala, da bi bilo fer od njega, da ne upošteva, da bi eni radi zjutraj še malo pospali. Mogoče mu kapne. Če pa mu ne bo, bi pa še jaz ponoč luž prižigala, pa ropotala, v glavem se mal potrudila, da bi gospod občutil, da je njegovo nočno spanje moteno (ČE GA BO KAJ MOTILO, NAŠEGA ZA BOGA NIČ- ampak je bil pa zelo uvideven kar se tega tiče, ko sem mu ene parkrat rekla, je dojel). Bo rekla katera, da se grem vrtec in da to ni za odrasle zrele ljudi. Jaz mislim da je , ker eni moški so na žalost fejst trdi, pa jim na lepo včasih ne moreš nič dopovedat. Ko pa ga postaviš v enakovredno situacijo, mu pa mogoče prebije.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:52:10   
qwasy
Opa! Tole me pa spominja na moje poporodne izpade - vsi govorijo o poporodni depresiji, jaz sem bila pa točno takole občutljiva in sem vzrojila za brezveze. Anita, pomiri se in povej ob priliki svojemu, da te hormoni mečejo in da naj te ne jemlje preveč resno. Saj bo, držte se user posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:54:15   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

Nimam več idej kako me naj dopovem da nisva več sama in da mora on tudi nekaj potrpeti , saj je na prvem mestu zdaj najin sonček.

Zato pa ljudje rečejo, da se življenje obrne za 180 stopinj, ko pride otrok. Potrudi se, da boste vsi na prvem mestu, ne samo otročiček, pa vam bo lažje živeti.
Otroci so v nekem obdobju bolj, v drugem manj občutljivi med spanjem. Ne boš mogla vedno preprečiti vsake ovire, ki bo motila tvojega otročka. Razumem, kako je, ko postane noč prekratka zaradi pogostega zbujanja. Zato vsakič, ko dojenček zaspi, pojdi še ti počivat.
Ko boš spočita, pa tudi jezna ne boš toliko...user posted image

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:54:47   
Anuška79
Jaz bi takole rekla: ponoči in zjutraj se mi zdi prav, da se vztraja pri miru in 'temi'. Naš je dolgo časa ob petih zjutraj ropotal v kuhinji s posodo (ma saj je fino, da mi zloži posodo iz pomivalca, a ne da pri tem zbudi otroka in mene), čistil mačji pesek (šele zdaj vem, da to ni tako tiho opravilo) in prižgal luč, ko je po nočni omarci iskal bogvekaj.

Parkrat sem mu lepo rekla, potem sem se enkrat skregala, zdaj pa zapre kuhinjska vrata, obleko si pripravi zvečer in nese v kopalnico, zapre vrata spalnice in mačji pesek očisti zvečer. Vse se da lepo poment, če se le hoče.

Podnevi pa pri nas ne kompliciramo z ropotanem/tišino, ko otroka spita.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:54:51   
kiki13
Jaz pa pravim predvsem to ; da bežanje k babici ni ravno opravičljivo ampak se je treba s problemom spoprimit.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:57:42   
sazi
Jaz sem mojega morala precej pogosto opomniti,naj si zvečer pripravi vse obleke v dnevni sobi, da me zjutraj ne zbuja, pe še vedno kdaj pozabi, ampak me razme. Sicer tudi pravi, da me vse preveč moti, ampak me res.
Kar se pa tiče tišine in otroška, je pa moje mnenje tako, da vsi, ki pravijo, da če bodo od začetka vsi po prstih hodili, da bo otrok v vmiru spal, da bodo morali vedno, da to govoroijo ali taki, ki nimajo otrok, ali pa imajo otroke, ki jih noben zvok ne moti.
Naš ima vedno čisto tišino, ampak ima to verjetno po meni, ki res ne morem spati ob kakršnihkoli zvokih.

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 13:58:25   
daddy
  Bogi tvoj dečko ..... sej bo minilo, no.

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:03:16   
anita4
Mislim da nisem probčutljiva, kar se tiče spanja podnevi imamo prižgan TV in to kr naglas v kuhinji radio na glas in ko kdo pride vrjemte nismo tiho .ker še posebej zdaj na začetku imamo veliko obiskov in tamali zelo uživa da so ljudje zraven njega in da govorijo na glas potem on lažje spi oz.se mu dopade.Za ponoč pa prosim lepo tudi mi odrasli imamo radi da spimo zakaj nebi še naši dojenčki.Če se le da mu ugodim in da spi  ponoči.Jaz bom že potrpela glede spanja.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:12:49   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

.Za ponoč pa prosim lepo tudi mi odrasli imamo radi da spimo zakaj nebi še naši dojenčki.Če se le da mu ugodim in da spi  ponoči.

Dojenček se bo ravno tako naspal, če ne pa bo nadoknadil čez dan.
Moj se zbudi, ko se jaz vležem in potegnem kovter čez sebe. Pa še nisem pomislila, da zato nebi hodila spat... So različna obdobja - včasih ti bo spal, pa ga noben hrup ne bo zbudil.
Sicer ne vem, kaj tvoj počne takega, da povzroča tak hrup...user posted image

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:18:46   
pety78
Dojenček se bo ravno tako naspal, če ne pa bo nadoknadil čez dan.


To se meni osebno sicer ne zdi najbolj pametno, ker se bo otrok tako tudi navadil, pa ti bo čez dan spal, ponoči pa bo veselica.

S tvojim se pa lepo pogovori, da naj bo vsaj zjutraj, ko je spanec že bolj rahel, malo bolj uvideven, da se bosta lahko TI in dojenček naspala. Ali pa naj ponoči večkrat tudi on vstane.

Ja, med vikendi naj on dežura ponoči in ti ga da za dojenje, ... Zjutraj pa bodi tako neobzirna, kot je on, jih boš zagotovo slišala, ker revež ne bo naspan.


_____________________________



(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:19:17   
baguSka
Jaz bom že potrpela glede spanja.


A tko.. Na zacetku si drugace pisala. Da TEBI veliko pomeni, ce lahko urico dlje spis..

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:20:10   
anita4
Ja dobro vprašanje ,kaj počne da ropota.Nimam pojma ampak vedno oz.skoraj vsaki dan se mu nekaj takega zgodi da se še jaz vstrašim.Mislim da zdaj ko pride domov bova imela "tiskovno konferenco".Tudi očetje morajo biti del vsega tega , ne pa da se hvalijo da nič ne vejo da se ponoči joka , podnevi si pa najdejo drugo delo.

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:23:43   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

.Nimam pojma ampak vedno oz.skoraj vsaki dan se mu nekaj takega zgodi da se še jaz vstrašim.


Potem je pa zgleda tako živčen, da vaju nebi zbudil, da mu vse po tleh leti.user posted image

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:26:28   
Anonimen
Opa! Tole me pa spominja na moje poporodne izpade - vsi govorijo o poporodni depresiji, jaz sem bila pa točno takole občutljiva in sem vzrojila za brezveze


user posted image user posted image user posted image  Meni se pa ne zdi, da bi bili tole glih kakšni znaki poporodnih izpadov... Pa kaj je nekomu tako težko malce bolj po mišje naredit, če vidi da drugi spijo... Ne vem ljudje smo si različni, če mene nekdo zbudi je ni variante, da bi zaspala nazaj, pa čeprav bi si še tako želela, moj pa recimo nima nobenih problemov, in se "speče" še kaj zmeniva, tudi user posted image  mi je že skuhal, ampak potem pa ko se je rsnično prebudil, ni nič več vedel za kaj gre...  Če pa je v igri dojenček, in če je bolj plitkega spanja, ja pol je normalno, da je pač bolj tiho... Pri nas se user posted image   ponoči zbudi takoj (če slučajno spi), čez dan pa ni nobenega problema, navkljub kravalu, ki ga povzroča starejša... Jah nič morda bo pogovor pomagal, kdo bi vedel?

(odgovor članu qwasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 14:31:42   
anita4
ja  Miša99 točno tako, nisem v nobeni depresiji samo malo več pozornosti bi si želela od moža in da malo premisli predno kaj dela.
Če pa slučajno ga pazi on in to se je zdaj zgodilo samo enkrat ko sem šla v trgovino in sem ga poklicala kaj še rabi me cje pa nadru da zakaj kličem da sem tamalega zbudila.Mislim halo!
Upam da bo se vživel v vlogo atija in da bo mal bolj pazu kaj dela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 15:31:10   
BaNeLa
user posted image user posted image user posted image  to so pa večni problemi pri prvih otrocih....saj, ko bosta imela še enga ali dva, boš videla, da se se s temi stvarmi sploh več ne boš ukvarjala....vse se ti zdi manj komplicirano....preverjeno:))

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 15:52:06   
Teya*D.
Naš ati, ko sva dobila tamalo je vsem govoril pššššt, pššššt mala spi. Sem mu pa povedala, da ne smeva bit tako tiho ker potem se bo mala navadila in nebo ob kakšnih zvokih sploh hotela spat. Je pa res, da ponoči pa je tišina, čeprav celo noč gori radio, tako sem navajena jaz od malega, da v čisti tišini ne morem spat. Se je pa kdaj tudi spozabil in pozabil prijet vrata, da so tresnila ampak je tudi to ok. Daj času čas. Saj se bo privadil. Stvari pa naj pripravi zvečer preden greste spat. Povej, da bi rada zjutraj malo dremala še kolikor ti bo otrok dopuščal. Naš je čez čas tako tiho zjutraj odšel, da nisem niti vedela ali je že odšel v službo, ker nisem slišala niti avta.
Si pa tudi sama malo občutljiva, zato se raje kot da se jeziš pokrij čez glavo, ko naredi lučuser posted image ali pa preprosto vzemi ven žarnico.user posted image

(odgovor članu BaNeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 16:15:55   
mateyka
jest te čist štekam. problem teh nočnih vstajanj pri meni je blo, da se ne morem lepo naspat, če se non-stop zbujam v kratkih intervalih. in zato je važno, da te ne ne zbuja vsako uro (a ni dost že pikec?). in tiste, ki jim ni treba tko po vojaško vstajat, je treba včasih mal opomnit kaj je problem. mene je to najbolj ubijal (prekinjeno spanje) - sem možu to nekajkrat na široko razložila, ker on je mel tud navado neki kenglat in razbijat po kuhni, ob 5-6h zjutri, ko si dela zajtrk. samo on me je štekal in je zdej ok user posted image

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 19:51:32   
piščanc
razneslo te bo zaradi jutranjega bujenja? hm, kaj šele bo. malo se skuliraj

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 21:25:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

Tja kaj mislim povedati s tem.
Že ob 5 zjutraj sva se skregala .user posted image user posted image
In zakaj , se sprašujete??!!!
Ker imamo doma 1mesec in pol starega dojenčeka in da mi je še tako potrebnih vsaki 5 minut daljšega spanja moj mož ne zastopi.In tudi nevem več na kakšen način mu naj dopove,kajti on meni da sem preveč občutljiva in da nisem edina na tem svetu ki se mora ponoči zbujati in hraniti otroka.Že prav saj zastopim in tudi ne jamram ampak zakaj se mora spozabiti oziroma mogoče ne vem zakaj to dela da zjutraj ko gre v službo vedno neki zropota ali pa prižge luč tako da našegauser posted image zbudi, in potem seveda joka.
Nimam več idej kako me naj dopovem da nisva več sama in da mora on tudi nekaj potrpeti , saj je na prvem mestu zdaj najin sonček.
Tako da sem bila tako jezna da sva se dans z tamalim kr odpeljala babici in zdaj razmišljam a mu naj kaj skuham ali ne . Naj vidi kako je to...
A ima katera tud takšen problem da se mož večkrat na dan spozabi da ima doma user posted image in da mora malo paziti ??!!



kakšna drama! user posted image

Naj te potolažim - čez 1 mesec, ali natančneje 2 bo bolje, kajti vsi se boste navadili. Otrok na vaju in vidva na otroka. Izi kot pasuljuser posted image

(odgovor članu anita4)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 21:30:39   
Anonimen
Uf, jaz bi tudi popizdila! Res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Razneslo me bo od jeze
28.1.2008 21:34:37   
Anonimen
Ali je vaš dojenček ekstra občutljiv ali pa si ekstra občutljiva ti.

Pa z jezo ne boš kaj veliko dosegla....

(odgovor članu anita4)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?