|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPOR
28.2.2006 19:20:36   
Pingvinčica
Sej sploh ne vem kje naj začnem. Danes gremo z malo v zgornji štuk k mojim. Mami da na mizo krofe. In naša mala 9 mesecev nekaj časa lepo je ko ji jaz devam, nakar hoče sama mučkati krof. Jaz ji nisem dovolila saj bi z marmelado namazala vse. Pa še oblečena je bla za ven. Ker ji nisem pustila se ona začne iz jeze jokat. Jaz pa ne popušam in ji pustim da nekaj časa joka. Ne vem če je blo vse skupi dve minuti. Nakar je moj ate čist po p..... Ja kaj se grem da jo ne potolažim, pa da sem jo klofnala, pa zdej res ne vem več kaj naj si mislim. A more res čist vse dosežit ali kaj? Pol nam bo jaz pri dveh treh letih po glavah s.... Na sploh je ratala tolk trmasta da jaz res ne vem več a je to noramaln ali kaj. A so vaši tudi (bli) taki pr 9 mesecih. Doma pa itak nč ne naredim prav. Mala itak ni nč uzuni pa grem če ni premrzl vsak dan z njo za kako urco ven. Ne znam ji kuhat. Skratka nič več ne delam prav. Resno se že sprašujem če sem tolk slaba mama al kajuser posted image . No zdej ko sem to napisala mi je mal laži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPOR
28.2.2006 19:44:34   
ZARA




Zara je postala trmuljčica pri ene 13 mes. Zmerno. Ampak...kar pa zdej doživljem, je pa OU MAJ GAD! Trma, vpitje, kričanje, jok, solze, metanje v tla, nazaj na hrbet,...rajš neham pisat... drama, ti rečem!
Jst bi ji v tem primeru (tvojem) prinesla en velik podstavek, da bi sama masakrirala krof, v skrajnem primeru jo pa tud preoblečem...sej ni panike...
lp




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SPOR
28.2.2006 19:48:13   
mala



ah..dedki pa babice zelo radi pretiravajo-kaj k bi se oni mal spomnli tvojega otroštva in kako so tebi prepovedovali določene stvari!Sploh pa otrok mora imeti meje in se mu ne smeš pustit-mora vedt kako pa kaj in tud devetmesečnik zna že svojo trmo pokazatuser posted image tud mi jo imamo-devetmesečnico in imamo tudi podobne situacije-ne mislt da si slaba mami ti pa ja najbolje veš kaj je dobro za tvojega otroka, ne se ozirat na argumente drugih in bodi ponosna na to da boš svojo hčerkico vzgojila v samostojno damouser posted image in ne v kakšno razvajenko...



(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SPOR
28.2.2006 19:58:40   
Gina
Eh, stari starši so včasih res malo čudni, ampak osnovna stvar je, da ti gre čez eno uho notri in s svetlobno hitrostjo na drugi strnai ven. To pomeni, da če ti kdo kaj reče, da se ne začneš spraševat, če pa mogoče res nisi otroka klofnila in da se ne začneš spraševat, če slabo kuhaš in še manj, če si slaba mama. Če bi ti tvojemu atu mirno razložila, da je nisi udarila in da bo z otrokom do poroke še vse dobro in da če je tako razburjen, da boš raje njega objela, bi bil mogoče danes on še bolj razburjen, ampak sčasoma bi pa pogruntal, da se ne boš niti razburila niti naredila po njegovo, pa bi nehal imet izpade. Kajti vsak človek nekaj dela zato, ker tisto nagrajujemo, nekaj dobi od tega.

Probaj razumet, da je stari oče že malo v letih, pa nervozen, pa ni mu do poslušanja joka, pa bi ta jok rešil tako, da bi tebi kaj rekel, ni važno kaj, samo da bi mala nehala jokat. Saj je dosegel svoje, a ne, ti si otroka vzela v naročje, a nisi? Imel je mir potem, pa še naslednjič boš razmislila, a jo boš pustila jokat ali se boš raje z njim pričkala, in to zato, ker si pustila, da te je stvar prizadela. Še na daljši rok je dosegel svoje.

Druga možnost je, da mogoče ti pretirano vse v narobno smer prevajaš. Jaz sem pogruntala, da ljudje neko reč slišimo popolnoma drugače, kot jo je nekdo rekel. Vprašaj tvojega, kaj je oče rekel, najbrž je slišal drugače...ali pa tudi ne, ne vem.

Sicer pa, ja, marsikateri otrok postaja zelo trmast v teh mesecih. Kakšen že malo prej, kakšen malo kasneje. Pač raste, postaja človeček, ugotavlja, kako živeti, doseči svoje... Je pa tako, da so otroci vendarle po temperamentu različni in s tem posledično različno mnogo trmasti. PO mojih izkušnjah se to vidi že pri tako majhnem in karakter ostane, če je zelo trmast, bo zelo trmast tudi ostal in obratno.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SPOR
28.2.2006 20:58:29   
dory
Jst se ne bi prevec obremenjevala...saj ti ves kaj je prav za otrocka...

Moj je bil a ma ze od rojstva en posebnez...vse je mogl bit po njegovem in ce ni blo takoj je blo prepozn...to je blo kricanja, metanja po tleh, zabijanja z glavo...ma vsega...pol sem se pa mal poglobila v ginine poste in njene besede vzela se kako zares....predvsem pa,da je vzgoja tezka in treba si je za to vzet cajt in delat sistematicno po doloceni strategiji...popuscanj skorajda ni...no ja...k mi ze da tistga lupcka ze mal :)...ampak tamal se je res zavedel, da ne more bit vedno po njegovem...sicer moram uporabit trdo roko ampak tolk je ze, da ve kje so meje, kaj lahko in cesa ne sme...vcasih je prou angelcek....no sej ne bom prevec hvalila, da ne bo hitr kej :)...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SPOR
28.2.2006 21:52:04   
anais
oh ja kako dobro te razumem... Mam jaz iste scene skor vsak dan - pa ne samo v zvezi s tem da ne znam skrbet za svojega otroka - tud zase in za moža ne znam skrbet tko da boš vedla. Ali smo premal oblečeni ali pa preveč, včasih ju stradam, včasih ju bom preveč zredila... Pa včasih se najde kdo pred vrati in vleče na ušesa kar se da pač slišat, da ne govorim o tem da moramo vedno poročat kje smo bli pa s kom smo bli pa kdaj smo prišli domov in tako naprej in še dlje...

Jaz se bom preselila ker je pri nas to nevzdržno. Žal ne gre drugače. Smo se že velikokrat poskusili pogovorit ampak ne gre.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SPOR
1.3.2006 7:19:10   
kalbo
Ti delaj tako kot misliš da je prav, z očetom se pa ne obremenjuj preveč. Veliko staršev pozabi, da so njihovi otroci odrasle samostojne osebe, ki ne potrebujejo več vzgoje in ukazovanja. Na nas "tamladih" pa je, da jim to damo vedeti. Nekje gre zlepa, drugje pa ne tako zlepa, samo treba je to nardit.

(odgovor članu anais)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SPOR
1.3.2006 15:26:07   
Pingvinčica
Anais. Zlo dober te razumem ker tud jaz po njihovem ne skrbim dober za nobenga. Ko skuham makarone (valda morjo vedit kaj kuham), vedno slišim a že spet makarone. To pa zato ker jih moja mami nima rada, midva jih pa obožujeva, s tuno, sirom, z bolonese prelivom... Pa isto vedno slišim kje smo bli, kdaj kam gremo, pa ... Resnično ne morejo razumet da smo odrasli. Komaj čakam da se odselimo v novo hiško.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SPOR
1.3.2006 18:35:10   
mušica
Jaz sem pustila in še vedno pustim, da tamaladva sama jesta. če sta usrana od ušesk do pet, pač sta in se gremo potem umit in preoblečt.

Je pa par dni nazaj moj čisto ven padel, ker se je tamali drl in se nisem takoj vstala in šla k njemu.Ma sem rekla naj se malo dere, itak me zadnje dni nervira 100% na uro  in je moj čisto ponorel, da kakšna razlika pa bo, če bom šla k njemu zdaj ali pač čez 2 min,....po drugi strani pa me masira, da je mali itak too much razvajen, ker takoj skočim pokonci, ko se oglasi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SPOR
2.3.2006 9:23:37   
kalbo
Mušica, mal of topic, sam vseeno: a tvoj ma pa dve leve noge, da ni mogel on k tamalmu? Je rajš ven padel!!

(odgovor članu mušica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SPOR
2.3.2006 16:30:49   
Jutra
Moja user posted image  ima 16,5 meseca in za enkrat moram potrkati, da kakšne grozne trme še ni zganjala. Edino svojo voljo pa zelo jasno izraža. Pismo so takšni mali brihtni... če si nekaj zaželijo, hitro jokcajo s takšnimi solzami, da ni čudno, da jim pravijo krokodilje, te motriji v oči v smislu "Mami, zakaj mi tega ne dovoliš..." Pri nas je takšno obnašanje čisto obvladljivo. Raje pa ne pomislim, da mi začne zganjati tako histerijo, kot jo opisujejo ene mamice, glbuser posted image  Takrat bom pa globoko dihala, pa svoje živce fajn držala za vajeti.

Kar se pa tiče pametovanja starih staršev, ti je pa že Gina napisala, kako uporabljaj svoja uhauser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?