|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje - alergija
7.9.2008 20:44:46   
Paštetka
Sem vas zdaj malo šla brat in doslej nikoli nisem posumila, da bi bilo nespanje povezano z alergijami.

Moje dete, ni do pred kratkim, ko smo ugotovili alergijo na sojin lecitin, prespalo noči. Star bo pa 3 leta. Sedaj se držimo  (kolikor se lahko) diete oz. se izogibamo tega hudiča, vendar kaj ko vedno, ko kam pridemo, mu vsi tiščijo vse pod nos, in ko rečem, da ne sme, me vsi gledajo kot, da sem iz marsa. Hvala bogu, da sine razume in ve, da bo spet pikast. In zdaj spimo. Prespane noči so vse pogostejše user posted image  .

Pismo, ta sojin lecitin je skoraj v vsakem živilu user posted image .



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 21:20:00   
Doll
Se pridružujem,noči so zelo boljšeuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 21:38:25   
Paštetka
In zdaj razmišljam, da je pil AM do 2. leta. In v njem je prav tako sojin lecitin user posted image . Revček user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 22:17:18   
Anonimen
O tem bom pa tudi jaz razmislila? Paštetka, kaj bi pa priporočala 9 mesečnemu otroku? Riževo mleko?

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 22:19:39   
Doll
Jaz dajem riževo mleko.
Najprej smo bili na sojinem,drugače je moj sin alergičen na kravje mleko,jajce in laktoze ne sme.
Po parih mesecih pitja sojinega mleka,so se začele težave,jokal ponoči,se zvijal.
Sem tudi prebrala,da v 60% otroci so potem po uživanju soje alergični tudi nanjo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 22:22:11   
Anonimen
Od katere starosti pa daješ riževo mleko?

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje - alergija
7.9.2008 22:25:36   
Doll
Okrog hmm 12 meseca smo začeli.Ker so nas šele pri skoraj 10 mesecih poslali v bolnico zaradi težav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje - alergija
8.9.2008 8:59:46   
Anonimen
Tudi mi smo se morali izogibati lecitina. Na srečo smo ugotovili, da na sojinega ni bila alergična. Žal je res potrebno fejst paziti.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje - alergija
9.9.2008 7:44:39   
Paštetka
Ja, soja zna biti fajn alergena. Moj je bil skoz flekast po ličkih in niso mogli ugotoviti od česa. Zato smo izločili mleko in začeli piti sojino user posted image . Pa ni bilo seveda nič boljše. Zdaj je šlo tako daleč, da če poje samo košček čokolade ali česa, 1kjer1 je noter sojin lecitin, je takoj çel flekast.  

Decemberka, riževo mleko mi nismo probali. Smo pa probali kozje mleko, ki mu je bilo OK, samo je meni tak smrdelo in možu, da ga nisva mogla pripravljati, niti kuhati iz njega, ker sva takoj bruhala. 2 tedna sva vzdržala, potem smo paprešaltali na navadno mleko. Po navadnem mleku je pa vse OK. Po moje 9 mesečnemu otroku ne bo nič od navadnega mleka. Saj boljše, da dobi navadno kot pa ničesar. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.9.2008 7:45:44 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje - alergija
9.9.2008 18:50:48   
lana38
Mi tudi nismo spali, ker je imel naš user posted image  krče po riževi kašici. Imamo pa alergijo na riž in korenje. Odkrili na testiranju z bioresonanco. Zdaj pa že lep čas spet ponoči spimo, ko imamo dieto.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje - alergija
10.9.2008 10:22:46   
mamica 1
Mi pijemo riževo mleko recimo od osmega meseca, oziroma ga je z žitno kašico, ker sem ga do nedavnega dojila in mi ni bilo pomembno zaradi vitaminov. Sem pa kupovala takšnega z dodanim kalcijem


(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje - alergija
10.9.2008 10:32:28   
lemavrica
mamica1 imaš ZS

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje - alergija
12.9.2008 22:02:26   
annie17
No, jaz sem že pisala o naši čudni alergiji, ki se je kazala le na krčih (ponoči), in pogostemu zbujanju (ponoči), vsi testi uradne medicine so bili negativni, tako da smo se morali sami boriti. Smo meli srečo, da so nam dali Pregomin na recept, ki ga uživamo še danes pri 17m. Smo pa iz večje krize, ker že dnevno pojemo kak jogurt ali pa skutko ali puding.
Vsekakor priporočam bioresonančno testiranje (55evrov), da se izognete marsikateri nevšečnosti. Nam so v Rogaški rekli, da je mali alergičen na klor v vodi in bi bilo bolje, da kupujemo ustekleničeno vodo (najceneje v Lidlu; 9l = malo manj kot 1 evro). In to se je izkazalo za zelo resnično, kajti, ko smo mu mleko začeli pripravljati na tej vodi, je mali končno začel piti brez pogajanj in vsiljevanj.
Za riževo mleko mislim, da naj ne bi bilo problemov tudi, če začnete prej uporabljati kot pri 8m. Sicer ga mi nismo nikoli uporabljali, sem pa brala mamice, da so.
Jaz samo vem, da mi je žal, da sem otroka mučila do 6m samo z mlekom, da nisem prej začela uvajati drugih stvari, ker se je uvajanje pri nas tako zavleklo, da smo začeli jest komaj pri 9m (do tedaj le žitne kašice na pregominu ter doma kuhan jabolčni kompot).
Dolgo smo ohranjali 2 mlečna obroka (nekje do 13m), kar pa je bilo po mojem mnenju tudi napačno, kajti ko smo večerni obrok nadomestili s kako žemljico idr., smo končno lahko prespali od 5-7 h. To sem povedala tudi pediatrinji, pa me je samo čudno gledala, kot da sem ne vem kak specialist.
Mama test na vse preživete tegobe (pa jih ni bilo malo) in neprespane noči je: naš Tian ima sigurno intoleranco na ml.beljakovine oz. laktozo, zato prenese le določeno količino ml.izdelkov (dnevno npr. žitno kašico s Pregominom + jogurt / skutka s sadjem / puding), kaj več mu že ne paše.
Naj povem še to, da je njegova babica (moja mama) kot dojenček prenašala le kozje mleko, zdaj mleko sicer lahko uživa, a to počne v zelo majhnih količinah. Jaz pa tudi nisem navdušena nad mlekom in ml.izdelki.
(Bom pa predlagala, da si mogoč preberete temo Pikci in Pikice - zelo dolgo, a vsebuje ogromno koristnih informacij.)

Sicer pa veliko sreče pri izogibanju sojinega lecitina!

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje - alergija
26.9.2008 18:23:53   
kodrana
naša Tara je stara 4mesece in pol, pa se ponoči zbujamo. sicer je tudi lačna. a me skrbi, ker proti jutru se v spanju zvija, tudi joka. očitno je nekaj črviči. in me skrbi, da bi bila alergija. sicer je na pogled zdrava punčka, razen tole  s spanjem me skrbi. ker je tako nemirna. tudi z uspavanjem imao velikokrat težave in se zraven zvija.user posted image bi bila lahko alergija?
do nedavnega sem ji dajala novolac proti krčem, ker pa je kakala bolj zeleno, sem menjala mleko. sedaj ji dajem aptamil in je blato lepo rjavo, je pa bolj tekoče.

kakšne izkušnje?


_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje - alergija
26.9.2008 21:09:41   
lotty4
Pri teh alergijah bi res lahko diplomirali. Tudi naša je bila alergična na mleko in beljak, pred tremi tedni vse negativno, lepo pijemo aptamil in jemo izdelke iz jajc, potem pa bum in rdeči madeži po celem telesu. Ma kaj je zdaj to ? In odgovor sledi, uporabila sem mehčalec. Ma vedno je nekaj, sem pa tako vesela da ni bila kriva hrana in se mi sploh ni problem odpovedat mehčalcu.
Se pa kar splača paziti pri prehrani spoloh če ima otrok krče. Ko je bila naša pikica stara dva meseca čez dan sploh ni spala, ker jo je tako zvijalo. Ko pa sem toliko časa tečnarila za testiranje in je bila ugotovljena alergijia, sem dobila dieto, kaseje pa allernovo za ta malo, smo spali kot anglečki.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje - alergija
26.9.2008 22:13:31   
trdozimc
Hoj.

Pri uvajanju riževega mleka pred enim letom pazite samo na to, da ta ne popolnoma zamenja navadnega ali adaptiranega mleka, ker v riževem ni vitaminov in mineralov, ki jih otrok v tem življenjskem obdobju še vedno nujno in neobhodno potrebuje, z ostalo hrano pa jih še ne more nadomestit v takih količinah.

Držite se!

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje - alergija
28.9.2008 21:34:57   
lemavrica
A je možno da otrok rata občutljiv na Allernovo, Jaka ima že 14 dni hude težave ponoči in to potem ko zvečer dobi Allernovo. Zbuja se in zvija zaradi krčev.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?