|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 15:32:18   
Anonimen
Naj vam na kratko povem mojo zgodbo. Živim doma v hiši mojih staršev, v spodnjem nadstropju pa živi pri nas tudi dedek, ki ima mini svoje stanovanje z lastno kuhinjo in kopalnico. Babica je bolana in živi v domu. No in z mojim dedkom so non stop težave. Vedno nas kaj obtožuje da smo mu naredili krivico, se dere na nas, govori po vasi da kakšni smo do njega....Pred kratkim je postalo še huje. Prodal je vikend in ker je bila polovica vikenda tudi od babice se je moral denar nakazati tudi na njen račun. Ker je babi opravilno nesposobna("rožica") je CSD, ki je njen skrbnik rekel da dovoli prodajo vikenda samo pod pogojem, da se za njen denar, ki naj bi ga dobila od prodaje, določi posebnega skrbnika. No in dedek je predlagal mene. Jaz sem vlogo sprejela. In tu se začnejo problemi. Moj deda nameč sliši od ljudi samo tisto kar želi slišati. čeprav so mu na centru lepo razložili da se denarja z računa ne more dvigovati če CSD ne dovoli (niti tolarja brez njihovega dovoljenja) on pravi da zdaj ko je denar na računu in on pač ni pooblaščen za ta denar, da smo ga razdedinili, da sem ga okradla tega denarja. Ne razume da noben, niti jaz ki sem skrbnik denarja ne morem dvigniti če mi CSD ne naredi odločbe koliko ga lahko dvignem, za vsak dvig pa se moraš na CSD-ju zagovarjati. Danes je deda prišel domov s polnimi vrečkami in rekel da bo svoj denar (10 mio) vse zapravil, da po njem ne bo nihče nič dedoval, če smo mu ukradli mamin denar. Tako se je zdrl, da mi je počil film in sem rekla da se bom odpovedala skrbništvu, da ne bo govoril več da sem ga jaz okradla, ampak da mu bo CSD določil potem čisto eno tretjo osebo da bo lahko tisto osebo krivil za krajo denarja. Njegovega denarja se še dotakniti nočem. Po prepiru sem se tako tresla, da sploh govort nisem mogla, kolena so se mi tresla in malo je manjkalo pa bi zlezla skupaj. Hvala bogu sem se malo umirila zdaj pa mi ta prepir sploh ne gre iz glave. Nočem se sekirat, še posebej zato ker sem noseča. Ne vem koliko časa bom lahko še prenašala obtoževanja...Na koncu sem z živci in zdaj se skrivam po hiši da ne naletim na njega ker sem tako jezna nanjga da bi se lahko samo drla in drla, a kaj ko on sploh ne zastopi, oz. sliši samo tisto kar želi slišati, vse ostalo pa priredi po svoje. ne vem ali je prav da se odpovem skrbništvu, ampak menim da bo to edini način da se izognim tej vsakodnevni situaciji obtoževanja. Punce najbrž vam ni nič jasno. Mogla sem to napisati, da se izlijem in da o tem lahko bolj sproščeno razmišljam. Oprostite za tako dolg post. A ima še katera probleme s starimi ljudmi, ki vedno mislijo da so najpametnejši in da oni vse vedo, čeprav živijo še 50 let za časom????


Obupana
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 15:49:27   
mala maja
pred časom sem imela podoben problem. Te čisto razumem.

Jaz sedaj vem da pregovor ŽLAHTA STRGANA PLAHTA prav dobro drži in da si ga ni kar en zmislu. Mojega brata je denar v tidsti sekundi ko ga je dobil pokvaril za miljon%.

Vem pa tud še to čaka ker sem pooblaščena na dekovem računu-v primeru da se mu kaj zgodi da lahko pridemo do denarja.Sam bo isto sruser posted image  ker bom spet tagrda k vse poberem

JA najbolje je res tako da greš na CSD in naj ji dajo drugega skrbnika. Prej ne boš imela miru. ŽAl je res takouser posted image in res škoda da prenašaš vse na svjega nerojenega user posted image . Pozab ta denar in se znajdi po svojih močeh. Veš vsaka palca ma dva konca in enkrat bo tud njega udarla- sm takrat ne bo nobenega na njegovi strani in bo tam čisto sam user posted image  pač tako je in tako bo na tem svetu.


LP pa upam da se bo dedek kaj umirl in boste lahko spet normalno zaživel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 16:12:21   
Joe
Drugi skrbnik, pa zdravo. Za denar vsekakor, lahko pa še za dedka. Naj mu bo to jasno. Denarja ima dovolj za 10letno nego.

Za zdiranje bi mu jaz dokončno priporočil koga drugega.

Če se tebi da ukvarjati s tem, ni prav, da se bosta posredno morala pečati s tem tudi tvoj partner in otrok.

Srečno in najdite dobro rešitev.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 16:19:25   
Jančika_
Niti pod razno hotela živeti v bližini mojih starih staršev, z njihovimi financami pa se ne bi ukvarjala niti mrtva. Verjemi, da imam za to trditev utemeljen razlog. Tako so moji problemi z njimi zmanjšani na minimum.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 11.10.2005 16:22:43 >

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 16:57:24   
mojamura
Dedke in babice je lepo imeti kar nekaj km od sebe, pa jih dvakrat na mesec iti lepo obiskat in to je vse!
Se strinjam s tem, da greš na CSD in urediš drugega skrbnika, ampak koliko sem jaz razumela ti tvoj dedek tudi takrat ne bo dal miru. Bo že našel kako drugo ''foro'' da se bo še naprej vtikal v tebe in ti grenil lajf. Najboljše je da ga ignoriraš (čeprav iz lastnih izkušenj vem, da je to skoraj nemogoče), ampak če se boš potrudila bo šlo. Ne šmirglaj ga niti 5%! Kot, da ga ni! Če ti bo pa začel nekaj tveziti ali boš slučajno slišala kake čenče krožiti po vasi, si lepo vsedi,  3 krat globoko vdihni...pa začni razmišljat v tej smeri...če nekdo nima drugega dela kot poslušaat neka natolcevanja tvojega dedka, je to njegov problem. Če ima nekdo pomisleke v zvezi z tvojim lajfom, e, tudi to je njegov problem. Ne sekiraj se za probleme drugih. Misli in delaj pozitivno...in verjamem da se ti bo izšlo! ....pa glavo pokonci in nasmeh na lice!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 16:59:49   
Marogica
Moje mišljenje je, da tvojega dedka daje starostna demenca, kateri pa ni pomoči. Ne bi mu rada na daljavo diagnoze postavljala, pa še zdravnik nisem, vendar pa mi je par stvari, ki si jih opisala, znanih, ki smo jih tudi mi z mojo omo prestajali.
Tudi jaz sem se od začetka mnogokrat tresla od fint, ki jih je imela in nisem mogla razumeti, zakaj tako dela ali razmišlja. Šele s časoma, sem se navadila, da je enostavno nisem več resno jemala oz. ne nje, temveč njenih izpadov. Bilo pa je težko, ker je imela dosti "svetlih trenutkov" tako ,da dostikrat nisi mogel vedeti pri čem si.
Probaj gledati z vidika, da je tvoj dedek že star in da mu v tem smislu ni pomoči, izboljšalo pa se tudi ne bo. Zato se pogovori s kašnim psihologom (tako smo se mi), da smo vedeli, kako reagirati, brez večjega sekiranja in paranja živcev. Nam je pomagalo.
Drugo ti ne znam svetovat. Mogoče še to, da če boš dala skrbništvo komu drugemu, pa bodi pripravljena, da bo rekel, da si denar tako ali tako vzela, njemu pa lažeš, da ima sedaj nekdo drug skrbništvo. Čeprav po moje ne ve, kaj skrbništvo sploh pomeni. Verjemi, s tem ne boš nič izboljšala situacijo, ker te bo kljub vsemu obtoževal.
Takšno je pač življenje, poizkusi ga ćimprej sprejeti takošno kot je, ker bo samo bolje zate. Pa na dojenčka misli.....


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 17:09:16   
Gina
1. Zakaj se sploh toliko sekiraš, naj misli, kar hoče in povej mu, da se ti j... za njegov denar, naj lepo zapravi 10 mio, saj so njegovi in srečno.

2. Kako pa tvoj prenaša to, da se kdo dere nate?

3. Kaj si pa ti dedku nazaj povedala? A si se zagovarjala? Če se kdo zagovarja, je vsakemu jasno, da ni čisto prepričan v tisto, kar dela. Ti lahko kvečjemu trdno za svojim stališčem stojiš. To pomeni, da rečeš, dedek, saj bo boljše. Zdaj ti je malo pamet odpovedala, pa malo si pogolten, pravzaprav si fejst pogolten, da hočeš ves babičin denar, ampak meni je vseeno, kaj misliš. Zaradi mene se lahko razpočiš, pa bo vseeno denar od babice. No, zdaj pa veselo nadaljuj svoje dretje. Saj je lepo, lepe pesmice poješ, kar nadaljuj. (pa smejala bi se zraven) Če pa boš preglasen pri petju, pa bom policijo poklicala, te bodo oni ohladili za kakšno noč. Mogoče bi bilo pa bolje, da na psihiatrično kličem. Ja, najbrž bo bolje.

V tem primeru se ne bi jezila ti, ampak samo on. Ker ne bi dosegel svoje.

Zdaj bo pa dosegel svoje. Kako ne vidiš?! Če daš skrbništvo komu drugemu, bo babica najbrž res ob denar. A bi ji to rada naredila pa vam vsam ostalim tudi posledično? Zakaj te pa res tako prizadane, če ti kdo denar naprej meče? Saj te samo čustveno izsiljuje, kot mali otrok, da bi dobil svoje.  Saj to ni nič takega, samo ti imaš tam šibko točko in on točno nanjo cilja, pa še ratalo mu bo. To bi pa jaz pri sebi razmislila, zakaj.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 17:16:37   
GATA
Me je marogica prehitela, se čisto strinjam, da je posredi po vsej verjetnosti kakšna demenca.
Ko se enkrat začne starejšim "frtajčklat" itak ni kej dosti pomoči. Moj fotr je na pragu tega. Ekrat je totalno ubrisan, drugič pa čist normalen.
Dokler ni gospa iz banke klicala, se nobenemu ni sanjalo o kakšni demenci. Je šel dedek na banko po cel penzion, s tem da noben ne ve kam je ta denar šel. No drugi dan je šel še enkrat po penzion - ja valda ga ni blo. Pol se je pa na uno bogo gospo razburjal...
Kar brez veze je obtoževal ljudi okrog sebe, denar je pa tud kar spuhtel.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 18:05:29   
Anonimen
Če boš šla na CSD in za babičin denar dala določiti drugega skrbnika, bo dedek potem rekel, da si ti zrihtala, da nekdo drug krade njen denar. Nič ne boš rešila s tem...
Naj ostane tako, kot je. On naj lepo zapravi svoj denar in uživa v preostanku svojega življenja tako, kot sam hoče. Ti pa poskrbi, da bo babičin denar na varnem. Če ne drugega, za tvoje vnuke.
Glede tega, kaj si pa drugi mislijo, pa...
Večina ljudi o nas sploh ne razmišlja. Preveč se obremenjujejo s tem, da razmišljajo, kaj si mi mislimo o njih.
Pusti ga, naj čveka naokrog. To mu je verjetno še edina zabava. Kaj pa misliš, kdo ga pa resno jemlje?

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
11.10.2005 20:00:14   
daddy
Pa ja. Zapoj si naglas tisto "V hiši nasprot sonca nas lubejzn gor drži" pa zdravo. Bolj ko prepričuješ dedka bolj boš dosegla nasprotni učinek od željenega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
12.10.2005 14:34:58   
tinkatonka
Ja vse kaže da imam moj deda res starostno demenco. Jaz sem mu pa včerjašnji prepir in obtoževanje tako zamerila, da ga popolnoma ignoriram in dokler ne misli sam pridt zraven in se opravičt, sicer na svoj način, ker on pač ne pozna besede "oprosti", do takrat bom naredila črto čez pogovore z njim. Jaz sem mojemu možu rekla naj se on normalno še naprej razume z njim kot se je do sedaj, ker se konec koncev njega zadeva niti ne tiče in je brezveze da bi se še on skregal. Če bo pa deda kaj njemu čez mene govoril pa zaupam svojemu možu, da bo stopil na mojo stran in me zagovarjal. Najbolj fora je v tem, ker ta denar tudi po smrti babice, ne pripada meni, ampak gre skupaj v dediščino, kjer dedujeva njuni hčeri (moja mami in teta). Jaz od tega denarja ne bom imela nič imam samo sitnosti imam. Skrbništva nad računom pa najbrž ne bom menjala, da  denar res ne bom kam izpuhtel pod okriljem drugega skrbnika. Naj lepo ta denar počiva na računu, ko bo pa babi enkrat pokojna bo šel pa ta denar v dediščino.

Hvala vam za vse nasvete in mnenja.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 12.10.2005 14:41:57 >

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
12.10.2005 15:21:10   
Marogica
Tinkatonka, prva napaka, ki jo delaš. Tvoj dedek ima starostno demenco in se najbrž več ne spomni, kako te je včeraj prizadel. Saj v tem je problem, ker se nikoli ne ve, kaj takšni ljudje govorijo v "svetlih trenutkih, kaj pa ne. Zato je brez veze, da si užaljena in da ne govoriš z njim. Ker ti bo na koncu očital, kakšna si in da nočeš z njim govoriti.
Veš, to je zaćaran krog. Resno ti pravim, da je brez veze, da se sekiraš in čimprej ubereš drugo taktiko.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: V hiši z starimi starši - norišnica
12.10.2005 17:56:11   
mojamura
kaj pa če ne gre za starostno demenco marogica?...nekateri starejši ljudje so pač takega značaja....polpa je vse kriva starost pa bolezen pa bla bla....jaz bi ga tudi vsekakor ignorirala.Sicer pa je res da ma vsak svoje poglede na stvari in tudi prav je tako.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?