|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starost pri SS
29.8.2010 10:43:03   
jaznoseca
Pozdravljene. Za menoj je drugi SS in bojujem se s solzami in jezo. Stara sem 37 let in imam doma zdravega dvoletnika, zdaj pa dvakrat SS, prvič v 9. in drugič v 13. tednu - oboje v roku pol leta. Besna sem, ker imajo vsi zdravniki odgovor, da je to normalno in da se sploh ne da ugotovit zakaj do tega pride user posted image . Največkrat začnejo s tem, da je po 35 letu pač tako.... Jaz pa poznam dekleta, ki imajo zaporedne SS pri 25 do 30 letih. Kaj porečejo njim??

Zato me zanima, kolike ste stare sotrpinke, ki se bojujete s podobnimi žalostnimi zgodbami.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 10:51:25   
*miska.mcc*
imam 3 otroke. med prvim in drugim sem imela SS (8t)
starost 23.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 14:04:24   
Anonimen
Žal mi je, da je tako.
Po moje je res večja verjetnost ss po 35, ni pa nujno da se to ne dogaja že prej. Sama se že 7 let borim za to da zanosim, da izvem resnico zakaj sem izgubila punčko tik pred porodom in imela dva zgodnja ss in enega v 14. tednu. Kljub vsem preiskavam navkljub, ostaja vse skupaj skrivnost. In leta niso moj zaveznik, ker jih imam sedaj že toliko kot ti. user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 14:17:44   
Najaa
Prvič, ko sem zanosila, sem imela ss, stara 27 let.

Aja, kaj so mi rekli? Da je se to dogaja, je normalno, sploh če je z zarodkom kaj narobe. Vem, da to v tistem trenutku ni nobena tolažba ali zelo slaba, ampak v bistvu je to res. Kasneje, med dvema hčerkama se mi je namreč zgodilo še nekaj dosti hujšega, kar bi bilo boljše, da bi šlo že na začetku stran.
Če imaš pa doma že enega otroka, ti bodo pa itak rekli, da bodi srečna, da enega že imaš. Ja, tako je žal.


< Sporočilo je popravil Najaa -- 29.8.2010 14:19:59 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 15:07:36   
n€na
Ko sem jaz prvič zanosila sem bila stara 26 let in imam punčko sedaj staro 3 leta....ko sem drugič zanosila sem imela SS, stara 29 let, ko sem zanosila tretjič stara 30 let sem tudi imela SS. Med prvim in drugim SS je minilo natanko pol leta...Moja g mi nikoli ni rekla, da je to nekaj normalnega...rekla mi je samo, da se to dostikrat dogaja in ne vejo zakaj je v tem času toliko SS-jev....Me je pa po drugem SS poslala na dodatne preiskave in tako so našli pregrado in mi jo odstranili...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 19:13:14   
jaznoseca
Hvala za odgovore. Ja, saj nekaj takega sem mislila... Ko nekdo, ki ni preveč zaslepljen s pravili in normativi in seveda ZAVAROVALNICO končno ugotovi, da ima v roki vse niti, da te napoti na kakšno dodatno preiskavo, lahko za nas mine že kar nekaj let user posted image user posted image . Pa nihče niti ne pove kaj se da narediti - velikokatera bi z veseljem šla na kak samoplačniški pregled!

Toliko ss kot jih je v zadnjem času po moje ni normalno. Zanima me, če sploh kdo vodi statistiko. Pa kot da bi bilo to kaj težkega za ginekologe?? Vem kako mučno je, ko ti rečejo, da je to normalno. Najraje bi zakričala: OPROSTITE, NE NI! Naj katera, ki je šla skozi to pove, če se je počutila "normalno". In vse to danes, ko je vedno več poudarka na psihičnem zdravju, na antidepresivih, na boleznih zaradi stresa.... A to, da zgubiš težko željenega otročka 1., 2., 3. in morda še večkrat... je pa normalno?

Jezna sem! Žalostna in razočarana! Žal mi je za vse nas, ki smo šle skozi to user posted image user posted image . Želim vam zdravja in predvsem srečo z otročki in morebitnimi novimi trebuščki. Žal sama še zbiram razbite koščke svojih sanj in dvomim, da se bom upala še 1. podat na pot proti novim strahovom in neprespanim nočem.... Predvsem pa k praznim očem zdravnikov, ki pravijo; veste vse to je normalno... Probajte se sprostiti in poskusite znova... Oprostite, kje je pa ostal zdrav razum in sočutnost?

Se opravičujem za težke besede, a to je zame eden od načinov, da ostanem "normalna". Hvala.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 19:27:57   
tanjusi
lej sem spremljala tvojo zgodbo na marčevkah....lahko ti povemda te razumem , za mano sta dva ss. Oba v 34. letu..In kaj zdravnica mi je rekla, kar probajte še, za dodatne preiskave je še premalo ss ( za mene jih je preveč!!! sem ji povedala....Potem sem ji rekla kaj pa če pri meni popušča rumeno telesce... glede na to da imam izcedke pred user posted image in tudi pred ss sem jih imela... pa je rekla da je možno , in sem zdaj pri tretjem od ovulucije naprej jedla dabroston no in zaenkrat trkam je ok...
Ja je pa grozno , in zdravnikom je vse normalnouser posted image

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Starost pri SS
29.8.2010 20:28:44   
jaznoseca
tanjusi hvala. Ja, tudi jaz sem v prvi nosečnosti, ki se je dobro končala, jedla dabroston. Zdaj, v 3. nosečnosti sem že v začetku zaradi krvavitev in hematoma dobila utrogestan - ker je kao boljši od dabrostona.... Pojedla sem 7 (!) škatlic - no, ne glih pojedla, ker si jih vstavljaš. Rezultat - plodek se je nehal razvijat pri 9 tednu, a je bil utrip še na zadnjem pregledu v 13. Zadnji pregled pred ss je pokazal velik hematom pod posteljico, ki ga moj g ni opazil.... Tudi to zakaj hematomi je velika skrivnost...

Držim pesti in verjamem v to, da se pri tebi srečno konča user posted image !

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Starost pri SS
30.8.2010 9:37:41   
zvezdan
jeznoseca kako te razumem kaj govoriš. Tudi sama sem imela lansko leto ss pri svojih 29 letih. Prvič sem zanosila in ga tudi izgubila. Tako mi je hudo zate in čutim tvojo bolečino. Tudi meni so zdravniki rekli, da je to normalno in ni nič takega ter saj ste še mladi...prav mlada nisem a ne.
To da je pa ss sedaj več kot v preteklosti pa ne vem, če bi ravno trdila....morda. Bo že res dastres in hrana vpliva tudi na to.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Starost pri SS
30.8.2010 10:11:23   
Alex01
jaznoseča in vse ostale user posted image user posted image user posted image .
Jaz sem prvič zanosila pri 26-tih letih (po postopku IVF) in rodila zdravega user posted image . Drugič sem zanosila pri 31 letih po naravni poti in imela SS pri 6 tednih, tretjič pa sem zanosila pri 33-tih letih (po naravni poti) in rodila zdravega user posted image .

Vsem skupaj eno goro user posted image !

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Starost pri SS
30.8.2010 17:49:20   
nati29
Jaz sem tudi prvič zanosila pri 23, rodila zdravega fantka, potem pa ss pri 27 in drugi ss pri 28. Nato sem imela odstranjeno pregrado in po 6 mesecih zanosila. En mesec nazaj sem imela tretji ss, stara 30 let, tako da so zarodek dali na preiskave, in je bila kromosomska napaka. Potem so nama še povedali, da je bila punčka. Mi je šlo kar na jok, je bolš, če ne veš za spol. Sedaj komaj čakam, da mine še mesec in pol, da spet poskusiva. Bom šla pa v nove boje pripravljena, da je lahko spet kaj narobe, potem pa poskušava, dokler bova imela voljo :-) Jaz še nisem obupala kljub 3 ss, tako da punce pogum pa res ne izgubit volje user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Starost pri SS
31.8.2010 12:12:37   
jaznoseca
nati29 user posted image user posted image user posted image . Držim pesti, da vama čimprej uspe in da bo tokrat vse ok. Kako pa so ti odkrili pregrado? Tvoj primer je še en dokaz, da za ss niso kriva "stara" jajčeca, kakor mene prepričuje zdravstvena stroka.... Za spol se nikar ne sekiraj - jaz pravim, samo naj bo zdravo... Tudi jaz čakam na rezultate citogeneze in ne vem česa se bolj bojim; da bodo rekli, da je bilo s plodkom kaj narobe ali da je bilo vse ok user posted image .

statistika spontanih splavov v Sloveniji: hmmm zanimivo, da se kljub naraščajočemu številu rojstev, število splavov od 2003 do 2008 vztrajno drži na vsako leto skoraj enaki številki... Popolnoma nelogično.

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Starost pri SS
31.8.2010 12:36:44   
loremi
Zanosila sem dvakrat, obe nosečnosti sta bili s pomočjo umetne oploditve. Na zanositvi delam 11 let. Prvič noseča pri 32-ih, plodka odmrla, sledi ss oz. abrazija. Drugič noseča tudi pri 32-ih, plodka živa, prezgodaj rojena v 16. tednu, vzroka ne vem, sem pa celo nosečnost imela izcedke in 6x krvavitve. Bila sta fantka. Obakrat sem bila noseča z dvojčki. Ravno na današnji dan sem imela predviden PDP.

_____________________________

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Starost pri SS
31.8.2010 12:44:05   
zvezdan
joj loremi spomnim se tvoje zgodbe z druge teme. Upam, da vama kmalu rata držati v svojem naročju user posted image
Drži seuser posted image user posted image


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Starost pri SS
31.8.2010 15:00:46   
Anonimen
loremi,zelo mi je zal zate in srcno upam da donosis zdravegauser posted image !pisem pa pravzaprav tebi jaznoseca:MOJA ZGODBA je zelo podobna tvoji:doma imam dve letnega otrocicka,sem nekaj let mlajsa od tebe,pa ne dosti!lani sep.sem 2.zanosila,v 6.tednu dobim krvav izcedek,v bojazni odhitim k g,ona pa mirno brez obcutka:VERJETNO GRE ZA GROZECI SPLAV;naj se v primeru poslabsanja odpravim na urgenco!po tednu je res prislo do poslabsanja,celih deset ur sem cakala na urgenci na abrazijo!jokala sem dez,vsakega ki je imel obleceno haljo povprasevala,kaj je vzrok ss,pa  sem dobila le hladne odgovore;CES NAJ BOM SRECNA DA SE JE TO ZGODILO ZDAJ;Kkot bi bilo kaj narobe zuser posted image !ko sem g na kontroli vprasala kaksni so izvidi z urgence kaj je bilo narobe,pa je le odgovorila da je to zame nepomemben podatek,naj cimprej pozabim na to!cez dva meseca sem ponovno zanosila,zaradi novelotnega casa sem 1.pregled opravila pri skoraj 12.tednih,1.stavek g je bil mirno:san ze kaksen teden ni vec ziv!SEM MISLILA DA NE BOM PRISLA DO VRAT IN KASNEJE DO AVTA!moja g je na vprasanje,ce grem na kaksne preiskave,odgovorila da se te delajo sele po 3 ss(KOT DA JE KAJ Razlike);brez poovora,brez socutja,le da je tega ogromno!pa moram napisati,da je moja g zelo priznana,da mi je v 1.nosecnosti zelo pomagala!TAKO,DA POPOLNOMA RAZUMEM TVOJE OBCUTKE!ko sem pomoc za kaksno preiskavo iskala pri osebni zdravnici,je ta dejala,da da na pregled le za stvar,ki njej koristi!BILA SEM SAMOPLACNISKO,baje je maternica brez posebnosti!kaj pa ce je bilo prezgodaj so me sprasevali domaci,zato sem po 2 ss pocakala 5 mes,zaj pa ze 4 mes ne zanosim in vec kot leto je od prvega ss,pa sem se vedno brezuser posted image !SE VEDNO NEPRESTANO ISCEM ODGOVORE,sem zalostna,strta!srecno jaznoseca

(odgovor članu zvezdan)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Starost pri SS
1.9.2010 12:37:39   
florecita
Prvič zanosila pri 25, rodila zdravega user posted image , nosečnost bp

drugič zanosila lansko leto, SS v 8.tednu, plodek se ni pravilno razvijal, dobila sem odgovor; tako pač je, veste, naravna selekcija... user posted image

Sedaj sem v 9. tednu user posted image  in imam danes prvi pregled in srčnooooo upam, da bo vse OK, ker drugače me bo pobralo od žalosti!!!user posted image user posted image user posted image  in sploh nočem pomislit na to



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Starost pri SS
1.9.2010 12:38:11   
florecita
aja, sem pa 29 let stara, pri SS pa sem bila 28

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Starost pri SS
2.9.2010 12:35:46   
nati29
Jaznoseča, meni je moja G po dveh ss sumila na pregrado, na vseh pregledih prej je pa ni videla, ker to se baje zelo težko opazi, samo določene dni v ciklusu. Potem sem šla na pregled k dr. Tomaževiču, ki je največji strokovnjak na tem področju, pa je takoj videl pregrado. Ni bila niti tako majhna, 2 cm, kar je glede na majhnost maternice kar dosti. Tako da mogoče ne bi bil odveč ta pregled, ker teh pregrad je tudi kar veliko, jaz jih kar nekaj poznam, ki so jo imele.

Florecita, vso srečo user posted image  

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Starost pri SS
7.9.2010 7:37:00   
florecita
IZVIRNO SPOROČILO: nati29

Florecita, vso srečo user posted image  


nati: na ppregledu je bilo vse OK. user posted image
Je rekla G, krasnega otročka imate, jaz pa v jokuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Starost pri SS
7.9.2010 7:52:58   
nati29
Florecita super. Te čist razumem, da si imela veeeeelik razlog za jok user posted image . Srečno še naprej.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Starost pri SS
9.9.2010 14:43:35   
Rina2
Pozdravljene,

evo naj še jaz zapišem mojo izkušnjo, sedi katere sem se znašla in se le s težavo borim. Včeraj sem šla izredno na pregled ker sem po rumenem izcedku sklepala, da imam vnetje. G mi je naredila še ultrazvoku (čisto zato, da bi bila mirna) in ugotovila, da srček ne bije več in se pikica ne premika. Zakaj? Verjetno ne bom vedela nikoli. stara sem 32 let, tole je bila moja prva nosečnost, spontana, potem ko smo se trudili dve leti in bi morali septembra na insemenacijo. Dve in pol leti nazaj so mi odstranili septum, tako da to kot razlog za ss odpade, letos sem imela še laporo in je bilo vse OK.
No danes, ko bi morala na abrazijo pa so me poslali domov. Ker imam vnetje mi posega ne morejo opraviti. In sedaj moram doma čakati do ponedeljka...user posted image

_____________________________

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!


(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Starost pri SS
9.9.2010 14:50:51   
zvezdan
LeJo bodi močna. Še predobro se spomnim teh trenutkov ko so tudi meni povedali da mu srček ne bije več. Vse kar ti lahko rečem je da izjoči bolečino. Za trdno pa vem da bomo tudi me enkrat mamice.

Srečno!


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Starost pri SS
9.9.2010 15:30:01   
Rina2
Hvala zvezdan za spodbudne besede. Danes mi je posebno težko in mislim da bo še teh nekaj dni tako, ker dokler dokončno ne zaključimo te nosečnosti ne morem začeti s celjenjem user posted image .

Srečno tudi tebi! user posted image

_____________________________

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!


(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Starost pri SS
9.9.2010 19:15:02   
srečica17
Jaz sem pred desetimi leti zanosila v prvem poizkusu (pri 32 letih) in rodila zdravega dečka, letos maja sem zanosila v prvem poizkusu (pri 42 letih). Srček je bil v 7 tednu, v 9. pa več ne. Julija sem imela abrazijo. Ko sem svoji G rekla, da se je to verjetno zgodilo zaradi mojih let, me je potolažila, da je sicer SS bolj pogost v višji starosti, ni pa redek tudi pri mlajših. In naj mirno spet poskušam zanositi. Zdaj pa čakam na M, pa je ni in ni.
Prav jutri sem naročena pri G, da mi da tabletke za sprožitev. Upam, da bom še lahko zanosila.
Vidim, da imate veliko žalostnih  zgodb. Vsem želim veliko veliko srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Starost pri SS
9.9.2010 19:47:45   
Anonimen
od mojega 24 leta do sedanjih 36 sem imela 6ss; vmes enkrat  - po 2h ssjih - srečno donosila moj zaklad in po njem še 4 angelčki - dvakrat je bila kromosomska napaka, odstanili so mi delno pregrado (po tem ko sem uspešno rodila), naredili mali miljon preiskav a nobena ni nič pokazala, vedno je bil odgovor "v mejah normale" ali pa "bp"....
moja ginekologinja je rekla, naj odneham, da naj bom srečna ker imam enga doma....drugi ginekolog specialist pravi "ni vrag da nam ne rata..." jaz pa doma vsakič znova s strtim srcem in dušo..

Vem kaj prestajaš "jaznoseča" in tudi vse ostale...najbolj me boli dejstvo da ne morem nato nič vplivat...nič...in to boli a želja po otročku ostaja in se sploh ne zmanjšuje...

Sama imam sicer več ali manj "dobre" izkušnje iz urgence - sestre so bile prijazne, zdravniki sicer kakor kateri...itak pa mi v tistem trenutku nihče ni mogel dati tega kar sem si tako močno želela....sama pred samo bi se skrila če bi se lahko....

Držim pesti za vse nas, da nam bo sreča mila in angelčki naklonjeni, sedaj jih je že dovolj, naj jih nekaj ostane tu med nami na zemlji...

srečno V

(odgovor članu srečica17)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?