|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tezka odlocitev
10.6.2015 16:07:48   
Anonimen
Pozdravljeni,..

Tudi jaz zelim biti anonimna in se ne zelim izpostavlajti.Vsak vas nasvet mi bo dobrodosel.
Torej,stvar je sledeca...

Zaradi partnerjeve nezaposlenosti v Slov. smo se nekako odlocili,da gremo in poskusimo delo v tujini.
On je imel sorodnike tam,in nekaj casa tudi bival pri njih.
Po dolocenem casu in pomoci njegove mame je zbral denar,da lahko prideva tja tudi jaz in moja hcerkica ki je dopolnila 5 let.
On je nasel sluzbo zelo hitro,polni delovni cas,placa 1.280 eu,meni je govoril,da bom tudi jaz zelo hitro dobila delo in zasluzila 1.200 eu in ziveli bomo lepse kot v Slov.
Jaz sem hodila od firme do firme in sprasevala za delo,brez znanja jezika mi je bilo se tezje,zato sem imela s seboj prijateljico,da mi je pomagala prevajat.
Preko veze mi je uspelo najti sluzbo in sicer za pol.delovni cas,kar je v tujini tega zelo veliko..
Vrtca nismo takoj dobili,zato nam je pomagala sorodnica od moza ki je starejsa gospa (65 let..
Iz hci se nikoli ni nic poigrala,ven jo ni vozila,ker se je bala da se ji bi kaj zgodilo,zato je v casu moje sluzbe hci prezivela dopoldne v dolgocasju.
Ko sem prisla domov mi ni dovolila,da se pogovorim z gospo ki jo je cuvala(zacela je upiti...v tem trenutku sem ugovovila da otroku manjka pozornost.
Vrtec smo dobili v roku pol leta..
In tukaj so se zacele tezave...
Kaksn mesec je bilo vse ok..potem pa,da tepe druge otroke, in to se je ponavljalo iz dneva v dan..
Prosila sem vzg.da bi rada nekaj casa prezivela z njo v vrtcu,da vidim v cem je problem.
Ugotovila sem,da mojega otroka drugi otroci niso sprejeli,vzg.si ni uzela cas za njega in ga zaposlila,..in tako sem dobila izpisnico,da je moj otrok izpisan.
Sluzbo sem morala pustit..
Moz je zacel bluzit in neplacevat redno poloznice..
Dolgovi so se kopicili,vsako neplacano poloznico ,so poslali na izvrzbo,in tako,da ima zdaj kar dosti odbitkov od place.
Jaz sem ponovno dobila isto delovno mesto in delo v isti firmi.
Otroka smo vpisali v drugi vrtec in zacutila sem ,da je srecena tam,nasla je svoje prijateljice v vrtcu..
Nakar so se poleti zamenjale vse vzg.direktorica otroci...so se zacele spat iste tezave kot v prvem vrtcu in tudi tukaj smo dobili izpisnico..
Z menoj v vrtec je sla prijateljica,(prevajala...zakaj se mora mojega otroka spet izpisat iz vrtca,..Tam se se skregala iz direktorico.
Cez dober mesec dobim posto,da se moram oglasit na soc.Bila je anonima prijava v vrtec da se moj otrok tudi doma tako obnasa.. da partner popiva itd
S to prijateljico sva bili sosedi in kar dosti je vedela o meni,in na koncu sem ugotovila,da me je ona prijavila ze v vrtcu in ta direktorica je podala prijavo na soc.
Sedaj imamo vsak mesec pogovore na soc.Zakaj se je moj otrok tako obnasal v vrtcu.V cem je problem,..Oba sva skrbna starsa,res pa je da je on kar se tice poloznic cisto neodgovoren,ocka pa odlicen.
Hci je zelo navezana na njega,doma je dokaj pridna,nimamo problemov,ce pa ze kaj uspici se mi pa zdi da je to otroska faza..
Probava biti cim bolj usklajena pri vzgoji,mejah.
850
Pa vseeno,iz dneva v dan sem pod stresom,ne pase mi tujina,racunam moja placa,njegova placa in poloznice(sedaj sem jaz vzela v roke to obveznost...
1800 eur skupaj -vsi stroski nam ostane 850 eur..

Ali je vrednih teh 850 eur,da se jaz pocutim iz dneva v dan slabo,da me klicejo na soc in ocenjujejo eni obrisani tujci,da rabim prevajalce itd..

Kaj menite dragi moji Slovenci???
















  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tezka odlocitev
11.6.2015 8:42:29   
Anonimen
če je vredno moraš se pač ti sama vprašat in ne nas user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tezka odlocitev
11.6.2015 11:08:12   
RIJA*
navajena si balkanskega nereda, pa te moti red države v kateri si....ali to sprejmeš ali pa spakiraš in greš nazaj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tezka odlocitev
11.6.2015 11:57:57   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

navajena si balkanskega nereda, pa te moti red države v kateri si....ali to sprejmeš ali pa spakiraš in greš nazaj....

Nekako tako pravim jaz. Vsaka drzava je drugana, vsaka kultura... ko gres kam zivet, ali to sprejmes ali pac ne gres. Mi zivimo v tujini ze dolgo casa. Zivimo v drzavi, kjer je druga vera, druga kultura, druga miselnost, druga klima- vreme, druga hrana.... vse je drugace. Nikoli ni lahko ziveti v tujini, ze zato, ker si dalec vstran od druzine, dalec vstran od vsega kar si navajen, kar ti je domace, ob cem si celo zivljenje rastel.... In ce zelis biti drugje srecen, pac moras to pozret. Zacet ziveti novo zivljenje, obrnit v zivljenju nov list in it nasproti. Postati moras prilagodljiv in sprejeti drugacno zivljenje, hkrati pa vseeno ohraniti tisti koscek, ki te vraca in spominja na prejsnje zivljenje (dopusti v slovenijo, k druzino oz druzina k tebi, domaca kuharija, obdrzanje slovenskih obicajev in tvojih navad doma ....). Ni lahko, ampak se da. Smo se ze vrnili iz tujine nazaj v slovenijo, ziveli malo v sloveniji in spoznali, da tudi v sloveniji ni vse tako oh in sploh lepo (predvsem tisto kar smo tako zelo pogresali v tujini in se zaradi tega vrnili domov), pa smo spet spakirali kufre in sli nazaj. Mi se najdemo tu, smo srecni, cetudi so slabi dnevi, cetudi mi gre kaj na jetra, cetudi ne morem razumet tega sistema in cetudi kdaj kaj prav sovrazim.... ampak tu sem torej moram spostovat ta sistem in ga sprejet.

Ampak v tej zgodbi meni prej kaj drugega smrdi. Kako te lahko kar prijateljica in to ko si ti zraven prijavi??? Kako se nisi v tem casu naucila vsaj osnov jezika, vsaj tolk da bi ujela kako besedo in vedela o cem gre pogovor. Ce pravis da je veliko vedela o tebi, potem je ze nekaj na tem in kar tak na suho ne bi noben podal lazno prijavo. Tudi v tujini noben vrtec ne poda kar izpisnice iz danes na jutri. Torej meni ta zgodba malo smrdi.


(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tezka odlocitev
12.6.2015 23:15:29   
ronja
Anonimna, to da otrok tepe druge tako dolgo, da ga vržejo iz dveh vrtcev ne more biti zaradi neplačevanja položnic ali pa ker se je pol leta dolgočasila s 65 letno varuško. Nekaj drugega mora bit narobe, pa verjetno nočeš videt... Lahko bi eventuelno tvojo jezo prenašala na druge, ampak potem si ti kar ornk jezna. To veš ti.
Meni tu manjka par stvari: nič ne pišeš o tem, kako sta s partnerjem reagirala na njeno agresivnost. To, da te prijavi prijateljica, ki te dobro pozna, zna bit alarem, da mogoče nekaj res ne štima. Pa ne mislim položnic. Pogovori se s hčerko in partnerjem in poskusi gledat vse te socialne in prijateljice itd... kot na nekoga, ki bi vam rad pomagal. Pri nas je ponekod res balkan, ampak ni to nujno vedno najboljše, vse ima svoje pluse in minuse.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tezka odlocitev
13.6.2015 11:16:16   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Kako se nisi v tem casu naucila vsaj osnov jezika, vsaj tolk da bi ujela kako besedo in vedela o cem gre pogovor.


evo, tole. niti z besedo ni omenjeno, da bi se šla učit jezika, probala naučit vsaj osnov. meni to govori, da ni namena prilagodit se novemu življenju in tam resno, dolgoročno zaživet. da ne govorim, da otrok, ki ne zna jezika v vrtcu, težje komunicira; to je treba posebej obravnavat in dat osebju vedet. mi smo našo dali v vrtec specializiran za otroke iz večjezičnih družin. smo vedeli, da ne bomo odšli kmalu iz tujine in da je zanjo najbolje, da se nauči vseh jezikov, ki jih bo uporabljala. pri teh letih gre to hitro, samo prav pristop je treba ubrat. user posted image



Tudi v tujini noben vrtec ne poda kar izpisnice iz danes na jutri. Torej meni ta zgodba malo smrdi.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
To, da te prijavi prijateljica, ki te dobro pozna, zna bit alarm, da mogoče nekaj res ne štima.


podpis.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tezka odlocitev
14.6.2015 15:49:54   
astrid1
Kot prvo se nauči jezika. Brat se je preselil na Nizozemsko, ki je pravzaprav večjezična (z angleščino prideš skozi brez težav), pa se je v parih mesecih naučil nizozemščine, v enem letu je govoril pravilno, nizozemski prijatelji so rekli, da celo preveč knjižno.

Tako pa je situacija pri tebi tako čudna, kot da bi bila gluha in nema. Stvari boš morala vzeti v svoje roke in postati bolj fleksibilna.

Kar pa se hčerke tiče, 5 letnik dobro ve, kaj je prav in narobe. Njena agresivnost kaže na veliko stisko. Ti pa se nisi sposobna sama pogovoriti z vzgojiteljico. Tvoja negotovost povzroča hčerki težave in izbruhe. Seveda tudi očka igra pri tem svojo vlogo, če je takšen jebi veter, ki ne ve, da je potrebno redno plačevati položnice.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
26.6.2015 11:21:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tezka odlocitev
26.6.2015 18:45:31   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Anonimna, to da otrok tepe druge tako dolgo, da ga vržejo iz dveh vrtcev ne more biti zaradi neplačevanja položnic ali pa ker se je pol leta dolgočasila s 65 letno varuško. Nekaj drugega mora bit narobe, pa verjetno nočeš videt... Lahko bi eventuelno tvojo jezo prenašala na druge, ampak potem si ti kar ornk jezna. To veš ti.
Meni tu manjka par stvari: nič ne pišeš o tem, kako sta s partnerjem reagirala na njeno agresivnost. To, da te prijavi prijateljica, ki te dobro pozna, zna bit alarem, da mogoče nekaj res ne štima. Pa ne mislim položnic. Pogovori se s hčerko in partnerjem in poskusi gledat vse te socialne in prijateljice itd... kot na nekoga, ki bi vam rad pomagal. Pri nas je ponekod res balkan, ampak ni to nujno vedno najboljše, vse ima svoje pluse in minuse.


Seveda so jo lahko vrgli iz vrtca zaradi neplačevanja položnic........če nista plačevala položnic za vrtec so dete po moje komot izpisali........če je bil otrok še tak, da je bil agresiven niso verjetno v vrtcu dolgo pomišljali......"ne plačujejo vrtca, dete nimajo porihtano, non stop se bunijo".....v tujini niso vedno tako liberalni kot pri nas, pri plačilni nedisciplini in te hitro postavijo na realna tla.....da je za tisto, kar koristiš, treba plačati......in potem je še prišla prijava, da doma ni vse tako kot treba in so vključili socialno.......



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tezka odlocitev
1.7.2015 9:53:10   
ronja
Seveda so jo lahko vrgli iz vrtca zaradi neplačevanja položnic........če nista plačevala položnic za vrtec so dete po moje komot izpisali...

Ja, samo ona je napisala, da so malo vrgli iz vrtca, ker je tepla druge otroke, ne zato, ker niso plačevali, mislim, da ne bi pozabila omenit, da je zaradi njega otrok letel ven, če bi bilo to zaradi tega.
In to, da jo je prijavila prijateljica, je še vedno alarm. Ljudje se ipak ne izpostavljamo tako radi pri raznih csdjih, da bi kar tako prijavljali za brezveze. Glede na to, da nič ne piše, da bi imeli kakšen strašen kreš s prijatlejico, da bi se ji želela maščevat... Nekaj ni ok in to doma.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tezka odlocitev
1.7.2015 10:27:54   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Seveda so jo lahko vrgli iz vrtca zaradi neplačevanja položnic........če nista plačevala položnic za vrtec so dete po moje komot izpisali...

Ja, samo ona je napisala, da so malo vrgli iz vrtca, ker je tepla druge otroke, ne zato, ker niso plačevali, mislim, da ne bi pozabila omenit, da je zaradi njega otrok letel ven, če bi bilo to zaradi tega.
In to, da jo je prijavila prijateljica, je še vedno alarm. Ljudje se ipak ne izpostavljamo tako radi pri raznih csdjih, da bi kar tako prijavljali za brezveze. Glede na to, da nič ne piše, da bi imeli kakšen strašen kreš s prijatlejico, da bi se ji želela maščevat... Nekaj ni ok in to doma.


Noben otrok se ne rodi agresiven, pustimomorebitna bolezenska stanja, ampak to sčasoma postane. To ne pomeni, da jo vidva vzgajata v agresivno osebo, je pa res, da mora bit punčka v hudi stiski, da navzven deluje agresivno. In tudi pri vama mora biti nekaj narobe, da tega nista ne opazila, niti reševala po tem, ko so vaju na to opozorile vzgojiteljice oziroma šele izpis iz vrtca. In imam občutek, da tebe/vaju bolj boli izpis in morebitna prijava prijateljice, kot to, da se nekaj res hudega dogaja z vajino hčerko. In ja, to je zrelo za obravnavo na socialni, kar je pohvalno za tamkajšnji sistem, ker pri nas se velikokrat vključijo, ko je že prepozno.
Če v tujini nisi srečna in tam ni nič, za kar bi se bilo vredno naučiti vsaj osnov jezika, živite težje kot doma, potem pridite domov ali pa vsaj ti s hčerkooo. Ker na dolgi rok tvoje nezadovoljstvo ne bo nič manjše, kvečjemu boš motivacijo zbijala še svojemu partnerju. Mogoče ga daje depresija, kar tako nihče ne postane otopel, če to že od nekdaj ni bil.
Če pa nameravaš ostati v tujini, ti priporočam, da se naučiš jezika in se nehaš za krilo držat kolegici, tako se ga naučila ne boš nikoli. Z znanjem jezika boš bolj samostojna in mogoče srečnejša, lahko bosta s hčerko šli na kak izlet, odklop, lahko boš sama urejala zadeve in mogoče dobila boljšo in bolje plačano delo. Izkoristi pluse življenja v tujini - nov jezik, nova kultura, nova znanja... mogoče jih boš lahko unovčila, če se kdaj vrnete nazaj v Slovenijo.
In pismo, poskrbita za dekletce, ker v tvojem besedilu je 300x omenjeno neplačilo položnic, njena agresija pa samo v zvezi z izpisom iz vrtca. Kaj ti je pomembneje v tem trenutku?

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tezka odlocitev
11.7.2015 0:05:28   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Seveda so jo lahko vrgli iz vrtca zaradi neplačevanja položnic........če nista plačevala položnic za vrtec so dete po moje komot izpisali...

Ja, samo ona je napisala, da so malo vrgli iz vrtca, ker je tepla druge otroke, ne zato, ker niso plačevali, mislim, da ne bi pozabila omenit, da je zaradi njega otrok letel ven, če bi bilo to zaradi tega.
In to, da jo je prijavila prijateljica, je še vedno alarm. Ljudje se ipak ne izpostavljamo tako radi pri raznih csdjih, da bi kar tako prijavljali za brezveze. Glede na to, da nič ne piše, da bi imeli kakšen strašen kreš s prijatlejico, da bi se ji želela maščevat... Nekaj ni ok in to doma.



Ronja, ljudje marsikaj "pozabijo" omeniti......in avtorica teme je marsikaj pozabila omeniti, kar ugotavljaš tudi sama v drugem delu tega posta........

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?