|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sveto pismo
23.2.2005 22:14:49   
Donja
Čisto slučajno sem malo poslušala razlago svetega pisma in rimokatoliška vera si je ogromno stvari po svoje prikrojila in sploh ne govori istih stvari kot sveto pismo. Tudi krst kot očiščenje izvirnega greha ni omenjeno v svetem pismu. Častit ne bi smeli kipov in križev, podobic itd. ampak samo boga v mislih. Po drugi strani pa noter piše ravno to, da ko bodo v cerkvah začeli brati evangelije in bo čas neizmerno hitro mineval, ko bo vedno več naravnih nesreč, se bliža konec sveta. Nekaj bi jih naj preživelo in tisti bi bili potem v raju. Tudi bog bi naj prišel na Zemljo, vendar pred njim bo dosti lažnih in ta pravi bo tisti, ki mu bo svetloba sijala iz ran, ki so mu bile zadane.

Sicer je še mnogo stvari, ki bi jih morala slišat, ampak to kar sem slišala mi je dalo krepko misliti sploh o naših duhovnikih. Kaj pa ve mislite o tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sveto pismo
23.2.2005 22:22:16   
babylove
Kje si pa to poslušala? Mene tudi zanimajo te stvari.

Sicer pa je že samo Sveto pismo prikrojeno in ne vsebuje vseh tekstov, ki bi jih moralo - 'neprimerne' so ven spustili. Besedilo, ki nam je dano, pa se da razlagat na več načinov, kakor pač komu paše. Saj npr. pri koranu tudi srečujemo več razlag.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sveto pismo
23.2.2005 23:01:15   
nejcko
Res je, Donja, če se človek resnično poglobi v branje SP, izve marsikaj. Zato pa so se evangeličani (protestanti) zavzemali za to, da naj se SP bere v domačem jeziku, da bi ga ljudje razumeli, o njem razmišljali, ne pa sprejemali le Cerkvene razlage in interpretacije.
Res je tudi, kot je napisala babylove, da so bila v kanon sprejeta le določena besedila, mnoge tekste gnostikov in "heretikov" pa so izpustili. V zadnjem času pa prav ti teksti ponovno prihajajo v javnost in mislim, da bo imel Vatikan v prihodnosti kar veliko dela, če bo hotel ohraniti oz. braniti svojo "absolutno resnico".

Jaz sem s temi stvarmi že zaradi svoje profesije v kar pogostih stikih in resnično te znajo take debate "pro et contra" kar malo zasvojiti.

Fajn temo si odprla.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sveto pismo
23.2.2005 23:54:02   
nejcko
pingi, to je res, sploh, ker se določenih besed enostavno ne da prevesti v povsem enakem pomenu, kot ga nosi original. Ampak se mi zdi pa to kljub vsemu boljša varianta, kot da moram plačevati odpustke, hoditi k spovedi etc., ker mi pač nekdo tako pravi, jaz se pa niti najmanjše možnosti nimam kje prepričati, če vse to res MORAM početi.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sveto pismo
23.2.2005 23:56:01   
nejcko
mali, kaj pa so potem kapelce, pred katerimi se nekateri vneto križajo, če ne podobice? Smisla le-teh pa res ne poznam.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sveto pismo
24.2.2005 0:10:50   
nejcko
Zato sem pa vprašala in tudi povedala, da ne poznam smisla (mogoče bi res bil boljši izraz pomena) kapelc.
Ne se tolk razburjat.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sveto pismo
24.2.2005 0:14:43   
nejcko
Aha, kaj pa relikvije? Meni se to zdi čisti malik, lahko pa se spet motim. V čem je pa njihov pomen?

Jaz čisto resno sprašujem, da ne boš spet hud/a. Ker se pač človek celo življenje uči, a ne. Vsega pač ne vemo in je fino, če lahko zvemo od tistih, ki vejo.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sveto pismo
24.2.2005 11:03:14   
CUKRČEK
Men se pa to zdi ena velika bedarija. Kdor je proti cerkvi, bo vedno našel 100 in 1 način, da bo lahko le to kritiziral ( kao na način: sem čist slučajno opazil).
Smo pač v časih, ko se spet ( po dolgem molku) lahko prosto govori o cerkvi in nekatere pač to moti. Marsikdo bi še vedno rad, da bi bilo tako, kot je bilo dolga leta, ko je bilo kaznjivo, če si cerkev omenil.

Tisti, ki je veren že ve, kaj pomenijo kapelice, podobice.., drugi pač nekaj morajo govorit, da ostanejo v središču pozornosti.


lp, pa brez zamere

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sveto pismo
24.2.2005 11:16:40   
BigWhale
Fil:

No, to ni cisto res. Koran je eden, tako kot je ena Biblija. Obe knjigi sta bili prevedeni v mnozico jezikov in pri obeh knjigah so moderni prevodi tisti, ki stejejo.

Moderni prevodi so narejeni iz bolj ali manj 'originalnih' tekstov in prepisov, ki veljajo za verodostojne.

Tako Koran, kot Biblija, pa sta bila razlicno interpretirana.

Same Biblije pa ni nihce spreminjal in prikrojeval. Je pa res, da si je rimokatoliska cerkev vzela pravico, da spremeni bozjo postavo (deset bozjih zapovedi) in krscanstvo usmeri tako, da bodo pridobili cim vec vernikov.

Zato so iz dolocenih razlogov tudi uvedli celibat, uvedli so polno krscanskih praznikov (bozic, velika noc, vnebovzetja, ...), ki pa vecinoma temeljijo na poganskih praznikih in sovpadajo z njimi.


(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sveto pismo
24.2.2005 11:36:52   
BigWhale
Se odgovor Donji.

Ja, vecino stvari, ki si jih povedala, si prav slisala. Ce odpres Sveto Pismo in ga beres, lahko notri preberes, da mora biti skof dober druzinski clovek, dober oce in mora imeti urejeno druzino (ker ce druzine ne more voditi, kako bo vodil cerkev), potem lahko preberes tudi, oziroma ne mores prebrati, ker tega nikjer ne pise, da kraj, kot je pekel ne obstaja (edina referenca na 'pekel' je peklenska dolina, dolina vecnega ognja, ki pa je bila dolina, ki so jo v tistih casih uporabljali kot smetisce in so notri ne prestano sezigali odpadke, da se po mestu ni siril smrad), tako tudi vice ne obstajajo. Po smrti cloveska dusa ne gre v pekel/nebesa ampak se clovek pogrezne v globok spanec, kjer bo cakal na ponovni prihod Jezusa.

O tem ponovnem prihodu Jezusa je pa precej povedano v Razodetju.

O cascenju podob in kipov, pa raje ne bi. Po zapisih je bil Jezus skromen clovek in beseda cerkev je v originalu pomenila shod ljudi, ki so se zbrali na kupu. To kar pa RKC pocne je pa precej perverzna interpretacija svetega pisma.

Aja, krst. V casu jezusa, so se ljudje krstili, ko so postali polnoletni. RKC verjame, da se clovek rodi z izvirnim grehom, zato so vcasih celo prakticirali krscevanje se nerojenih otrok (kako, me ne vprasat, najbrz je bilo precej bizarno).

Mnja, Bilijo oziroma Sveto Pismo je treba prebrati in ga malo nastudirat.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sveto pismo
24.2.2005 20:26:07   
MB
Pod posta mali in cukrcka se tudi sama podpisem.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sveto pismo
24.2.2005 20:27:57   
BigWhale
Joj. Bible code, Qur'an code?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bible_code
http://en.wikipedia.org/wiki/Bible
http://en.wikipedia.org/wiki/Bible_translations
http://en.wikipedia.org/wiki/Quran
http://en.wikipedia.org/wiki/Similarities_between_the_Bible_and_the_Qur%27an

Tole vse preberi, potem se lahko pogovarjava naprej. Bible/Qur'an code je nekaj 'mutnega'. Tudi vsak telefonski imenik ima svoj 'code'. Samo najti ga mores.

Poleg tega pa, poglej kaj tam pise za Koran:

"The Quran is a unique scripture because it has been preserved from the first moment of its revelation by both a written text and by memorizing it, one generation after another until this day."

Khm, pri bibliji naj bi bil problem, ker ni nobenega originalnega zapisa, a koran so se pa ljudje na pamet naucili in je sel tako iz generacije v generacijo? Lepo te prosim no.

Wikipedia je precej v redu referenca. Povezava, ki si jo pa ti dala, je pa, hm, no, ugotovitve nekrga Ahmeda. Probaj najti kaj bolj verodostojnega.

PS: Nisem pripadnik nobene religije, tako, da se ne postavljam na nobeno stran.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sveto pismo
25.2.2005 10:32:55   
Anonimen



















































*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sveto pismo
25.2.2005 23:50:23   
Seven*
Tjazi, oprosti, ampak ne razumem kaj si hotel povedati.. :zmeden2:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Sveto pismo
25.2.2005 23:53:16   
BigWhale
Ne ves kaj je wikipedia? S tem ni nic narobe. Jaz tudi nisem vedel kaj je submission.org in kdo je Ahmed Okla. Ampak sem se pozanimal. No, prvo je nek internetni 'portal' namenjen islamu. Ahmed Okla, je pa nek moz, ki je napisal nekaj clankov na temo islama. Predvsem o tem, kako bi morala biti oblecena zenska (precej konzervativno, moram priznati). O njegovi formalni izobrazbi, kakem drugem udejstvovanju in zivljenjepisu, pa nisem nasel nic.

No, wikipedia je najvecja enciklopedija na svetu. Vsebuje vec clankov, kot marsikatera druga velika enciklopedija (recimo britannica). Oblikujejo pa jo kar vsi. Tako da, si za wikipedio upam trdit, da je najbrz eden izmed redkih, verodostojnih in neodvisnih virov o prakticno vsem. Sicer pa ima vsak clanek v wikipedii vsaj kak ducat drugih virov navedenih. Tako internetnih, kot tiskanih. Preveri, ce meni ne verjames.

Vsak, normalen clovek, se bo strinjal, da neka islamska skupina tezko primerja islam s krscanstvom. Obratno isto velja. In je pri tem primerjava tudi objektivna.


> Vsekakor je zame debata zakljucena.

Sedaj, ko se pa nekdo ne strinja s tabo, je pa debata zakljucena? No, precej otrocje, se ti ne zdi?

Eh, bible/qur'an code, to so bluzenja, za v Lady in Hopla.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Sveto pismo
26.2.2005 8:51:20   
Anonimen
Seven..

Da je o tem skoda zgubljati besed, ker je to sama filozofija od katere ni nobenega haska.

5 minut rasnicnega zivljenja je veliko vec, kot vse mrtve knjige skupaj.. se posebno ce so strare 2000 let in vec.
Knjiga velja samo za enega cloveka.. in sicer tistega, ki jo je napisal.. za vse ostale je brez vrednosti. Ampka dobra za filozofirat in zabavati svoj EGO.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Sveto pismo
26.2.2005 11:38:46   
Joe
Mir ljudem na zemlji.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Sveto pismo
26.2.2005 16:22:50   
BigWhale
Kako lahko trdis, da sem jaz aroganten, ko pravim, da je bible code bluzenje, ce pa sama pravis, da pojma nimas kaj je ta koda?!

Poisci v wikipedii ali pa na googlu, kaj je bible code. Bos videla, da je bluz. Priblizno tak bluz, kot Danny in njegove karte.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Sveto pismo
26.2.2005 17:00:41   
KIRA
jaz verjamem v boga, ampak ne takega klasičnega, ki da je po eni strani dober, na drugi strani pa potepta miljone ljudi.. verjamem v višjo silo, od katere majhen delček je pa tudi v nas vseh.
sem pa miljon procentno proti cerkvi. preveč svinjarij je cerkev in njeni "verniki" že nardila v imenu vere, pa ne samo rimokatoliška, ampak glih tako recimo koran itd... tu imaš tisoč primerov.
po mojem si lahko veren tudi doma in zato ni treba v cerkev hodit, niti na velik zvon obešat, sploh pa ni treba trdit da je nekaj, kar so si izmislili in po svoje priredili tako imenovani mesije in svetniki, čista resnica ker to ni!!!
cerkev je pompolnoma zgrešena institucija pa pika.
zato me pa tako živcira tisto s krstom, kar je moja babica predlagala - da naj greve midve same, možu za hrbtom hčerko krstit!!! bljek. sem mu takoj povedala. meni krst ne pomeni nič, pravzaprav sva se odločila da je ne bova dala krstit, razen če bo kdaj sama želela, ker ji ne mislim nič prepovedovat. sam dvomim, da se bo za kaj takega odločila, če bo kaj po meni...

Lp

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Sveto pismo
28.2.2005 17:30:00   
zoya_
kira in Vikica... dobro razmisljanje :bravo:
s tem, ko ti komaj rojenega otroka krstis, ga za vedno zaznamujes... kaj pa ko bo odrasel in bo zelel nekaj narediti in mu bo prepreceval en krst...

Nimam nic proti RKC niti ostalim veram, sem pa proti krscevanju ali balzamirajnu oz. kakorkoli se ze v vseh ostalih verah rece krstu mladoletnih otrok oz. otrok, ki se za to vero ne odlocijo sami po svoji vesti. Posiljevanje vere pa ne maram :grrr:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Sveto pismo
1.3.2005 14:29:47   
Tjula
Pa kaj se zadnje čase toliko ukvarjate s temi farškimi vsebinami, kot da bi bil to že čisto pokristjanjen forum. V zadnjih nekaj dneh je bilo odprtih nekaj debat na temo krsta, zdaj še sveto pismo, počasi se bomo začeli zatekati k jutranji molitvi. Če smem spomniti, tole je forum o naših malčkih in starševskih dilemah, ne pa o cerkvi in veri.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Sveto pismo
1.3.2005 17:11:49   
Anonimen
Ja, Tjula, za nekatere starše je pač vprašanje, ali otroka krstiti ali ne, resna dilema in res ne vem, zakaj se ti zdi nepotrebno, da se o njej debatira. Seveda pa je drugo vprašanje, zakaj na vsake 14 dni in tudi to, zakaj nekateri morajo vedno začeti dokazovati svoj prav. Zdi se mi, da pri vprašanju vere univerzalne resnice ni.

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Sveto pismo
2.3.2005 7:45:26   
Tjula
Ja, Meta, saj vem da se nekateri zelo ukvarjajo s tem(čeprav, sorry, ne razumem, zakaj - pri vseh teh svinjarijah, ki jih nad malimi otroci zganjajo cerkveni "dostojanstveniki"). Hotela sem samo povedati, da je malo preveč tega na forumu, kot si že sama ugotovila. Drugače pa jasno, vsak po svoje.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Sveto pismo
2.3.2005 7:46:14   
Tjula
Aja, pa tisti smajli pri dostojanstvenikih se mi je čist nehote vrinil. Ker to seveda res ni smešno.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Sveto pismo
3.3.2005 21:29:14   
mika
Jaz ne razumem zakaj bi bil otrok zaznamovan za celo življenje , če je krščen. saj mu to ne piše na čelu. Poznam ljudi, ki so krščeni, pa niso verni in ostalih zakramentov sploh nimajo.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?