|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zadebeljena stena levega ventrikla
7.11.2006 21:46:18   
Naty*Taja
A katera pozna to diagonzo? Naša mala ima to diagnozo in ji še delajo preiskave, tako da ne vem točno kaj to pomeni?
Prosim za vaše izkušnje, informacije....

_____________________________

MONTIGNAC
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
7.11.2006 22:22:09   
Anonimen
Jaz imam rahlo povecan levi ventrikel .. samo to ti najbrz kaj dosti ne pomaga.

Katere preiskave ji pa delajo in katerega dr. ima, ce sta na PeK v Lj? user posted image  

LP, Ribica

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
7.11.2006 22:50:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

A katera pozna to diagonzo? Naša mala ima to diagnozo in ji še delajo preiskave, tako da ne vem točno kaj to pomeni?
Prosim za vaše izkušnje, informacije....


Mojemu user posted image  so ob rojstvu ugotovili zadebeljene ventrikle! Prvo leto sva imela vsake tri mesece pregled na PeK, po enem letu pa se je stanje izboljšalo, tako, da sva potem hodila na vsake pol leta, sedaj pa na eno leto! Čez en mesec bo pa star 4 leta!
Je pa res, da so pri malemu v vse izvide napisali, da dejanskega vzroka ne najdejo, in nakoncu so se odločili, da napišejo, da je najverjetneje do tega prišlo zaradi dihalne stiske ob rostvu, ke so ga morali oživljati!user posted image user posted image
Je šel pa skozi roke mislim da vseh kardiologov na PeK. Sedaj ga pa enkrat pregleduje dr. Vesel, enkrat pa dr. Podnar!

So mi pa ravno v zadnjem izvidu napisali, da otrok s strani srca lahko živi normalno življenje!user posted image

Upam, da sem ti kaj pomagala, če ne pa še kaj vprašaj, pa bom pogledala v izvide, če še kaj takega piše!

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 9:03:23   
Naty*Taja
Super ste punce! Ste me vsaj malo potolažile! Naši so delali rentgen, vzeli so ji kri, vodo - to bodo nekam v London poslali, v petek gremo pa še na ultrazvok ledvičk in neko 24 urno preiskavo. Tako kot praviš ti NUR so tudi meni rekli, da te preiskave delajo zato, da bodo odkrili vzrok, ki se bi ga dalo zdraviti. Če pa bo ugotovljeno, da ni vzroka, bomo pa nadzorovali verjetno tko kot vi.
A je imel mali kake vidne težave zaradi tega? Naši ni nič videti, da bi ji kaj manjkalo. Lepo napreduje, pridno je, se skor nič ne joka....  v glavnem, če nebi bili na kliniki zaradi goste krvi ob rojstvu, verjetno sploh nebi opazili, da je s srčkom kaj narobe!
Ja Ribica sej to ima tudi naša-  zadebeljene stene ventrikla. Kako pa se ti spopadaš s tem? Glede na to, da si že "velika punca"? A si imela kake težave - zasoplost, utrujenost...? Kaka zdravila ali samo nadzor?
Sorry ko tolk sprašujem, sam sem res čist out in me žre, ker dohtarji nič konkretnega ne povejo, preden so znani vsi izvidi..to pa je zame predaleč!!
Drugače ima pa našo malo preko zaenkrat Menznič, al nekaj takega - sej niti točno ne vem, kako se piše ker mi še ni ratalo se orng pozanimat. Sem sestri na sprejemu opisala, da je velik, črn z očali , pa mi je rekla, da so vsi trije taki user posted image . Pa ko sem jih na viziti videla so res enaki, sam ta naš ima tak bolj podolgovat obraz... Drugače je pa na izvidu od ultrazvoka podpisana dr.Česen? Zgleda da res vse v timu delajo in vedo vsi za vse primere, samo na papirju je en določen?!
No dej kej napišta, če ne tu pa na zs. Bom zelo, zelo vesela.
Ja - pa če je še katera podobna tu, naj se kr oglasi.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 10:18:16   
Lusa
Ojla
Dr. Maziča maste ,tako kot smo ga mi imeli.Ful ga moraš vse isprašat ,pa še potem ti nič kaj ne poveuser posted image Žal!MI si pa pol sami iščemo informacije.Noro!

želim vse najboljše za vašo punčko

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 12:37:44   
Naty*Taja
Ja Lusa - tega. Sem ga nekaj vprašala, pa mi je povedal, drugače pa sam od sebe skor nič!! Ga bom že spodbudila, brez skrbi! Sem se malo sama podučila, tak da vem približno kaj vprašat. Hvala ti za informacije in en user posted image  za tvojo lubico!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 14:01:16   
Anonimen
Super ste punce! Ste me vsaj malo potolažile! Naši so delali rentgen, vzeli so ji kri, vodo - to bodo nekam v London poslali, v petek gremo pa še na ultrazvok ledvičk in neko 24 urno preiskavo.
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Kri in vodo so tud mojemu user posted image  vzeli in poslali na screening urina in krvi v London. Izvid je prišel po ca. 3 tednih- negativno.
Kakšni posebnih težav ni bilo, in tudi zdravniki so mi rekli, da so pač potrebne pogostejše kontrole srce, manj naporov,... nič tako "dramatičneg"!

Smo pa tudi mi imeli na začetku dr. Maziča, vendar imam o njem dobro mnenje, saj mi je vse natančno povedal, še mene je poslal na kontrolo sladkorja, ker je menil, da je v velikih primerih za težave s srcem "kriva" sladkorna v nosečnosti!

Tista 24 urna preiskav je pa najbrž Holter EKG!

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 15:39:33   
Naty*Taja
Ja NUR to preiskavo ji bodo delali. Tudi mene so glede sladkorne spraševali - sam ne vem, ker me moja g ni dala na teste!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
8.11.2006 15:40:21   
Naty*Taja
aja - kako pa zgleda ta preiskava?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
9.11.2006 15:02:25   
Anonimen
No, jaz imam pa izredno salbe izkusnje z Mazicem, nazalost. In takrat ko smo se mi skregali z njim, so bile potem tudi kar velike spremembe na PeK - je prisla nova kardiologinja kao da bo namesto njega al nekaj v tem smislu.

Holter je tak mali apratek, ki ima elektrode za prilepit - 5 jih je - to ti polepijo po prsnem kosu in je preko zic povezan z aparatkom - ene 10 x 6 cm .. majhno skratka user posted image  In to potem snema 24h, potem pa to snamejo. To + EKG + UZ je itak stalna praksa, jaz to dobim vedno.

Kokr sem ti ze na ZS napisala, jaz zadeveljene stene nimam, pa tudi s strani srca nimam nobenih tezav, le z sportom se ne smem ukvarjat ali pa pretiravat.

Podnar je pa drugac meni osebno najbolj fajn, pa Vesel se tudi lepo obnasa do pacientov in starsev. Zvlect moras pa iz vseh VSE, ker sami od sebe bolj malo povedo.

Zgledajo pa res enakouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
15.12.2006 10:31:38   
mami11
če otrok nima nobenih težav, je vsa skrb odveč; ob rednih kontrolah pri pediatru in v kardiološki ambulanti se vidi, kakšno je trenutno stanje in glede na to, predpiše terapija in postavi prognoza; glavne preiskave za srce so elektrokardiogram, echo in kateterizacija srčka; kadar slika ni jasna opravijo še druge preiskave (slikanje ožilja ipd.), lahko vas pa potolažim, da medicina v primeru, ko je kaj narobe, danes res lahko zelo veliko pomaga; moja hčerka je bila velikokrat operirana, imela je zelo težko diagnozo, končalo pa se je vse srečno; prirojenih bolezni srca je zelo veliko in so ene izmed najbolj pogostih... vaša dolžnost je, da se dovolj informirate, za kar vam morata biti pediater in specialist vedno na voljo, saj starši ne morejo skrbeti za otroka, če ne vedo, kaj je z njim narobe; pozanimajte se o pravicah pacientov (mislim, da ima zavod za varstvo potrošnikov na svoji strani nekaj objavljenega) in jih koristite; iz svojih lastnih izkušenj lahko povem, da zdravniki cenijo skrb in zanimanje staršev... morda ne bo odveč vzeti kakšen učbenik v roke in se malo poučiti o anatomiji, da se boste lažje znašle v pogovoru z zdravnikom... na internetu je o boleznih (tudi leve strani) srca veliko dostopnega in posamezne bolnišnice imajo svoje internetne strani, kjer je obilo informacij, starši pa so vključeni v društva, kjer se medsebojno podpirajo

dokler se otrok lepo smeje, je in spi.... nič skrbi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
16.12.2006 18:23:20   
Lusa
Mami
ne vem kakšne izkušnje si ti imela -očitno dobre ,ampak vedi ,da ni vse tako kot pišeš.Lahko si še ne vem kako informiran o kakšni bolezni ,lahko prebereš na tone literatur ,a na koncu....Sem brez besed.

Primer:Zakaj je moja aJša potrebovala zadnjih 5mesecev življenja kisik?Vprašaš pulmologa ,da pač hočem vedet ,zakaj ga zdaj naenkrat potrebuje.Reče:zaradi srca ,ker je poslabšanje iz strani srca.Še isti dan sve šle kardiologu in ga vprašam spet isto kot pulmologa.Dobim odgovor ,iz naše strani je vse super ,vprašajte pulmologa.

In kaj v takem primeru nardit ,se razpičkat ,ko itak ne pomaga in valijo krivdo iz enga na druzga.Bila sem tiho ,priznam ,saj sem bila zelo šokirana in sem si pač mislila ,do operacije srčka bomo že zmogle ,žal je bilo nasprotno.

pa en lep pozdrav

(odgovor članu mami11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
18.12.2006 15:25:32   
Naty*Taja
Hvala mami, si me ful potolažla! Sej naša mala je baba in pol in je čist živahna, rada je (pri 4,5 m je imela 8600g in 66 cm! ) Tak da sem si že tudi sama dopovedala, da mora bit vse vredu. Imamo pa zdaj kontrolo čez 6 mesecev in bomo videli ali kaj napreduje, ali ne.
Lusa ti se pa drži tudi v natežjih trenutkih! Se velikokrat spomnim nate in na tvojo Ajšiko! Sem vaju redno spremljala na forumu. 

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zadebeljena stena levega ventrikla
24.12.2006 13:05:12   
mami11
Lusi, zelo mi je žal za tvojo izgubo.

Tudi moje dete je bilo velikokrat pod kisikom. Žal je tako, da v primeru hujših diagnoz zelo trpita obe - srčna in pljučna funkcija, saj je oboje zelo povezano in pogosto je tudi srčno in pljučno ožilje okvarjeno ter zelo prizadeto. Oceniti, kdaj bo prišlo do poslabšanja katerekoli od funkcij, ni mogoče natančno, do operacije pa pomagajo z zdravili in kisikom. Pomembno je, da vemo, kaj je mogoče pri določeni diagnozi pričakovati in kakšna je prognoza. Vsaka otrokova bolezen je za starše šok, ravno zato sem želela opogumiti in spodbuditi tiste, ki z boleznijo niso dovolj seznanjeni, naj to storijo in zahtevajo informacije, da bi lažje prenesli in se znašli v težkih trenutkih. Zeo priporočam tuje internetne strani, kjer so podrobno razložene razne bolezni srca in način zdravljenja.

Pri nas je bilo zelo hudo, tudi nad zdravniki sem bila zelo razočarana, pa vendar kljub zelo slabi prognozi in zelo zahtevnim večkratnim operativnim posegom, je deklica zrasla v čudovito dekle. Ne zmore vsega kot njeni vrstniki in nikoli ne bo, smeje pa se zelo glasno in veselo. V najtežjih trenutkih, ko sem pričakovala njeno smrt, me je tolažila misel, da ji bo lažje.

Mame bodite pogumne, glejte zdravnikom in sestram pod prste, poskrbite, da bo otroku nudeno vse, kar potrebuje, predvsem pa vaš ljubeč objem in nasmeh v vaših očeh. Srečno vsem

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?