|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Učiteljice
3.11.2005 15:53:22   
Tipi
Mene zanima kako je na vaši šoli glede minus ur. Pri nas imamo letos -97,5 ur. Od tega fonda ti odštejejo pedagoške, izobraževanje, študijske. Tako se ti nabere približno - 80 ur, ki jih moraš tekom šol. leta pokriti, ker ti baje potem odtrgajo od plače.
Zdaj bi rada slišala kako je pri vas to urejeno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Učiteljice
3.11.2005 16:19:43   
Jutra
Ko sem pred leti učila na srednji šoli, se je ta fond ur pokrival s suplencami. Tisti z mlajšim delovnim staležem smo jih morale v enem letu narediti 50, ostali manj.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Tipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Učiteljice
3.11.2005 18:02:57   
lijalija
Na naši šoli jih imamo okrog 230 (minusa). Od kje nam to ???Mladi moramo nadomeščat malo veš, starejši malo manj.S konferencami, mrežami šol in ostalo solato prinesemo zelo skromen del (mogoče 30 ur). Še vedno ostane 200 za no prnest. Na začetku sem bila do januarja , februarja skoraj vsak drugi dan po cel dan na šoli, da sem šla lahko na dopust poleti. Da ne govorim o inventurah med božično-novoletnimi prazniki. GROZA!!!

_____________________________

Nikoli več ne boste imeli druge priložnosti, da napravite prvi vtis.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Učiteljice
3.11.2005 20:53:49   
Anonimen
Takole tole urejamo tisti, ki se znajdemo.
Med dvojnimi počitnicami grem na bolniško, tako da takrat ne koristim dopusta ampak bolniško. Tako mi vsi dnevi dopusta ostanejo poleti in za jesenske počitnice.

Pri  nas se kot en delovni dan šteje 4,5 pedagoške ure ali 8 delovnih ur, torej se bolj splača nadomeščanje kot kakršno koli nepedagoško delo. Med letom je itak potrebno nadomeščati tako da nekaj dni kar kapne, delovnih ur pa se izogibam kolikor morem.
Smo pa pri nas pred kakimi dvemi leti imeli na to temo fajn kreg in posledica je bila, da smo si sami izdelali listo del, ki se štejejo v ekstra aktivnosti. Tako da je skoraj vse, kar ni pouk in priprava na pouk oz. predpisano, ekstra.



(odgovor članu Tipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Učiteljice
3.11.2005 20:55:43   
lenika
Pri nas imamo mladi seveda suplence, drugače pa nič ne komplicirjo okoli teh ur.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Učiteljice
4.11.2005 11:25:09   
Anonimen
Jst imam s tedenskim dežurstvom še viška ur. user posted image  Mi jih noben ne izplača.user posted image
Tako, da nimam problemov s poletnim dopustom.
Morajo pa nekatere hodit delat tja do 10. julija, da doprinesejo primankljaj.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Učiteljice
6.11.2005 14:26:15   
Anonimen
Včasih malo pogledam tudi na Vaš forum, pa bi nekaj dopisal, ker imamo pri nas enake probleme. Pravijo namreč, dokler ni tožnika, ni sodnika (normalizacijo stanja najlažje z zakonitim ukrepom vzpostavi inšpektor za delovna razmerja na svojih rednih in izrednih ali ponovnih inšpekcijskih pregledih, s katerimi ravnatelja opozori na določene pomanjkljivosti oziroma kršitve delovno-pravne zakonodaje).

Dejstvo je, da Vam je šola dolžna zagotoviti 40 ur na teden v skladu s PZ (če jo imate sklenjeno za 40 ur, v nasprotnem manj) in KP, ZDR ...

Je pa takole (vsaj naj bi bilo):


1. Delodajalec je dolžan zagotoviti delo v skladu s PZ, ZDR ... torej rečmo 40 ur na teden, enakomeren delovni čas (dopoldan) ...

3. Delodajalec mora imeti tudi letni in tudi mesečni plan dela, v katerem opredeli obseg in vrsto dela za posameznega delavca, kar pa je prej izjema kakor pravilo ...

2. Vem, da bi delodajalec vse kar se tiče t.i. drugega dela, ki je relativno pavšalno določen v 119. čl. ZOFVI najraje vrgli v en koš pod delovno nalogo priprave na pouk, ki je prav tako opredeljena v navedenem členu, kar pomeni, da ti tega dela ne evidentirajo posebej v 40 ur, ampak je to delo že tako ali tako vključeno v pedagoško uro (npr. t.i. koef 1,5 ali 2) - to je seveda najlažje, čeprav bi bilo logično sklepati, prav nasprotno, kar ni priprava na pouk, je drugo delo!!!

Priprava na pouk je samo sprotna vsebinska in metodična priprava na pouk in priprava didaktičnih pripomočkov. To je to, vse ostalo pa je drugo delo ...

3. ZDR v 141. čl. določa, da se v delovni čas šteje vsa delavčeva prisotnost na delovnem mestu (efektivni delovni čas), t.j. tudi takrat ko "greš po hodniku in nič ne počneš", skratka si na razpolago delodajalcu, zdaj ali te izkoristi za delo ali ne, to je pa njegov problem (vsaj naj bi bil) ...

...

Tako bi bilo prav, da se formalizira tudi uraden čas prihoda na delovno mesto in odhoda z delovnega mesta ter vsebina dela zato, da lahko delavec jasno tudi sam določil dnevno, tedensko, mesečno in letno kvoto opravljenih ur in jih  primerja s predpisano letno kvoto pedagoških in delovnih ur oziroma skupnih ur.
...

Toliko za premislek. Kot sem že zapisal je prav, da tu in tam na šolo pride v pregled zadev delovni inšpektor, katerega je treba tu in tam tudi malo usmeriti na določene "pomanjklivosti", za katere, če se izkaže, da to so, z odredbo odpravi. Učitelji se navadno "bojijo" šolske inšekcije, ravnatelji delovne (vsaj tisti, ki so z njo že imeli bližnje srečanje). Sicer pa lahko v primeru prijave inšektorja tudi prosite, da kljub ravnateljevi želji po odkritju vzroka inšekcijskega pregleda, tega ne pove in razlog pripiše rednemu inšpekcijskem nadzoru. Tako se izognete "napetemu" iskanju "krivca", osebe, ki bi se mu ravnateklj rade volje "maščeval" s deprofesionalizacijo delovnih odnosov ...

Lp, TT

(odgovor članu Tipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?