|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:21:06   
nesy
Moja bejbika ima 7 mesecev. Do 4. meseca sem jo dala pančkat, navila muziko, pa je blo, od takrat dalje pa je bil jok, morala sem bit zraven, pa se je le prekopicovala po postelji, zaspat pa ne.

Danes sem se odločila, da jo pustim, da se zjoka. Spat sem jo dala ob 20h, zdaj pa hodim na pet minut k njej in vsakič ko grem stran, je še huje. Kriči, kot bi jo drli iz kože. Takšnega joka še nisem slišala pri njej. Premetava se po posteljci, buta z glavo v stranice (saj so zaščitene, mehke pa vseeno niso), bojim se, da si bo še kaj naredila.

Kruto je. A je tudi pri vas bilo tako divje? Koliko časa je pa trajalo, da ste jih navadile, da ne padejo v jok, ko jih date spat?

Ful se mi smili tamala. Prosim za kako spodbudo, k sem taka soft mat.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:29:18   
Wahoo RR
oprosti...jaz ti ne morem dat vzbodbudnih besed...

loh sam rečem da se mi smili...

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:31:09   
nesy
Pol ure že joka. Ne vem, če bom vzdržala tole metodo. Kako pa tvoj sonček zaspi, wahoo?

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:34:56   
Lunca1
Nesy malo jo vzemi ven da se pomiri, potem pa ponovno poizkusi.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:40:59   
Wahoo RR
nesy...jaz verjamem da si obupana, sploh ker ti je prej tako lepo spala...in da boš sprobala tudi to varjanto...
sej kakšnim tle gor je uspelo...se ti bodo verjetno javile...jaz pač ne zagovarjam takega načina, ker se mi enostavno zdi da je prekruto to za otroka...sploh ker je bil tudi otroček prej navajen drugače...

Jaz ti lahko povem da imamo veliko srečo, da je od rojstva spala celo noč...
ampak že tudi od rojstva dalje, jo zvečer lepo nosiva pa na joško jo dam, največkat zaspi tako...ampak pol pa spi 10 -12 ur...

Ga je pa tud ona zdej začela neki sračkat...no, sej še vedno spi po 10-12 ur, ampak zdej to zgleda takole...Od 22-tih pa do 24-tih se zbudi x-krat...potem pa jo pač dam k nama v posteljo kjer zaspi...in se zbuja na 1 do 2 uri...ampka ker je pri nama , sploh ne porajtam...dam joško in to je to..
Ni mi problem, da je pri nama, čeprav jo vedno dam najprej v svojo posteljico...Meni pač ni problem...

Sej jaz vem kje je problem, da ne spi več toliko v kosu...že ene 10 dni mi zvečer zavrača adaptirano mleko...enostavno ga noče več, in seveda posledično nima dovolj za celo noč...

Jaz upam, da ti bo uspelo...pa kakorkoli že :)

Aja, daj malo bolj opiši kaj se dogaja...


(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:49:22   
snorlax
Nesy, pri nas je bilo podobno. Ko sem ga dala v posteljico, je bil tak jok, da joj. Potem sem ga nosila, pela, dojila.... in je zaspal. Potem pa ga je dal spat mož. Tamalega je dal v kinderpet, sam se je ulegel zraven na posteljo in čez tri minute sta oba spala brez enega jokca. :)-

Če sem pa sama doma in ga dajem spat, ga dam na najino taveliko posteljo, ker se en čas ful premetava, če meče dudo ven in si tišči prste v usta, pomeni, da ima kupček za podret, če pa joka, pomeni, da je žejen. Ponavadi se zbudi kakšne pol ure do uro po zadnjem obroku in mora podreti še en kupček, nato pa takoj zaspi nazaj.

Tako je pri nas. Mogoče ti bo kakšna varianta v pomoč.

L.p.:metulj:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 20:49:47   
lefairyon
tudi jaz ti ne morem pomagati ker te metode nisem hotela uvesti čeprav sem enkrat probala in je jokal 10 minut pa sem ga vzela k sebi...zdaj pa zaspi pri meni in ga dam v posteljico kjer spi od devetih pa tam do treh zjutraj...potem ga pa spet vzamem k nama v posteljo kjer spi tam do šestih...


upam da ti bo uspelo...veliko uspeha pri novem načinu...samo ne pusti da se dolgo joka ker bo več problemov kot dobrega...
lp nadi:rozica:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:05:09   
bini
ne obupat po prvem dnevu!
midva sva se šla to metodo potem ko sem bla jest že ko cunja od non stop zbujanja (tudi če je spala pri nama)... bila je sita, previta, zaspana do nezavesti, ampak zaspat ni znala... po enem tednu je spala celo noč, ampak pri nas jo vsaka sprememba žal vrže iz tira in gremo 'jovo na novo'
če se ti smili, bodi dalj časa ob njej in jo tolaži -ven jo ne vzet...če si se odločila vztrajaj,.. jaz sem mnenja, da se pač nekateri otroci drugače ne znajo naučit zaspat - saj to ne pomeni, da jih nimamo radi, samo smo tud me bolj kvalitetne mame, če smo zaspane, a ne??
srečno :rozica:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:06:13   
HuAnita
te štekam. Sem poskusila 2x, drla se je obakrat 2 uri! Na koncu je bila vijolična, pa z mojim:love: sva se močno skregala, oziroma me je ob 4.00 nadrl, če sem malo nora, da jo pustim tako obupno jokati (so že tudi dosednje pokazali, da slišijo). Enkrat je bila mokra plenička, ko sem to zamenjala, je takoj zaspala, drugič pa so jo matrali kupčki.
Čeprav ne spim skoraj nič, pa še to razdrobljeno, da je kaj, je ne mislim več pustiti jokati, vsaj dokler ne bo znala povedati (in si dopovedati).

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:06:35   
bini
:rozica: ne zaspane - naspane!!

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:08:04   
nesy
Moj otroček je naposled zaspal. Kako? Tako, da sem jo podojila. Revica je bila čisto prešvicana in je sesala ko nora, potem pa v hipu zaspala. Sprašujem se, za kako dolgo.

Moja bubica je zlata, le katastrofalno nespeča punčka. Z očijem sva pogosto čisto fuč. Čez dan spi dvakrat po pol urce, ponoči pa takole: kopamo se ob 19, potem jemo in potem gre spat. A se zbuja na pol ure, ko pade ven duda, ali bogve zakaj (ker sanja?), in ji jo grem popravit, jo držim za rokico ali liček in zaspi nazaj. Tako se zbudi ene 3,4-krat, tja do 23. ure, ko prideva z očijem v spalnico in se obvezno zbudi ter hoče jest. Potem pa spet ob enih, pol dveh, pa ob štirih, ob šestih pa začne že peti in čebljati in je treba najpozneje ob sedmih auf.

Pogruntala sem, da mi je najlaže, če jo tam ob enih vzamem k sebi v posteljo, da spi med nama, sicer se zbuja še pogosteje.

Včasih se ponoči pokaka in potem jo grem pač previt, a ne zaspi nazaj prej kot čez kaki dve uri. Ima silno rahel spanec, čeprav sva jo navajala, da zaspi ob blagem hrupu. Kljub temu jo vsaka najmanjša stvar zbudi in potem ni šans, da bi zaspala nazaj. Ko se enkrat predrami, smo dobri za dve uri.

Saj vem, tako pač je, stvar karakterja in ja, minilo bo. A včasih si vendarle človek želi ... ne miru, ampak časa, da lahko pobriše po tleh, na primer.

V glavnem, zdi se mi, da moj otroček premalo spi, definitivno pa potrebuje manj spanca kot midva z očijem. Pa če je to normalno.

Hvala za spodbudne besede, malo sem res utrujena.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:11:56   
HuAnita
"Pogruntala sem, da mi je najlaže, če jo tam ob enih vzamem k sebi v posteljo, da spi med nama, sicer se zbuja še pogosteje. " (to tudi pri nas vžge... očitno me mora vohati na blizu, pa je bolje)
Tudi naša se ponoči pogosto zbuja, ampak po vseh možnih variantah in nasvetih je najbolje, da gre v zizaland, pa takoj zaspi, če ne, se pa bodemo vsaj eno uro, potem pa sem tako predramljena, da še kakšno uro ne morem zaspati, potem pa je cikle 3 ur, ko se zbuja, spet okoli.........:ups:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:13:41   
bini
seveda da si utrujena -saj si samo človek...
dejstvo je, da tole jokanje ne deluje pri vseh, ampak vztrajaj vsaj en teden, da boš videla če je to tudi pri tebi.. veliko sem prebrala o tej metodi (v angleščini je ogromno napisanega) in večini z vztrajnostjo uspe - ni nujno, da otroka pustiš samega da se zjoka - lahko si ob njem ob posteljici, da ve da si tam, da ga imaš rad, ampak ven ga ne smeš vzet -ker če mu ne manjka nič drugega... vsake toliko se za 5 minut poslovi in odidi - če veš da ji ne more biti nič hudega, potem zdrži, če pa je jok drugačen, potem seveda greš takoj nazaj (tako sem delala jaz)...
rabiš spanec in tudi tvoja punčka ga - naša se je precej bolj zadovoljna potem zjutraj zbujala.
srečno :rozica:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:15:02   
SanjaS
No, to je ena izmed najbolj bolečih tem (vsaj zame)odkar sem mama.Zato ti z veseljem popišem svojo zgodbo, da ne boš neumnosti delala, kot sem jih jaz.. Spet ena pametna, kajneda? Torej, takole je bilo: Rodim svojo prvo hčer, jo prinesem domov in že takoj začnem "povraševat" o spalnih navadah "ta pospravljenih" mamic pri sosedah, prijateljicah in tašči,ki je uspešno spedenala tri otroke... Vse mi govorijo kako one otroka zvečer v posteljico položijo, mu kaj lepega povedo, malce podržijo za rokico in evo: otroček sladko zaspi do poznega jutra cca 8 - 9h... No in jaz poskusim enako. Rezultat: tak kot pri tebi, ko si sklenila vpeljati ordnung und discipline.. Mučila sem otroka, moža, komplet sosede in sebe, kar nekaj časa, dokler t.i. mali tiran ni definitivno zmagal in ko sem pri njenih takrat 13 mesecih enkrat zaspala v stoje ob njeni posteljici ob 2 zjutraj in sklenila da se ne grem več. Malo tiranko sem na njeno veliko zadovoljstvo odnesla v najino posteljo in tam je v minuti zaspala.In potem sem jo prav nežno sredi noči odnesla v njeno posteljo. Po dveh letih smo dobili drugo punčko. Rezultat? Ta mala je spala v posteljici ob postelji v kateri sva običajno zaspali s ta "veliko" princesko. Potem smo na željo "ta velike" kupili pograd pri 4letih in takrat sva s ta malim otrokom štartali z večernim skupnim obredjem (ležala sem v njeni postelji medtem ko smo se vse tri pogovarjale pri ugasnjeni luči ali brale pravljico-ta velika jo je seveda spremljala s ta zgornjega pograda on line)No in potem smo tako živeli srečnih 6 let... No, danes, ko sta moji dami stari 6 in 9 let se odpravimo v otroško sobo skupaj.. Ko zaspita, se splazim v spalnico in VEŠ KAJ? Bojim se da bo kmalu prišel čas, ko bosta čisto sami šli spat, brez mene. No in kaj bi ti rada povedala? Žal mi je kokr mam las na glavi in teh imam precej, da sem svojega otroka pustila vzgajat drugim s trapastimi nasveti, ki seveda veljajo zanje, njihove otroke in ne za mojega otroka. Skozi življenje gremo vsak sam in za vlogo mame se šolamo s svojimi izkušnjami. UŽIVAJ IN DELAJ PO SVOJEM OBČUTKU.SI PAČ SOFT MAT, PA KAJ? A JE TO SLABO ALI DOBRO? RADA JO IMEJ IN UŽIVAJ V TEH NEKAJ LETIH KO TE RABI OB SEBI.PREHITRO MINE. LP, S.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:22:34   
Seven*
Draga Nesy. Zdaj ti bom povedala nekaj, kar te bo mogoce sokiralo.. Jaz bi bila hvalezna, ce bi mi leto dni nazaj kdo povedal kaj podobnega.

Na svetu ne obstajajo samo speci otroci. Obstajajo tudi taksni, ki so v spancu zelo nemirni, se ponoci zbujajo, jokajo.. Pri meni je vzgalo to, da sem se spijaznila s tem, da je moj otrok pac problematicen kar se spanja tice. Pred tem sem poskusala vse zive prijeme, se sekirala ipd.. Ja vem, ful je utrudljivo, nic ne mores narest poleg taksnega otroka.. Ampak eni so taksni.

Ko sva se z mojim sprijaznila, da pac spali ne bomo, se mi zdi, da je tudi breme drugacno. Mali se zbuja cca 5x na noc za dudo, za lase (uspava se na laseh) ali pa hoce flasko za pit. In ko se zbudi samo 2x, sva ful ponosna in vesela.. Marsikdo bi se pa ob tem se ful frustiral. Kao, se vedno ne spi celo noc..

Tako. Ne bom ti rekla, da bo bolje. Rekla ti bom samo, da se bos scasoma navadila.. Lahko se ti zgodi, da bo situacija taksna tudi pri 15 mesecih..

Jakob se je zdaj oglasil. Mogoce bo spal naprej, mogoce ne.. Spi pa tocno eno uro.


papa,
Seven :rozica:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:25:14   
Seven*
Joj SanjaS!! Cestitke za ta krasen POST. Si mi polepsala dan! :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:27:19   
HuAnita
SanjaS, se podpišem po zadnji post od Seven...
Seven, se že vidim, kakšna bom, ko bo mala stara 15m - takšna kot ti;):)-
Šala, da ne boš kaj zamerila, prosim!

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:27:45   
snorlax
SanjaS, od besede do besede se strinjam s tabo!:bravo:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:30:18   
Seven*
:)-:)-:)-:)-

Huanita, zelo pomaga da se druzis z mamami, ki imajo podobne otroke. Meni je bilo to v olajsanje, ker sem videla da ni nic narobe z mano in mojo vzgojo. Eni otroci pac ne spijo ponoci..

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:33:14   
SISI25
Jaz sem to probala samo enkrat pri enem in nato še enkrat pri drugem. Rezultat- grozen. Oba sta tako jokala, da skoraj dihala nista več. Tolažila sem jih po eno uro. In še nato sta zaspala hlipajoče in tako težko dihala, da je joj. PA še ves čas sem ju morala stiskati k sebi, če sem ju spustila sta spet kar hlipala. ME je bilo že kar strah. PA sem vsakega pustila le za ene 15 minut. Od takrat se teg ane grem več, pa če celo noč bedim.
Smo ju tudi mi morali dolgo nositi po rokah, da sta zaspala, kar je precej naporno sploh ker sta dva. Zdaj pa že nekaj časa zaspita tako, da se skupaj uležemo v posteljo in se nekaj časa premetavata in nato zaspita. Potem pa smo ju navadno dali v njuni posteljici. Zadnje čase pa spimo vsi v ta veliki (ker sta se ponovno začela zbujati ponoči) in imamo grozno gužvo. Ja mi se do konca razvajamo.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:40:18   
Anonimen
SanjaS, boljše ne bi mogla napisati.

Jaz tudi nisem pristaš te metode... Si mislim takole - če bo dete v svoji posteljici jokalo, nihče ne bo spal, predvsem pa bo otroček trpel (jaz pa tudi, saj me njegov jok v dno duše boli). Če pa ga takrat, ko si to želi, vzamem k sebi v posteljo, se stisnem k njemu, mu dam magari dojko, pa bomo spali vsi trije - dete zadovoljno, ati tudi, jaz pa malo neudobno, ampak nič hudega (je pa fajn čutit otročka ob sebi, kako zadovoljno prede :)). Saj lahko sinka čez kakšno uro prestavim v njegovo posteljico. No, takšna je pač naša praksa.
Trenutno mali spi v zakonski postelji. Zaspal je na dojki in v hiši je mir. Če bi ga pa pustila jokat, bi bilo pa vse zelo zelo drugače ;)

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:42:43   
Ro-La
Tudi mi ne spimo ponoči, pa kaj, se še bolj stiskamo in se imamo radi:).

Pred pol leta sva bila zjutraj kot povožena, zdaj, zdaj pa sva prav fit, sploh če se zbudimo le 3 krat na noč;)

Vse mine.......

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:43:46   
nesy
Pravkar prihajam od moje mucke-macke, je spet jokala. Sem ji držala roko na ličku 10 minut, pa je s težavo zaspala nazaj. Tako se mi zdi, kot da se prav boji zaspat.

Hvala vsem, da ste napisale svoje misli. Sem ful vesela takega odziva.

SanjaS, fuuuul lep post, hvala.

Tudi midva večkrat rečeva, da imava pač bejbico, ki ful malo spi, pa je malo lažje, ampak upaš pa vseeno, saj je upanje božja mast, a ni? Vrag je, ko nas premetava, starše, zdaj bomo tako, zdaj pa tako. Najbrž bi se res morali malo bolj poslušati. Ne vem, niham v svojih odločitvah. Enkrat pravim: Svojega otroka ne bom puščala jokati, drugič spet mam dovolj tega, ker se mi zazdi, da je mala razvajena ko vrag.

No, ampak zdaj me že odnaša.

Me zanima, če bosta z Jakobom tako malo spala tudi, ko bosta pubertetnika, ali pa ga bosta skupaj lomila po žurih.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:48:19   
Seven*
Nesy. :)-:)-:)-:)- Uf, Jakob je car, spi ze skoraj 2 uri!! :bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:50:37   
Magi*
hojla nesy in ostale.

jaz na srečo nimam tako zelo problematične hčere - včasih nam jo celo uspe uspavat:)- tudi z metodo jok do sanj, ampak nikoli je ne pustim, da je vijolična od joka. vem pač, ali je jok negodovanje (in bo relativno hitro minilo) ali zares pravi in celo histerični jok. našo tudi vsaka malenkost spravi iz tira. in nato znova od začetka.

če ne gre, ne gre. na silo se ne da nič naredit, lahko je samo še slabše. tako kot pravijo punce, sprijazni se s tem. konec koncev tudi odrasli ne spimo vsi na enak način, ne rabimo vsi 8 ur spanca...

pa lahko noč.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?