Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Recept za kruh v pečici 17.1.2008 10:34:02
|
|
|
|
*pepelka*
|
5 dcl vode ali mleka 70 dag moke 1/2 kocke kvasa sol lahko tudi eno jajec Moko preseješ v posodo, dodaš vodo, ter jajce in sol. Malo premešaš in nato dodaš še vzhajan kvas, v katerega daš eno malo žličko sladkorja, da bolje vzhaja. Vse dobro premešaš z mešalnikom, nato ognetemo in pustimo vzhajati. Vzhajano teste nato šeenkrat ogneteš in ga kasneje daš v pečico, z nožem ga malo zarežeš in premažeš s stepenim jajcem. Kruh pečemo pri 180 - 200 stopinjhah celzija 1 uro. Če želiš imeti več kruha le povečaj količino.
|
|
|
|
RE: Recept za kruh v pečici 17.1.2008 11:04:18
|
|
|
|
bamby
|
1,5 kg moke 1l tople vode sol kocka kvasa Moko streseš v veliko skledo, narediš na sredi jamico, po robu potreseš konkretno količino soli, ker je veliko moke (kar eno pest). V jamico nadrobiš kvas in priliješ vodo in začneš mesiti, tako da počasi vmešavaš moko. To najprej mešaš kar s kuhalnico, pol pa naj jo zamenjajo roke, dokler ne pobereš vse moke in narediš gladko testo. Ko je narejen hlebček, ga daš na zelo fajn pomokan serviet in nazaj v skledo vzhajat za eno uro. Potem ga vzameš ven s servietom vred in ta hlebec raztegneš navzven in ga začneš prepogibat zg. rob prepogneš proti sredini, nato še spodnjega čez oba dela (kot bi list papirja prepogibala za pismo na 3 dele), isto narediš še z levim in desnim robom, da dobiš na koncu eno veliko zloženo kepo - kocko. To daš spet na zelo pomokan serviet in v skledo še enkrat vzhajat za pol ure. Medtem pa segrej pečico na 200°. Ko se kruh dvigne, ga stresi na pekač (tisti velik originalen od pečice), ki ga potreseš z sezamom ali koruzno polento. Na to pa zvrneš vzhajan kruh, ki mu po vrhu narediš z nožem 2-3 zareze in ga daš peči za 55 minut. Kruha pride cca. 2.3 kg.
|
|
|
|
RE: Recept za kruh v pečici 17.1.2008 23:28:59
|
|
|
|
saving
|
Lahko poskusiš tudi s solno-kvasno emulzijo. Dan pred peko zmešaš 4 dl mrzle vode, veliko žlico soli in 1 zavojček svežega kvasa v rjavkasto brozgo. Pokriješ in pustiš od 12 do 24 ur na sobni temperaturi. 1 kg moke daš v veliko posodo, vliješ vanjo brozgo in divje mesiš kakih 15 minut. Glede na moko dodaš od 1 do 4 dl mlačne vode. Pokriješ in pustiš kakih 40 minut, da podvoji prostornino. Našponaš pečico na 240. Na hitro premesiš (kake 2-3 minute), pokriješ in pustiš kakih 15 minut. Vtakneš v pečico, zmanjšaš na 220 in pečeš 35 minut. Če hočeš mehko skorjo, lahko daš v pečico še skodelico z vodo - to malo podaljša peko. Ko kruh pobereš ven, ga lahko pokriješ s krpo za mehkejšo skorjo ali pa pustiš odkritega, če hočeš bolj trdo.
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiUvajanje goste hrane: Češnje (+ RECEPTI)Češnje, ti majhni, sladki, okusni plodovi vsebujejo veliko pomembnih hranil, hkrati ta sadež pomaga pri zaprtju. Kdaj in...
Zadnje s foruma
Crkljanje dojenčkov.
пеперутка16
Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?