|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloga očeta
13.7.2005 20:14:17   
Lauri mauri
pri vzgoji otroka. Kakšna je?:zmeden2: Sploh na začetku, pri dojenčku... Jaz sem za vse sama in tako se mi zdi tudi prav, a ati bi pa tudi lahko sodeloval, a koliko? Naš se trudi, res mi pomaga, ko ga za kaj prosim, a kot sem delala na začetku, tko je tud danes. Sploh pa, ker se dojiva na 2 uri in grem težko kam sama in seveda, ker sem ga tako navadila. Punčko mava res pridno9nebesa in ni težaven otrok, a katere naloge naj bodo njegove? Ven z iti z vozkom je nekaj najenostavnejšega, kaj pa biti z otrokom doma,to je pa že mal težje.Kaj pravi na previjanje in kopanje - bom, ko bo starejša. Kdaj bo to? Vem, da ima službo in ga nočem obremenjevati, a doma je pa pospravljeno, skuhano, oprano polikano, otrok najmanj 2x na sprehodu in seveda vse okrog otroka. :duda: mi pomeni vse na svetu,ni mi težko, a kje je tista meja? Kaj dela ati?:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vloga očeta
13.7.2005 20:17:01   
viv_
Pri nas je z izjemo dojenja delal vse, kar sem delala jaz. Sedaj, ko pa dojenja ni več, pa počneva oba vse... Sicer sem jaz avtomatsko več z njo, ker sem prej doma, pa če je bolna, sem jaz z njo, ker sem lažje odsotna z dela (čeprav še to malo kombinirava), sicer pa ni razlik. Ne vidim razloga da bi bile.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vloga očeta
13.7.2005 20:20:06   
ZARA
Pri nas tud ati dela vse,kar dela mami...jo koplje,previja,hrani...
Ne razumem s kaj misliš s tem... 'Kje je meja'?

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vloga očeta
13.7.2005 20:20:52   
lex
Midva se tudi dojiva in najin ati dela vse razen tega :)-:)-:)-
Kopa ga že od začetka, mislim da sem ga prvih dvakrat jaz potem pa ga je začel ati, previjala sta se že drugi dan ko sva domov prišla, v glavnem vse delava skupaj.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vloga očeta
13.7.2005 20:24:48   
rija
Joj lauri mauri, tvoje vprašanje pa je kar protislovno. V začetku se določiš, da je prav, da si za vse sama, v isti sapi pa se sprašuješ, kaj dela ati?

Se ti zdi to logično?

Meni ne. Si mogoče pomislila, da si pa NEHOTE atija postavila v drugi plan že na samem začetku? Mogoče si želela pa v začetku vse storiti sama oz. si mislila, da moški tega ne zmorejo. No, dojenje izključeno!
Prepusti otročka za tisti 2 uri ko ni lačen večkrat na teden samo atiju, pa naj se ukvarja z njim. Se bo že znašel. Tudi ti se s porodom nisi naenkrat vsega naučila. Pusti ju, pa naj bosta umazana, malce polulana, bo že. Skoraj vsak ati ima službo, pa to ne pomeni, da se pa z otrokom ne rabi ukvarjat. Nekateri so prav veseli, ko pridejo iz službe in jih pričaka nasmejan ali zjokan sonček! Pravijo, da jim takoj polepša dan.
Poskusi odlepiti otročka od sebe in daj dihati tvojima:love:. Pojdi na kavo, pojdi po trgovinah medtem pa ju določi, da se recimo okopata. Tudi če ne bo tako kot to delaš ti, zamiži na eno oko.
Jaz si mojega niti približno ne predstavljam, da je tako izločen iz vzgoje in skrbi za otroka, pa ima prekleto zahtevno službo, petek in svetek, podnevi in ponoči.
Vlog pa ne določaj po nekem seznamu, naj se zgodijo spontano.
Pa veliko ljubezni in sreče v skupnem uživaju!





(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vloga očeta
13.7.2005 20:26:57   
Jančika_
Toplo priporočam, da se ati loti previjanja in kopanja čim prej! Ko je otroček majhen, je to veliko lažje, bolj ko postaja mobilen in okreten, težje je. Ko se začne enkrat kotalit po previjalni in se pulit iz rok....

Da ne govorimo o tem, da kakec pri gosti hrani mnogo bolj smrdi kot na začetku! Najbolje je, da se sproti privaja. Kaj pa, če se tebi (bohnedaj) kaj zgodi in moraš za par dni v bolnico, kako se bo pa potem znašel (če o delitvi dela sploh ne govorimo)?

Midva oba delava vse, saj sva oba starša.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vloga očeta
13.7.2005 20:30:33   
lenika
Se strinjam s predhodnicami.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vloga očeta
13.7.2005 20:37:12   
Primoza
Poleg neke stalne sheme razdelitve obveznosti vsaj enkrat tedensko prevzame otroka za nekaj ur, da se mama spočije in gre npr. na krajši sprehod.

Tako se tudi v neposrednem kontaktu s tekočimi opravili najbolje spoznava z otrokom.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vloga očeta
13.7.2005 21:18:25   
Gina
Hmm, ne vem če je bistvo, da dela vse čisto enako, kot ti. Bistvo je, da je on oče in prevzema očetovsko vlogo. Vsak otrok najbrž očeta čuti drugače kot mamo. Že energijo ima drugačno, na drug način se z otrokom igra, drugače nekaj od njega zahteva, drugače ga pocrklja. In prav je tako.

Lahko ti povem, kako je pri nas. Jaz sem v vsakem primeru več z otroki. Bom zdaj za malega pisala. V glavnem ga previjam in preoblačim jaz, pa futram tudi, kopam ga pa samo jaz, ali pa gre s ta velikima v banjo. Zakaj bi ga silila, če ni rojen za to. Po drugi strani ga pa vedno, ko je treba, ravno tako preobleče, previje, nahrani ali karkoli pač. Čisto komot so vsi sami pol dneva ali več. Pa tudi odpelje jih vedno kam, tudi če so sami, grejo na kakšen hribček ali z rolerji okrog.
Vsako jutro ga on prinese k meni v posteljo, po tem, ko se fejst pocrkljata. Ob vikendih mu prinese še flaško mleka zraven. Če ga čez dan ni, potem se pač logično z malim več ukvarjam jaz. Vendar takoj ko pride, je on takoj pri malem, vedno je ful vesel in se z njim pogovarja, mu pripoveduje vse sorte, ali prepove, če česa ne sme. Mnogo bolj to obvlada kot jaz. Mali ga ful uboga. Vsak večer ga on spravi spat, razen če ga ni doma. Vedno ga tudi odnese v posteljo in vedno je on vstajal ponoči, če je bilo treba. Priznam, da jaz nisem vstala niti 5x do zdaj sredi noči, razen ko je bil bolan, seveda.

Torej, ne, ne delava oba vsega enako. Nekako imava razdeljeno na tisto, kar komu bolj ustreza. Meni je taka delitev zelo všeč. Njemu pa tudi.

Vidva si morata najti tako delitev, ki bo vama fajn.


(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 21:29:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lauri mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vloga očeta
13.7.2005 21:32:17   
Anonimen
Pri nas tudi dela vse.

(odgovor članu Lauri mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vloga očeta
13.7.2005 21:53:10   
Lauri mauri
Verjetno malo pretiravam, ker imam tud jaz pravico imeti slab dan in ravno dons mi je počil film, zato je mogoče kakšna razumela, da on čisto nič ne naredi.Nočem narediti iz njega slabega očeta, a hotela sem da mi napišete kako imate pri vas, da bi vedela, kaj sploh lahko zahtevam. Delati 4-izm. delo pa ponoči bedeti, mu pa tudi ne morem naprtiti, kajne?

Hvala vsem za prijazne odgovore, za tiste ki pa me niste razumele, pa lahko kar pozabite...

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vloga očeta
13.7.2005 22:21:24   
Seven*
Ati dela vse. Vecino celo boljse kot mamica. Tudi ko se je Jakob dojil na 2 uri, sem sla sama ven na kavico ipd.. Ce ne bos zdaj uvedla atija, ga ne bos nikoli..

Ati dela vse! Dal je polovico dednega materiala, zato mora sprejeti tudi polovico dela. :)

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vloga očeta
13.7.2005 22:23:08   
Pia73
Pri nama sva si delo nekako porazdelila.

Ko je bil še :duda: sem ga previjala večinoma jaz, ker mojemu to delo ni bili preveč všeč. Pa saj ni bilo problema, če me ni bilo je to pač opravil on. Ker nisem dojila ga je pa hranil, ko e bil doma in tudi vsaj polovico noči. Delo sva si smiselno razdelila kar je bilo komu ljubše, ko pa koga ni bilo je drugi vse znal in postoril. Tudi sedaj ni problema in veliko ljudi se res čudi, ker je baje eden redkih otrok, ki je na oba enakomerno navezan. Še sam se ne more odločit koga ima raje.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vloga očeta
13.7.2005 22:24:36   
Seven*
Verjamem, da je utrujen. Toda.. Tudi tvoje delo je tezko. Je celodnevno. Tako kot je on v sluzbi, si tudi ti na nek nacin. In tudi ti si utrujena..

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 22:32:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lauri mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vloga očeta
13.7.2005 22:44:51   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Če pogledamo samo z biološke strani, potem mislim, da v otrokovem najnežnejšem otroštvu, ko je še dojenček, vloga očeta ni bistvena. Vse, kar dojenček takrat potrebuje, dobi pri materi. Dojenčku je dejansko vseeno, kdo ga previje, umije ali mu da stekleničko. Kasneje pa, ko odrašča, je očetova vloga vedno večja, kajti tudi otrok začne spoznavati družbo in svet in je za njegov duševni razvoj in socializacijo zelo pomembno, da spozna vlogo obeh spolov. Ravno zato je takrat oče prvi, ki ga lahko nauči moškega pogleda na svet, ne glede na to, ali to predstavlja dečku ali deklici. Obema to razširja obzorje in jima lahko kasneje, v odraslosti, samo pomaga. Zato mislim, da je bistvena naloga očeta takrat, ko je otrok še dojenček, ta, da se mu približa, da ga otrok spozna in se navadi nanj, zato, da bo kasneje vedel, da je oče ravno tako pomemben kakor mama.

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Lauri mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Vloga očeta
13.7.2005 23:35:20   
Marogica
Se podpišem po KErensin odgovor (že spet Kerensa). Dodala bi rada le, da sva midva najine naloge porazdelila nekako s tihim dogovorom. Moj mož se predvsem ukvarja s tavečjim kar se športa tiče (sem lenoba-moj šport je Eurosport-torej televizija), jaz pa predvsem z njim berem, rišem, počasi tudu pišem. Skupaj pa se igramo kakšne didaktične igre ipd.
Pri tamalem sem še trenutno jaz "ta glavna", vendar se lahko v vsakem primeru zanesem na moža, ki postori vse, če je potrebno.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Vloga očeta
14.7.2005 1:51:31   
miši
ravnotako bi moral biti zraven kot ti, res je ,da otroček najbolj potrebuje mamo ampak, to je star mit, že to da so očki pri porodu je dokaz,da je ta mit že davno razbit....ti si tam za otročka, on pa mora biti tam zate in za otročka, torej, malo ga vzemi v roke lepo počasi, pomagaj mu pri previjanju, kopanju-gotovo bo zabavno, ......drugace bos pregorela....

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Vloga očeta
14.7.2005 8:27:40   
Pajaca
Kerensa men se zdi pa da tole tvoje razmišljanje ni čist pravo. No boš vidla ko bo tvoje dete pršlo na svet.

Vloga očeta se začne s tistim dnem ko ženska zanosi..... najprej kot podpora, sodelovanje pri pregledih, porodu (če obema to paše... nisem za siljenje), pa pri nakupih za dojenčka... pri vsem.

Ko pa se otrok rodi... ja je vseeno kdo ga previje pa kdo ga umije, ampak pol lahko maš tud varuško ki to dela?????


Oče in mama meni ni razlike..... oba se odločita imeti otroka in oba skupaj skrbita zanj..... meni tu ni: moj mi pa pomaga pa kdaj previje otroka.... halo.... saj je otrok tok moj ko njegov. Kaj mi pomaga, to je delo od obeh... ne pa moje in mi moj milostno pomaga.


Moj naredi vse kar je potrebno. Še dojil je (ha ha je bila že s 6t na flaši, pa je vedno rekel, danes bom pa jaz podojil).Tako da pri nas ni tega razmišljanja kdo skrbi za otroka.... če je otrok pokakan, ga previje tisti ki je bližje, če je treba bilo ponoči vstat je vstal enkrat en enkrat drug, če je treba otroka nahrant ga nahrani kdor pač ma čas ali pa je trenutno v kuhinji... oz zdaj že prime enega za roko in ga pelje k hladilniku, tko da sama zbere kdo ji da za jest.

Men ni bil noben problem kako bo moj sam skrbel za otroka če bom kam šla. Ko je bila stara 2m sem šla prvič zvečer ven.... pa me ni skrbelo. In sedaj je mula za poletje doma s Pajacom, pa še pomislim ne da bi me skrbelo kako se bosta rihtala. Saj je njen oče, pa ja ve kaj rabi in kaj ne.


(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Vloga očeta
14.7.2005 8:58:15   
kalimero
Verjetno je dojenčku res vseeno, kdo ga previje in mu da stekleničko. Gre za to, da naj očetu ne bi bilo vseeno in naj bi si tudi on to želel. Vsaj pri nas je bilo tako, ko sem pri prvi od začetka poskušala biti malo posestniška. On si je enostavno žele enakopravno sodelovati. Res, da ni vsak rojen za to, pa vendar mislim, da tudi mati ne uživa vedno brezmejno ob pokaknih pleničkah. Ampak otroka je pač treba previti. Jaz nekako ne pristanem na to opravičilo, da pač ni rojen za to. Gre za stik med otrokom in očetom.
Mogoče imam pa srečo, da je moj partner tak, kot se meni zdi sprejemljivo. Ampak vidim, da ni edini:)-

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Vloga očeta
14.7.2005 9:01:51   
kalbo
Vloga Očeta je po mojem mnenju zelo pomembna od zanositve naprej. Sam sem se z našim tamalim pogovarjal že, ko je bil še v trebuhu. Sedaj ko je star mesec dni imava vedno ko pridem domov moški pogovor in cartanje:) Ko je bil na tisti previjalni v porodni sobi, se je drl ko zmešan. Takoj, ko sem mu začel govorit, se je pomiril. Od takrat sva prijatelja :)

Kar se hranjenja tiče nimam joškov, zato to odpade. Samo za dojenje ponoči ne vstajam (razen na začetku, ko ženka ni mogla sedet in je težko vstala). Ko pa pride do krčev sem pa pokonci. Itak pa moja roka bolj zaleže proti krčem, zgleda da je take oblike :)

Previjanju se pa res, če se le da izognem (če pa mami to tko elegantno reši :)), pripravim pa vodo in sem po navadi zraven. Znam pa, tko da ni panike, če bi mamica kam šla, bi se zrihtala midva.
Pranje in likanje plenic je moje delo, praznjenje koša za pamperske tudi!

Kopava oba, oči pripravi vodo, mami pa malega skopa, oči ga pa potem obriše...

Pospravljenje in gospodinjska opravila so bila prej razdeljena, zdaj so malo bolj na meni. Skuha dopoldne ženka, če ji ne rata, skuham jest ko pridem domov.

Moja žena na porodniški maksimalno uživa. Je pa res, da je po celodnevnem uživanju s zamalim kar utrujena. Brez počivanja pa tudi mleka ni zadosti ne.

Da bi se pa šla na izmene se pa meni zdi trapasto, saj nisva na šihtu.

LP Kalbo

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Vloga očeta
14.7.2005 9:15:12   
natasa78
Pri nas ati dela in še študira zraven, pa si vseeno deliva naloge..je bilo malo vroče krvi okrog tega, ampak ko sem šla v službo sem mu enostavno povedala da sama pa res vsega ne zmorem pa če se raztrgam.....jaz skrbim, da je kuhinja vsaj za silo vedno pospravljena in likam, ati pomije kopalnico, Wc in posesa za vikend in nosi smeti, ostalo pa kakor kdaj, včasih jaz, včasih on..če eden nekaj dela drugi pazi na tamalčka..imava pa veliko pogajanj na to temo, ker če zvečer ko gre otroček spančkat situacija taka da atek leži na kavču in gleda TV, mami pa lika in lika..to meni ni pravično in zato raje čez teden kaj pustim in potem za vikend skupaj poprimeva...ta malega imam pa jaz več kot on, ampak mi je tako všeč, sej grem ful rada z njim popoldne ven na sonček...sem se kar razpisala,aja pa še to sem hotla povedat da sem imela na začetku občutek da ful preveč energije porabim za pregovarjanje kaj bo kdo naredil ko bi že sama vsa naredila, ampak ravno zadne čase se mi pa zdi da se je trud obrestoval in stvari kar tečejo...treba se je dogovorit, ker drugače se ženska počuti v partnerstvu izkoriščeno in potem je slabe volje in jezna na moža in potem sta oba slabe volje...Pozdravček vsem,Nataša.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Vloga očeta
14.7.2005 9:16:22   
Anonimen
Meni se zdi pa vloga očeta v prvih tednih ali mesecih predvsem v tem, da pomaga mamici, da je ta zadovoljna in mirna, da se lahko posveti otročku. Zdaj, kako ji pomaga, je pa čisto odvisno od dogovora. Meni se osebno ne zdi nič takega, če oče ne previja, če ni potrebe, ali če ne kopa otroka, če mamici tako ustreza. Pač pomaga tako, da družina funkcionira, in se prilagaja. Kot vedno vsi zdravi ljudje.

(odgovor članu Lauri mauri)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Vloga očeta
14.7.2005 9:21:02   
natasa78
Ojoj, malo sem zdrešila temo v bistvu govorite o vlogi pri otročku? Na začetku bolj majhna,tudi previjal ni dosti tamalega..ampak potem pa vse večja..je treba razumet da mami in otroček sta povezana že 9 mesecev, atek in otroček pa se morata šele privadit..nekateri ateki takoj poprimejo za vse, samo dojijo ne...naš atek previjal ni kaj dosti na začetku, kopal tudi ne, pestval pa ja...zdaj ko je tamali večji je pa super, ga atek vse spedena, pa spančkat ga da boljš kot mami...Pozdravček Nataša.

(odgovor članu Lauri mauri)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?