|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ste kdaj jokali pred otrokom?
23.9.2011 10:14:38   
RR raziskuje
Se vam je zgodilo, da niste mogli zadržati solz pred otrokom? Kako ste odreagirali, kako ste mu razložili svojo žalost?

Preberite si nasvet psihologov: http://www.ringaraja.net/clanek/ko-starsi-jocejo-pred-otrokom-_4818.html
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
23.9.2011 19:06:57   
ronja
Seveda. Saj se mi ne dogajajo samo lepe stvari v življenju.ne vem, zakaj bi se morala pred svojimi otroci delat, da sem iz kamna. Nisem in se mi ne zdi prav, da bi bila.

Poleg tega otroci (vsaj moji) niso neumni in tudi če ne bi jokala, bi točno vedeli, da je nekaj narobe. In so samo še bolj zmedeni, če jim lažeš, ad je vse ok. Potem jim ni nič jasno: čutijo in vidijo eno, slišijo pa drugo in vse skup je veliko težje zanje, kot pa če jim po pravici poveš: skrbi me, če bo ... ali pa žalostna sem, ker... Jezna sem na... ker...
To navadno čisto brez kakršnihkoli traum prenesejo. Vejo, kje je problem, vejo, da ga bo mami sčasoma gotovo rešila in to je to. Sem pristaš resnice.

Tudi, ko sem imela splav, sem jima povedala, da je dojenček žal umrl, ker je bil bolan in da ga zaenkrat še ni, ker morava z očijem najprej naredit drugega (in da naj torej zvečer pridno spančkatauser posted image ). To sta sprejeli popolnoma normalno, kot nekaj vsakdanjega, nič tragičnega. Nekaj časa je bila Ronja še zmedena, kaj je zdaj s tem, ampak potem je dojela, kaj to pomeni, da ga pač ni več in je bilo ok. Še hecala se je iz tega, tako da je moral enkrat lubi kar malo reagirat (razložit), ker valjda meni ni bilo preveč smešno. Otroci sprejemajo stvari veliko bolj realno in naravno kot mi.

Zadnjič sem se totalno zjokala in razjezila (ne nanje), ko sem prišla domov iz enega pregleda. Malidve sta vedeli, zakaj sem žalostna, videli sta, kako me je lubi potolažil in to se mi zdi najbolj fajn vzorec, kar jima ga lahko dava. potem smo šli skup ven in se meli fajn. Nobena ni imela nobene more, nobena se ni nič sekirala - vedeli sta, da smo s tem opravili in to je to.

Sploh ne vem, zakaj bi se mroala pretvarjat in lagat - ko da jima bo manj hudo, če bom prodajala meglo in ko da sta butasti do amena. Meni ni bilo nikoli všeč in še zdaj mi ni, kadar se ljudje pretvarjajo, sploh bližnji. In sem si obljubila, da sama ne bom taka - in se mi sploh ne zdi težko.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RR raziskuje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
23.9.2011 19:22:43   
Najaa
Podpis po vse kar je Ronja napisala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
23.9.2011 19:26:25   
blaža
Odvisno spet kakšni smo mi. Jaz se ne spomnem nazadnje kdaj sem se zjokala. Oz najbrž je blo, ko sem mela ss, ampak ta starejšega ni blo zraven in mu tega niti nisem razlagala, ker še ni vedel, da sem noseča in mu zaradi tega nismo pravli,..Mu bom najbrž enkrat kasneje poevdala, ko bo malo odrasel oz, ko bo primerna prilika.

Še največ težav imam kar se tiče služb,.. tako, da ob takih stvareh ne jočem, samo predebatiram določene zadeve z možem,..

V bistvu še največkrat jočem zaradi kakega filma.user posted image

Se pa strinjam s tem, da tega ni potrebno skrivat, da je pa nujno potreben pogovor ob vsaki stvari, ki se zgodi, pa naj bo pozitivna, ali pa negativna.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
23.9.2011 21:48:53   
pelin
Jaz sem človek precej burnih čustvenih reakcij...kot tistih negativnih ,tako tudi pozitivni ( dobro skrivam a ne?user posted image )....mož se večkrat šali, da mam zgleda kakšne vročekrvne španske korenine...jaz pa vem da sem samo en "neozdravljen"adehadejevski otrok.user posted image ....Skoraj enako glasno kot se znam smejati, znam tudi jokati...Seveda se pred otroki nekoliko kontroliram, vendar solz, tako kot smeha ne , nikoli ne skrivam.Drugače pa sem mnenja, da ljudje v bistvu preveč čustev tlačimo vase in nam potem na drugačne načine sekajo ven. Potem se pa čudimo, ker otroci popolnoma napačno reagirajo v določenih situacijah.
Sama sem še vedno mnenja, da nam čustvena inteligenca na veliko šepa v današnjem času. Za zamrznjenimi nasmehi se v bistvu velikokrat skrivajo cele drame...Sama sem za odprtost, iskrenost in čustveno nezapletenost. Od nekdaj me odbijajo čustveno hladni in zaprti ljudje , zato se tako rada družim z otroki in oni z mano.
Mislim, da se nekateri premalokrat zavedajo, da niso roboti temveč ljudje, ki naj bi čustva sprejemali in tudi oddajali...Nekoč sem nekje brala, da tisti ,ki se znajo jokati, se znajo tudi smejati...


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
26.9.2011 8:38:09   
kalbo
Ronja, podpis.

Midva se tud kregava ne na skrivaj in tud ljubezni si ne izkazujeva na skrivaj. Zakaj bi se skrivala. Otrokom lepo razložiš stvari, saj so mala razumna bitja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ste kdaj jokali pred otrokom?
26.9.2011 11:52:56   
čupa
tudi pri nas se ne skriva ničesar. Smeh in jok sta del mene in to vsi moji morajo vedet. sem precej občutljiva in hitro začnem jokat. se je že zgodilo da me je mala tak podkurla, da sem jokala zaradi nje, in to se je zavedala, se opravičla in me začela cartat. mislim, da pri določeni starosti otrok mora vedet kaj se dogaja in zakaj se to dogaja.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
Naravno in sočutno odvajanje od plenic
Pri odvajanju od plenic ne gre toliko za to, kdaj so otroci razvojno pripravljeni biti brez plenic, ampak bolj za to, kd...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?