|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za CRUNCH ... in ostale
5.10.2004 19:38:48   
NINA78
Živijo, Crunch. Sem dobila tvoje sporočilo na forumu Prvič noseča. Ja se strinjam, da se preseliva (vsaj za zdaj) na ta forum, saj mi je kar hudo, ko sem na tistem forumu.
Jaz sem (fizično) zdaj še slabša kot drugi dan po čiščenju. Včeraj se mi je pojavila krvavitev in danes še bolj. Poleg tega me tudi nekoliko boli notri (v trebuhu, jajčnikih). Poleg tega me boli želodec, glava (ma to si razlagam kot posledico psihičnega šoka). Sem se tako prestrašila te krvavitve in sem včeraj svojo G klicala, pa pravi, da lahko malo krvavim tudi še 2 tedna (po čiščenju). Tako da me je malo potolažla in se ne sekiram več toliko. Ne bi rada namreč, da si zdaj kaj naprtim in si pol to očitam. Kako se ti počutiš?
Danes pa je bil moj prvi dan v službi. Čudno je bilo. Skoraj nihče ni vedel. Jaz bi raje, da me kdo kaj vpraša (kot da govori za mano). Ker potem bi si olajšala dušo in vse povedala. Imam pa občutek kot da se me bojijo vprašati in me samo (kot praviš ti) po strani gledajo. Ma ni nihče neprijazen, samo tako odtujen. Se mi zdi, da sem sedaj še bolj sama. Prav hudo, no. Le ena sodelavka me je povprašala in se normalno pogovarjala. Ma bo že ... ni pa lahko. Res ne. Ma pri meni niti še niso vedeli, da sem noseča (razen direktor in tajnica) tako da je res ena čudna situacija ratala. Pa pogodba o zaposlitvi mi ta teden poteče, menjavam oddelek ... vse na kupu ... sem tako utrujena od meseca septembra, da komaj še stojim na nogah. In ogromno je dela, ne znam še dela (ker so me komaj 10 dni nazaj menjali v drug oddelek, učit moram sebe in še punco, ki je namesto mene v mojem oddelku) ... vse me boli (telesno in duševno) ... tako da je res prava kalvarija. Ampak, bo boljše - vem da bo. Pravijo, da nam je trpljenje dano, ker tako osebno rastemo in postanemo boljši ljudje. Tako da je vsaka stvar za nekaj dobra in v to skušam verjet.
Pa ne zameri, ker sem ti spet tolko natvezila, ampak me kar zanese.
Z upanjem na srečnejše dni te lepo pozdravljam in ti poklanjam :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: za lepši večer. LP, Merry. :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za CRUNCH ... in ostale
5.10.2004 23:06:06   
urši77
Živjo Mery in ostale!
Točno vem kako je to(že 3x ss).Enkrat bi se rada pogovarjala, potem bi rada da me vsi pustijo na miru, potem bi kričala.... Težko je, vsaj nekaj časa.Jaz sem bila ene 14 dni res zelo žalostna.Tako, prav v srcu žalostna, kot kadar rečejo da te boli duša.Potem se počasi začneš pobirati in svet spet dobi barve.Ampak gre počasi.In nikoli ne pozabiš.Bolje ni, je pa lažje.
Saj bo....
ZDAJ PA DA SI DAM ŠE MALO DUŠKA IN MALO ZAROBANTIM!!! PUNCE, KJE PA ŽIVITE, KAKŠNE GINEKOLOGE PA IMATE???
Če po čiščenju ne prenehate sveže krvaveti po 2-3 dneh POJDITE NAZAJ!!! Če imate rjav izcedek POJDITE NAZAJ!!! Če vas boli in špika POJDITE NAZAJ!!! Da se vam ne bo zgodilo, da vas slabo sčistijo in dobite vnetje maternice, kar svinj.... boli in za seboj potegne še veliko drugih stvari. Če same ne boste poskrbele za svoje zdravje, ne bo nihče.Če na dohtarjevih vratih ne boste težile in zahtevale kar želite doseči, tega ne bo storil nihče namesto vas!!!
Sicer pa, če sem malo nesramna-saj bo že....

(odgovor članu NINA78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za CRUNCH ... in ostale
6.10.2004 7:39:23   
Tiamo
Urši77 in prav.:bravo: punce pojdite nazaj in zahtevajte ponovni pregled.

Jaz po abraziji nisem nič krvavela, samo drisko sem fasala (posledica infuzije in verjetno živcev). Nič me ni bolelo (bolelo je samo v duši), nič špikal, nič slabosti....

:love:

(odgovor članu NINA78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za CRUNCH ... in ostale
8.10.2004 7:20:07   
NINA78
Punce - še to vam moram povedat. Včeraj sem v službi doživela grozo! Kar ne morem verjet (Crunch tudi ti si tako napisala in takrat nisem mogla verjet, zdaj pa še kako verjamem) da je svet tako krut!!! 2 dni nazaj mi je potekla pogodba o zaposlitvi. Nimam je še in ne vem, če jo sploh bom imela. Sem dobila kmalu živčni zlom včeraj popoldan. Tajnica me je klicala v sejno sobo in rekla (poslušajte kaj je vprašal moj direktor): ČE SEM PSIHIČNO BOLNA (beri BOLNA NA ŽIVCE)? DA ON NE MORE VZETI PSIHIČNO NESTABILNE OSEBE DELAT. Ker mu je povedala, da grem sedaj pa na bolniško. Čeprav točno ve, da sem imela splav; da me boli. Kako naj se smejim??? Tako da danes sem doma - na bolniški, ker res nisem več zmogla (bolečine, krvavenje). Tako da sedaj ne ve - morda mi bo podaljšal za 3 mesece (do sedaj delam že 2 leti pri njem - 2x enoletna pogodba) - danes se bodo odločali o meni. Jaz sem začela kar pri tajnici jokati od groze. Otroka sem izgubila (90 % zaradi stresa v službi, 14 dni sem bolna in noseča hodila delat - samo zaradi te klinčeve pogodbe, da ne bi ostala brez dela in kaj sem si zakuhala - splav) in kaj dobim za zahvalo - očitek, da sem psihično bolna, ker sem že cel teden slabe volje (ma tudi od tega, ker me je bilo strah od teh bolečin in vsega po malem)!!!! Vam povem - nobeni ne priželim doživeti niti 1 % takege groze!!!! Od čiščenja (v četrtek in 1. pregleda v sredo) sem bila doma samo v petek in ponedeljek (skupaj 4 dni delovne in še to sem koristila dopust), potem pa delat z bolečinami in krvavitvijo - samo zaradi preklete službe, ker si ne želim ostat na cesti v teh težkih časih. Ne smem niti pomislit, kaj so mi naredili. Včeraj sem spila tudi tableto za pomiritev (prvič v teh težkih dneh).
Fizično - sedaj bom danes in čez vikend videla kako bo (upam, da bolečine in krvavitev poneha) in potem upam, da bom spet zdrava .... s službo pa ne vem, je rekla tajnica, da me bo danes poklicala - ker sedaj sem praktično brezposelna. PUNCE - A IMATE KAKO MNENJE O TEM? KAJ BI NAREDILE NA MOJEM MESTU? NO SAJ SEDAJ ŠE NE VEM KAKO SE BODO NA DELU ODLOČILI (MORDA JIM SVETI SONCE DANES), AMPAK ... VSEENO ME ZANIMA KAKO SO REAGIRALI V VAŠIH PRIMERIH. HVALA.
Za Crunch - ne, veš - mene ni bolelo, ko sem šla na vodo. Ma mislim, da je to vse povezano in da nima bit kaj narobe - saj ne moreš bit po operaciji takoj OK. Do prve prave menstruacije, si praktično še vsa reven in ranjen (rana se celi počasi). Me pa boli v trebuhu (kot da imam neko kroglo notri), ampak trenutno sedaj zjutraj je OK. Pa krvavim še malo (ma mislim, da danes ni tako hudo, ma je tudi zjutraj še in ne vem - bom videla čez dan). Ma veš meni je rekla ginekologinja, da lahko krvavim po malo tudi do 2 tedna po čiščenju. Tako da se tolažim s tem. Želodec pa ja - boli tudi mene, ma mislim, da so to živci. BOG DAJ DA JE TEH MUK ČIMPREJ KONEC.
PUNCE - BODITE FANJ IN LEP POZDRAVČEK. Upam, da se kmalu spet beremo. ČAU ČAU. :):):) MERRY.

(odgovor članu NINA78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za CRUNCH ... in ostale
8.10.2004 16:19:17   
NINA78
Ojla Crunch! Glede moje službe - res gre za zelo resno stvar. Ob 14ih me je klicala šefica in da pride jutri k meni, ker po telefonu ne more govoriti. Da pa mi bodo podaljšali LE za 1 mesec. To je ravno čas, ko bom lahko dobro naučila delat punco, ki je šla na moje mesto (precej odgovorno). In potem ... ADIJO. Nečeš. Grozo grozo doživljam verjemi mi. Brez otroka (zaradi službe več ali manj) in brez službe bom, ampak poniževat se ne pustim več (dovolje je bilo 2 leti). Mene ne bo imel nihče za psihično bolno, samo zato, ker sem si 3 dni dovolila bit žalostna v službi. Ti povem, da mi rastejo rogi :hudicek::hudicek::hudicek:. Tudi mož, mama mi tako pravijo in mi ne pustijo, da se več vrnem tja. Bomo videli še kaj bo jutri (zjutraj grem k svoji zdravnici prej) in potem se dobimo s šefico. Rekla bom, če mi dajo pogodbo za 1 leto sprejmem, če ne ne. Res mi je grozno, ker sem se full borila in martrala za to službo, ker je blizu ipd. AMPAK ... to je pa višek viškov. To je samo zato, ker ve, da bom kmalu zopet noseča in ve kaj sledi. Ne vem kako bova preživela (mož ima malo plačo, imava velik kredit za stanovanje), ampak Boga bom prosila, da nama da vsaj za kruh in mleko(dokler kaj ne najdem). Tako ... sedaj sem se razpisala.
Glede tvojega moža pa ... veš verjamem, da ti je hudo. Ampak, končno na svetu smo samo sami (sami si moramo pomagati in se ne smemo kaj dosti zanašat na druge). Res, da je opora dobrodošla, ampak samo me lahko čutimo to kar smo doživele na svoj način in nihče nihče drug več. Tako da jih je malo za razumet. Saj jim je hudo tudi njih, ampak tega doživeli niso in ni isto. Tudi moj možek noče govoriti dosti o tem in tako raje kar sama jokam in obujam spomine. Boš videla, da bo kmalu bolje. Poklanjam ti :rozica::rozica::rozica::rozica: za lepši dan. Pozdravček, Merry. :):):)

(odgovor članu NINA78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za CRUNCH ... in ostale
9.10.2004 18:35:16   
NINA78
Joj Pikec, saj ne morem verjet kaj mi praviš. A tako prijazen je bil šef s tabo na delu? Še so dobri ljudje na tem svetu (v kar sem jaz v teh par dnevih nehala verjet). Res sem vesela zate, da je tako.
Jaz pa trenutno doživljam najhujšo moro v življenju. Brez otroka zaradi službe in brez službe zaradi splava. Ne morem in ne morem verjet, da se mi to dogaja. Sem sama trenutno in kar jokam in jokam in jokam. Nič več ne vidim pred sabo. Grozen dan. Danes sem še izvedela kako grdo je direktor govoril o meni sedaj po splavu (14 dni nazaj pa sem bila zlata). Da sem bolna, ma da imamo vsi probleme in da njega to ne briga ... na kozlanje mi gre vse skupaj. Pogodbo pa mi hoče dati za 1 mesec (da vidi kako bom psihično stabilna). Vam povem punce - mora. Tako da grem v ponedeljek direkt po knjižico in na zavod.
Pikec - glede tega kar mi ti praviš pa res nič ne vem. Ja, jaz sem že v četrtek delala polni delovni čas (brez pogodbe) in od petka sem pa spet na bolniški, ker se slabo počutim. A tako ti praviš? Za nedoločen čas? Ampak naš direktor tega ne bo naredil, ker sploh nikogar ne vzame za nedoločen čas. HVALA PA TI ZA NASVET. BOM KJE KAJ MORDA PREČITALA (ČE BOM NAŠLA). ŠE ENKRAT TI HVALA.
Pozdravček in ne zamerit mojemu žalostnemu spisu. :((:((:(( Merry.

(odgovor članu NINA78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za CRUNCH ... in ostale
10.11.2004 22:08:29   
Anonimen
Nataša,
ti se zaradi službe sploh nič ne sekiraj.
Si zaposlena za nedoločen čas!!!!! Nič ne morejo najti, če delaš tako kot se zagre, če si vestna in odgovorna. Preberi si mal zakon o delovnih razmerjih, tako informativno.
Kar pa se spraševanja tiče, ti kar mirno v solze, če boš tako čutila. Če so vsaj približno ljudje bodo razumeli, da boli. In bodo nehali.
Pri meni sta vedela samo direktor in njegova, pa nista povedala naprej. Ko pa sem prišla nazaj se je začelo spraševanje, kaj mi je bilo, gripa, prehladi, kdo se lahko kaj naleze....
Pa sem samo tistim s katerimi delim pisarno povedala. Pravzaprav je bilo smešno, ko sedaj pomislim. Se je sodelavec ful sekiral, da se je nalezel od mene, ker mu je teklo z nosa. Pa sem rekla, da se nosečnosti težko nalezeš, oni pa sam učke ven. Pa sem povedala, da nisem več noseča in da prosim, da ostane med nami. In so vsi to zelo lepo sprejeli. Tudi sodelavka je potem povedala, da je sama imela splav in da ji je eden otrok umr 3 dni po rojstvu.
Skratka ljudje so prijazni, če jim daš priložnost. Nisem verjela, dokler nisem videla na lastne oči.
Bolelo bo pa še neki časa. In mi smo tuki zato, da si pomagamo. Meni je bilo dosti laže po tem, ko sem se malo skašljala tle. Še vedno boli, sploh, ko vsak mesec zvem za kako novo prijateljico, da je noseča. Ampak gre. Nekako.
Je pa danes spet en dan, ko zlo boli. Je prijateljica noseča točno tolk, kot bi bila jest. Celo rok ima na isti dan kot je bil določen meni :((:((:((
Ampak gre.
eno :rozica::rozica: za lepši dan, pa oglasi se še kaj
čau
.

(odgovor članu NINA78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za CRUNCH ... in ostale
13.11.2004 18:49:09   
Anonimen
Hoj,
ajd bejba prijavi se gor, da si lohk prek pošta pišemo. ;) OK zdaj pa bolj zares.
Sva se nekako odločila, da počakava do poletja za drugo rundo, ker bom takrat izpite podelala (upam) in začela z magistrsko, tko, da ne bo preveč stresa. Sicer pa greva začetek decemra na toplo (:morje: ) tako da se nič ne ve :)- .
Na bolniški sem bila en teden, ker mi je bilo to čist dovolj. Ni bilo komplikacij .... Pa še skor zmešalo od dolzga cajta se mi je doma sami :ups:. Delam pa še zmeri tam in tud mislim ostat. Saj nisem nora. Pol k bodo enkrat :duda::duda::duda: mi bo to da delam od 8 do 3 kar koristilo :):).
OK to je bilo bolj za hec, sicer pa marš k dohtarju, da se ti to z vročino zrihta.

eno:rozica:
.
Bom mislila tudi nate, tako kot na vse na tem forumu. Je malo laže, ko veš da nisi sam v tem sr....

(odgovor članu NINA78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?