|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 11:42:13   
Odklop
... je konec.Dolgo sem cakal in odlasal, ali naj se vam javim z svojo bolecino in zalostjo v srcu. Ker pravijo, da se s tem ko to poves naglas bolecine zmanjsajo, upam, da bode tudi pri meni tako.

Ko prebiram te vase zgodbe in njihove usode, me je nekje globoko v sebi sram, da sem moski. A zal je to le tisti del zgodb, ki so hvala bogu ugledale luc sveta. Koliko pa jih je se vedno ostalo skritih za nasimi zidovi???

Imava cudovitega 15-mesecnega sincka, kateremu se sploh ne svita kaj se dogaja. A nekaj vseeno cuti. In ko se kljub hudi uri zelim pogovarjati in pogovoriti z njo se ona sploh ne odziva na to. Niti se ne odziva na vabila CSD-ja. Poleg tega je zadnjic vzela bolnega otroka in ga odpeljala na drugi konec Slovenije k svojim starsem.

Bolj ko se mi film vrti nazaj in bolj ko berem te zgodbe v forumu, bolj ugotavljam in vidim kaj pomeni in prinese preveliko vmesavanje starsev v neko vezo. Lepo je, ce imas svoje starse zive, zdrave, na enem naslovu.Hudo pa je ko morajo oni vedeti in slediti vsak tvoj korak. Biti obvesceni o tem, kaj jes, pijes, kako se oblacis,... In kamorkoli smo sli na izlet je vedno sledilo obvezno javljanje in predaja raporta. Pa sem se poskusal nickolikokrat pogovoriti o tem z njo, a zal dlje kot do prepira ni prislo.

Pa delitev svojih starsev na manj in vec vredne. Tega si nobeden nikoli ne sme privosciti.

In ni jim bilo vsec, da sem vzel porodnisko.Ces a ni skoda, da bos sedaj dobil manj denarja, kot ce bi redno delal.Mogoce res, mogoce ne, samo dejstvo je da nikakor nisem mogel sprejeti, da bi dal otroka pri 6 mesecih v jasli.

Veliko,veliko bi lahko se napisal, a nima smisla. Izgubil sem zaupanje v ljudi. In nekateri mislijo, da je ljubezen kot trava, ki raste na vsakem koraku. A se zdalec ni tako.Ljubezen je kot najbolj zahtevna roza, ki potrebuje ogromno nege, potrpezljivosti, casa,... zato da koncno zacveti.

Tega vsega vam nisem napisal zaradi tolazbe. Predvsem bom vesel vsakega dobrega nasveta. Kaj sploh lahko po vsem se storim? Je sploh se kje kak iskrica, na katero se naj ozrem??

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 11:57:09   
Bela
Jst pravim, da nobena slaba stvar se ne zgodi brez razloga.

Dejstvo je da nas življenje zmeraj milo opozarja, ko kaj delamo narobe.Če pa tega ne opazimo, pride do te točke, da nas faj trešči po glavi in takrat uštekamo, da je nekaj le treba spremenit.
Ljudje smo pač taki, da rabimo hude udarce, da povlečemo dobre in pozitivne stvari, ki smo jih nevem zakaj potlačili globoko v sebi.
Lepa pa ni, če so otroci vmes, ti največkrat nastradajo zaradi napak staršev.
Ker pozabimo na lepe odnose,spoštovanje, ljubezen in vse ostale vrednote se nam dogajajo stvari, za katere smatramo, da so grozne in grde...a za vse to smo sami krivi in dolžni sprejet posledice in odgovornost.

Priporočam ti, da se dobro primeš v roke in se zadeve lotiš z optimizmom in voljo.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 11:58:53   
serafina
žal mi je za vaju, predvsem za vajinega otroka. Ne vem kaj naj napišem, mislim pa da za vsakim dežjem posije sonce. Veliko otrok, preveč otrok je iz enostarševskih družin, a vseeno je bolje tako, kot da so iz navidez "prave družine" znotraj pa se dogajajo grozote. Bori se za svojega otroka. Ne obupuj. Naredi tisto kar je zanj najboljše!!!

Veliko sreče

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:02:13   
Annny
Pozdravljen,

najprej ti moram povedati, da mi je iskreno žal za to, kar se ti dogaja...upam, da se bo vse lepo razpletlo, čeprav je res, da nisi povedal, kako bi ti lahko konkretno pomagali..zaenkrat te lahko poskusimo malo potolažiti in ti dati moč in pogum, da gledaš od danes naprej življenje v svetlejši luči;):rozica:

Sklepam, da so se starši veliko vmešavali v življenje vaše družinice. Sklepam, da je tvoja partnerka zelo navezana na svojo 'primarno 'družino in da nekako ne more narediti črte med njimi in novo družinico, ki sta jo ustvarila vidva. Se motim?
Če ne bi bilo tako, bi se lahko pogovorila in bi zaživeli po svoje.
Ste živeli pri njenih oz. tvojih starših?

Dragi očka, jaz mislim, da je vse to v glavi..treba je spremeniti mišljenje. Da bi se nekdo 'javljal na raport' staršem..:zmeden2::zmeden2:

Zakaj je odšla od tebe k staršem? V čem je bil problem?
Treba je pogledati celovito, ne le kazati nanjo...

Napisala sem precej zmedeno. Tudi ti si..bi morda lahko bolj 'objektivno' opisal, kaj se je zgodilo?

Lp
:miska:

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:10:43   
ditkaaida
Tudi jaz moje in še prenekatere starše obsojam, ker nam ne dovolijo odrasti. A oni so pa lahko? Potem pa rečejo, da so moral iti od doma, ker jih je bilo toliko itd...
Otroke je treba met rad ,ko so majhni in ko so veliki, jim dati svoj čas, ljubezen, zaupanje, vzgojo za življenje, da bodo lahko odleteli, ko jim bodo zrasla krila, ne pa da bodo bežali v svet omame, ker bodo želel kaznovat starše, najbolj pa bodo prizadeli sebe.
Zaščiti svojega - vajinega otroka, ne dovoli, da bo zrtev spletk, da bo predmet manipulacije.
Moj ata mi vsak teden (dvakrat) teži:Pridite na obisk ( imamo malega vnuka), pozabil pa je, da smo k moji babici ( njegova mama je žal prej umrla) hodili samo
enkrat na leto, pa je živela v isti občini.
ZAŠČITI SVOJEGA OTROKA.
Vse tako rade udrihamo po očetih (moških), dobro pa vemo, da ni vedno tako. Dejstvo pa je da posledice nesoglasij ( nizkotnosti) najbolj občutijo otroci.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:28:46   
CatJa
Odklop, prav na :(( mi gre, ko vidim, da tudi očetje trpite. Da niste tako trdosrčni, kot vas ženske največkrat označimo.

Recepta zate nimam. Lahko samo držim :miska:, da se bo za vse vas na koncu dobro izšlo.

Se pa sprašujem ali smo res nekateri "premehki" in se pustimo zmanipulirat. Ker mi je ta zgodbica o raportih prekleto znana. Tudi midva z :love: morava večkrat poročati kaj se dogaja pri nas doma. Če se kakšen teden ne javimo, je že vse narobe. Na začetku se še nisem sekirala, zdaj ko sva 100% neodvisna, zrela in vse kar spada zraven, imava otroka (ki bi si ga nekateri najraje kar lastili), pa mi grejo take fore vedno bolj na živce.
Mogoče je blo pa res na začetku preveč popuščanja - pri nas in pri vas - potem pa navada res postane železna srajca.

In ko ti nekega dne naredi "tilt", se pa vsi čudijo kaj je s teboj narobe. No, predvidevam, daje bilo tako pri vas.

Na tvojem mestu bi še vedno skušala rešiti svoj zakon, v nasprotnem primeru pa bodita (naj bo tvoja:love:!) še tolk razumna, da pri tem ne bo trpel vajin srček.

LP. :rozica:

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:30:15   
Odklop
Najprej hvala vsem za odgovore.

Zivela oz.ziviva na "svojem", v podnajemniskem stanovanju.

Tisti raport je bil tudi meni na zacetku smesen. Potem pa sem uvidel, da nekdo le prevec posega v zasebnost druzine. Pa to ni bil klic na dan, ampak veliko klicev. Super ce se razumemo s svojimi starsi. A menim, da je potrebno tudi postaviti "neke" meje. Mislim, da je bolj vsa stvar v tem, da ona ni odrezala popkovine od svojih starsev.

Ja, v vsej tej zmedi sem pozabil napisati, kaj se je res pripetilo. Ne bom na dolgo o celem dogodku. Odsla je k svojim starsem. Sam sem ostal doma, ker sem si tako zelel. Vrnila se je pozno v nedeljo zvecer. Otrok je bil totalna koma. Sam sem zaradi tega popenil. A brez uporabe kake sile. Zgolj verbalno. Ker me je stisnilo ko sem pogledal malega v kakem stanju je.In kar nekaj casa je minilo, preden je spet nazaj zaspal.Ona pa takoj na telefon in klicat mamo, ki ji je potem drzala litanije. (Pri mojih starsih nisva skoraj nikoli ostala po 18H30 uri, ker je ze bilo vse narobe in sva morala takoj iti domov zaradi malega)

Ves tole vse skupaj je smesno. Razumel bi tako odlocitev ob kaki res hudi napaki (prevara, alkohol, droge, nasilje,..) ne pa to! In da te nekdo potem da na cevelj, se obnasa ignorantsko, tega ne razumem. Pa saj je vendar tukaj se dete in se treba vsesti in pogovoriti. Ne pa resevati problemov ali napak z prekinjanjem veze. Se motim?

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:36:02   
Odklop
Draga ditkaaida,

saj ni treba starsev obsojati. Veseli bodimo, da jih imamo. In to po moznosti na istem naslovu. In da se lahko vedno vracamo v nasa "gnezda". Kaj lepsega! Le red mora biti. In meja. In potem lahko brez problemov ohranjas tak odnos. In mnogi prepiri sploh ne bi vzklili.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:40:45   
darjatimci
Dokler je mamica pod tako močnim vplivom svojih vama ni pomoči,pomaga samo osamosvojitev,ampak na potezi je ona sama,sama mora prerezat popkovino in odrasti in vedeti zakaj ima otroka in zakaj tebe,kaj sploh je življenje s svojo družinico z eno besedo mora odrasti,ti pa glavo pokonci in se bori, življenje je borba!!!!

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:45:03   
Odklop
Zal ne bo se dolgo odrastla ali se osamosvojila. Popkovina je se vedno premocna.Zal. Ko je vpliv necesa prehud, lahko podlezemo temu.Taksno je zivljenje.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:48:04   
CatJa
Odklop, tu se pa ne strinjam. Da dobiš nezrelega partnerja je eno, da maš pa potem še tako "težke" starše (beri taščo) na istem naslovu, je pa po moje recept za polomijo, ki sta jo vidva doživela kljub razdalji cele Slovenije.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:52:33   
Odklop
CatJa, nisi razumela kaj sem zelel s tem povedati. S tem sem mislil, da starsa nista locena, ampak se vedno srecno skupaj.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:57:24   
Pupica
Prvo bi citirala CatJa:"Odklop, prav na mi gre, ko vidim, da tudi očetje trpite. Da niste tako trdosrčni, kot vas ženske največkrat označimo."

Tudi jaz sem bila VEDNO na strani žensk in se nisem obračala na stran moških. Oni so bili vedno:pujs:
Kakorkoli obrneš!
No pa ker se zarečenega kruha veliko poje, sem dobila v življenje nauk kar skozi izkušnjo.
Moj sedanji je namreč imel tudi hudo izkušnjo.
Sedaj bolje razumem, in vem, da tudi moški čutijo. Še bolj pomembno, pa da kljub eni napaki v življenju, ostanejo še vedno tudi njihove dobre strani. Le odkriti jih je treba.
Glede hčerkic privezanih na popkovnico matere pa mi ni treba razlagati.
Tukaj se potem nobenena zdrava veza ne more obdržati. Vse mora biti v nekih mejah normale. Vsakodnevno(večkratdnevno vmešavanje) staršev(z obeh strani!) pa ponavadi ne pripelje nikamor, saj morajo mladi pari živeti po svoje.

Bi ti rekla, da se vsaka stvar zgodi z namenom, vzemi to kot dobro, kljub trnutni stiski ko vidiš vse slabo.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 12:59:26   
CatJa
Ne, ne, jaz sem te že razumela. Lahk, da sta tvoja tast in tašča srečna skupaj, a kaj ti pomaga, če niste srečni VSI SKUPAJ.

Trenutno pa želim največ sreče tebi in tvojemu :duda:!

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 13:25:49   
karmy
če so starši vmes, ne moraš na žalost nič... noben nasvet ne pomaga... nobena beseda, nič, niente... njegova mama se je preveč vsilila v najino razmerje tak da nism vedla s kom je skupaj.. z nama ali z svojo mamo...

hvala bogu da mi sina ni odpeljal, ker bi znorela.. pri tebi na žalost ne morm pomagat... lepo bi bilo če bi obstajala kaka možnost... :(

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 13:30:01   
Odklop
Zal je manipulacija z otrokom najbolj umazana igra, kar jih obstaja. Ce pa je zraven se pridih starsev potem pa vse skupaj ze meji na blaznost.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 13:30:58   
karmy
totaly understand you... kaj je blo pa k je zanosla? si je želela otroka ali kako?

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 13:56:29   
Odklop
Vse se je dogajalo s svetlobno hitrostjo. Hitro. Prehitro. Ze po slabih 4 mesecih je zanosila. Ampak jaz tega nisem nikoli niti za hip obzaloval. Komaj sem cakal dan, da pride mali nadebudnez na svet. In tudi danes ne obzalujem tega. Ker sem na lastni kozi dozivel kako ti lahko otrok polepsa se tako turoben dan s svojo prisrcnostjo, iskrivostjo ali igrivostjo.Teh trenutkov ne zamenjam za nic na svetu.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:02:51   
karmy
4 mesce sta bla skupej in je zanosila? :zmeden:

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:09:16   
Odklop
Ja, Karmy. Ampak NE obzalujem tega. In komaj cakam, da bo 15 odbila, da letim k malemu princu. On je moje najvecje bogastvo in vsaka preziveta minuta z njim je moj zaklad.

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:15:12   
karmy
hhhmmm a ni ta ženska slišala za zaščito? ne bit jezn name, samo sliši se kot da je načrtovala to... :zmeden: ...tako lepo je slišat kakšnga moškega k to govori...biser med plevelom 9nebesa

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:17:15   
Anonimen

Kaj se cudis karmy.. Midva sva bila skupaj 3 mesece.. pa je zanosila.. Sva sla na morje.. pa je pretezno dezevalo in...
In to midva.. ki sva bila zapisana na najbolj crni listi, kar se tice sposobnosti in odgovornosti imet otroka..

Odklop.. malo cudno vse tole opisujes.. Tukaj preprosto vse ne klapa. Dej si se enkrat preberi vse od zacetka.. kar si napisal in potem ti bo 100% uspelo napisat tudi zakljucek.

(odgovor članu Odklop)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:18:41   
karmy
jzt bi tud takšnega tipa :((:((

a je možn kak oglas dat? :)-:)-

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:20:38   
Odklop
Nisi edina oseba, ki mi je v zadnjem casu to dejala. Ampak poti nazaj ni. Mogoce obstaja samo za Cher in njeno If I could turn back time...

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Tudi med nama je ...
9.5.2005 14:29:42   
Annny
ODKLOP,

eno vpr.: zakaj sta šla v nedeljo sama na obisk k njenim staršem? Ali ni to čudno?
Ali večkrat naokrog hodita sama, ti pa ostajaš doma?
LP

(odgovor članu Odklop)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?