|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V najem s študentko
22.6.2006 12:40:36   
Anonimen
Anonimna sem, ker ne želim da me kdo prepozna.

Ne bom zakomplicirala, bom samo jasno vprašala:
Sem pa mamica, z majhno punčko (hodi v vrtec), z nesigurno službo - septembra mi poteče obstoječa pogodba - vendar vem da mi bo šef podaljšal pogodbo za leto dni. No vsaj močno upam. user posted image  Dohodek cca.140 jurjev na mesec (skupaj z malico in potnimi stroški vred), skupaj z otroškim dodatkom.
Nisem še mama samohranilka, tko da si predstavljam da če se odselim od nasilnega partnerja da lahko iztržim preživnino, otroški dodatek bo višji, vrtec se mi bo znižal. Nisva poročena, tko da upam da je papirna vojna kaj prihranjena.

Ponudila se mi je možnost da greva s študentko - ki ima zagotovljen redni mesečni dohodek skupaj v najem (vsaj enosobno stanovanje). Ker tudi ona živi v obupnih razmerah.
Problem je ker je ne poznam dolgo, kakih daljših pogovorov nisva imeli, vem pa da ima rada otroke, ponudila mi je celo varstvo. Sliši se idealno. A kaj ko dandanes težko zaupati - namreč sem ko sem bila še samska imela sama cimro in mi je delala same probleme, je pa res da se na začetku nisva dogovorili.
Naj zaupam?

Prosim za kak nasvet....

Muči me pa še dejstvo, da če se kaj ponesreči glede podnajemništva, da potem ni poti nazaj - ne želim nazaj k nasilnemu partnerju!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 12:55:14   
tulip
Jaz bi rekla, da je enosobno stanovanje varianta le za par ali pa cimra, ki sta oba še študenta- da gre le za stanovanje in ne za dom. Ko pa postane stanovanje nekomu dom-kot bi tebi, pa si ne predstavljam, da bi bila z otrokom in še z nekom, ki ga ne poznam, v isti sobi... Zidovi postanejo hitro tesni, predvsem zaradi drugačnih prioritet in pogledov na skupno bivanje.
Na tvojem mestu bi raje še dvakrat premislila in iskala še kakšno drugo varianto!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 12:55:22   
cukerček
Pogovorita se kako si katera predstavlja vajino življenje skupaj, kaj katera želi in česa ne mara. Saj ji ne rabiš že prvi dan zaupat otroka v varstvo, saj se bota spoznale in ko boš vidla kako in če ji lahko zaupaš, potem pa ti lahko kdaj popazi otroka, če se je sama ponudla.

Vsekakor je to boljše, kot pa da si z nasilnim partnerjem, saj trpita oba z otrokom in od njega tako ali tako nimaš nič.

mogoče pa oziroma držim pesti za tebe se iz vajinega poznanstva razvije lepo in dobro prijateljstvo.

Vem da sedaj ne zaupaš nikomur, če te je lastni partner razočaral, zakaj te ne bi še kdo drug ampak jaz bi na tvojem mestu probala.

Vso srečo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 12:58:27   
Sibil_
Spoznaj jo malo bolje, potem pa presodi.
PA če vzameš v najem stanovanje naj bo na tvoje ime, da te ne bi kdo ven metal-kar pa ima slabo plat zaradi stroškov, ker bodo pač na tebi.
Poskusi najt takšno stanovanje, da boš lahko sama plačala vse stroške, četudi s šparanjem.user posted image
Tako da ne ostaneš praznih rok če ti študentka "mrkne".
Slši se pa idealno, sploh če je študentka v redu.user posted image

LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 13:24:51   
Anonimen
Bravo, da si se odločila življenje spremeniti na bolje user posted image  

Varianta s cimro je dobra zamisel, če meniš, da boš lahko živela z nekom, ki ga v bistvu ne poznaš. Pogovori se z bodočo cimro, povejta si, kako si zamišljata življenje v istem stanovanju. Prihajata iz dveh različnih svetov, ti imaš otroka, ona je študentka. Bi ti pa tudi priporočila pol sobe več.

Naj bo stanovanje nate; če ti cimra ne bo v redu, lahko poiščeš novo, septembra je povpraševanja dovolj user posted image . Vsekakor bolje kot da ostajaš z nasilnim partnerjem.

Sama nisem imela slabih izkušenj z njimi. Ena je bila ok, druga pa naravnost fantastična, nobene pa nisem izbrala sama. Ti napišem to, za malo poguma user posted image  user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 13:55:23   
Vilma
Odločila si se za pomemben korak! Odločila si se it stran od nasilneža user posted image  Fantastično, ti moram prav čestitat za pogum. user posted image  Mnoge bi raje vztrajale v nasilnem odnosu kot pa se podale na tako negotovo pot kot čaka tebe.
Mislim, da je trenutno najpomembneje, da obdržiš svojo odločitev, kar pomeni tudi to, da sprejmeš cimro v podnajemniško stanovanje. Dogovorita se vnaprej, kako naj bi izgledal vaš vsakdanjik. Povej ji, kakšna so tvoja pričakovanja (vsaj tista minimalna), ona naj stori enako. Verjetno bo na začetku težko. Pa vendarle ne tako težko kot ti je bilo doma ob nasilnežu! Vedno imej to v glavi. Zdaj ti odločaš in življenje se bo odvijalo tako kot ga boš sama peljala user posted image
Sama sem pred skoraj desetimi leti tudi zapustila nasilnega očeta. Čez noč sem se preselila k še trem študentom, čeprav sama nisem bila študentka. Nikoli, ampak nikoli nisem obžalovala te odločitve. Ma kaj obžalovala! Od takrat naprej mi gredo stvari samo še navzgor! Tako da bravo punca, le tako naprej user posted image
Kar se tiče zaupanja, boš vidla. Zaupanje ni nekaj, kar se zgodi takoj, ampak se oblikuje čez odnos. Mislim, da je zdaj pomembneje, da odideš kot pa da gruntaš, a je ta punca vredna zaupanja ali ne.
Pa vleiko sreče user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V najem s študentko
22.6.2006 22:28:15   
Anonimen
Čestitke za odločitev za ta korak in za zbrani pogum!!!user posted image user posted image user posted image
Jaz ti svetujem, da se s to študentko dobita na eni kavi, čimprej, ko se lahko, si vzameta, čas, se usedeta in dobro pogovorita. Zaupaj ji svoje strahove, izmenjajta si pričakovanja in dorecita vse, kar se le da.
Tudi če se izkaže, da ona ni bila najboljša izbira, je še vedno boljša izbira, kot ostati pri nasilnem partnerju. Če se izkaže, da ni tako uredu, lahko iščeš dalje - ali drugo stanovanje, ali pa še bolje, kot so ti že svetovale, drugo cimro, tako da bo najemna pogodba na tvoje ime.
Edino bi mogoče bilo res pametno vzeti v najem vsaj 1,5 sobno stanovanje.
Vztrajaj na tej poti in se ne pusti zmesti! Kmalu boš svobodno zadihala in iz srca ti privoščim to! Vem, kako je.

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V najem s študentko
23.6.2006 11:59:55   
Nixxon
Erm, o tem kako je oziroma ni življenje s študenti ne vem, amapk samo nekaj: se ti ne zdi da si preveč optimistična o svojem bodočem finančnem stanju?

Preživnina, seveda, ampak če jo pričakuješ takoj se krepko motiš. Če je partner do tebe nasilen je zelo velika verjetnost da te bo oviral tudi pri tem, morda sploh ne bo plačeval, kaj pa potem? Seveda, CSD pa še kaj, ampak se zna zadeva zavlečt v leto ali več. To pa zna biti huda ovira.

Bi sploh imeli vsaka svojo sobo? Kako bo ko se bo ona celo noč učila, prišla domov s kakega žura, imela drugi dan pomemben izpit, tvoj otrok pa bo ponoči jokal?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: V najem s študentko
29.6.2006 12:14:10   
piščanc
čimprej stran od njega, če se pa zalomplicira (najslabša varianta: da ostaneš brez službe in da je študentka grozna) pa v materinski dom - ne čakaj in ne odlašuj, sproti se bo uredilo vse

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?