|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse o testih
16.10.2009 14:06:24   
Trilc
Pozdravljene, pred časom sem se prvič oglasila, seveda z vprašanjem glede testa nosečnosti. Med prebrskavanjem foruma sem ugotovila, da se ta tema kar živahno ponavlja, prav tako tudi vprašanja. Zato mislim da bi bilo smoterno imeti eno temo, kjer bi se zbirala vsa vprašanja in odgovori, verjamem da bo tako marsikateri lažje najti iskano informacijo.

V želji po čimprejšni user posted image  sem tudi sama opravila malo morje takšnih in drugačnih testov, gledala raznorazne šibke črtice in se spraševala kaj pravzaprav kaj pomeni, kateri test je najboljši itd. Skorajda sem "doktorirala" iz teh testov. :)

Tukaj je povzetek tega, kar sem se "naučila". Mislim da bo kateri (če ne zdaj pa kasneje) prišlo prav, glede na vprašanja ki se pojajvljajo na forumu in so se tudi meni. Odkrivam sicer toplo vodo, je vse že kje povedano, napisano... rada bi le vse dala "na en kup". (da ne bo kake zamere ali očitanja da nisem povedala nič novega...to ni namen)

Seveda so dopolnila in poravki več kot dobrodošli.

1. OBČUTLJIVOST testov:

- Baby check mini (dva trakova): 10U/L
- First sign duo (dva trakova): 25U/L
- *Clear blue (ena kaseta): 50 U/L
*to velja za "stari" CB, zdaj na škatlici piše da lahko delaš 4 dni pred M, tako da je (pomoje, nimam pa uradnega podatka) občutljivost znižala)

2.VENDAR kar to pravzaprav lahko pomeni: ginekologi pravijo da:
pod 10  - NI nosečnosti
med 10 in 40 - SIVA cona
nad 40 - JE nosečnost

Zakaj opozorilo na to:
Velikokrat so razočaranja da je BC ali FS ipd. pokazal pozitivno potem pa nič. In sklepanje da je bil test lažen. No v principu potem pravzaprav ni nujno lažen. Je pokazal tisto koncentracijo ki jo naj bi. Le nosečnost oz. zanositev se ni razvila. Še enkrat, siva cona pomeni da lahko da je oz. da še bo ali pa pač ne bo. Zato tudi pravijo da je CB najbolj zanesljiv, ker pokaže ko je koncentracija hormona tako visoka da je tudi po zdravniških (ginekoloških) merilih nosečnost (nad 40 U/L).

Velja tudi omeniti da testi ki zaznavajo nizke koncentracije, lahko navskrižno reagirajo še z drugimi hormoni (mislim da sta vsaj še 2, ne vem pa iz glave katera).

Seveda to ne pomeni da so ti testi brez veze, slabi, ali poplnoma nezanesljivi... VSI imajo svoje napake in odstopanja. Mislim da so super pred-test za CB (CB le ni tako poceni da bi vsak drugi dan gor lulala...ja veliko nas je neučakanih:), sama sem vedno najprej opravljala z BC ali FS in nato če so bili pozitivni čez par dni ponovila z CB).

3. OBARVANOST črtic:
Ah, koliko rahlih, slabih, polovičnih... takšnih in drugačnih črtic vidimo :)
Načeloma tudi rahle črtice pomenijo pozitiven rezultat. Mislim da je bolj pomembno to, da so črtice primerno debele. Vsaj tako je razloženo na CB. Mora biti podobno debela kot druga. O intenziteti barve pa takole. Če je rahla ponovi test čez 3 dni (hormon se načeloma podvaja na 24-72 ur?), takrat mora biti črtica močnejša od prejšne (se pravi prve rahle), kar pomeni da hormon narašča. In pri zdravi nosečnosti mora naraščati.

Uf, tole je moje modrovanje, le o urinskih testih, s krvnimi nimam izkušenj, bo katera druga kaj o tem napisala. Upam da bo kateri v pomoč.


Srečno in veliko  jasnih, nedvoumnih user posted image  vam želim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vse o testih
3.3.2012 11:20:46   
Šestka
Jaz prisegam na clear blue digital. Ta ti nazorno pokaže al si al nisi in nimaš dvomov o tem al črtica je al ni...

< Sporočilo je popravil Šestka -- 3.3.2012 11:21:11 >

(odgovor članu Trilc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vse o testih
9.11.2012 10:10:20   
T1V2M3
Ojla.

Dekleta. Pomoje so vsi testi pripližno enako zanesljivi, pomembno je le, da res počakate nekaj dni po izostali menstruaciji. Jaz sem bila seveda med tistimi ki tega niso zmogli, zato mi je test dvakrat pokazal negativno, po enem tednu izostale menstruacije, pa user posted image . Vem, da je težko zdržati, ampak nisi po nepotrebnem razočaranuser posted image . Vem želim en velikuser posted image

(odgovor članu Šestka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vse o testih
17.12.2012 16:53:08   
bybyka_1987
Seveda to ne pomeni da so ti testi brez veze, slabi, ali poplnoma nezanesljivi... VSI imajo svoje napake in odstopanja. Mislim da so super pred-test za CB (CB le ni tako poceni da bi vsak drugi dan gor lulala...ja veliko nas je neučakanih:), sama sem vedno najprej opravljala z BC ali FS in nato če so bili pozitivni čez par dni ponovila z CB). [quote

hvala vsaka informacija pride prav....se strinjam s tem navedenim....
torej sem bila jaz ze dva meseca zapored v sivi coni dobro vedeti saj mi je baby check pokazal zmeraj zelo rahlo bledo drugo crtko ki pa je potem ni bilo vec...
in tudi prvi mesec sem prvic imela rjav izcedek 2dni pred menzisom ki pa je nazadnje celo zamujal en dan in evo ga zlomka kljub temu prisel...in tudi test ni vec zaznaval

(odgovor članu T1V2M3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vse o testih
10.1.2013 16:26:21   
Cari
Oj,
ja ti testi...Jaz sem bila pred prvo nosečnostjo tako na trnih, da sem jih pokupila...ah čisto preveč. Pa smo na plus čakali 2 leti in mož me je že hecal, da sem vsak mesec malo noseča :) Skratka, potem sem prišla do spoznanja, da če si noseča, tako si, si danes in boš čez en teden tudi, zato se s testi nikamor ne mudi. Razen če te čaka kakšen pregled RTG ali podobno in želiš izključiti možnost napake. Pri drugi nosečnosti sem tako kar čakala in čakala in par dni po M, ki je ni bilo naredila test. Skoraj sem bila prepričana da bo plus, in res je bil :)

Sedaj pričakujemo tretjega user posted image in sem na dan ko bi morala dobiti M imela tak čuden občutek. Naredila sem FS duo in pokazal je minus, no samo eno črtico. Hmmm, sem bila kar malo razočarana, ker vse to moje počutje pa znaki... No ja. In ko po 4 dneh še ni bilo M, sem se raje odločila za CB. Takoj, ampak res takoj se je pokazal debel plus.

Če še kdaj delam test, zagotovo počakam kakšen dan po predvideni M in naredim CB, saj mislim, da je med bolj zanesljivimi.

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vse o testih
18.3.2013 14:25:47   
Nanika87
Živjo. sem nova tukaj, in me nekaj zanima..Vse sem že prebrala o testih in zanositvi itd., ampak useeno moram uprašat. Ko sem prvič imela konec M, sva z partnerjem se odločila za otrokauser posted image . in tako sva 2x tedensko delala na tem, se pravi da nisem mogla zgresit ovulacijo. no prejsni cetrtek bi mogla dobiti M, do danes je se ni, kar mi je cudno, ker tocno na 25 dni dobim.In se nikoli ni zamudila. Zdj pa kar se tice testov, testov sem opravla vsaj ze 6x,(skoraj vsak teden 1x, no sedaj 2x ) in vse so ble - user posted image ...ali se je kateri ze to ze kateri zgodilouser posted image ???? krce pa imam neznosne, kot da vsak cas bouser posted image .
Drugace pa, ce imam kak znak ze cel mesec skoraj, je samo utrujenost in povecan apetit. Iz noznice mi pa nenormalno smrdi user posted image , mada ni to nic cudno,ker mi vedno par dni pred M, potem pa ne vec..
Uglavnm bolj me zanima izkusnja s temi testi(probala sem vse znamke !!!!),ce se je kateri tudi to zgodilo...user posted image ..

lp, nanika87user posted image

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vse o testih
19.3.2013 7:58:49   
Trilč
Toliko negativnih testov pomeni, da nosečnosti pač (še) ni. Tudi če "zadaneta" ovoluacijo je še zmraj relativno malo možnosti za nosečnost. Menda tam okoli 25% na cikel. Zamja pa lahko zaradi različnih vzrokov, najvrjetneje je psiha. Ko želimo zanositi, (ne)vede "pritiskamo" na telo. Zato vidimo, občutimo znake, lahko celo pride do zamude M. Vsekakor se pa raje posvetuj z ginekologinjo, ker strokovnjak pa vseeno nisem.

_____________________________

Don't panic.

(odgovor članu Nanika87)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?