|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SS po IVF ET
13.7.2011 15:45:49   
Anonimen
Pozdravljene punce. Koliko žalosti, spodbudnih besed, pa tudi dobrih izkušenj je na tem forumu. Me kar srce boli kaj vse moramo dati čez...

Mene zanima, kakšne izkušnje imate s splavom dekleta, ki ste zanosile po IVF ali kakšni drugi metodi umetne oploditve?

Jaz sem bila v dolgem postopku, zdravila sem se že od aprila... konec maja sem imela transfer, začetek junija pa pristala v bolnici noseča z OHSS (hiperco). Prva dva UZja sta bila sijajna, vstavili so mi eno celico, presenetili so me z dvojčki... Na tretjem UZ v 8. tednu pa so ugotovili, da srčka ne bijeta več. Šlo je za zadržani splav, krvavitve namreč nisem dobila. Opravili so mi splav z abortivno tabletko, k sreči je šlo hitro in skoraj brez bolečin, upam da se je ščistilo vse, ker kontrole še nisem imela.

Ali je katera zanosila naravno po taki izkušnji? Jaz imam še nekaj zamrznjenčkov od tega postopka, kakšne izkušnje imate s tem? Kdaj so vam predlagali da lahko pridete po zamrznjenčke? Ali ste do takrat pazile in imele zaščitene spolne odnose? Meni se zdi tako butasto da bi uporabljala kondome, saj se že več kot tri leta trudiva in je ratalo šele po IVF...

Glava razmišlja popolnoma trezno, srček pa je tako žalosten da ne morem povedat user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SS po IVF ET
25.7.2011 10:46:05   
Anonimen
Sicer ne bom čisto odgovorila na tvoje vprašanje, a čutim potredbo po tem, da delim svojo izkušnjo. Po  prvem postopku ICSI/IMSI, po pozitivnem testu in vrednosti hormona ßhcg skoraj 500, se je zgodilo to, da se na UZ ni videl srček. Videla se je GV, ampak samo ena, čeprav so mi vstavili 2 zarodka. Na kontrolnem UZ čez 10 dni se ni stanje nič spremenilo, zato so me poslali ni abrazijo. Krvavela nisem čisto nič, pa tudi po abraziji le 1 dan, potem pa nekaj dni malo izcedka.
To je bilo v obdobju februar/marec, pa do danes žal še nisem dočakala nosečnosti. Realno je tudi ni bilo za pričakovat, ker ima mož selo slabo seme. Avgusta greva v nov postopek, zamrznjenčkov nimava ...
Tudi mene še boli srček zelo, verjetno nikoli ne moreš pozabiti... poleg tega me je strah, da se to ponovi še enkrat. Pa tudi G mi je rekel, da je to super, da sem sploh zanosila, da pa ne smem pričakovat, da bo v vsakem postopku pozitiven rezultat. Pa sem spet v eni globoki žalosti....
Želim ti, da ti uspe naravno, če ne pa vsaj v ponovnem postopku IVF.
Vedi, da nisi sama! Objemček...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SS po IVF ET
25.7.2011 10:57:55   
Anonimen
Anonimna, hvala za spodbudne besede. Tudi meni ni za upati da bi uspelo naravno, saj imam zamašene jajcevode in lego jajčnikov čisto za maternico, prilimane nekam, ampak me pa tolaži da mam dosti zamrznjenih zadorkov iz zadnjega postopka.

Kljub temu, da ni za pričakovat nosečnosti v vsakem postopku (kar je po mojem normalno pri vsakem paru) ti želim, da bo tokrat statstika na tvoji strani.

Pa hvala ker si mi pokazala, da nisem edina user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SS po IVF ET
21.8.2011 23:14:42   
lučka 25
V mojem 4 postopku IVF sem ponovno zanosila (imam že enega "ivf" otročka). Imela sem le eno zrwlo cwlico od 4, ki se je lepo oplodila in test je pokazal željeni +. Okoli časa za opravljanje testa sem imela zopet krvavitve, tako kot v prvi nosečnosti. Ob koncu 8 tedna (v 6 tednu ga itak še ni bilo, ampak so forsirali UZ) se je lepo videl srček, v začetku 10 tedna pa nič več. Sledila je abrazija user posted image  in to prav a materinski dan. Kakšna ironija.
Po vsem tem imam redne M (pred 1 nosečnostjo ne), ali bo uspelo naravno ne vem, ampak malo čutim O, ampak kako je z mojimi celicami, ki jih že v postopku skoraj ni (1.IVF 0, 2.IVF 5 od tega 2 zreli, 3. IVF 1 nezrela in 4. IVF 4 od tega 1 zrela).
V nov postopek še ne grem, ker nisem psihično pripravljena, da grem čez vse to, še posebej ker ostaja strah ponovnega težkega razočaranja, ter da se ne ponovi zgodba zadnjega postopka.

Upam, da nam vsem uspe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SS po IVF ET
22.8.2011 8:31:36   
Anonimen
Lučka25, sej ko berem kaj se tebi dogaja si mislim, da sama še itak nimam tako grozne situacije, je pa res da tudi otroka še nimam. Ali je kaj lažje če imaš doma že eno dete?

Jaz sedaj čakam na dve M (čeprav še vedno niti prve nisem dobila...), potem pa grem po zamrznjenčka. Še dobro da jih imam malo več, upam da bo kateri od teh le ta pravi. V tvojem primeru pa mora biti naporno če ti jajčniki ne proizvajajo dovolj kvalitetnih jajčnih celic... Jaz imam vsakič zelo veliko celic, oplodi se jih pribljižno polovica, prejšnjič sem imela enega zamrznjenčka, tokrat nekaj več.

Sem pa hodila na refleksno masažo stopal v drugem postopku in sploh ni primerjave s prvim. Več pridobljenih celic, več oplojenih, preživelih do dneva ET, več zamrznjenih... Morda nasvet tebi user posted image

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SS po IVF ET
14.10.2011 22:42:46   
lučka 25
Bo dolgem času malo prebiram zgodbe o splavih. Srečuje se s krizo, ker se bliža dan PDP-ja, dan, ko bi lahko povila še enega otroka. Ni kaj, bolečina je kot kaže še vedno močna. Zadnje dni zopet veliko jokam....upam, da bodo kdaj še solze sreče.

Anonimna, hvala za odgovor, mnenje, nasvet... Lahko samo rečem, da je mogoče res lažje, če imaš že enega otroka, če ne drugega ti zapolni veliko časa in, ki te navaja z veliko sreče, ljubezni,... Ampak želja po še enem otroku ostaja. Vem, da so moje celice slabe, ampak če je uspelo enkrat, zakaj ne bi še enkrat.
Sedaj že dva mesca hodim k eni kitajki na akupunkturo in hkrati imam zeliščno temperaturo. Močno upam in nekako verjamem, da nama lahko uspe zanositi z njeno pomočjo, če ne drugega je pa lahko to dobra podlaga za naslednji postopek. Napotnico imam že nekaj časa doma, ampak ne najdem moči, da bi šla v naslednji postopek. Sem v nekem začaranem krogu.

No, ta post je odraz tudi tega, da dam ven malo mojih razmišljanj, stiske, strahu, žalosti, upanj,....in naj nas vse to vodi do nekaj lepega - OTROK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SS po IVF ET
18.10.2011 22:00:18   
metuljček_cekinček
Hojla!

Tudi jaz sem imela ss po ivf. Moram pa priznat, da me je kar potrlo. Bolj kot sem pričakovala in bolj kot pri "navadnem" ss.

Pišem pa zato, ker sem debela. user posted image Hočem reči, med postopkom se niti nisem zredila, še več, celo malo sem "zgubila". Sedaj pa kot, da so se mi prilepile vse kile "za nazaj". Pa se ne tolažim s hrano ali kaj podobnega... user posted image
Ali je katera imela podobno izkušnjo? Kako se je razpletla?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SS po IVF ET
30.11.2011 16:18:44   
barb71
Tudi jaz se srečujem s problemom splava po IVF.
V tretjem postopku zanosila in v 9 tednu je srček nehal delati. Sledila abrazija.
Ironija vsega je, da na dan PDP sem imela v četrtem postopku punkcijo. Postopek pozitiven, danes pa šok. Na UZ se utripov ni videlo, čeprav sem noseča 7t2d. Naročili so me čez dva dni na kontrolo. Plod je velik 9mm, kar ustreza velikosti, samo ni videl utripov.
Sem pa tudi jaz tretji in četrti postopek hodila na refleksno masažo h Karmen. Temu pripisujem zasluge, da smo prišli do user posted image .
Ali je kaj možnosti, da nosečnost vseeno ostane in se pripelje do konca?
Dr. ni bil negativen, je samo rekel, da mogoče jih pa on ne vidi, ali pa da pride do utripa kasneje. 

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SS po IVF ET
30.11.2011 16:41:53   
metuljček_cekinček
Barb71, kot ti je povedal že dr. je možno, da se danes srček pač ni videl, čez 2 dni se pa bo.
Na kontroli boš definitivno vedela pri čem si.
Držim pesti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SS po IVF ET
4.12.2011 22:55:01   
metuljček_cekinček
Barb71, kako je šlo?
Mislim nate in držim pesti za najboljše user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SS po IVF ET
5.12.2011 9:22:19   
barb71
Metuljček cekinček hvala za skrb. Pri nas se ni izšlo.
Moj plodek ni napredoval, srček pa se ni videl, tako da sem šla na abrazijo. No edina dobra stvar, da je dr.T videl da imam pregrado. Je treba bilo 4 postopke čez dat, da te nekdo pogleda in reče, da zato ti nosečnost propade. Imela sem 4 postopke, tri pozitivne in vsakič je šlo naprej. Sedaj ne vem kako bomo naprej. Najprej bom šla na pregled k dr.T (moram pohvalit da se je izredno zavzel zame in mi je tudi on delal abrazijo, pa rekel naj pridem ko bo tega konec k njemu na UZ tudi če nisem njegova pacientka), potem pa bomo videli ali bomo še šli v postopek, saj sem rekla da je četrti zadnji. Pa itak se zarečenega kruha največ poje. Bomo videli. Zdaj moram spet priti k sebi, saj je vsak tak neuspeh hujši in se samo sprašujem zakaj se mora to meni dogajat.

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SS po IVF ET
5.12.2011 11:25:38   
metuljček_cekinček
user posted image user posted image user posted image
Žal mi je, da si morala vse to skoz dati. Dobra novica je, da ti bodo odstranili pregrado, ker pol bo pa šlo. Boš videla!!! Dr. T se pa kar drži, ker je res človek na mestu (poleg tega, da je velik strokovnjak).

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SS po IVF ET
5.12.2011 13:07:01   
barb71
Hvala ti! Bom pa sigurno šla k njemu na UZ in nadaljno diagnozo, pa upamo da potem še kakšno nosečnost speljemo do konca. Vem, da je človek na mestu.
Tebi pa želim čiprejšenj user posted image user posted image .

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SS po IVF ET
5.12.2011 22:14:34   
RedSonja
barb71 :( žal mi je zate
Drži se. dr. T je res fajn in ko ti bo odstranil pregrado lahko rata tudi po naravni poti.

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?